Ako riešiť nevyvážené vzťahy v študentskom byte?
Ahojte, prišla som si pre nezávislý názor na celú situáciu. Veci sa majú tak, že žijeme 4 mladí ľudia študujúci na VŠ v jednom byte. Ja, môj priateľ, jeho spolužiak a ďalší chalan. Mne vadí, že môj partner a jeho spolužiak žijú viac ako pár, než my dvaja. Napríklad si spolu varia, pripravujú si spolu raňajky navzájom,plánujú si a chodia spolu na nákupy, celé dni spolu sedia vedľa v izbe na PC, mrazák rozdelili na vlastné oddelenia pre každého a iba svoje spojili atď... Keď blbol systém ZSSK a nedali sa nám kúpiť 3 miestenky vedľa seba vo vlaku ale 2 + 1 inde, tak na tie spoločné si išli sadnúť oni dvaja a ja na tú osve. Ja pritom všetky tieto veci robím tiež, ale sama, sama si nakupujem, varím, periem, plánujem deň. Partner argumentuje, že sa to nedá inak robiť, keď majú so spolubývajúcim rovnaký rozvrh v škole a že on sa k nemu pridá vo všetkom aj bez toho, že by ho vyslovene volal. Tak sa pýtam, či som ja príliš žiarlivá, alebo či by to vadilo aj iným ženám. Ako by ste danú situáciu riešili?
@majka36912 a teda hromadne odpovedám, áno, riešili sme to. Začalo to vtipnými poznámkami, potom nahnevanými, neskôr rozhovormi a dnes to vyvrcholilo, pohádali sme sa. Partner to vidí tak, že všetko čo urobí on ide automaticky ten druhý opakovať a pridávať sa k nemu, je mu hlúpe povedať mu nie.
Autorka, si precitaj este raz, čo si napísala ako úvodný príspevok... fakt si nepripadás ako 5 koleso na voze? Všetko robí len s ním? Spolocne nákupy, raňajky, miesto v chladničke, spolu vo vlaku... vsak na kamaratovom mieste mas byt ty, nedobija ti to? Inak odkedy ste spolu? Od strednej? To aj tam ste to takto ťahali v 3ke?
a partner je nesvojpravny? nevie spolubyvajucemu/kamosovi povedat, ze vies co, sorry, ale dnes by som chcel ist s priatelkou na nakup, dnes si spolu urobime ranajky atd.. proste sa nim porozpravat, ved ked su taki dobri kamarati, tak by si mali taketo veci vykomunikovat. alebo sa na neho vyhovara a jemu to takto vyhovuje..
Taaa nie je, nie je. Najviac kricia ti co maju navetsiu , nechcem napisat chybu. Ale cim viac sa brani tym skor by som sa bola napozore
Hlupe mu to byt moze, ale ak aj jemu dopina, ze je kamarat na nom nalepeny az prilis, je na mieste, aby mu urcil nejake hranice. Nemyslim, ze ho ma odhanat a zrazu ignorovat, ale skor tak postupne mu naznacit, ze ty a on ste par a ze kamosi byt mozu, ale narusat vase partnerstvo by to nemalo. Trebars sa vezmite na nakup vy dvaja a jemu o tom nehovorte. Ak ma aj priatel rovnaky nazor ako ty, bude dobre to tomu kamosovi davkovat postupne. Jeho to neurazi, nebude to tvrdy sok, zacne si zvykat na novu situaciu.
Stotožňujem sa s tým, že by mu to bolo treba pomaly začať dávkovať a asi by to mal riešiť hlavne priateľ, pokiaľ mu na tom záleží. Ďakujem za všetky normálne podané názory a pripomienky🙂
Autorka v zdieľaných podnajmoch som bývala od 18 tich, aj s frajerom aj s inými pármi ale toto co popisuješ som nikdy nezažila ani v mojom vzťahu ani som to nevidela u ostatnych. Dokonca sme takto bývali spolu 2 pary a s tou kamoskou sme chvilu robili v rovnakej práci ani vo sne by nas nenapadlo ist si spolu variť obed pre nás dve ved chalani si čosi spravia sami 🤦♀️
To sedenie vo vlaku úplne odhalilo ako sa veci majú, tam to nejde nijak inak vysvetlit. Oni sú pár a ty si navyše.
Sa môže ten chlapec vyhovárať na koho chce, skutky prezradia viac než slova.
Byt tebou nájdem si vlastne bývanie a týchto dvoch nechám nech si hrkútajú spolu.
Si isto krásna, múdra mlada žena ktorá si zaslúži aby ju chalan na rukách nosil, s tymto chlapcom zbytočne stracas čas
Máš pravdu, je to veľmi divné. Hlavne to sedenie vo vlaku. Ak by ste boli traja spolužiaci/spolubývajúci, kde nikto s nikým nie je pár, aj tak by bolo podľa mňa normálne, že jeden bude sedieť so ženou a nenechajú ju samu. Ak je jeden z nich tvoj priateľ, tak už vôbec si to neviem predstaviť. A ani to spoločné varenie, či nakupovanie potravín. Vadilo by mi to a nie málo.
Mala by si si hladat sama izbu … ty si navyse, mozno na sex alebo na obcasnu zabavu. Chlapi su zbabeli … nepovedia na rovinu, aby si sa spakovala a isla … ale evidentne si naviac.
Nechapem, ty si sa v tom byte ako vyskytla? Vsimol by si priatel keby si sa odstahovala? Ci len preto ze by sa mu dvihlo najomne?
Vsetky tieto sarady kvoli par eur?
No kedze partner nie je gay, ok. Ale je takmer iste, ze ten dalsi chalos gay asi bude....a velmi mu na tvojom partnerovi zalezi. Mas teda nejako overene, ze ten kamos je na baby? Pretoze mne to pride, ze mu ucaroval tvoj priatel.
A teda obdivujem tvoju doterajsiu toleranciu voci takemu spolunazivaniu (nemam nic proti gayom, ale tu je podla mna jasne, o co tomu chalanovi ide)
a tvoj priatel je 100% hetero? lebo ty môžeš byt zasterka, že akože s tebou býva, ale v skutočnosti chodí s ním
v noci kde ma posteĺ? ešte povedz, že v jeho izbe a vymaĺováno
Podľa mňa to je len jednoducho ešte nevyzretý chalan.. keď vezmeme, že máte asi len cca 23 rokov možno? Ženy niekedy chcú viac ten vzťah, tú dvojicu, intimitu, už tak žiť rodinnejšie (aj napr v takýchto podmienkach študentského bytu). On podľa mňa nerieši, že ty by si chcela viac žiť partnersky, tak ako len dvojica, a myslím si, že vôbec nepostrehol, žeby bolo niečo zle, keby mu to nepovieš 🙈 on má teba a má kamaráta a nerieši, že máte spolu chodiť na nákupy a tak ide s tým kým je, keď ide s ním tak aj s ním naplánuje jedlo atď.. to je už len na vás, či chcete byť spolu a pominie to, alebo sa tie vaše rozdielne predstavy premietnu do toho, že každý pôjdete svojou cestou. Mne sa tak jeden vzťah rozpadol, ja už som akokeby chcela byť niekde inde a môj vtedajší frajer ešte tak žil, ako popisuješ. Ale samozrejme možno to zvládnete v pohode, ale teraz asi nie je taký, že by to menil len preto, že mu to povieš, musel by asi trocha dozrieť..
vobec by som sa nerypala, ci je gay negay, proste ta ma na haku a ked sa objavi lepsia, bye bye ze budes kukat ako puk. A ked je stale s kamosom, tak preto, aby posobil navonok single, aby ta potencialne lepsia neusla. Ty si len docasna znamost. Ukonci to, ak mas hrdost a najdi si starsieho a zrelsieho chlapa, co vie co chce, lebo toto tvoje decko sa este bude dlho hladat a tebe mladost zbehne raz dva a budes sa v 30 spamatavat tri roky, sama single a bezdetna. Radim okamzite rozchod. Ide leto, treba hladat v inych vodach, nie v materskej skolke.

@teki1 Určitú časť platíme sami, určitú časť rodičia. Čiže zasiahlo by to aj naše študentské peňaženky, ale aj keby to platia celé rodičia, tak s ohľadom na nich samozrejme hľadáme najlacnejšiu možnú alternatívu😀 Štvrtý to nerieši, ten tam viac nie je, ako je. Študuje inú školu a nemá s nimi spoločný program.