Ako riešiť problémy s nerozprávajúcim manželom?
Ahojte dievčatá ,
20 ročné manželstvo , tri deti 16, 12, a 8 rokov. Manžel doma porobí , aj vonku okolo domu , deťom sa doma venuje . So mnou komunikácia je na bode mrazu , večer ľahne do postele otočí sa mi chrbtom a spí . Pri telke je ticho , cez deň prehodí pár prevádzkových viet, dovolenky som plánovala ale tam to isté, nenaplánujem už nič tak nikdy nechodíme , že by ma zobral na večeru do kina tak o tom môžem akurát tak snívať. 1000 krát som mu to hovorila že ma to neskutočne ubíja , zlepší sa to na dva tri týždne a je to tam kde bolo . On povie že je introvert, rozprávanie mu nejde , no len rozprávanie mu nejde so mnou , s cudzími ľuďmi kváka ako sprostý , až sa niekedy hanbím , hocikomu sa prihovorí . Dokáže sa zabaviť ale nie so mnou . Sex raz za tri mesiace a to až vtedy keď začnem už doslovne od rozčúlenia vrieskať . A to je potom také naprd. Ja mám 49 on 52. Som s nervami v koncoch , ja chcem ešte žiť, zvažujem rozvod. Obidvaja zarábame vysoko nadštandardne.
Jednoducho my sme prevádzkári rodiny , nič viac. O rozvode som mu už povedala na čo mi povedal tak keď ti bude tak lepšie , tak ok.
@macatt len ja si nikoho nehľadám a ani to do budúcna nemám v pláne . Ak príde , príde ak nie, je 1000 spôsobov ako žiť bez muža spokojne . Život ženy aj tej po 50 tke sa netočí iba okolo chlapov.
S mojím mužom ani na voz ani zvoza , žiť so mnou normálne nechce, nikam so mnou nechce chodiť a nechce ani aby som ja s ním niekam išla, toľkokrát som bola pozvaná k susedom , ale veľmi sa hneval ak som tam chcela ísť a že ak pôjdem ja tak nejde on , raz som tak išla a teda dal mi to riadne pocítiť, kričal že sa jeb.. tam kde ma netreba , že ma tam nikto nechce že to bolo vždy len zo slušnosti aby sa nepovedalo . Naši známi sa dohodli že sa ide na Fjordy , všetci muži išli so ženami , len ja som nemohla lebo on to nechce, také scény doma robil aby som nešla , že som sa na to vykašľala. On samozrejme išiel a ešte im narozprával že ma prehováral ale že som mu povedala že mne sa nechce. Takže nie my sme ho dali na druhú koľaj , on sa sám a dobrovoľne odčlenil .
Neviem či by si chcela žiť v takej domácnosti kde si s mužom vymeníš 4 vety za deň , niekedy ani slovo a to doslovne. Čokoľvek povieš je odpoveď hm , alebo ak sa mu to nepáči tak povie čo zasa rýpeš alebo daj mi pokoj . Trpím to už veľmi dlho . Včera som si bookla apartmán na Kréte , dnes si pozriem nejaké letenky z Bratislavy alebo Viedne a postavím ho pred hotovú vec. Po dovolenke oddýchnutá smer právnik a už to rozbehnem .
Uži si krásnu dovolenku, zaslúžiš si ju po takom hroznom živote s chladným ignorantským hovädom. Škoda, že si ho nekopla do riti skôr. Znieš ako fajn žena, máš plné právo prežiť život podľa svojich predstáv a nie aby ti on zakazoval chodiť k susedom a na dovolenky. Hanba mu, sebcovi. Prečo ťa tam vlastne nechcel? Vysvetlil ti to niekedy?
Vyborne, ako sluzka a opatrovatelka vyhovujes, ako partnerka tomuto nezrelemu egoistovi....je mi luto co si musela znasat, ver, ze to bude uz len lepsie, drzim palce, potom mi napis
Mysli najma na seba a co chces TY (neries co chce a nechce on ci sused) … drzim palce
Velmi zvlastne chovanie, ako ta odstrkuje od navstevy ci vylet s priatelmi. A potom to zvali na teba. Aj celkove chovanie voci tebe.
Hmm, tak potom nemáš čo stratiť, mrzí ma to a určite takto nechce žiť nikto 🥲
Naši známi sa dohodli že sa ide na Fjordy , všetci muži išli so ženami , len ja som nemohla lebo on to nechce, také scény doma robil aby som nešla , že som sa na to vykašľala. On samozrejme išiel a ešte im narozprával že ma prehováral ale že som mu povedala že mne sa nechce. Takže nie my sme ho dali na druhú koľaj , on sa sám a dobrovoľne odčlenil .
O co mu mohlo ist, neziarli on na teba, ze strhnes pozornost a on je ten druhy, vzdy... Su chlapi, co sa s takou zenou pysnia a taki, co to nemozu vystat... Zaujimave, ze mu este zalezi na jeho dobrom obraze v rodine.... (Absencia oslavy,)... ako to vysvetli?vijde s pravdou von, ze s tebou roky nehovori??? 😂
@ahhola nevyjde , on sám nevie . Len vie že ma neznáša , nevie ma vystáť atď, nie je mu dobre v mojej prítomnosti , šírim zlu energiu a také tie hovadiny.
toto je tak smutne... povedz mu, ze ked mu je tak zle v tvojej pritomnosti, tak nech odide kde mu je teda lepsie. On zrazu pride o svojich susedov kam chodi na grilovacky, "zas mu pokazis jeho bublinu".
Tuto to nevidim nijako na zachranu.
Prajem ti peknu dovolenku, uzi su ju s detmi.
Mi sme mali veľkú krízu ani terapia by nepomohla veľmi dlho trvalo kým sme sa obaja chceli spolu rozprávať a fungovali sme len z deťmi. Jediné čo mi vtedy pomohlo pre záchranu psychického zdravia bolo vytvoriť si vlastný svet a pri Tom fungovať okolo detí,domu ...A najdôležitejšie pochopiť a odpustiť manželove správanie. Nedať vedieť pred deťmi že sa mi chce plakať, kričať alebo odísť bolo nesmierne ťažké ale zatiaľ sa všetko na dobré obrátilo treba len veriť. Nemusí byť medzi vami láska ako z filmu ale rešpektovať sa navzájom...🍀
ponorkova choroba, nezmeni sa, kedze toto si trpela prilis dlho, on je zakukleny vo svojom neznasam ta... :D samostatne zeny to maju tazke :D o to viac ho vytacas,ze ho neriesis, ze roky trpis tych jeho par viet. A nevie co mu vadi, lebo uz si ani nepamata ako to je inak...
rozved sa a uzi si este zivot, kaslat na neho.
tvoj manzel znie desivo.. ze sa nemas ,,j***,, k susedom, lebo ta tam nikto nechce? to je co za cloveka? mne to zavana psychickym tyranim.. ze si to dokazala vydrzat je obdivuhodne ale on si to nezasluzi..absolutne. fuj.
To je degeš... užívaj dovolenku a potom keď sa vrátiš si zmeň život k lepšiemu. Držím palce
Ak je všetko pravda čo píšeš / nehovorím, že nie je/ tak je vaše manželstvo nefunkčné a trápite sa navzájom. Načo je to dobré? Vydierať sa nenechaj. Keď mu vadíš a dokázal to vysloviť, tak sa zariaď. Nebudeš predsa s manželom, ktorému prekážaš, ktorý ťa ignoruje a nechce po svojom boku.Máš výhodu, že si finančne nezávislá, tak zober posledné zvyšky sebaúcty a rozumu do hrsti a smer právnik.
Autorka, akoby si o mojom mužovi písala, všetko, čo čítam... reakcie muža takmer navlas rovnaké, vek rovnaký,.. Drž sa, nech to dobre dopadne, a daj vedieť, ako pokračuješ. Niečo sa s mužmi po 50 r. deje,, žeby tiež "mužský prechod"? Peknú dovolenku prajem. Ja som do štádia rozvodu ešte "nedospela", ale po Tvojom príspevku, už prehodnocujem.
Ešte taký postreh, prečo si niektoré myslia, že zároveň si nájdeš nového chlapa? ja som to nikde z Tvojich príspevkov nečítala, neznamená vždy, že žena si musí za každú cenu hľadať nového chlapa...
@simca06022011 tiež si myslím, že ponorka a potreba zhadzovať ju.Co si vybral, to ma snáď jej nebude hovoriť ako soplavemu decku či môže ísť k susedom.Bude jej lepšie bez neho.
Autorka napisala si ze potrebujes najst seba. Ja si myslim ze uz si sa z casti zacala hladat. Je to tvoje rozhodnutie posunut sa inam a sama konecne po všetkých tych rokoch si dala seba na 1. miesto. Paci sa mi ze si samostatna s detmi ides hocikam tvoj muz je pre teba uz len gula na nohe...takze po dovolenke ho odsekni a uvidis aky krasny zivot budes mat. Kridla ti narastu 🕊️🕊️🕊️🕊️
Ak by si aj ostala single, budes mat ovela lepsi zivot bez jeho ksichtu, ignorance, posmeskov a kydov. Skoda ze si sa nerozhodla skor, ale gratulujem ze si vzala zvysok zivota do vlastnych ruk 👏
@krasavicanadunaji vies, nieco mi je ale velmi zvlastne. Ako to vobec dopustite. A tolke roky. Kde ste nechali svoju hrdost, sebavedomie? Neviem si predstavit ze by mi taketo veci muz hovoril, aj s tymi susedmi, navstevami, on siel a nikam ma nebral, tak skaredo sa o mne vyjadroval.. fakt neviem. Ak by to nastalo, bol by koniec medzi nami, pretoze tam uz nie je ziadna ucta. Ale aj vasa chyba je v tom, ze ste to dopustili… ved ti chlapi s vami jednaju ako s handrami
Inak poznam par kde chlap niekolkokrat podviedol svoju zenu. Ziju stale napriek tomu spolu, maju spolu dom, na oko sa maju radi. Ale. Jemu je takto pohodlne, lebo ona sa o komplet vsetko postara. Je schopna, sikovna. Ale. Nepracuje, deti vacsie, pekne sa neupravi, je pribrata/nie extremne, dost negativisticka, je taka chlapska a dost ho ponizuje. Ako on nic nerobi v dome iba ona, ako vsetko taha sama. On ju nikam nezavola von, mevyzera ze by s nou proste chcel travit velmi cas. Ale ja sa mu absolutne necudujem. Ta zena je pre neho fest nezaujimava. Je doma stale, stale k dispozicii, zahrabana v zahrade, bez ambicii, bez zalub, nesportuje, proste nic. Stara sa o domacnost deti a zahradu a to je vsetko. Napriek tomu, ze sme jej nejake veci naznacovali ze preco by mohol vyhladavat ine zeny, ona proste nerozumie. Ona v tom nevidi problem ako funguje.
Nehovorim autorka ze to je tvoj pripad, ale vidim vela “zanedbanych” zien, ktore vidia uz len deti, domacnost, pracu, o chlapa sa uz nezaujimaju alebo ho odstavili po narodeni deti na druhu kolaj. Potom sa proste nemozu cudovat, ze hladaju inde
@liv1 no tak ja mám asi 55 kg a 170 cm výšku , chodím do práce , čítam knihy a veľa , lebo však doma sa neporozprávam , kozmetička , kaderníčka je pre mňa samozrejmosťou , používam kvalitnú kozmetiku od Facederma, obliekam sa skôr elegantne, ráno cvičím a to každé . Záhradu mám rada a som v nej celkom často , ale to len kvôli tomu aby som nenapchávala hlavne deti tým tým hnojom čom je v obchode. Nemyslím si že som zanedbaná alebo spustnutá , fakt neviem , možno tým že je medzi nami iba tri roky rozdiel a jeho kamaráti majú aj o 10 rokov mladšie ženy.
on je asi nasraty ze zvladas vsetko bez neho a este aj lepsie 🙂
Môže byť. Lebo väčšine chlapom okolo 50-tky " šibne ". Niekomu viac,niekomu menej. Hormonalne sa aj oni menia. Len si to celé nechcú priznať.
To som sem chcela napísať.
Ja len, že ti držím palce..
Prave preto som napisala, ze to nemusi byt (a ani to tak nevyzeralo) tvoj pripad… no nejaky dovod to mat musi a moze byt v tom kludne ina zena, ako som pisala na predoslej strane. Pretoze ak povie ze on nevie preco, je jasne ze inu zensku by nepriznal…
Na tvojom mieste by som zajtra rovno podala žiadosť o rozvod. Nechápem, že to tak dlho tolerujes, on je chrapun.
Povedal, keď ti tak bude lepšie, tak OK. Chcete iný život, tak prečo to teda nezmeníte? Keď s peniazmi nie je problém?
Ja len, ze ti fandím autorka! Zaslúžiš si ešte užívať život. Tuto kapitolu uzavri a ako vravíš, nepotrebuješ l spokojnému životu chlapa, potrebujes sa obklopiť ľuďmi čo za to stoja ( to tvoj muž nie je), či to budú kamošky alebo neskôr novy partner to je jedno. Uvidis o koľko ľahšie sa ti bude dýchať bez neho.

@luccija áno, len vidím v priamom prenose, že určité veci docvaknú, keď sa to už nedá zvrátiť..
Že netreba zabúdať na niektoré hodnoty, ktoré sú už časom prehliadané..