icon

Ako riešiť neustálu nervozitu manžela?

7. jún 2026

Ahojte nemám sa komu vôbec zdôveriť nikoho nemám už ani rodičov .Žijem z manželom už 20 rokov ,ale posledný rok sa sním vôbec nedá vydržať. Za tých 19 rokov nemal takúto smolu ako vtomto roku dva x nehoda ,úraz hlavy ked sa opil v Rakúsku z Poliakmi ,vkuse problémy z autom atď.Ide oto ,že chodí domov na víkendy máme spolu dve deti a ,keď má prísť domov mňe začína biť zle jednoducho sa zas bojím aký príde nervózny, bojím sa už aj niečo sa len ho opýtať vyskočí namňa z krikom a dôjde k hádke, hádame sa spolu celý víkend až kým neodíde preč a ja sa aj ale žiaľ teším, že ide preč lebo nastane v dome kluď a deti sú tiež kľudné. Chápem ,že má ťažké obdobie ale to obdobie trvá už pomaly rok a ja už nevládzem zničil má úplne dostala som vysoký tlak a ani teraz mi není najlepšie mám pokazenú psychiku .Keď odíde začne mi vypisovať ako ho všetko mrzí prepáč, že sa zmení a ,keď príde domov zas je taký istý .Ako by ste to riešili Vy ?riešili by ste to hneď rozvodom ?milujem ho ale si uvedomujem ,že takto čím ďalej ja skočím u psychiatričky a o deti sa nemá kto postarať len ja .....a bojím sa čo bude ďalej. On akokeby za všetko viní mňa za jeho zlý život za jeho smolu atď.a vyvršujuje si to takto z krikom hadkám na nás ano aj na deti je nervózny a to už sa mi velmi nepáči najradšej keby mám kam šla by som niekde preč aspoň na ten víkend aby som sa ako tak dala dokopy lebo ja sa pomaly dávam dokopy od pondelka do štvrtka a príde on domov a zas lem plačem a mám vysoký tlak a je mi zle ,keď chcem od hádky ujsť, že idem do druhej miestnosti on príde aj tam zamňou len aby sa akokeby uspokojil tým ,žebsi tie nervy vyvrši namň

Strana
z2
autor
8. jún 2026
@gerrwie_girl

Keby som ho ľúbila, tak rozvod urcite nie. Najskôr by som skúsila odborníkov. Musí s tym zajst k lekárovi. Skus ho presvedčiť.

@gerrwie_girl milujem ho ale aj nenávidím to správanie je hrozné druhá žená by už dávno ušla a tie nadávky na moju osobu škoda slov ,ale mám dojem ,že to bude stoho úrazu presvedčim ho aby sme spolu zašli k lekárke.

autor
8. jún 2026
@kacka6

Suseda mala muža, v poslednej dobe bol veľmi nervózny, nepríjemný, agresívny a zanedlho dostal mŕtvicu, opuch mozgu, potom opäť mŕtvicu a nakoniec zomrel. Nejaká kosť mu tlačila na mozog, proste to chcem tým povedať, že za jeho správaním bolo to ochorenie hlavy. Začnite to riešiť návštevou lekára, ak ste ochotná. V opačnom prípade mu dajte ultimátum, nechcete sa predsa zničiť, život máte len jeden. A posledná možnosť - odchod, rozvod. Pretože už teraz sa vám to podpisuje na zdraví.

@kacka6 áno presveďčim ho a pojdeme spolu za lekárkou ja si myslím tiež ,že bude za tým ten úraz hlavy ,dovtedy bol fajn manžel dalo sa sním rozprávať normálne bez hrubého tónu,hádky a nadávok

autor
8. jún 2026
@barbiona9

@anonym_autor podľa mňa nie je dobré, že chodí na týždňovky, možno by pomohlo keby si chvíľku oddýchne na pn-ke, keď mal takéto úrazy a aby sa presne prišlo na to, čo to spôsobuje

@barbiona9 bol dva týždne doma včera odišiel do Rakúska ale za tieto dva týždne ja som momentálne nepoužitelná vycucaná bez energie .Nebol deň bez kriku hádky a urážok, bol stale podráždený bolo to sním dosť náročné vydržať tie dva týždne.Jemu nepomohlo nič výlet oddych robenie na záhrade ležanie,hral hry no ajtak bol len nervózny je to človek, ktorý nevydrží sa nudiť nič nerobiť a hlavne nerozprávať a ja len počúvala doma vkuse jeho po celý deň mňa nenechá ani dohovoriť a už skáče do reči tak som mu dávala aj prácu doma nech radšej niečo robí aby som si ja aspoň trošku odneho oddýchla ale nie jemu ani to nepomohlo nič mu nepomáha aby sa skludnil príde mi potom uráze akokeby mal adh plus autizmus ako vážne je úplne iný

autor
8. jún 2026
@oslo1

Manzel mozes mat organicke poskodenie mozgu, po tom uraze, alebo aj alkohole. To si music vyriesit Sam. Keby takto chodim z izby do izby za mnou a vyvolaval hardly, tak by som mu po tych romantickych smskach napisala, nech jeden vikend domov nechodi. Bud SA zobudi, alebo ten vikend prechlasta s kamaratmi.

@oslo1 to som vravela tiež ,že či by tam nechcel ostať aspoň jeden víkend, že či ho to aj neunavuje to šoférovanie. Jasné zas veľký krik ,že ho nechcem doma a čo tam budem robiť sám nie on chce biť doma z rodinou a vravím mu ,keď tak chceš biť snami počas víkendu prečo sa takto hnusne chováš?!on povie ,že to ja zato môžem za všetko ja a ja začínam pritom on on su ani neuvedomuje čo hovorí ako má uráža kričí on po hodine akokeby zabudol čo aj povedal alebo prečo sa sním nechcem rozprávať on sa ešte čuduje ....mám dojem ,že niečo nebude v poriadku v jeho hlave

autor
8. jún 2026
@anonym_066f96

Kolko % vyplaty ti dava? Nie je tam rozgembleny, zadlzeny,... Zalaskovany? To ho tam nemozes ist prepadnut, cez tyzden? Niekedy hodinova navsteva objasni vsetko! 🐦‍⬛

@anonym_066f96 to určite nie nemá nato tam ani čas pracuje odrána do večera 4 dni v týždni vlastne plné 3 dni a na ten 4 ide domov poobede ,dáva mi len na stravu ostatné si necháva na výdavky ako benzín atď a zadlžený je trošku skrz to auto keďže na mieste po nehode musel zaplatiť odťahovku a ešte aj opravu cez 2500 eur lebo by nemal ako prísť domov a poisťovňa mu nič nezaplatí pretože policajti nepísali zápisnicu tak jasné aj zato je nervózny, že prišiel o dosť peňazí

anonym_f7fdfa
8. jún 2026

@anonym_autor Toto sú tie úžasné manželstvá. Chlap odíde za prácou, lebo lepšie prachy. Žena doma behá okolo detí. On príde občas, urobí ďalšie decko a búúúm...manželstvo je v prdeli, lebo ona je zvyknutá byť sama s deťmi, majú svoj režim. On príde domov, nie je zvyknutý na rev, krik, hádky a staranie sa o deti. Potom hádky, obviňovania, až napokon si nevedia prísť na meno. Čo z toho vyplýva? Ona ostane sama s 3-5 timi deckami, on platí alimenty a je vysmiaty, lebo sa nemusí starať o rodinu a tie prachy zarobí, no a zbytok v pokoji prechlastá! Úžasná rodinka...dedukujem, že každá tretia.

mk22
Včera o 11:23
@anonym_autor

@anonym_066f96 to určite nie nemá nato tam ani čas pracuje odrána do večera 4 dni v týždni vlastne plné 3 dni a na ten 4 ide domov poobede ,dáva mi len na stravu ostatné si necháva na výdavky ako benzín atď a zadlžený je trošku skrz to auto keďže na mieste po nehode musel zaplatiť odťahovku a ešte aj opravu cez 2500 eur lebo by nemal ako prísť domov a poisťovňa mu nič nezaplatí pretože policajti nepísali zápisnicu tak jasné aj zato je nervózny, že prišiel o dosť peňazí

@anonym_autor chceš zachrániť rodinu a vztsh?
Tak manzel nech sa vrati domov, a žije život otca, nanzela. Toto je začiatok konca.
On ma byt s detmi, riešiť denne chod vašej domácnosti, povinnosti, deti.

Občas pride, bema kľud, deti kaucia ty nueco chceš, obaja sa tesite, ked vypadne?? Celé zle.

anonym_f6a905
Včera o 12:15
@mk22

Tak manzel nech sa vrati domov, a žije život otca, nanzela. Toto je začiatok konca.

Občas pride, bema kľud, deti kaucia ty nueco chceš, obaja sa tesite, ked vypadne?? Celé zle.

@mk22 Za mormlanych okolnosti by som s tebou suhlasila, rodina ma byt spolu. Ale tuto bude asi lepsie, ked sa budu vidat co najmenej. S takymto vymastencom zit, to fakt nechces. Keby aspon peniaze z neho mala, ked robi v AT. Ale nie, "dava mi len na stravu". Takze ma z neho akurat nervy a stres, nic ine.

mk22
Včera o 12:34
@anonym_f6a905

@mk22 Za mormlanych okolnosti by som s tebou suhlasila, rodina ma byt spolu. Ale tuto bude asi lepsie, ked sa budu vidat co najmenej. S takymto vymastencom zit, to fakt nechces. Keby aspon peniaze z neho mala, ked robi v AT. Ale nie, "dava mi len na stravu". Takze ma z neho akurat nervy a stres, nic ine.

@anonym_f6a905 preto pisem, ak chce udržať zachrániť rodinu..sebe a detom..ma tri deti?
Proste kazdy z nich si žije svoj zivot ma svoje postupy..vedua fungovať bez toho druhého a vikend je o drzku pre oboch.
Vratit sa a zit spolu ako manželia, rodicia nie len vikend par..

autor
Včera o 13:56
@mk22

@mk22 on povedal ,že tu pracovať nebude už za také peniaze a popravde ja si neviem predstaviť sním žiť každý deň keďže je vkuse podráždený to už by som sním nezvláda ja by som skončila na psychiatrii je to cholerik ,egoista a neviem čo ešte .....nebol takýto predtým alebo možno aj bol a ja som to nevidela .....

autor
Včera o 13:58
@anonym_f6a905

@anonym_f6a905 presne tak už si to neviem predstaviť sním žiť každý deň z takýmto cholerikom egoistom a možno aj narcistom nedá žiť každý deň ale milujem ho viem to len to ,že stým jeho správaním je to hrozné nebol takýto predtým alebo aj možno bol a ja som to nechcela vidieť

autor
Včera o 14:03
@mk22

@anonym_f6a905 preto pisem, ak chce udržať zachrániť rodinu..sebe a detom..ma tri deti?
Proste kazdy z nich si žije svoj zivot ma svoje postupy..vedua fungovať bez toho druhého a vikend je o drzku pre oboch.

@mk22 máme 2 deti 13 rokov a 4 roky ,nedá sa sním žiť každý deň a cez ten víkend je to ano o nervoch len a strese myslela som si ,že sa zmení ale toto už trvá necelý rok a myslím ,že už sa nedokáže zmeniť.Neviem čo mám robiť ani tak ani inak ale milujem ho len ma odraduje jeho správanie, ktoré má ničí už .Mne napíše ,keď tam je prvý deň prepáč za všetko skúsim sa zmeniť ostal som nervák už to bude inak ,keď prídem domov a ,keď príde je to stalé rovnaké už skoro rok ....

anonym_fac1ea
Včera o 14:12
@kacka6

Suseda mala muža, v poslednej dobe bol veľmi nervózny, nepríjemný, agresívny a zanedlho dostal mŕtvicu, opuch mozgu, potom opäť mŕtvicu a nakoniec zomrel. Nejaká kosť mu tlačila na mozog, proste to chcem tým povedať, že za jeho správaním bolo to ochorenie hlavy. Začnite to riešiť návštevou lekára, ak ste ochotná. V opačnom prípade mu dajte ultimátum, nechcete sa predsa zničiť, život máte len jeden. A posledná možnosť - odchod, rozvod. Pretože už teraz sa vám to podpisuje na zdraví.

@kacka6 na mozog mu určite netlačila žiadna kosť pretože nemá aká. A mrtvicu dostal práve preto, že bol stále nervózny a podráždený a to mu zvyšovalo tlak a nie naopak.

anonym_fac1ea
Včera o 14:13
@marianarem

@anonym_autor Fiha, tak toto nie je sranda, moze tam byt nejake poskodenie mozgu. Treba ho skusit presvedcit na vysetrenia, hoci aj pod hrozbou rozvodu.

@marianarem keby mal poskodenie mozgu, uz davno by sa to prejavilo a dost vyrazne.

anonym_fac1ea
Včera o 14:15
@mk22

@mk22 ked nevedia vydrzat spolu dva dni, tak za cely tyzden sa pozabijaju. Proste nevedia existovat ako par a rodina. Lezu si na nervy a ziju si kazdy svoj zivot.

mk22
Včera o 15:17
@anonym_fac1ea

@mk22 ked nevedia vydrzat spolu dva dni, tak za cely tyzden sa pozabijaju. Proste nevedia existovat ako par a rodina. Lezu si na nervy a ziju si kazdy svoj zivot.

@anonym_fac1ea ale to je výsledok ze muz pracuje v zahraničí, to je proste fakt.
Ak chcú zostst spolu ako rodina tak sa musi vrátiť, keby aktuálne fungovanie je na palicu pre oboch

mk22
Včera o 15:19
@anonym_autor

@mk22 on povedal ,že tu pracovať nebude už za také peniaze a popravde ja si neviem predstaviť sním žiť každý deň keďže je vkuse podráždený to už by som sním nezvláda ja by som skončila na psychiatrii je to cholerik ,egoista a neviem čo ešte .....nebol takýto predtým alebo možno aj bol a ja som to nevidela .....

@anonym_autor ano uz zarába iné peniaze, razko sa mu vrátiť za nizsi plat..

Mysli aj na seba, zdravie msme iba jedno..deti potrebujú hlavne zdravu mamu..

anonym_f6a905
Včera o 16:31
@mk22

@anonym_fac1ea ale to je výsledok ze muz pracuje v zahraničí, to je proste fakt.
Ak chcú zostst spolu ako rodina tak sa musi vrátiť, keby aktuálne fungovanie je na palicu pre oboch

@mk22 Byt na jej mieste, dufala by som, ze ani na vikend nepride. Nie, ze cely tyzden byt s nim😬🫩

mk22
Včera o 16:35
@anonym_f6a905

@mk22 Byt na jej mieste, dufala by som, ze ani na vikend nepride. Nie, ze cely tyzden byt s nim😬🫩

@anonym_f6a905 z toho co čítam, tak aj ja
Uzit v klude voľno, zrelaxovať..a nie znášať nervozneho burana

autor
Včera o 16:46

Ďakujem Vám aj keď ste mi moc nepomohli jasné ,že rozhodnutie je namňe ale aspoň ste to pekne niektoré vystihli presne takto cítim aj ja ,že niekedy si prajem aby v práci ostal aj dva týždne čo sa ani nestane jedine keby mal ďaleko prácu ,že sa mu neoplatí cestovať veľa domov .Potrebujem sa dať dokopy trošku a to sa mi nedarí ,keď zachviľu zas príde vo štvrtok domov

anonym_7b2da8
Včera o 18:56

Ja by som zdrhla aj s deťmi cez víkend a napísala by som mu, že keď si za jeho nervozitu zodpovedná, tak sa vrátiš až keď odíde, nech má kľud..
A je to chuj no

Strana
z2