icon

Ako riešiť ošiaľ z manželovho nového kamaráta?

mimi131
2. feb 2024

Ahojte
Prosím o radu a navrátenie zdravého rozumu. Alebo možno seba uvedomenie.
Mám 30 rokov som vydatá celkovo vo vzťahu s mužom 10 rokov. Deti nemáme.Manžel je dobrý muž.Jemu to dobro ide až z očí. Nikdy som neriešila žiadne psychické či fyzické násilie. Nikdy som ho nevidela opitého. Nikdy si nevypisoval s inými ženami.Je zodpovedný ,spoľahlivý na muža aj dosť chápavý voči mojim ženským náladám.
Zarába celkom slušne na slovenské pomery popri práci prerába dom,ktorý sme si kúpili a dáva mi všetko čo je v jeho silách. Problém nastal keď sa spoznal skrz jeho záľubu s novým kamarátom a mňa s ním zoznámil tiež. A ako to chodí prebehla medzi nami chémia. Ten muž je o 14 rokov starší ako som ja. Je slobodný a bezdetný. Má úspešnú prácu jeho mesačný príjem je vyše 8 tisíc eur. Má autá v hodnote 70 tisíc eur. Áno viem opísala som čo všetko má a vyznieva to asi divne. Len tu je to čo mi ničí vzťah s mojím manželom. Od toho prvého stretnutia s dotyčným na neho neustále myslím. Opantala má predstava ake by to bolo mať takého úspešného muža ako je on ,že možno ten život s ním by bol ľahší a lepší. Že on je lepší ako môj manžel. Začala som nepriamo vyčítať mužovi prečo on nie je takým chlapom prečo nemá toľko čo má jeho kamarát a prvý krát za celých 10 rokov vzťahu som videla ,že môj muž je zo mňa sklamaný dokonca mi povedal ,že od kedy sa zo mňa stala taká mrcha.Zamilovala som sa do toho druhého ten pocit, že má priťahuje ,že ja priťahujem jeho plus všetky tie kvality ,ktoré na ňom vidim ,jeho úspech a zabezpečenie ma vnútorne ničia.

veverickav
3. feb 2024

autorka, preco vacsinu svojich komentarov potom mazes? by ma celkom aj zaujimalo, co pises...

laurita285
3. feb 2024

Mňa by veľmi zaujímalo, kde sme prišli na ten naratív že bohatý chlap= násilník, nevďačník, chlípnik, žgrláč atd atd 😂 😂 😂 z rozprávok?

slavka1988
3. feb 2024

@mimi131 povedz si čo môžeš stratiť a nebude cesty spat,začni sa znovu zaujímať o manžela a pripomínaj si aké máš šťastie že ho máš ,pozvi ho na rande a s tým jeho kamarátom sa viac nestretni.Ak ho tvoj muž vodí k Vám domov mužovi to povedz a aj to že nechceš o neho prist ale nezahadzuj to dobro čo máš ,pretože druhý bohatší a úspešnejší pre neho môžeš byt len pobavenie ,môže ta vymeniť a čo potom? U muža máš lásku istotu aj pochopenie a nie kazda z nás má takéto šťastie .

kiki68
3. feb 2024

@muchotrafka298 presne, ten kdesi na dovci vyvaza nejake silikonove cicusky, alebo je s nim nieco ine zle. Ale tak ako sa hovori,kukat a dalej nechytat.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
alenamihal
3. feb 2024

Nie si nahodou trosku "zlatokopka" haha

mmoni89
3. feb 2024

@mimi131 nuz nedivim sa ze ti povedal mrcha.chudak chlap

nin12345
3. feb 2024

@laurita285 lenze on nie je len bohaty ale aj 44 rocny a slobodny a bezdetny a sarmantny.. a nie z rozpravok ale myslim ze vacsina zien pise zo zivota a nechcu autorke zle

la_dolce_vita
3. feb 2024

Mne na tom vsetkom vadi najma to, ze je to kamarat manzela. Ze nam niekto uspesny imponuje, je normalne, to sa da pochopit. ALE toto je uz zakazana zona. Myslis, ze by mal niekto uprimne umysly s bezcharakternou, vypocitavou zenou, navyse manzelkou kamarata?!. a pokial ma o teba teda zaujem, aky je on clovek, ked lezie kamošovi do kapusty? Ved rozmyslaj...

princezna_bosorka
3. feb 2024

@mimi131 vobec sa nedivim tvojmu muzovi, ze je z teba sklamany... uvazovat nad tym, ze zahodis niekolkorocne dobre manzelstvo len preto, ze si sa zabuchla do prachov ineho chlapa... vobec by som sa nedivila, keby manzel opustil teba

aurora33
3. feb 2024

@mimi131 muž ti dobre povedal, že sa z teba stala mrcha. Co mozes ty mužovi ponúknuť?

snehulienka99
3. feb 2024

Toto čo za stalo tebe sa stáva...mužom aj ženám. Niekedy v živote stretneme človeka, ktorý nás priťahuje, rozmýšľame aké by to s ním bolo.. neviem čo čakáš, že ti ľudia poradia..? Vieš čo,choď do toho 😉..len mám ešte jednu otázku? Keby mal napr. 10 cm penis,stále by ťa tak priťahoval? A chcela by si ho rovnako?

hylary
3. feb 2024

@mimi131 prečo nemáte deti? Aspoň by si nemala čas myslieť na chu*oviny...

karolinakr
3. feb 2024

@veverickav nie je uprimna, ani v manželstve, ani vo virtualnom svete

muchotrafka298
3. feb 2024

@snehulienka99 no keby mal peniaze a auto za 70 tisic, tak mozno by tento "detail" bol prehliadnuty. Mna by zaujimalo, ze ci by mala taku lasku k nemu a ospevovala ho do nebies aj vtedy, keby to bol obycajny chlap, ktory pracuje niekde na stavbe a bol by muzov kamarat. Ze by to nebol dobre zabezpeceny 40tnik, ale obycajny 40tnik s garzonkou a priemernym platom pripadne niekto manualne pracujuci. Vsetky tu vieme, aka by bola odpoved.

ingush616
3. feb 2024

@mimi131 podľa toho čo si napísala sama si uvedomuješ že Mas dobrého chlapa. Pracovitý, verný, 10 rokov uz je s tebou…
45 ročný chlap, úspešný charizmatický a sám. Každopádne je to divne. Prečo asi je sám?
Zamyslí aj nad tým že každé takéto wau efekt trvá pól roka a spoznávaš človeka az potom naozaj aký je…
Ja byt tebou si cením čo mám.
Hlavne rozmýšľaj reálne…

matttech
3. feb 2024

@mimi131hmm také niečo som zažil,moja ex sa zaľúbila do môjho ex kolegu na firemnej akcií,po 2 mesiacoch mi dala zbohom a začala si s kolegom a po 3 mesiacoch keď ostala tehotná tak ju vykopol,ostala sama s dieťaťom nemá to ľahké bez peňazí,býva späť s rodičmi a súrodencami...nedopadni ako ona

babulkomale
3. feb 2024

@laurita285 zaujimave fakt, lebo urcite ziadny chudobny nie je nasilnik, chlipnik, alkoholik a striedac zien, ze? 😂
Zasa je to podla bájky Kyslé hrozno. Ked líška nemohla na hrozno dočiahnut, povedala si, ze je kysle a ze ho aj tak nechce 🤷

vroni
3. feb 2024

Bože, toto je zase historka pre naivných. Simplexna hus znudena v manželstve sa buchne do vypelichaneho seladona. Vypelichany seladon ju zbalí (alebo sa nechá zbaliť) na zanovne auto strednej triedy a na plat, o ktorý sa rozhodne nemieni deliť. Po vytriezvení zostane zničené manželstvo, hlúpa žena, nešťastný muž a vyplznuty seladon, ktorý na zanovne auto a plat, o ktorý sa nemieni deliť ulovi ďalšiu simplexnu hus.

snehulienka99
3. feb 2024

@muchotrafka298 tak podľa toho čo napísala to ide jedno s druhým.dobre vyzerá, má peniaze...takže predpokladám,že keby robil na stavbe tak by zaujímavý nebol..ale k tomu nech sa nám vyjadrí sama autorka 🤷‍♀️

ajajaj00
3. feb 2024

zena kks daj si dve facky,studenu sprchu...je mi luto tvojho muza a zasluzi si lepsiu zenu ako si ty...

babulkomale
3. feb 2024

@lily246 a bezne diagnozy nemajetnych muzov su ake?
44 ci kolko ma, to je stary chlap? Ty mas kolko, 13??

babulkomale
3. feb 2024

@mimi131 nezachytila som odpoved, kedze aj mazes, pisala si niekde ako sa prejavuje, ze aj on je z teba hotovy? Verbalne, neverbalne, bavili ste sa o tom?

sss777
3. feb 2024

@mimi131
Sranda, že si tu takmer všetky ženy myslia, že manželov kamarát musí byť divný, lebo má 44 a je slobodný. Možno mal dlhoročný vzťah, ktorý sa skončil, možno sa sústredil na kariéru (poznám minimálne 5 takých mužov). Možno to je úplne normálny chlap.
Za mňa je úplne prirodzené, že ženu priťahuje úspešný muž, to je snáď nejako biologicky dané, že nás to ťahá k schopnejšiemu jedincovi, lebo ten prinesie domov mamuta.
Ani váš vekový rozdiel by som nevidela tragicky, starší muži sú pre mnohé ženy príťažliví, sama k nim patrím.
V každom prípade ho nepoznáš. Vidíš to, čo si si vysnívala, že by bolo, keby ste boli spolu. Dovolenky, reštaurácie, oblečenie, šperky? To je určite pre niekoho super, ale častokrát je cena za to vysoká. Títo muži nepracujú 8 hodín denne, ten plat asi nemá za to, že prekladá konzervy v supermarkete.
Je dosť nefér, že vyčítaš manželovi, že nie je ako on. To musí sakramentsky bolieť. Lebo ty si vedela, koho si berieš a asi by ti nebolo príjemné, keby ti vyčítal on, že nemáš takú skvelú postavu/krásne vlasy/hladkú pleť ako nejaká iná žena.
Na tvojom mieste by som sa zamyslela nad tým, či je váš vzťah s manželom to správne pre teba. Určite si vedela, že mu svojim porovnávaním s kamarátom ublížiš a vedome si to urobila. Ak prídeš na to, že ho fakt ľúbiš, tak mám len jednu radu - skončili časy, keď muži lovili mamuty a ženy strážili rodinný kozub. Keď ti rodinný rozpočet nevyhovuje, tak urob niečo preto, aby sa zvýšil.

vroni
3. feb 2024

@sss777, mužov kamarát možno nie je divný, ale ak skutočne pasie po kamarátovej zene, je minimálne charakterovy odpad. Možno sú ženy, ktore priťahujú starší chlapi, ale autorka si evidentne vzala rovestnika, takže to asi tiež nebude jej kategória. Na manželovi nasla dobrých vlastností kopec. Na radobyfrajerovi auto a plat. To fakt vyzerá na úprimnú lásku z oboch strán. 🤭

lily246
4. feb 2024

@babulkomale áno o 14 rokov starší chlap je pre mňa starý na partnerstvo.

ivetz
4. feb 2024

@mimi131 Nečítala som všetko, možno to tu už niekto predo mnou napísal... Za mňa rozveď sa - ak je tvoj muž naozaj taký, ako si ho opísala, tak si ho nezaslúžiš. Nájde sa taká, ktorá ocení jeho charakter. Ty asi nikdy nebudeš spokojná - vždy sa totiž nájde niekto kto bude krájať, bohatší, úspešnejší...

miadi
4. feb 2024

@lily246 o 14r starsi chlap nie je stary na partnerstvo. ( Mozno pre teba no nie pre vsetky)44r nie je stary este stiha mat aj kopec deti Keby chcel . Ale vydata žena nie je vhodny material na partnerstvo.Kym sa nerozvedie tak je material len na aferku.

lily246
4. feb 2024

@miadi odpovedala som babulkomale na jej otázku ohľadom veku, k ostatnému som sa vyjadrila v tejto téme už predtým. Áno partner starší o 14 rokov je pre mňa a aj väčšinu žien pristarý, drvivá väčšina populácie je v partnerskom zväzku s osobou s vek.rozdielom do 10 rokov. Je zopár žien, čo takých starých chcú, ja určite nie.