icon

Ako riešiť nekomunikujúceho partnera vo vzťahu?

6. mar 2025

Neviem čo si myslieť o komunikacii s jedným mužom. Mali ste pri niekom take pocity, že veľmi ste mu chceli písať, tešili ste sa na správu ale zároveň keď ste išli odpísať ste sa cítili zvláštne? Akoby ste otravovali alebo neviem ani, nájsť na to vhodne pomenovanie.
Momentálne odpise len raz za deň a aj to veľmi sucho. Pritom ma chce vidieť ( poznáme sa, nie je to nikto cudzí )ale táto naša komunikácia nejde moc ku tomu, aby sa tak stalo. Už som mu viackrát povedala, že sa neviem stretnúť len tak s niekym, s kým nemám žiadnu komunikáciu. Poslednú dobu niekoľko mesiacov dozadu sme to mali medzi sebou take naštrbené, pretože mi niečo prekážalo a dala som mu najavo, že za takých okolnosti sa stretávať nebudem. Týkalo sa to aj tohto, že už medzi sebou nemáme dobrú komunikáciu ale nebol to hlavný dôvod. Povedala som si, že to nechám celé tak a uvidíme, ako sa bude správať. Či ho to bude mrzieť a celkovo, no nemal sa do ničoho. Namiesto toho si radšej pozerá moje fotky na instagrame, párkrát mi poslal iba emoji keď ma videl. Alebo večer a to som si myslela, že asi sa mu zacnelo, asi ho to mrzí ale keď sa spýtam, zase nič. Ja som v komunikácii myslím dobrá, skúšala som to všelijak, aj som si povedala že možno nevie čo napísať tak ho trosku aj navediem, nadhodim mu. Ale čo robiť pri takomto človeku? Keď niekto komunikuje aj keby zle, aj keby je výmena názorov vždy je to lepšie ako toto.
Niekto kto vám bude hovoriť že vás chce vidieť, nechce aby sa niečo menilo ale inak vás stále ignoruje.

Neviem ako sa ku tomu postaviť. Necítim sa ešte celkom na to, nechať ho ísť a vykašľať sa na neho. Urobila som teraz to čo on, odpísala som až další deň a tiež len jednu správu, o deň neskôr som dve ale on zase len jednu. Ak odpise mám ho ja ignorovať tri dni? Toto nie je môj štýl. A zase bojim sa toho, že keď ho budem veľmi dlho ignorovať tak sa potom vráti po dlhom čase a ja budem slabá. Myslím si potom, že vypĺňa čas niekym iným komu určite odpisuje .

freepalestine
6. mar 2025

Nie kazdeho bavi moderna komunikacia - len text a to “furt”. Su ludia, ktori sa radsej stretnu osobne alebo si zatelefonuju. Mozno tento muz je taky.
Pozri.. keby ste sa spoznali v roku 2002 asi by ste si tiez niekolkokrat denne nepisali emaily 🤷‍♀️
Stretni sa s nim a porozpravaj otvorene o vsetkom, co ta trapi a snad sa dozvies preco ti neodpoveda tak casto ako si prajes. Nic lepsie spravit nemozes

siska53
6. mar 2025

Toto by ma nebavilo. Bud sa uz stretnite alebo to ukonci. Toto su taki natahovaci, nemam take rada.

tanyan
6. mar 2025

Možno jednoducho iba nerád píše... Ja tiež neznášam písanie na mobile.

thereisabear
6. mar 2025

A prečo sa nestretnete?

sevrin
6. mar 2025

Stretnite sa a uvidíš. Mňa tiež nebaví kotkodákanie cez Messenger, Vacap, SMS a čo ja viem čo ešte. Nedivím sa mu. A poznám viacerých takých, aj ženy.

isis234
6. mar 2025

citujem....Pritom ma chce vidieť .... Prečo TY máš s tým problém? Je lepšie sa stretnúť a vidieť ako on reaguje. Pri písaní nevidí ako reaguješ TY.
Nie všetci radi píšu.
Uprednostni stretnutie. Ak ti na vzťahu záleží.. ...preskoč svoj tieň.
Ak si chceš s niekým len písať, hľadaj iného priateľa. Zamysli sa nad tým..

madeincssr
6. mar 2025

"Polovica" ludi su pisacie typy, ina "polovica" telefonovacie. Je to jeden z nesuladov, s ktorym bud dotycni zabojuju (budu ho tolerovat), pre inych je to velky problem, dany typ komunikacie je pre nich dolezity, potrebuju ho. Tazka rada...

domkakvet
6. mar 2025

Stretnite sa a budes vidiet.

autor
6. mar 2025

@isis234 pretože aj na to aby sme sa videli, treba komunikáciu. A nie sme teraz vo fáze, aby som ho volala von ja. Pred niekoľkými dňami mi napísal, že sa môžeme stretnúť aj sa spytal kedy a povedala som, že môžeme cez víkend. A už ku tomu nič nedodal, kedysi som nemala problém spýtať sa znova že čo teda, ale teraz to už robiť nebudem.nechcem si písať, ani mna nebaví si s niekym len tak písať. Ale teraz mi to prišlo ako nevyhnutnosť a dôležitý krok ku tomu, aby bolo niečo ďalej

unicornlady
6. mar 2025

Vy si píšete niekoľko MESIACOV a ešte ste sa nestretli?
A ono sa nedá písať každý deň. Hlavne ak je to napr. jedna SMS, a potom odpísať, to je nuda aj podľa mňa. (najmä, ak je to odpísanie s odstupom).
Iné je, ak je písanie aktuálna komunikácia, že si píšete v tej chvíli akoby ste sa rozprávali.
Ja preferujem telefonovanie. Viem aj odpisovať, ale neviem si moc predstaviť písať si každý deň "o ničom".

Prečo sa bojíš stretnúť? Veď sa môžete niekde vonku, na kávu ísť, na pizzu atd..

A vlastne čo od toho očakávaš? Kamaráta na písanie? Či priateľa do budúcnosti?

autor
6. mar 2025

@freepalestine plne by som to akceptovala, keby mám istotu že je to tak. Že chytí telefón do ruky párkrát za deň, keď potrebuje niečo vybaviť a podobne. Avšak, mna chce vidieť ale nie je schopný si to ani komunikačne naplanovat, a na sociálnych sieťach zrejme trávi času dosť. Viem to už len podľa toho, že niekedy pridávam viacero príbehov na sociálnu sieť a on si ich počas dňa v rozličných časoch pozrie. Vyvoláva to vo mne potom to, že len mne sa mu nechce písať ale tu je to asi inak

autor
6. mar 2025

@unicornlady my sa poznáme roky a stretávame sa príležitostne, vždy sme to držali take živé medzi sebou. Ako píšeš, komunikácia v štýle rozprávania sa a nie take vypisovanie si, že čo je tvoje obľúbené jedlo a podobne. Napríklad s kamaratkou si napíšeme každý deň keď spolu nie sme. Čokoľvek , nemusí to byt nutne každý deň ale ak sa s tou osobu mám stretávať, nemôže to byt ani raz za týždeň-dva. Potom nastáva taká mŕtva atmosféra, zvláštny pocit akoby nejaké odcudzenie. Neustále zacinat akoby odznova ( keďže to nie je človek, s ktorým žijem alebo tvorím pár). Už viackrát som mu povedala, nech mi povie narovinu že ho to už nebaví alebo nechce sa stretávať, čokoľvek. Stále jedno hovorí ale druhé robí. A ja si nechcem zacinat niečo s niekym iným , keď je tu stále on, aj keď viac nie ako áno

unicornlady
6. mar 2025

Vy bývate nejak ďaleko od seba?
Nemôžeš ho napriamo zavolať tento víkend stretnúť sa? Aspoň uvidíš, ako sa k tebe správa, či prejavuje záujem.

freepalestine
6. mar 2025

@sevrin vacap? Dakujem za pobavenie 😂

zuzanita1609
6. mar 2025

A to ani nevoláte? Nie každý je pisalek,nie každý to vie tak vyjadriť písaním. Ak by ti volal,bolo by to fajn,ale keďže ani jedno,ani druhé,tak asi mu je jedno. Nestrácala by som čas s ním...

mischy00
6. mar 2025

Podľa mňa nemá až taký záujem, lebo ak by skutočne chcel stretnutie, tak vyvija predsa v tomto smere aktivitu. A nie, nemusí predsa písať o tom slohy...... kde, kedy a hotovo🙂 Bud si niekde v zálohe, však bude dobrá ak nič iné alebo nechce vzťah a bojí sa, že ty áno ale určite z jeho strany je to v rovine " nejaká známa ". A ja ti rozumiem, úplne inak sa komunikuje s človekom kde je vzájomná interakcia, ako s mrtvou rybou. Vtedy človek aj sam od seba hocikedy napíše a nemá pocit, že sa pripomína .

januska12323
6. mar 2025

Takže vy ste len nejakí známi a vlastne si nemáte o čom písať to načo udržuješ kontakt?

lula313
6. mar 2025

Keď muž veľmi chce, napise, zavola. Ja som bola neodpisovac a hantili ma. Čiže by som išla o dum dal. Keď to viazne v komunikacii hneď na začiatku a ešte ti to vadí, ako to bude za 5-10 rokov? Podľa mna strata casu

natasqa00
6. mar 2025

Ja keď som.zacinala s mojim terajším, on proste nebol typ človeka, ktorému by sa chcelo písať , strohe jednoslovne odpovede, niekedy odpísal za deň, za dva...napr chcel ísť na kávu ...A napísal mi len...."káva"?😀😀 Tiež som.na začiatku bola taka ze mi to vadí , nechcela som sa vtierat, nevedela ci mu napísať...teraz sme spolu už 10 rokov, a teda vidím ze cez správy komunikuje on takto, a v spoločnosti je asi najukecanejsi človek co poznám , len jednoducho nerád píše. Možno je to aj Vás prípad

kaca222
6. mar 2025

Poznám X chlapov, čo na správy odpisujú jednoslovne a bez smajlíka. Ich to proste nebaví, si zober, že kedysi si ľudia posielali listy, a teraz po ňom chceš aby ti odpisoval niekoľko krát denne…
Neviem no. Ja som kedysi tiež taká bola, jedna správa za druhou. Teraz najlepšej kamarátke odpisem raz za pár dní a zvyšku obvykle po pár týždňoch/mesiacoch.

bg92
6. mar 2025

ma ta v zalohe podla mna, keby sa nic lepsie nenajde, inak by uz daaavno inicioval stretnutia. a este ti ani nevypisuje. strata casu toto cele podla mna.
inak ja by som nestrpela si s niekym vypisovat dlhodobo bez stretnutia. ked ste sa uz videli a "poznate" pride mi uplne divna logika ze ty vyzadujes ze si budete vypisovat a az potom sa stretnete. ja to mam uplne opacne - pokial sa nestretavame nebudu ziadne vypisovacky.

sylvester1
6. mar 2025

Aj zeny su take iste hladaju nevedia co ,komunikacia je dolezita ale nie pisat vecne, to tak bolo ked som bol na vojne 20mesacou,

klotildabazarik
6. mar 2025

Riesis kktiny keby sa chcel stretnúť tak sa stretne, neviem co vsetci mate s tym dopisovanim🙄za nasich cias nic take chvala bohu nebolo, normalne sme sa dohodli jozo poj von a isli sme von😂

mischy00
6. mar 2025

@klotildabazarik presne tak....to ze nechce písať lebo ho to nebaví, ok....tak zavolám a dohodnem stretnutie a tam jej vysvetli, že on na vypisovacky nieje. Bodka. Ale on nereaguje ani na to, keď sa snaží o stretnutie. Tu už je potom aká výhovorka?

danica2711
6. mar 2025

jednoducho by som povedala, kašli na to, on sa s tebou asi zas až tak veľmi stretávať nechce a písanie mu ide na nervy, tak načo predlžovať agóniu?

klotildabazarik
6. mar 2025

@mischy00 ziadny, nema zaujem, chlapi spu su "jednoduchí" 😂

mischy00
6. mar 2025

@klotildabazarik áno sú, keď ju chce tak aj keby jej mal video nahrať alebo hlasové správy posielať, bude to robiť. Keď ju ignoruje, nieje natoľko zaujímavá aby sa akokoľvek premohol.

isis234
6. mar 2025

ak sa nechce stretnúť cez víkend,, porozmýšlala by som nad tým... má isto aj inú priateľku..
Dovidenia.... ukončila by som to

sylvester1
7. mar 2025

@isis234 tak je to aj so zenami