Ako riešiť nezhody vo vzťahu kvôli spánku?
Ahojte, bývame spoločne s priateľkou a priateľka ma problém s tým že keď zaspava sama( samozrejme že nie vždy). Ale ja keď mám konečne voľno tak chcem si večer sám oddýchnuť (pozrieť niečo,zahrať s kamarátmi) ale jej to neskutočne vadi že nejdem s ňou spat. Aky máte vy nato názor ?a ako je to u vás ?
@reanda ale veď to je to isté, ako keby on žiadal od nej, aby s ním pozerala telku, lebo nechce byť v izbe sám 🤦🏻♀️ Ja chápem, kam tým smerujete. Ale nechápem, prečo z neho robíte neviem čo len preto, že chce zrelaxovať podľa seba. Myslím si, že by sme sa mali navzájom rešpektovať a mne príde naozaj divné odsudzovať ho za to, že sa mu nechce uspávať dospelú ženu.
@anonym_91ccb3 ja z neho nerobim neviemco.. tuna osadenstvo z neho robi tyraneho muza, lebo 'umrncana princezna' by od neho nieco chcela.. ja mu radim sa rozist, ked mu nevyhovuje to, co od neho zena potrebuje.. bude to tak lepsie pre oboch.. partnera si treba vyberat podla toho, aby sme sa k sebe hodili a bolo nam spolu dobre a nie museli robit cely zivot kompromisy a bud niekomu nasilu vyhovovat, alebo si odopierat svoje potreby, lebo druheho obtazuju.. osobne nechapem, naco niekto potom zije s takym partnerom.. ved partnerstvo ma byt na spolupracu a potesenie a nie na to, aby sme vedla seba zili ako dve samostatne jednotky, ktore sa vobec nepotrebuju, lebo vsak aby sme sa nahodou sebou vzajomne neobtazovali
@cyberk fuj, jaky hnusny komentar. Mozno sa treba vcitit aj do toho druheho. Ja si nemyslim,ze je to sebecke. Prave naopak - podla mna to pre nu znamena ovela viac. Je v tom nejaka symbolika blizkosti.
Dufam, ze sa autor tejto diskusie nebude riadit tvojim komentarom, lebo prave taky pristup vztah rozbija, nie spaja.
Jednoducho, treba sa porozpravat a najst kompromis. Vztahy su o celozivotnych kompromisoch. Nie o tom,ze kazdy si bude robit,co chce bez ohladu na toho druheho
@anonym_8a2c35 aj ja som kedysi taká bola a nútila som partnera chodiť spávať so mnou. Spanie v iných časoch alebo spanie nebodaj v iných izbách pre mňa bol nonsens a pomaly zlyhanie vo vzťahu. Postupne časom a okolnostami som ustupovala a dnes si uvedomujem, aká hlúposť to bola a ja som na nej zbytočne trvala a dramatizovala ju. Takze ja partnerku autora chápem. Ale zas chápem aj autora, lebo je to zbytočnosť aká sa prehnane dramatizuje, taká romantická predstava aká nie je v skutočnosti romantická.
@anonym_autor ak chces uprednostnit kamaratov, nemaj frajerku, ak ta frajerka nuti chpdit spat s nou, ako sorry nemaj frajerku
Je vidno, že ešte si neni pripravený na vzťah.. maš frajerku tak sa jej mas venovať, to čo je hrat sa s kamaratmi 🫣co si nasť ročný ?
@anonym_1b54c0 takže ty nemáš žiadne kamarátky, len partnera? To je inak, ale dosť smutné.
@anonym_1b54c0 takže ty nemáš žiadne kamarátky, len partnera? To je inak, ale dosť smutné.
@777januska777 hmm, urcite to vieš lepšie ako ja 😃😃😃 mam kamosky, aj muž ma kamošov, ale v noci, pokým nie je na nočnej sme spolu
@cyberk fuj, jaky hnusny komentar. Mozno sa treba vcitit aj do toho druheho. Ja si nemyslim,ze je to sebecke. Prave naopak - podla mna to pre nu znamena ovela viac. Je v tom nejaka symbolika blizkosti.
Dufam, ze sa autor tejto diskusie nebude riadit tvojim komentarom, lebo prave taky pristup vztah rozbija, nie spaja.
Jednoducho, treba sa porozpravat a najst kompromis. Vztahy su o celozivotnych kompromisoch. Nie o tom,ze kazdy si bude robit,co chce bez ohladu na toho druheho
@anonym_8a2c35 čo je na tom hnusné ?! ani zákon o rodine neukladá partnerom , že musia ísť spať v rovnakom čase. Tak ako má každý z nás iný biologicky režim, potrebu spánku, tak ako máme vkus na iné oblečenie, chuť na iné jedlá, tak máme nielen potrebu chodiť spat v rôzny čas, máme povinnosti vstávať do práce v iný čas, takze nie je nevyhnutné žiť ako spútane osoby.
Môj partner vstáva na dennú 3.45, je skôr Škovránk, tak prečo by mal ísť spať až so mnou o 23.30 ?
Ja vstávam do práce 6.00, tak prečo by mal vstávať ako ja, len preto že lebo. Stačí mu aj o 9.00...
Ale - náš spoločný voľný čas trávime ako chceme, kedy chceme
@777januska777 hmm, urcite to vieš lepšie ako ja 😃😃😃 mam kamosky, aj muž ma kamošov, ale v noci, pokým nie je na nočnej sme spolu
@anonym_1b54c0 a ako sa ti tvoj muž venuje v noci? Lebo ja keď spím, tak sa mi môj muž nemusí venovať. Našťastie my sa sebe venujeme počas dňa a po práci. Ak má záujem robiť v noci niečo iné ako spať, tak nevidím dôvod prečo mi to má vadiť, veď ja spím.
@anonym_1b54c0 a ako sa ti tvoj muž venuje v noci? Lebo ja keď spím, tak sa mi môj muž nemusí venovať. Našťastie my sa sebe venujeme počas dňa a po práci. Ak má záujem robiť v noci niečo iné ako spať, tak nevidím dôvod prečo mi to má vadiť, veď ja spím.
@777januska777 tebe budem rozpravat ako sa mi venuje.. veď ak tebe nevadí, čo robí tvoj mužik keď spíš, je to tvoja vec.. my sme spolu doma, predsa mame rodinu, dieťa a nejaky rešpekt a úctu voči sebe
@777januska777 tebe budem rozpravat ako sa mi venuje.. veď ak tebe nevadí, čo robí tvoj mužik keď spíš, je to tvoja vec.. my sme spolu doma, predsa mame rodinu, dieťa a nejaky rešpekt a úctu voči sebe
@anonym_1b54c0 a úcta a rešpekt sa u vás prejavuje tým, že spí rovnako ako spíš ty?
U nás na napríklad úcta prejavuje vtedy ak sa postará o domácnosť, keď ja ráno dlhšie spím. A ja mu preukážem úctu a rešpekt, tak, že ho počúvam a rozumiem tomu, že ma vlastne koníčky a večer keď ja idem spať si chce napríklad zahrať hru.
Rešpekt a úcta majú byť vzájomne. Tlačiť niekoho do spoločného spania je skôr prejav kontroly a strachu z kvality vzťahu. A to ti nehovorím ako niekto kto nevie o čom hovorí, bola som rovnaká, kedysi, dnes si uvedomujem, že to bola hlúposť a robila som len zbytočne problémy ake som nemusela, len kvôli nejakej mojej predstave v hlave.
@anonym_1b54c0 a úcta a rešpekt sa u vás prejavuje tým, že spí rovnako ako spíš ty?
U nás na napríklad úcta prejavuje vtedy ak sa postará o domácnosť, keď ja ráno dlhšie spím. A ja mu preukážem úctu a rešpekt, tak, že ho počúvam a rozumiem tomu, že ma vlastne koníčky a večer keď ja idem spať si chce napríklad zahrať hru.
Rešpekt a úcta majú byť vzájomne. Tlačiť niekoho do spoločného spania je skôr prejav kontroly a strachu z kvality vzťahu. A to ti nehovorím ako niekto kto nevie o čom hovorí, bola som rovnaká, kedysi, dnes si uvedomujem, že to bola hlúposť a robila som len zbytočne problémy ake som nemusela, len kvôli nejakej mojej predstave v hlave.
@777januska777 potlesk ... aj my hrávame hru, niekedy spolu a niekedy hra s našou partou, keď idem spať k malemu, ja myslela tak, že je pri mne doma a nechodí von po nociach
@777januska777 potlesk ... aj my hrávame hru, niekedy spolu a niekedy hra s našou partou, keď idem spať k malemu, ja myslela tak, že je pri mne doma a nechodí von po nociach
@anonym_1b54c0 lenže toto autor nerieši. Autor píše, že on si chce večer zahrať hru, tak jeho partnerka ho núti ísť spať k nemu. Nemôže sa hrať ani nič. Lebo prejav úcty a lásky je u nej, že spávajú spolu v rovnakom čase.
Ja chodím spať skôr väčšinou už okolo 22 spím, on chodí spať až okolo polnoci. Veľmi výnimočne sa stáva že ideme spať spolu. Beriem to úplne normálne, robíme spolu veľa aktivít, zaspať sama zvládnem.
@anonym_1b54c0 lenže toto autor nerieši. Autor píše, že on si chce večer zahrať hru, tak jeho partnerka ho núti ísť spať k nemu. Nemôže sa hrať ani nič. Lebo prejav úcty a lásky je u nej, že spávajú spolu v rovnakom čase.
@777januska777 no a ja som mu napisala, že ani v jednom pripade nie je pripraveny na vztah... skor som to oochopila tak, že vecer, ktorý s nou travit moze sa chce hrat.. ale samozrejme na druhej strane, by som urcite nenutila muža ist so mnou spat
@anonym_autor tak ono sa to casom.vybija. U nas sme sa za viac ako 30 rokov posunuli od zaspavania v objati az po oddelene spalne. Lubime sa velmi ale spime uz par rokov kazdy zvlast.
@anonym_7997fd My detto👍 Obaja sa v pokoji vyspíme a sex máme častejšie, ako za mlada😝
@777januska777 nie kazdy, kto chce zaspavat spolu s partnerom, to robi kvoli tomu, ze ma predstavu, ze je to znamka kvality vztahu.. niekto to robi preto, ze to tak proste robit CHCE .. lebo mu to vyhovuje a robi to ten vztah pre neho kvalitnym.. keby kazdy robil to, co chce a nie to, co 'by sa malo', tak sme vsetci spokojni.. a neriesili by sa taketo temy.. 'co si o tom myslite?' a 'ako to mate vy?' by bolo uplne jedno.. lebo teraz co, ked to tu vsetci budeme mat tak, ze nechodime spavat spolu, tak autorova priatelka sa tomu musi musi podriadit, aj ked jej to nevyhovuje, lebo inak je sebecka krava?

Zdielam nazor, ze tahat parnera spat alebo aj vstavat, len preto ze aj ja tak robim, je zbytocne a trochu sebecke. Ak nejde aj o ine aktivity s tym spojene. S cim treba ratat, ze sa casto ludia odcudzia ak nerobia iste veci spolu 😊
My uz po tolkych rokoch spime samostatne 😂