icon

Ako riešiť nezhody so švagrinou v rodine?

23. sep 2024

Mám mladšieho brata 35r,jej manželka teda moja švagriná má 32,majú spolu 2 deti.7r je prváčka na ZŠ a 9r je tretiačka.Svagrina pracuje na 4 hod denne viac vraj nevládze.Bud je doma alebo po meste s kamarátkami.Pre deti má harmonogram kedy čo majú robiť,denne sa musia učiť 2-3 hodiny.Denne majú 2 krúžky.Deti sú vyčerpané z toho no ona si nedá povedať.Kazdemu hovorí že ona chce aby jej deti boli múdre aby nosili samé jednotky a mali kopa krúžkov.Vsetko financuje brat.
Problém je v tom že švagriná má svojské názory a myslí si že len jej názory sú správne.Ked má niekto iný názor tak automaticky je zlý.Preto máme nezhody medzi sebou.Ked som jej povedala že preháňa to s učením aj s krúžkami že deti potrebujú aj voľný čas na hru alebo vybehať sa na ihrisku,tak skoro ma prepichla s pohľadom či som normálna.Ze ona vie čo jej deti potrebujú.Casto ich vidím že sú zničené že by chceli sa zahrať s mojimi deťmi no nemôžu lebo majú povinnosti.Ked niečo nevychádza tak ona doma kričí ziape po mužovi.On jej robí taxikára nemá ani vodičák.
Stále sa stazuje že je unavená že koľko toho doma robí,pritom pracuje len 4 hodiny a majú upratovačku.Byvaju v byte tak nechápem čo nestíha.
Na všetko má úplne odlišný názor ako ja hlavne na výchovu detí.Mame deti v rovnakom veku.Som sa snažila že menej sa stretávať no nedá sa keďže sme rodina.No ona ma stále vie tak vytočiť že pri nej človek sa cíti ako nula lebo podľa nej keď iný nemá to čo ona alebo jej deti tak je to úplne obyčajna chudera.

Strana
z2
1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
23. sep 2024

@jana_eyre_2 Ja sa s ňou neporovnavam,mne je jedno čo ona robí len tých detí mi je trochu ľúto.
@luccija Ja sa nestarám do nikoho len som napísala úvod ako to vyzerá.Mne je jedno koľko ona robí aj keby bola doma len nech nemá sprosté reči.
@andrejka1974 Brat sa s ňou rozprával o tom lenze ona je neoblomna čo ona povie to tak musí byť lebo čo by povedali ľudia.Ona musí mať múdre a šikovné deti vo všetkom.
@svetlonos Ona chodí ku nám na návštevy dosť často.A čo ju mám vyhodiť.
@svetlonos Áno presne tak to je ako si to pochopila.

letfenixa
23. sep 2024

@autorka na tie časté návštevy ju pozývas? Ale sa pozýva sama? Nauč sa asertivite.

autor
23. sep 2024

@letfenixa Pozýva sa sama.

veronicka88
23. sep 2024

Mne keby si sa starala do výchovy tiež by som s tebou obmedzovala komunikáciu. To je všetko čo ti k tomu poviem. Každý má právo si deti zariadiť tak ako chce. A teba je do toho absolutne veľké NIC

minutka
23. sep 2024

Mali by ste vynechat debaty o detoch. Kazdy nech si vychovava po svojom. Ved maju aj otca. Nech sa angazuje on, nie ty

svetlonos
23. sep 2024

Ano kludne ju aj vyhod! Bud jej povedz, ze sa budete baviť normalne a každá berie výchovu tej druhej. Alebo môže ísť domov hneď pokial hlada hádky! Takže kľudne by som ju aj vyhodila. Naco potom chodi, keď deti sa len učia a sú na kuzkoch?? To chodí doobeda ci co?

lubinkap
23. sep 2024

....že sa staráš do toho, do čoho nemáš...ze brat všetko financuje? Ze deti majú krúžky? Ze si odbehne s kamoškami na kavu? ...
Veľmi ju riešiš a aj jej život. Žeby závisť? Že nežije a nerobí, tak ako by si ty chcela? A keby aj, určite by si si stále našla, prečo je ona ta zlá, ktorá ti "ukradla" brata...
Klasika,..." švagriná", ktorá bude furt riešiť a bratova žena bude stále ta zlá, ak má iný názor na "všetko" 🤗🫠

margotka17
23. sep 2024

Booozinku, kľud, veď ak k tebe príde, ešte len ako dvere otvára už sa sama chvál, že ako si všetko vyupratovala, prevonala, navarila aj napiekla, že deti už naučené a s ňou už len počasie preber, outfity do práce, topánky, kabelky..... Takú šokovú terapiu na ňu spustí hneď 👍

zmrzlinka2021
24. sep 2024

@margotka17 mne to pripadá správanie sa ženy pred 50 rokmi, kedy ženy boli akože domáce gazdinky

zmrzlinka2021
24. sep 2024

Autorka, nekomentuje ju, pochval ju

prasiatko30
24. sep 2024

Sranda - ked sa svagrina stara do tvojej vychovy tak zbytocne kritizuje a miesa sa tam kde ju nikto nevola, ked ty sa miesas do jej vychovy tak je to konstruktivna kritika, ktorou chces pomoct tvojim neteriam/synovcom 😂😂😂😂. Ste obidve rovnake a preto sa neznesiete - obidve sa starate do veci, do ktorych vas nic nie je - do rodiny a do vychovy inej rodiny

betulinka1
24. sep 2024

To ze porovnáva deti by mi bolo jedno. A to, ze by neprežila dve dvojky je mi tiez jedno. Ved ona by neprežila a ja prežijem 🤣🤣🤣 reagovala by som tak, ze ok Ved nie kazdy je jednotkár a to je v poriadku. ale mne by bolo luto tych deti. Na druhu stranu deti ine nepoznaju, Cize ziju v tom svete a je to pre nich ok. Mozno by som sem tam švagrinej poslala nejaky clanok alebo video o tom, ze deti netreba prepínať, ze sa musia aj nudiť a tak. Ked sa stazuje, ze ma toho vela Ved sa zasmej, ze moja robis 4 hodiny denne, mas upratovacku a coho mas tak vela. Si vyskusaj moje tempo….ale nie Akoze v zlom, mozno tak ironicky.

hara_vara
24. sep 2024

xantipa ktorá by nemala mať ani deti ani muža len samú seba.
tá bude určite z Humenného🐮

sss777
24. sep 2024

Ja vlastne vôbec nerozumiem, kde je problém. Každá ste proste iná, ty chceš, aby sa tvoje deti hrali a nevadí ti horšia známka, pre ňu je dôležitejšie vzdelanie a krúžky.
A tak je to predsa v poriadku, nikto nikde nepovedal, čo je správne a ako to má byť.
Myslím, že moja mama to mala podobne so sestrou svojho brata - ona tiež vykrikovala mojej mame, že viac krúžkov je nanič, deti sa majú hrať...mojej mame to ale bolo dosť jedno, teda aspoň nikdy nevyzerala, že by ju to trápilo.
Ja ti ako dieťa, ktoré malo denne 2 krúžky môžem povedať, že ma to nijako negatívne nepoznačilo, ak, tak len pozitívne, takže sa netráp ani pre tie deti.
Buď sa s ňou nestretávaj, alebo popracuj na sebe, aby ťa také veci nevytáčali. Viem, že to nie je vždy ľahké, ale jednoducho ste si nesadli- ty si myslíš, že je trúba, ona si možno myslí to isté o tebe. A čo? Každá to robíte najlepšie ako viete a to je dôležité.

lia2929
24. sep 2024

Mas proste take typy…. bud s nou prerusis kontakt alebo budes nadalej viest debatu s takou osobou ktora z teba bude robit v podstate neschopnu a myslim si ze uplne nepravom… Ona sa mozno zle ucila, rodicia na nu vyvijali tlak aby nosila jednicky boh vie ake ma v sebe potlacene nespracovane traumy a ona to aplikuje teraz na svojich detoch.. vsetko toto co sa na cloveku prejavi ked sa stane rodicom su nespracovane veci z jeho detstva atd… rozumeli ste si viac ked ste boli bezdetne?
Vidis na nej zmeny odkedy je mama alebo uz predtym ti na nej nieco vadilo?

pink_lady
24. sep 2024

nezavidis nahodou, ze jej sa podarilo robit len 4h /co by vacsina matiek ocenila/, a zte mozu si dovolit detom platit kruzky? /je uplne normalne ze ichplati tvoj brat, kedze je otec/...Radsej nech sa s nimi uci /niekomu to ide rychlejsie niekomu pomalsie/ ako ich zanedbat...Radsej kruzky ako mobil v paprci. Zi a nechaj zit.

mamutka
24. sep 2024

Vieš čo, po tých rečiach o tom ako nezvládas deti, lebo syn mal dve dvojky na vysvedčení (a všetkom ostatnom čo tu odznelo o nej ) by som jej kľudne povedala : ty nie si normálna.
Ja by som nevydržala také sracky pocuvat od lemry, ktorá preťažuje deti a zneužíva muža, ktory je očividne ťuťmák. A budes mať od nej pokoj 😅

princezna_bosorka
24. sep 2024

brat nech si to riesi... ale teda tie deti su chudence

autor
24. sep 2024

Koncim debatu.Akk vidím veľa z vás ani neprečítalo komentáre len úvodný príspevok a komentuje úplne od veci.

autor
24. sep 2024

Pár ľudí čo pochopili môj príspevok,je mi z toho zle lebo ona ma dáva dole ako keby som bola horší človek lebo moje deti nemajú čisté jednotky a x krúžkov od výmyslu sveta.Ona nevie ma pochopiť a stále má reči že ja som horšia.Asi ozaj budem musieť tie návštevy odrezať na minimum lebo nerobí mi to dobre počúvať ju

0silvia0
24. sep 2024

nenechávaj sa vytáčať a nebuď ticho, vždy môžeš utrúsiť nejakú poznámku.
Jééj, vy ste prišli k nám? A čo, dnes nemáte žiadne krúžky ani učenie? Začne vychvaľovať decká, povedz jej, už si mi to minule hovorila, nemusíš to stále opakovať a tu je teraz priestor na odveci otázku napríklad: nevieš, čo dávajú v kine? Akože ťa nezaujímajú jej výkecy a chceš zmeniť tému.

mamutka
24. sep 2024

@0silvia0 jednoznačne súhlasím. Treba na nu takto, proste “ty si fakt nepamätás že si to už hovorila?”
Ved ta žena snáď ani nemá osobný život a záľuby, keď nehovorí o ničom inom, len sa upla na známky tých deti.
Ved sa jej spýtaj, kedy si urobí vodicak, keď je taká šikovná

autor
24. sep 2024

@0silvia0 Ja som není asertivna neviem jej odvraviet
@mamutka Vodičák si nespraví lebo nemá na to

mamutka
24. sep 2024

Asertivita sa da nacvičiť. A povedať, že ved už si to vravela, to je jednoduchá poznámka, ani nie asertivita, tak sa nestresuj. Ona je k tebe veľmi drzá. Keď nemá na vodicak, tak nech sa zamestná na plny úväzok 😁 bože, kebyže ty tak robis, furt do teba zadrapuje

0silvia0
24. sep 2024

Nauc sa to, da sa to naucit. Neempaticki hrubi ludia vladnu svetom, lebo si to ti empaticki a slusni dovolia. Mas male dieta, raz budes musiet riesit v zivote vselico, tak sa zastan samu seba a ukaz svojmu dietatu, aku ma silnu matku

barbs2406
1. okt 2024

Takí ľudia vyčerpávajú. Treba sa od nich odrezať alebo sa stretávať kvôli detom . Ak máš pocit že je to stratený čas tráviť s ňou čas ,ale to musíš vedieť sama či chces aby deti sa stretávali lebo bez nej to nepôjde , tak ju vždy uprac keď ti to bude nepríjemné ale slušným spôsobom ,o tomto sa nemám chuť rozprávať. Začni inú tému alebo ju ignoruj postav sa od stola keď ťa to nezaujíma,po čase ju to prestane baviť ,myslí si že aká je zaujímavá ,možno ju zeries. Ale človek ktorý má zdravé sebavedomie nemusí sa ňou zaoberať ,no nie ?

Strana
z2