icon

Ako riešiť nedostatok pomoci od rodičov?

karolina2121
19. dec 2023

Ahojte. Ako to máte s pomocou od rodičov s deťmi? Svokra býva ďaleko, takže tam je pomoc 0. Ja mám ešte mamu je na dôchodku nemá zdravotné problémy normál zdravá žena. Ale vidím, že sa jej proste nechce pomáhať. Býva od nás asi 10 min pešo ale nepríde takmer nikdy. Očakáva aby sme tam boli mi pomaly každý deň. Len ja potom doma nič neurobím. Keď dva dni neprídeme vyplakava že na ňu každý kašle a tak. Ako to máte v rodinách? Je to odomňa sebecké čakať, že príde ku nám postraži kus deti, že si kus popratam, porobím v kľude ( deti mám 3 ročnéa 9 mesačné takže sa pri nich nič nedá). Prišla max. keď som sme sa pohádali a vyčítala som jej to. Iné aktivity nemá len sedí doma aj tam nič nerobí. Neviem čo s tým. Ďakujem za názory.

Strana
z3
karolina2121
autor
20. dec 2023

@maryetta veru presne si to vystihla. Nejde len o pomoc. Ja uz si poradím aj keď bude doma bordel 😂 len presne bojím sa aj o ňu. Od septembra je doma a max ide do obchodu. "zasedi sa" a uz sa budú len pridrzuzovat zdravotné problémy. Ale neda si to vysvetliť ze musí sa hýbať aj keď ma 60 a je na dochodku.

maryetta
20. dec 2023

@karolina2121 ma “iba” 60. To nie je 70-80. Niektore aj v 80-su čiperne babky toto je ešte ozaj vo veku kedy sa nesmie takto opustiť ☹

jana_eyre_2
20. dec 2023

Nijako.. rodičia mi už nežijú a svokra má doma stále vnukov od dcéry, tak jej nechcem pridať lebo to nepotrebujem.. zvykla som si za tie roky a neriešim..

lujza123
20. dec 2023

Moji rodičia stále pracuju, no svokra a aj babička kým ešte zila boli veľmi nápomocné a ochotne.
No nejako som ich nevyuzivala pokiaľ sa to naozaj nedalo inak, prišlo mi to ze si už svoje odkrútili a mali by mať svoj kľud

Ja som ale veľmi tlačila na malej otca, aj co sa týka starostlivosti o dceru aj o domácnosť. Ziadne ze bol v práci a zaslúži si kľud a cez víkendy už vôbec. Asi som to mala tak nastavené ze je povinný sa o svoje dieťa starať on, nie jeho mama

Netuším co by som robila v tvojej situácii, s dvoma to musí byt masaker. O pomoc treba poziadat, povedz mame na rovinu že by si potrebovala pomôcť, tak isto aj mužovi.

cervenaruza123
20. dec 2023

@karolina2121 Nasi rodicia nemaju velmi moznosti prilis pomahat, ale ani to extra necakame. Snazime sa fungovat samostatne ako sa da a stari rodicia nech si uzivaju uz skor tie pozitivne veci na vnucatach a nie povinnosti. Ak to nie je nutne. Ale s tym teda suvisi aj to, ze neskakala by som k mame kazdu chvilu. Mas vlastne povinnosti, vlastne starosti a zodpovednost, ked je ona leniva dojst k vam, tak nech sedi sama doma. Zeby ona nebola ochotna postrazit a dojst k vam, ale zaroven by stale ocakavala, ze vy pridete... Ved to nema hlavu ani patu. Nemozes predsa zanedbavat svoje povinnosti a robit chaos vo vasej rodine len preto, lebo mama povedala a je leniva dojst k vam.

terka224
20. dec 2023

@karolina2121 4 a skoro 2 roky. Nechávam ich takto strážiť od narodenia, tiež boli kojeni obaja.

majka99999
20. dec 2023

Moja mama ma 72, nebyva blizko, ale ked boli deti take mensie, prisla 2h vlakom ich pozriet a pomoct. Vzala ich pokocikovat, starsi bol 2-rocny aj na prazdninach par dni mimo BA. Teraz nechavame deti na prazdniny, ale teda je tam aj otec, sama by si s nimi neporadila asi.

Strana
z3