icon

Ako riešiť priateľov skrývajúcich problémy vo vzťahu?

5. jan 2025

Ahojte skúsim v skratke.
A manželom mame spoločných kamosov, zena a muž, sú manželmi 4 roky, ja tu kamosku poznám dá sa povedať od mala, ale kamosit sme sa začali, lebo sme obe presťahovanie v BA okoli, cca 6-5 rokov sa 2-3 krat v roku dopredu dohodneme na stretku, pred detmi sme chodili častejšie welnes, kino, restika atd ako bezdetni. Oni mali prvy svadbu, pozvali nás, aj my sme ich pozvali na našu. Keď som porodila prvé dieťa 3 roky dozadu, tak sme im navrhli, že každoročne ako sa dohodneme môžu prísť k nám s tým, že prespia, aby sme si mohli dať vinko atd a nemuseli riešiť odvoz domov(50km od seba bývame) takto fungujeme 3 roky, ak vybavíme stráženie ideme spllu do kina alebo sa najesť ale už to nieje take pravidelne. S narodením druhého dieťaťa sme to obmedzili len na tie stretka u nás, kvôli mojej pohode. Keď k nám orisli vždy boli veľmi štedri k deťom, aj nám barjake drobnosti doniesli. Vždy dobrá nálada bola medzi nami. Tieto Vianoce sme sa rozhodli cestovat domov na vychod, a tam som sa dozvedela šokujúcu správu od tej kamosky brata, že ona už 1,5 roka s jej manželom nesu, že len to pred okolím, kamosmi a tak v dedine hrajú, ale že on si cely čas myslel, že ja to viem 🤦‍♀️ vlastne aj tak sa prezradil, keď som sa opýtala, ci prídu cez sviatky a on mi pocedal “nie sestra nepríde “ a som teraz v soku. V marci k nám majú prísť, lebo muž má okrúhliny a keď si prerátam, tak aj v lete boli u nás a už spolu neboli Jej brat mi na deuhy deň písal a potom aj volal na fb, aby som mu sľúbila, že jej to nepoviem. Ja som mu to sľúbila, celé mi to od a po z ppvedal, že majú spoločný byt v ba sú stále manzelia, ale každý si zije svoj život a dokonca ten muž už má aj milenku, ale aom teraz úplne v soku a neviem, ani ako sa mám k celej situácii zachovať. Mne je v podstate jedno, že ako to majú doma. Ale čo mi nieje jedno je cela ta blamáž, ako nás ťahajú za nos, spia u nás a tvária sa, že sa miluju. Nemám rada klamstvo, ak nám v tom nedôverujú preco sa u nás hrajú na dokonale manželstvo. Áno možno im zalezi na našom priateľstve, to je v poriadku. Ale oni nám vyslovene klamu a mna to pooravde mrzí, na našom priateľstve by sa nezmenilo nič keby k nám prišli a pocedali hej nevyslo nám to, ale je nám s vami dobre. Cítim úplnú nedôveru, neviem ani aké mám k tomu postoje zaujať. Muž je z toho tiež sklamaný…

Strana
z3
matapo
7. jan 2025

@kavasmliekom ...to sú ešte není dospele deti, muž pracuje aj žije mimo SR dlhodobo. Nechyba im. Keď príde sme priatelia, vyobjimame sa, aj priateľskú pusu si dáme, aj si spolu zazartujeme, porozprávame, ani spoločná posteľ s deťmi medzi nami nevadí, ale vieme že ako partneri - manželia už fungovať nikdy nebudeme, ale najbližší sme si stále. Deti má rád ale teda tak svojsky, má iné priority ako deti a rodina. Beriem to ako holý fakt. Keby sa nás to niektoré dieťa spýtalo povieme ako to je, pokiaľ sa nik nepýta nie je dôvod to zatiaľ rozoberať. Dôležité je že deti sa cítia lubene z oboch strán a mama s otcom vychádzajú normálne.

kavasmliekom
7. jan 2025

@matapo a nechýba ti nový partner?

matapo
7. jan 2025

@kavasmliekom ...nie, nechýba. Mám tri deti, voľného času minimum, robíme všetko spolu, ale keď už nejaký voľný cas mám, investujem ho do seba a do svojich zalub, nie do budovania nového vzťahu. Keď deti vyrastú, potom možno.

murko14
7. jan 2025

Ja ti rozumiem. Odjakživa neznášam klamárov. Verím, že ťa to vnútri škrie. Toho páru mi je fakt ľúto, ak je to naozaj pravda. Ja osobne by som ju skúšala priamo konfrontovať, možno skúsiť napísať aspoň ak nechceš z očí do očí, že “Počuj, tvoj brat mi povedal pri tej a tej príležitosti, že s XY už spolu nie ste… Je to pravda?” Skrátka narovinu, inak sa ani nedá. Vyjasnia sa vzťahy a možno ich skrátka budete musieť nechať odísť zo svojho života. Lebo to nie je len o nic, do ich klamstiev zamotávajú aj iných ľudí a aj vás a to by mi sakra vadilo.

matapo
7. jan 2025

...až teraz som si prečítala tento komentár. Keď sa nad tým zamyslis, nie je medzi vami až taky rozdiel. Oni sa tvária že je medzi nimi všetko ok, vy sa plánujete tváriť že nič neviete 🙂 oni podávajú podľa teba herecký výkon, ale vy sa ho plánujte podať tiež 🙂 Iná situácia ale princíp úplne rovnaký. Každý má svoje dôvody prečo koná ako koná. Netreba všetko riešiť, rozoberať a odsudzovať, posudzovať, hlavne keď sú to nie naše životy. Ak sa ti ich správanie nezdá úprimne a fér a ty chces byť úprimná a fér, na rovinu povedz čo sa ti dostalo do uší, opýtaj sa ako to je a zaujmi aj rovno postoj že ak to tak je, že na vašom priateľstve sa nič nemení. Asi sa inak ani nedá, pre tvoj pokoj v duši.

maya_hi
Autor odpoveď zmazal
miladka234
12. jan 2025

Ja by som to stretnutie určite zrušila. Brala by som situáciu ako Ty, cítila by som sa svojim spôsobom podvedena a oklamaná. Nevedela by som sa pretvarovat, že je všetko v poriadku, tak ako predtým, všetko by sa vo mne bloklo a bolo by to na mne vidieť. V každom páde, možno keby aj prišli, sadli by sme si za stôl a na rovinu povedať, že toto a toto sa o nich hovorí, to ste počuli a že čo oni na to, ako Vám to vedia vysvetliť, lebo chodia k Vám a tvária sa, že je všetko v poriadku. Tak ako to teda je?
Keď ste priatalia, mali by ste si to skúsiť takto povedať, lebo to speje k zahube priateľstva. A potom už uvidíte.
Nijak inak sa pravdu nedozvies, iba od nich. Nemusíte rozoberať ich intímnosti a problémy v manželstve, ale teda sa opýtať ako chcú ďalej fungovať vo vašom spoločnom priateľstve, keďže Vám na oboch záleží a chcete vedieť ako teda na tom spoločne sú.
Nejak sa mi nechce veriť tomu, kedy mal on milenku, že by sa takto pretvaroval a posielal nejaké falošné fotky a chodil a ňou na návštevy a hral hru.. Načo by to robil?

luba98
16. jan 2025

Čas ukáže, možno sa zas dajú dokopy.

Strana
z3