icon

Ako riešiť návštevy početnej rodiny zo zahraničia?

18. sep 2024

Ahojte.
Ako by ste sa postavili k nasledovnej situácii.
Môj manžel má brata, ktorý žije s rodinou v zahraničí.
Raz do roka prídu k nám (on, manželka a tri deti) na cca 2 tyzdne. Pokial som bola na RD, tak mi to vôbec nevadilo, ale odkedy chodím do práce je situácia iná.
1. Dovolenku si predstavujem inak ako obskakovat ďalších x ľudí s varením, praním navyše, k tomu samozrejme kopec riadu, neporiadku atď.
Máme dieťa a nikoho na opatrovanie, musíme s manželom vykryť 10 týždňov uzavretej škôlky, takže toto je pre mňa úplne premrhany čas doma.
2. Som taký malý Monk, úplne som nervózna z toho, ze všade milión vecí, hraciek, oblečenia, topánok, hier, v kúpeľni uteráky, kozmetika, všetky izby rozhádzané.
3. Pred ich príchodom upratujem, chystám postele, miesto na ich veci atď., po ich odchode samozrejme znova kopec prania, upratovania, presúvanie nábytku atď.
To všetko popri full tíme práci a svojej domácnosti. Ja som bola tak vyflusnuta, ze som sa dávala dokopy ešte dva týždne.
Ja ich mám naozaj rada, oni sú zlatí, aj sa spýtaju, co treba pomôcť, ale čo im mám dať robiť? Vyhádzať chladničku a spraviť z nej tetris, aby sa tam zmestilo nevyhnutné?
My sme 3 členovia domácnosti a všetko tomu prispôsobené, izby sú maličké, zrazu príde ďalších 5 ľudí. To je skladovať celoročne 5xpaplony, vankúše, návliečky, plachty, papuče pre nich, osušky atď. Chápete.
Mate nejaký nápad ako toto riešiť?
Navrhovala som spoločnú dovolenku/pobyt na SK alebo aj v zahraničí, je mi to jedno kde, ale to manžel odmieta.
Ďakujem za každý postreh, ci preháňam alebo ako toto vyriešiť.

Strana
z4
7miriam77
18. sep 2024

Zaistiť im dáke ubytovanie v blízkosti vášho bydliska. A prečo manzel odmieta spoločnú dovolenku s nimi? To by bolo top riešenie, aj pre deti

janka1011
18. sep 2024

Ja si nemyslím, že preháňaš, tiež by mi to vadilo a veľmi. U rodičov nemôžu byť?

lubina
18. sep 2024

A preco nejdu do hotela, ked pridu na SK? Vy nie ste povinni im zabezpecovat ubytovanie, ved predpokladam, ze obaja pracuju a takto maju u vas trojtyzdnovu dovolenku zadarmo...nemyslim si, ze vam platia....to by som urcite nechcela, aby to takto fungovalo. Aj vy mate pravo ist na dovolenku kam chcete. A ak nepochopia, tak sup na buduci rok chodte na tri tyzdne vy ku nim do cudziny a nechaj sa obskakovat zadarmo u nich 🙂

nikushka8
18. sep 2024

Chodite na oplatku k nim?

oblecenie99
18. sep 2024

Tak jedine rozhovorom s manželom. My sme dosť introvertní, nerada chodím na návštevy a návštevy ani u nás nemám rada, keď aj nás niekto volá k sebe na viac dní, tak ideme do hotela či iného typu ubytovania, a urobíme si z toho dovolenku, a "hostiteľov" v rámci nej iba navštívime, ale nikdy nechcem prespávať u iného, ja potrebujem mať svoj priestor, svoj pokoj a kľud. Ale keďže sme s mužom takéto typy odjakživa, tak sa to tak aj u nás nastavilo, aj vo vzťahu k iným a nikto ku nám nechodí prespávať, alebo keď už, tak možno raz za 5 rokov na jednu noc, aj to veľmi výnimočne, tak preto mi odpadá starosť, ktorú máš teraz ty.

Musíš to v prvom rade vyriešiť s manželom, a potom aj s vašou rodinou, a to už potom fakt celé stojí a padá na tom, ako to zoberú oni, a ako veľmi ťa to bude mrzieť, ak sa urazia..

viera
18. sep 2024

@nikushka8 tiez by ma zaujimalo😀

katica06
18. sep 2024

Ak manžel odmietol, mohol by rodinu obskakovať on. Ale ideálne by bolo nájsť im ubytovanie vo vašom okolí

minenkak
18. sep 2024

No je to aj tvoj domov, treba odmietnuť ak to nezvladas

ibrunova
18. sep 2024

Takže oni majú každý rok 2 týždne dovolenky aj s obskakovaním, ty máš akurát 2 týždne na to, aby si ich obskakovala. To si naozaj treba vysvetliť, mne by to mega vadilo.

katka2602
18. sep 2024

Ja nemám problém s nikým z rodiny či už mojej alebo manželovej, ale 2 týždne by som nedala. Neviem si predstaviť chodiť do práce a oni by boli u nás sami doma. Ako píšeš spoločnú dovolenku to je super. A ako sa pýta baba vyššie, chodíte k ním tiež na 2 týždne? A čo rodicia? Nemôžu byť u nich?

gaborka28
18. sep 2024

nepreháňaš a treba to s nimi prediskutovať - pozrite, situácia sa zmenila, chodím do práce, s voľnom to nemám jednoduché a potrebujeme toho vykryť viac ako dva týždne s vami. ak súhlasíte, ubytujte sa u rodičov alebo v penzióne a radi s vami strávime čas, ale snažím sa nájsť si systém v našom novom nastavení po tom, čo som sa vrátila do práce. manžel vám to síce povedať nechcel, aby ste sa nenahnevali, ale verím, že ako rodina s väčšími deťmi mi rozumiete.

toto je inak moja nočná mora a nedala by som to ani na RD 😀 ale ja som brutálny introvert a síce svojho brata ľúbim, ale dve hoďky mi stačia 😀

tetapetra
18. sep 2024

Vôbec nepreháňaš, 5ludi navyše je naozaj o hubu

deti95060810
18. sep 2024

vadilo... radšej by som im objednala penzion, motel, .... že im to nedoťukne.

tundra
18. sep 2024

To im nie je trapne,2 tyzdne,byt niekomu na krku?
Som divny ja alebo brat,tvojho muza?Tiez zijem v zahranici,ale toto by ma teda nenapadlo🙈.

ssimusska
18. sep 2024

Mne by to vadilo moc. Nech si zaplatia nejaké ubytko, veď v podstate pre nich to je “dovolenka”. Nechcela by som aby takto k nám niekto chodil.

zero_hero
18. sep 2024

Chodí k nám takto moja sestra, v práci kvôli tomu necepram dovolenku ani ja ani manžel (pokial teda zrovna nemáme na programe nejaký celodenny spoločný výlet) a určite im nerobím full servis, všetko si riesia ako keby boli doma, jedia kedy chcú a čo chcú, pripadne varia pre všetkých aj oni, nie len ja a po sebe si upratujú 🤷‍♀️ takto sme si to nastavili od začiatku, či už sú oni u nás, alebo my u nich. Keby im mám 2 týždne robiť služobnú, tiež by som bola unavená a na nervy.

januska12323
18. sep 2024

Máme veľký dom ale 5 ľudí na návšteve na dva týždne si tu fakt neviem predstaviť. Jedine keby to bolo naozaj nutné v prípade straty bývania. Komplet celé obskakovanie by som nechala na muža keď v tom nevidí problém. A teda varenie, pranie, upratovanie by po sebe mali riešiť sami, nebývajú na hoteli.

rusalinka
18. sep 2024

Na tie dva týždne choď na dovolenku sama a na manžela nechaj full servis. Neboj sa, o rok manžel spoločnú dovolenku nebude odmietať 😉

lucia13022023
18. sep 2024

A im je to príjemné? Ja by som sa cítila blbo, keby všetko za mňa robí švagriná. Prvá vec co by bola je, že by som si zabezpečila hotel. JA, nie ze VY mne. To je aká blbosť... Určite neprehanas, nie je to jeden človek do plusu ale päť...

majka99999
18. sep 2024

Ja som nervna, ked je niekto u nas 2 dni. 🤣 Vlastne aj jeden... Kazdy rok 2 tyzdne by som nedala. My ked sa nasackujeme k svokre 3x vzdy 1 tyzden pocas letnych prazdnin, uz to mi je blbe, pritom tam varim a upratujem (ona uz nevladze, tak tento rok sme komoru vypratali napriklad), muz robi okolo domu, samozrejme nakupime a tak. S muzom by som dohodla spolocnu dovolenku, hotel, ja si oddychnem, ked nemusim varit a ani rozmyslat, co varit. 😁 Deti by sa vykupali, neviem, kedy chodia, ale napr. Rajecke Teplice Afrodita maju aj spa, vonkajsi aj vnutorny bazen, pekna priroda okolo... Bola som uz davnejsie teda. Vsetko zalezi, co by ste chceli robit a ci sem oni pridu na to, aby navstivili aj bratrancov z 3. kolena a kamsratov, potom je fayn mat ubytovanie v rodnom meste, ze im same netrkne, ze najst si nieco sami...

ivik4
18. sep 2024

Kokos vsak nech im manzel beha okolo zadku, nachysta im postele, riadi komplet po nich, vari a po ich odchode detto. Ked je tak strasne proti inej alternative 😡.
No ja by som mala nervy teda riadne a este ze 2tyzdne, to je straaasne dlho . To nie, viem si volno predstavit inak..
Max 5dni cca a nech sa stara vylucne chlap

janickacrazy
18. sep 2024

Mne by to vadilo aj keby som bola na RD. A ty si manžela uprac, ani prstom by som nepohla, išla by som k svojim rodičom alebo kdekoľvek inde na tie 2 týždne a nech sa chlapec postará, veď to je jeho rodina. Kým nezažije, nepochopí. 😉

madeincssr
18. sep 2024

Ja by som to videl na nejaku (nie drahu) celu chatu (resp. velky "apartman", alebo dva vedla seba) kdesi na peknom nie drahom mieste na SK alebo na Morave.

mira0611
18. sep 2024

Ahoj, ja by som bola nervozna taktiez. Na OČR alebo PN sa nevies vypisat?

asia83
18. sep 2024

Toto ste doteraz vážne absolvovali? Ani na rodičovskej by som to nerobila. Dva týždne? Nazdar. Nikdy. Maximálne tri dni.

akvi
18. sep 2024

No sakra by mi to vadilo a úplne ťa chápem. Akože na dve hodiny na návštevu ok, ale na dva týždne?? Povedala by som im to otvorene, že už si proste v práci a nie je únosné, aby boli u vás dva týždne.

ibrunova
18. sep 2024

Mužovi to nevadí, však on nič, on nemá s tým žiadny problém, veď všetko zariadiš ty.

ina2405
18. sep 2024

Uf, to si neviem ani predstaviť. Jedine ako mega bohatá, s hosťovským domom a upratovačkou+kuchárom k tomu. Ja som veľký introvert a zrušila som muža hneď, keď k nám chcel volať na prespanie kamošov. Baví ma s rodinou a kamošmi posedieť, ale 2 týždne každý rok mať v dome ďalšiu rodinu? Ani raz by som na to nepristúpila. Ale ani ako hosť, riešila by som to hotelmi.

xsuzannex
18. sep 2024

No nas je doma 5 a keby sme niekam sli tak by ma ani vo sne nenapadlo sa niekomu natrepat domov uz len preto ze nas je ako hadov a fakt by ma svedomie nepustilo ze by som vedela ze nas dva tyzdne niekto obskakuje. Zijeme sice na svk ale ked sme sli do blavy k rodine na jednu noc tak sme si vybavili ubytko. Cudujem sa ze im to nedojde.

milanemila
18. sep 2024

Tak ked manzel tvoj navrh (podla mna dobry) odmieta, tak nech zabezpeci sercis okolo svojej rodiny on 🤷🏼‍♀️ mate 1 dieta, obidvaja chodite rovnako do prace, ty si to robila do teraz, tak teraz vymena. A nepohla by som ani prstom.

Strana
z4