Ako riešiť manipulatívne správanie manžela?
S manželom žijem 10 rokov , máme dve deti . Problém je v tom , že si začínam uvedomovať ako môj muž funguje. Presadzuje sa na môj úkor , proste urobí niečo s čím veľmi dobre vie že by som nesúhlasila a potom čaká čo sa bude diať. Urobí to a čaká , nasleduje môj hnev , neskutočný , a on drží a čaká kedy ma to prejde . Mňa to samozrejme zhruba po dvoch mesiacoch prejde a ide sa ďalej . On dosiahol svoje , prečkal hrmavicu z moje strany a urobí to znova. Napr. požičal peniaze bratovi bez môjho vedomia, vedel že by som nesúhlasila , lebo jeho brat je bezodná jama a vrátenie je viac ako diskutabilné, vie že na to prídem ale aj tak to urobí .
Uvedomila som si to bohužiaľ teraz keď mám s deťmi , obidvoma chrípku ako hrom . Teploty išli do výšav u všetkých troch , ledva som sa vliekla a on mal odísť niekde s kamarátmi do nejakého lesa na akési chlapské pobyty, kde spia v spacákoch , kúpu sa v studenej vode a vedú prisprostalé chlapské rečí . V štvrtok ráno mu vravím že by bolo vhodné aby zostal doma , ale on mi na to že on si uvedomuje že nie je priaznivá situácia ale že ja to určite zvládnem . Normálne by bol odišiel keby som nechytila taký hnev , že som myslela že mu jednu vytnem . Chvíľu som stratila pozornosť a už som ho videla ako nakladá auto , kým ja som dávala zábal jednému decku , ktorému som namerala 39,5 a druhé mi zatiaľ ovracalo gauč . Ja na nurofene som sa potila ako krava, tieklo zo mňa . V tom návale hnevu som začala na neho kričať z okna , načo vyložil tašky prišiel domov. A presne takto by fungoval , odišiel by prišiel by a držal by ako hluchý dvere kým sa vyzúrim , hlavne že on by mal zážitok a presadil by si svoje. Bezohľadne voči mne .
Potrebovala by som ženy radu ako zastaviť takéto chovanie , resp. či máte s takýmto niečím skúsenosti .
tvrdohlavy a sebecky...ale neviem ci je to porucha.
sestra mala podobneho, zil si ako by bol dalej slobodny chlap. a rodina nech sa prisposobi alebo ..prisposobi. Uz je davno ex.
Tie peniaze by som ako tak rozdychala, ale pri tej chorobe, to je uplne dno. Radu nemam, takto sa ale partner a otec nesprava.
On sa nezmení, očividne mu na vás veľmi nezáleží, je to egoista, hladí len na svoje potreby, a vie, že keď prečká tvoj hnev aj tak z toho nebude mať žiaden postih, a preto to robí zas a znova. Asi by si mala začať rozmýšľať nad tým, čo ťa vo vzťahu s ním vlastne drží.
Nie je to psychická porucha, manžel má správanie arogantného sebca, ak sa nezmení, ty skončíš s psychickými poruchami na AD.
Ja si myslím,že ho hrozne baví vytáčať ta
Ano,je to diagnoza "kkt". Len ten moze nechat choru zenu s detmi samu doma a ist s chlapmi na vylet🤦♀️
Dá sa takéto chovanie zastaviť ? Povedala som mu že ešte raz sa také niečo zopakuje ako predtým 100 krát , rovno si môže hľadať inú ženu , že toto je posledný krát čo to spravil . Nasraný , odutý , nekomunikuje . Ale to mi nevadí , to mám niekde ....
Neempatický sebec, má vás ma háku, uspokojuje len svoje potreby .Taký človek by si nemal zakladať rodinu a deti plodiť.Budes mať s ním veľmi ťažký život, už záleží na tebe ako ďalej .Len aby si pri ňom neskončila na liekoch , nešťastná a frustrovana.Rokmi sa to bude stupňovať .
ak on vie, ze svoje vyhrazky nenaplnis, je v klude.
to by si musela ozaj odist.
Ked za svoje ciny neciti dosledky, nema absolutny dovod nic menit.
Zatiaľ to vždy prehmelo, musíš si stať za slovom. Nie je niečo čo by vadilo jemu?
Úplne viem ako sa cítiš. BÝVALÝ bol rovnaký ak nie horší. Ja sedím v noci z ročným dieťaťom na rukách prečkávam jeden epilepticky záchvat za druhým a on kkt sa zobudí a idem radšej do druhej izby lebo takto sa človek ani vyspať nemôže. Neverila som ze to myslí vážne kukla som vedľa do izby on spí prsty v ušiach a ráno vstal a šiel si do prace ako keby nič... keď som od neho odišla aj z dieťaťom sa čudoval ze ved prečo si šla
rozvodové papiere na stôl, či ho trkne... zatiaľ iba koncept.
no asi nie, zase bude chvíľu dobre a potom zase urobí niečo čo veľmi dobre vie že ťa veľmi popudí a s čím nesúhlasíš. nevieme ako často to robí, aký má prístup k rodine bežne, ale možno spejete k rozvodu, alebo tvojej AD
stojí takýto život za to ?
10 rokov si mu toto tolerovala? No..tomu vravím výdrž. Pri dvoch deťoch si neviem predstaviť, že by ma otec mojich detí mal takto ťažko v paži. Neviem, či ho dokážeš zmeniť. Za tie roky sa naučil že štekáš ale nehryzieš...
Ak Ti niekto napíše, že za to môžeš Ty, tak to nie je pravda. Ty za to nemôžeš, robíš všetko, čo je v Tvojich silách, riešiš, pýtaš radu... a určite nie prvýkrát. Uvidíme, či bude vedieť niekto poradiť.
Snáď ešte napísať do niektorej vhodnej poradne tu na MK...
@lensii fuuu. To taky clovek existuje? Co mu ani na dietati nezalezi?
Vela ludi s poruchami beha po svete. Preco nie ale moj ex by sa veru nevratil keby som na neho vykrikovala z okna. Jeho konicky a zaujmy nadovsetko. Trebars aj ty prides do bodu kedy si povies dost. Objavis svoju pravu hodnotu a sebauctu..Ono sa to da pohar sa plni aj roky....
A tak po lopate s nim komunikujes? “Pocuj Fero, ja som chora, deti chore, sama to nedam, ostanes doma” tak bez emocii a hnevu, nie kazdy muz cita myslienky, roky som dostavala kadejake kvety, raz som si tak sadla k muzovi a vravim mu, neznasam ruze, ale mam rada tulipany frezie a pivonky, bez emocii bez hnevu, odvtedy mam vzdy svoje krasne kvety, mozno to u vas nebude komunikacia, ale pride mi to, ze on este neprepol do modu rodina a my, stale zije akoby ja u vas, aj toto by som mu povedala, ale v klude nie ked prave etna vybuchla
@umpanka áno môže za to aj ona, stále dáva nové a nové šance, chlapík si počká kým sa upokojí a ide si zase svoje, fakt si myslíš, že sa po nejakej poradni zmení?
No a mňa by zaujímalo, či ti s niečím pomohol ak už teda zostal doma. Vy neviete komunikovat normálne a s rešpektom voči druhej strane. Toto nie je manipulator.
@mk1111111111 existuje, takýchto veci bolo viac . Nakoniec šiel do práce a kým prišiel nás už nebolo
Inak to by zaujimalo, ze ci aj pomohol ked uz zostal doma. Predsa ty aj deti chore. To ti vela napovie, a mala by sa podla toho zachovat
Zastavit sa to neda. Ked je raz sebecky blb, tak nim aj ostane. To hovorim z vlastnej skusenosti. Dobre si mu povedala a aj sa toho drz, lebo on si bude dovolovat len viac a viac.
Podla mna toto nie je manipulativne ale sebecke a bezohladne. Chyba je v komunikacii na jeho strane ale nejaky podiel viny mas nevedome aj ty. Niekedy je dolezitejsi sposob akym nieco povieme ako to co povieme. Niekto sa to musi naucit aj vo vyssom veku. Skuste poradnu, parovu terapiu. Toto je vec ktora sa da vyriesit skor nez bude neskoro. Ak budete ochotni obaja.
Toto nie je manipulativne spravanie. Tvoj muz ta ma proste u riti, robi si po svojom, a vies preco? Lebo moze. Vie, ze aj tak nic nespravis, zas len reci, budes oduta (chvalabohu, aspon ma od teba pokoj, ze) a to je cele. Ziadne dosledky za jeho ciny. Naco sa vyhrazas rozvodom, ked sama vies, ze to nespravis?
Mas 2 moznosti: a) trpiet jeho spravanie. Nezlepsi sa, bude to len horsie.
2.) Rozviest sa, ale rataj s tym, ze budes na deti aj tak sama ci v chorobe alebo zdravi. Plus budes sa mat ovela horsie po financnej stranke a moze sa stat, ze deti ti v pubertalnom veku zamavaju, lebo tatinko viacej dovoli a ma viacej penazi.
Vyber si, co chces, vsetky matky si presli chorobami, kedy nevladali nohu zdvihnut a museli. Ak ti to financie dovolia, najdi si pani na obcasne strazenie deti, nech si oddychnes, vyrelaxujes.
Ako chceš meniť dospelého muža?Ďalšia z kategórie on sa zmení. No nie. A bude to robiť, lebo ako sama píšeš, už 100krát to urobil a všetko mu to prejde a si ním a držíš ako hluchý dvere. Uf. On sa ma výrobne. Ty by si menila niečo, v com sa cítiš úplne ako ryba vo vode a užívaš si život a išla do horšieho? Asi ťažko. Asi toľko k tomu tvojmu chcieť od dospelého egoistického sebecké idiota, aby sa menil🤷♀️🤦♀️
A načo ti je v takejto chvíli doma oduty chlap,ja by som nechcela aby ma takto obskakoval aj deti, keď to nemá byť úprimne.To všetko by som mu povedala, keď by sa vrátil a najbližšie aj splnila
egoista, ktory mysli len na seba a teba ma na haku, vie, ze sa mu to prepecie, tak preco by to nespravil? a nedala by som ruku do ohna zato, ze aj tieto tvoje vyhrazky berie na lahku vahu, lebo si mysli, ze aj tak nespravis to, cim sa mu vyhrazas

Žiadna porucha, proste mu na vás nezáleží a tebe je to zjavne tiež jedno keď to dovolíš robiť opakovane.