icon

Ako riešiť nízke sebavedomie spôsobené vnímaním vlastného výzoru?

kiwinka76
20. máj 2025

Ahojte, som mlada zena, ktora je v podstate cerstvo po skole a pracuje, od rodiny som sa osamostatnila, v podstate si mozem dovolit vela veci po materialnej stranke. Co ma vsak velmi taha dole je moj vyzor, som stihla a vysoka, nemam ziadne deformacie a pod. No moja tvar je skareda, od puberty som dostavala rozne neprijemne poznamky na moj vyzor alebo som zazila horsie spravanie najma zo strany muzov, chlapcov. Vyrastala som s tym, ze som pekne dievca(nie nerozpravala mi to len mama a babka), ktore sa vsak pocas puberty zmenilo a prisli rozne posmesky alebo take neprijemne spravanie najma teda od chlapcov muzov, to sposobilo, ze som sa do seba velmi uzavrela a zacala byt medzi ludmi cudna. Chodila som na vysoku skolu, kde mi to neslo prave najlepsie a navyse som bola velmi uzavreta a opat sa posmesky zopakovali, neboli to priame ja som sa o tom dozvedela cez tretiu osobu, ktora mi povedala, ze sa spoluziaci posmievali z vyzoru, z toho aku mam povahu, ako mi to ide v skole a podobne, co zapricinilo to, ze ja som sa z toho celeho takmer psychicky znicila (viem, niekto to mozno nepochopi, ze preco som na to takto reagovala) najma ohladom toho vyzoru a dostalo sa ro az do takeho stadia, ze som sa s nikym nechcela rozpeavat a nikde chodit, je to uz dlha doba co to viem a mam pocit, ze to stale hoesie vnimam az tak ze mavam rozne zachvaty z toho, a akosi neviem tu frustraciu z toho zniest, psychologicku navstecujem, ale stle sa tocime v tom istom a nepomaha, skor sa ro zhorsuje... dokonca aj ked som niekde na verejnosri a vidim skupinku ludi, tak sa nejakym sposobom kryjem a nechcrm aby videli moju tvar a ist niekde do nejakych sluzieb kde je muz, to neprichadza do uvahy... ako som pisala citim stale taku frustraciu a co sa so mnou moo stat, ze som z kedysi pekneho dievcata sa takto rapidne
zmenila az tak vyraznw, ze momentalne som noazaj skareda uz som starsia a nemala by somnsa tym tk zaoberat no nenavidim sa za to ako vyzeram mam pocit, ze si ani nezasluzim sa mat dobre mat vztah a podobne... statmohseba, aj v nieco so mnou nie je ok, ze som taka zpochudnuta toto

kiwinka76
autor
21. máj 2025
@bg92

z toho co pises sa mi zda ze naozaj je problem tvoja hlava - nie je mozne aby ludia okolo teba takto riesili tvoj vyzor. Sikana medzi detmi/pubertakmi je jedna vec, ale aby v dospelom zivote ktokolvek riesil to ako ty vyzeras do takej miery ako pises nie je mozne. Daj teda konkretny priklad koverzacie kde sa ludia predbiehaju kto ta viac urazi, to si neviem prestavit. kto su vobec ti ludia? prepac ale ludi ako ty vyzeras proste urcite nezaujima - pride mi, ze mas ako keby az obsesivne myslienky na toto a az obsesivne si domyslas. URCITE zmen psychologa a neviem ci toto nie je aj na psychiatra - nechodit von a skryvat si tvar? Ze neprichadza do uvahy aby ti nejaky muz v sluzbach videl tvar?

@bg92 myslela som to tak, ze v takych skupinkach jeden nieco povie a druhy sa prida a zacne rozpravat, ale neviem konkretne na tomto priklade ako to bolo kedze som tam nebola...

domkakvet
21. máj 2025
@kiwinka76

@domkakvet ked sa stretne skupinka urcita skupinka ludi, staci ze jeden nieco povie a ostatni sa uz zacnu prebiehat kto viac urazi...a to bol este jeden z tych lepsich odborov na Slovensku, aj ked po tomto mam pochybnosti...

@kiwinka76 podla mna uz len to, ze si mlada nemozes vyzerat zle, asi by bolo lepsie keby si sa citila sebavedomejsie.

unicornlady
21. máj 2025

Ja napr. mám oválnu tvár, takže mám také guľaté líčka. Je pravda, že od korony som pribrala a ide to ťažšie dole, ale aj keby schudnem, tvár nezmením.
Ale napr. potom nemám také výrazné vrásky.

bg92
21. máj 2025

V akych skupinkch? Su nejake tajne skupinky ohovaracov skaredosti druhej osoby? A ako teda vies ked si tam nebola? Zase domyslanie.

redlet
21. máj 2025

Ahoj, rozumiem, že Ťa to trápi, ale niekedy je vyslobodenie práve v tom, uvedomiť si, či má zmysel sa trápiť tým, čo nás trápi. Spýtam sa takto, keby si teraz náhle ochorela nejakou závažnou chorobou, bola by práve táto Tvoja frustrácia to, čo by ťa trápilo? Vymenila by si vtedy terajší stav frustrácie za zdravie? Možno by si si uvedomila, že si sa celé tie roky trápila niečím, čo nebolo skutočne dôležité. Si zdravá? Veľa ľudí nie je. Ja viem, že toto sú zrovna tie príklady, ktoré sa nám dobre nepočúvajú, lebo nás prirovnávajú k situáciám, ktoré sa nás momentálne netýkajú, nie sú našou denno -dennou realitou. Ale skús sa na to pozrieť takto. Život sa vie stať zložitým v jednom okamihu a veci, ktoré nás dovtedy trápili nám náhle prídu ako malichernosti. Niekedy sa to musí stať, aby sme to pochopili. ,,Krása, tá je v očiach diváka." V prvom rade sa potrebuješ prijať taká aká si Ty sama. Potrebuješ sa vžiť so sebou so všetkým,čo k Tebe patrí. Skús si napísať na papier veci, ktoré máš na svojom tele rada, čo sa Ti páči. Kto hodnotí Tvoju krásu? Hovoríš, že si bola pekná a čo znamená pekná? Pre každého niečo iné. A k čomu je človeku napríklad krása, ak je prehnitý zvnútra. Predstav si, že by si mala kamarátku, ktorá by bola smutná pre to, čo Ty. Ako by si k nej pristupovala? Potrebuješ k sebe začať pristupovať s láskou. Viem, že sa mi to ľahko píše, ale obklopuj sa zdravými ľuďmi, ktorí majú hodnoty inde, veľa Ťa to naučí. Máš kamarátky?

kiwinka76
autor
21. máj 2025
@redlet

Ahoj, rozumiem, že Ťa to trápi, ale niekedy je vyslobodenie práve v tom, uvedomiť si, či má zmysel sa trápiť tým, čo nás trápi. Spýtam sa takto, keby si teraz náhle ochorela nejakou závažnou chorobou, bola by práve táto Tvoja frustrácia to, čo by ťa trápilo? Vymenila by si vtedy terajší stav frustrácie za zdravie? Možno by si si uvedomila, že si sa celé tie roky trápila niečím, čo nebolo skutočne dôležité. Si zdravá? Veľa ľudí nie je. Ja viem, že toto sú zrovna tie príklady, ktoré sa nám dobre nepočúvajú, lebo nás prirovnávajú k situáciám, ktoré sa nás momentálne netýkajú, nie sú našou denno -dennou realitou. Ale skús sa na to pozrieť takto. Život sa vie stať zložitým v jednom okamihu a veci, ktoré nás dovtedy trápili nám náhle prídu ako malichernosti. Niekedy sa to musí stať, aby sme to pochopili. ,,Krása, tá je v očiach diváka." V prvom rade sa potrebuješ prijať taká aká si Ty sama. Potrebuješ sa vžiť so sebou so všetkým,čo k Tebe patrí. Skús si napísať na papier veci, ktoré máš na svojom tele rada, čo sa Ti páči. Kto hodnotí Tvoju krásu? Hovoríš, že si bola pekná a čo znamená pekná? Pre každého niečo iné. A k čomu je človeku napríklad krása, ak je prehnitý zvnútra. Predstav si, že by si mala kamarátku, ktorá by bola smutná pre to, čo Ty. Ako by si k nej pristupovala? Potrebuješ k sebe začať pristupovať s láskou. Viem, že sa mi to ľahko píše, ale obklopuj sa zdravými ľuďmi, ktorí majú hodnoty inde, veľa Ťa to naučí. Máš kamarátky?

@redlet nie kamaratky uz nemam ziadne, ano snazila som sa na to aj takto pozerat ze ak by som ochorela ci by sa zmenilo - viem, ze ano, ani sa nad tym nemusim zamyslat, este na zaciatku strednej som mala silne uzkosti, ktore sa mi prrjavovali tak, ze som myslela stale , ze odpadnem a nieco sa mi stane alebo som vazne chora alebo zomriem, vtedy mi bolo uplne jedno ako vyzerm a nejaky cas potom tiez lebo som chcela byt havne fyzicky v poriadku a bolo to velmi oslobodzujucw z toho dovodu, ze som mi bolo jedno, ci so ostatni myslia, ze som najvacsia prisera na svete...snazim sa aj na sebe vnimat tie pozitivne veci ale potom vidin alebo uvedomim si aku mam tvar a je to vsetko spat...teraz nepomaha nic, ani vylet ku moru ani nic...citim sa definovana jedine tym ako vyzeram a ako vyzera moja tvar...

kiwinka76
autor
21. máj 2025
@bg92

V akych skupinkch? Su nejake tajne skupinky ohovaracov skaredosti druhej osoby? A ako teda vies ked si tam nebola? Zase domyslanie.

@bg92 ludia riesia vzhlad druhych, akokolvek sa na to snazim pozerat tak stale ma to trapi ako vyzeram...myslela som skupinka ludi, ktori sa radi zabavaju na ucet niekoho ineho

staromodna
21. máj 2025

Zaujímavé je to, že niečo podobné zažívam ja po pracovnej stránke. Tiež som si prešla nejakými traumami, sikanou a do dnes mám hrôzu z toho, keď pracujem niekde dlhšie ako 2-3 mesiace. Neviem to opísať, ale robím kiksy a tie ma zozieraju, až sa dostanem do stavu vyhorenia, že nie som na nič suca ani dobrá. Riešenie teda nemám, ale verím, že všetko je v hlave ako ty sa na to pozeráš a nastavíš. Dôležité je stále plávať a nikdy sa nedivať dolu. Nie som si ale istá či v tomto čo prežívaš pomôže psycholog, kedze väčšinou je to o tom, sústavne dookola sa hrabať v niečom, na čo by si mala možno dávno zabudnúť a prekonať to

kiwinka76
autor
21. máj 2025
@staromodna

Zaujímavé je to, že niečo podobné zažívam ja po pracovnej stránke. Tiež som si prešla nejakými traumami, sikanou a do dnes mám hrôzu z toho, keď pracujem niekde dlhšie ako 2-3 mesiace. Neviem to opísať, ale robím kiksy a tie ma zozieraju, až sa dostanem do stavu vyhorenia, že nie som na nič suca ani dobrá. Riešenie teda nemám, ale verím, že všetko je v hlave ako ty sa na to pozeráš a nastavíš. Dôležité je stále plávať a nikdy sa nedivať dolu. Nie som si ale istá či v tomto čo prežívaš pomôže psycholog, kedze väčšinou je to o tom, sústavne dookola sa hrabať v niečom, na čo by si mala možno dávno zabudnúť a prekonať to

@staromodna snazila som sa na to zabudnut , potom do toho prisla dalsia vec a zas za ro vrarilo, este tak 2xsilnejsie alo predtym... ale aj ked som na to nejak intenzivne nemyslela tak som to asi stale tak v hlave maju, myslite si co chcete len nerozpravajte o mne z esom skareda...naozaj mam pocit, ze kvoli tomuto sa stale vraciam do cias ked som mala 14...

redlet
21. máj 2025
@kiwinka76

@redlet nie kamaratky uz nemam ziadne, ano snazila som sa na to aj takto pozerat ze ak by som ochorela ci by sa zmenilo - viem, ze ano, ani sa nad tym nemusim zamyslat, este na zaciatku strednej som mala silne uzkosti, ktore sa mi prrjavovali tak, ze som myslela stale , ze odpadnem a nieco sa mi stane alebo som vazne chora alebo zomriem, vtedy mi bolo uplne jedno ako vyzerm a nejaky cas potom tiez lebo som chcela byt havne fyzicky v poriadku a bolo to velmi oslobodzujucw z toho dovodu, ze som mi bolo jedno, ci so ostatni myslia, ze som najvacsia prisera na svete...snazim sa aj na sebe vnimat tie pozitivne veci ale potom vidin alebo uvedomim si aku mam tvar a je to vsetko spat...teraz nepomaha nic, ani vylet ku moru ani nic...citim sa definovana jedine tym ako vyzeram a ako vyzera moja tvar...

@kiwinka76 Skús nepremýšľať za iných a upriam sa v prvom rade na to, čo si o sebe myslíš Ty sama. Ako vnímaš samú seba a či sú to Tvoje myšlienky, alebo sú to myšlienky odvodené od skúsenosti s inými.
Skús si ešte uvedomiť, že zdraví ľudia toto nerobia. Nemajú za potreby hodnotiť niekoho prirodzený vzhľad ponižujúcim spôsobom. To viac hovorí o tých jednotlivcoch, ich charaktere. Zamýšľala si sa niekedy nad tým aj takto? Ako som písala zdravé prostredie, myšlienky, názory, hodnoty veľa človeku dajú a naučia ho. V prvom rade je to prostredie, kde si prijímaná bez hodnotenia, s porozumením a kritikou len ak konštruktívnou.
Všetko sa píše ľahko, každý s niečím zapasíme a ak je to zakorenené nepôjde to ľahko, ale skús sa odosobňovať od názorov iných. Ak si nemala ešte pozitívny zážitok z prostredia, tak je to pre Teba niečo neznáme.
Vieš, nikto Ťa o vlastnej kráse nepresvedčí, keď ju Ty sama v sebe nenachádzaš.

macatt
21. máj 2025

Azijatky podstupujú plastické operácie v 18 rokoch, nepáčia sa im guľaté tváre, ktoré majú geneticky dané, podstupujú zväčšenie sánky atď čo sú vcelku náročné operácie, napíš mi súkromne, pokiaľ možno s fotkou, určite v dnešnej dobe existuje spôsob ako byť so sebou spokojná a krásna hlavne pre seba😍

kiwinka76
autor
21. máj 2025
@u2jana

@kiwinka76 7neries, ostatnych. asi najdolezitejsie je pacit sa sebe samej… zacni tym, ze sa na seba rano v zrkadle usmejes a povedz si, ze dobre vyzeras… aj ked tomu, zo zaciatku nebudes verit. Pomoze ti to preprogramovat myslenie.
Si vysoka, stihla, tak to vyuzi, pekne sa oblec, uprav a kludne z teba moze byt modelka.
Hlavu hore

@u2jana ano postava ako modelka a tvar ako seredna anca z hornej dolnej...presne to ma napadlo, ked som videla svoje fotky z poslednej dovolenky...

kiwinka76
autor
21. máj 2025
@redlet

@kiwinka76 Skús nepremýšľať za iných a upriam sa v prvom rade na to, čo si o sebe myslíš Ty sama. Ako vnímaš samú seba a či sú to Tvoje myšlienky, alebo sú to myšlienky odvodené od skúsenosti s inými.
Skús si ešte uvedomiť, že zdraví ľudia toto nerobia. Nemajú za potreby hodnotiť niekoho prirodzený vzhľad ponižujúcim spôsobom. To viac hovorí o tých jednotlivcoch, ich charaktere. Zamýšľala si sa niekedy nad tým aj takto? Ako som písala zdravé prostredie, myšlienky, názory, hodnoty veľa človeku dajú a naučia ho. V prvom rade je to prostredie, kde si prijímaná bez hodnotenia, s porozumením a kritikou len ak konštruktívnou.
Všetko sa píše ľahko, každý s niečím zapasíme a ak je to zakorenené nepôjde to ľahko, ale skús sa odosobňovať od názorov iných. Ak si nemala ešte pozitívny zážitok z prostredia, tak je to pre Teba niečo neznáme.
Vieš, nikto Ťa o vlastnej kráse nepresvedčí, keď ju Ty sama v sebe nenachádzaš.

@redlet nejde len o nazory oststnych ano aj toto, ale viem ako realne vyzeram , vidim to na fotkach, v zrkadle...a to okolie len potvrdzuje a naozaj je to uz v takom stadiu ze mi to zasahuje do prace , do zivota a podobne... ale vlastne urxitym sposobom mi to stale zasahovalo...

andreakotesova
21. máj 2025
@kiwinka76

@redlet nejde len o nazory oststnych ano aj toto, ale viem ako realne vyzeram , vidim to na fotkach, v zrkadle...a to okolie len potvrdzuje a naozaj je to uz v takom stadiu ze mi to zasahuje do prace , do zivota a podobne... ale vlastne urxitym sposobom mi to stale zasahovalo...

@kiwinka76 keby si videla mna... 🙂 Len ja ani nie som štíhla 🙂 volakedy som bola pekna a stihla, teraz som uz len stará 😁

biglovemom
21. máj 2025

Na kliniku nechceš ist psychológ nepomáha .. no akú radu chces ? 🤦‍♀️
Alebo sa uvedomíš ze krása neni vsetko alebo neviem no🤷🏼‍♀️

u2jana
21. máj 2025
@kiwinka76

@u2jana ano postava ako modelka a tvar ako seredna anca z hornej dolnej...presne to ma napadlo, ked som videla svoje fotky z poslednej dovolenky...

@kiwinka76 prosim, nevyjadruj sa tak o sebe. Nauc sa mat rada a pacit sa sama sebe.

anickaaa6aaa
21. máj 2025

Podľa mňa si sa v puberte až tak zas zmeniť nemohla. Myslím že si to nahováras. Skús dať foto ak tak zakry oči alebo čo.. budeš podľa mňa prekvapená..

macatt
21. máj 2025
@kiwinka76

@kiwinka76 potrebujeme to vidieť.. ja neverím že existuje mladé škaredé dievča, čo predtým bolo pekné.. to nejde..

sasa2
21. máj 2025

Kým sama vo svojom vnútri nie si spokojná so sebou a nemáš sa rada, môžeš mať x y plastických operácií a spokojná nebudeš. Popracuj na sebe zvnútra.
A ešte otázka, čo sa zmení v tvojom živote , keď ,,budeš pekná " ? Chceš to pre seba? Alebo pre okolie?

anketkarka
21. máj 2025

Veľmi mi pripomínaš postojom moju spolužiačku. Tiež chodí k psychologičke a nepodarilo sa jej ani s jej pomocou zmeniť jej postoj k okolia pokiaľ ide o vnímanie jej osoby. Ona nerieši krásu, ale postoj máte úplne rovnaký. Utkvelá predstava vo vás vám nedovolí zmeniť postoj a vnímanie reality a tak trpíte. Myslím, že je za tým niečo hlbšie, ale netuším čo. Potrebujete fakt dobrého odborníka, alebo proste pochopíte, že si ubližujete, pustíte svoju traumu, nájdete pokoj a radosť v živote a to vnímanie reality sa zmení.

kiwinka76
autor
22. máj 2025
@macatt

@kiwinka76 potrebujeme to vidieť.. ja neverím že existuje mladé škaredé dievča, čo predtým bolo pekné.. to nejde..

@anickaaa6a
@macatt verte mi , ze naozaj som sa tak zmenila, mala som potrncia byt pekna zena aj v dospelosti ale sa mi pomenili crty...akoby to bol niekto iny...tot prispieva k tomu, ako sa citim kvoli vyzoru ...

kiwinka76
autor
22. máj 2025
@sasa2

Kým sama vo svojom vnútri nie si spokojná so sebou a nemáš sa rada, môžeš mať x y plastických operácií a spokojná nebudeš. Popracuj na sebe zvnútra.
A ešte otázka, čo sa zmení v tvojom živote , keď ,,budeš pekná " ? Chceš to pre seba? Alebo pre okolie?

@sasa2 ...nebudu sa zo mna ludia vysmievat? Nebudem odsudzena len na zaklade toho ako vyzeram? A nehovorme, ze ludi ktori su krajsi nemaju viac takwho respektu velakrat a ani nemusia preto absolutme nic robit...

kiwinka76
autor
22. máj 2025
@anketkarka

Veľmi mi pripomínaš postojom moju spolužiačku. Tiež chodí k psychologičke a nepodarilo sa jej ani s jej pomocou zmeniť jej postoj k okolia pokiaľ ide o vnímanie jej osoby. Ona nerieši krásu, ale postoj máte úplne rovnaký. Utkvelá predstava vo vás vám nedovolí zmeniť postoj a vnímanie reality a tak trpíte. Myslím, že je za tým niečo hlbšie, ale netuším čo. Potrebujete fakt dobrého odborníka, alebo proste pochopíte, že si ubližujete, pustíte svoju traumu, nájdete pokoj a radosť v živote a to vnímanie reality sa zmení.

@anketkarka ja ale viem, ze taka nerovnana, vyrazne hanbliva, nespokojna atd , ze som mala az taky strach z ludi zacalo tym, ze som zacala dostavat tie komentare ohladom vzhladu alebo sa menilo spravanie ludi ku mne

kiwinka76
autor
22. máj 2025
@biglovemom

Na kliniku nechceš ist psychológ nepomáha .. no akú radu chces ? 🤦‍♀️
Alebo sa uvedomíš ze krása neni vsetko alebo neviem no🤷🏼‍♀️

@biglovemom nad klinikou som rozmyslala, no skor mam ztoho strach v zmysle, ze neviem ako to dopadne atd...ci je to naozaj to co mi pomoze...a neviem mozno tak naivne dufam, ze sa stane este nejaky zazrak so mnou

kiwinka76
autor
22. máj 2025

@kiwinka76 doslova si tym nicim zivot, vztahy, pracu, vyhybam sa spolocnosti, mam problem viest s ludmi rozhovor , nepozeram sa na nich a neviem ako z toho von

bielasovicka
22. máj 2025
@kiwinka76

@biglovemom nad klinikou som rozmyslala, no skor mam ztoho strach v zmysle, ze neviem ako to dopadne atd...ci je to naozaj to co mi pomoze...a neviem mozno tak naivne dufam, ze sa stane este nejaky zazrak so mnou

@kiwinka76 ja si myslím ze preháňas. A to si už vôbec neviem predstaviť, že sa niekomu len tak z ničoho nič zmenia črty tváre. O tom som ani nepočula ze sa také stáva. Nemyslím ze je to také zlé, možno to len ty tak vidíš. Škoda, že nám nepošleš nejakú fotku, aby sme ľahšie mohli posúdiť ci je to naozaj tak. Takto sa to ťažko dá pochopiť.

enmery
22. máj 2025
@kiwinka76

@kiwinka76 doslova si tym nicim zivot, vztahy, pracu, vyhybam sa spolocnosti, mam problem viest s ludmi rozhovor , nepozeram sa na nich a neviem ako z toho von

@kiwinka76 Ako píšeš toto, ja sa veľmi čudujem, že Ťa psychológ neposlal za psychiatrom. Toto je už podľa mňa na liečbu. Pretože aby si zdravý človek myslel, že 100% ĺudí sa baví o jeho "strašnom" vyzore a trpel paranojou a trpel sociálnou fibiou na základe vlastného pokriveneho videnia seba, je dosť vážne.
Sú aj príbehy žien poleptanych kyselinou a nemali takéto zmýšľanie. Ty problém máš, ale nie je to Tvoja tvár.

biglovemom
22. máj 2025
@kiwinka76

@kiwinka76 neviem co sa v tvojom živote muselo stat ze mas sebavedomie viac ako nulové .mozno vyzeras ako priemerná ženská a mas len problem v hlave ,ale ked ty nevies ci by klinika pomohla to je celkom silne kaffe .
Ty musis mat psychiku celkom v prdeli🫩

unicornlady
22. máj 2025

Autorka, neviem, či si sa tu vyjadrila k tej práci, ale mne príde zvláštne, že keď sa tak bojíš ľudí, ako si si vôbec našla prácu? Veď s tak nízkym sebavedomím by si sama odpálila na pohovore. A čo kolegovia?
Pýtala som sa, či robíš z domu teda, lebo inak si to neviem predstaviť.

mischy00
22. máj 2025

Ja si neviem predstaviť kde pracuješ, keď tam ľudia riešia tvoj vzhľad. Alebo ideš po ulici a ľudia riesia ako vyzeras, toto nemôže byť pravda. Nebudeme si klamať, nie každý je krásny ale dokáže to kompenzovať niečím iným. Je milý, priateľský, v niečom vyniká, vtipný, spoľahlivý...ozaj ze šeredu som nevidela ani nepamätám. Skôr zanedbanych ľudí ale nie že vyslovene ohavnych.
Normálne daj fotku, nechce sa mi veriť, ze by si bola až taký extrém.