icon

Ako riešiť problémy s nerozprávajúcim manželom?

21. júl 2024

Ahojte dievčatá ,

20 ročné manželstvo , tri deti 16, 12, a 8 rokov. Manžel doma porobí , aj vonku okolo domu , deťom sa doma venuje . So mnou komunikácia je na bode mrazu , večer ľahne do postele otočí sa mi chrbtom a spí . Pri telke je ticho , cez deň prehodí pár prevádzkových viet, dovolenky som plánovala ale tam to isté, nenaplánujem už nič tak nikdy nechodíme , že by ma zobral na večeru do kina tak o tom môžem akurát tak snívať. 1000 krát som mu to hovorila že ma to neskutočne ubíja , zlepší sa to na dva tri týždne a je to tam kde bolo . On povie že je introvert, rozprávanie mu nejde , no len rozprávanie mu nejde so mnou , s cudzími ľuďmi kváka ako sprostý , až sa niekedy hanbím , hocikomu sa prihovorí . Dokáže sa zabaviť ale nie so mnou . Sex raz za tri mesiace a to až vtedy keď začnem už doslovne od rozčúlenia vrieskať . A to je potom také naprd. Ja mám 49 on 52. Som s nervami v koncoch , ja chcem ešte žiť, zvažujem rozvod. Obidvaja zarábame vysoko nadštandardne.
Jednoducho my sme prevádzkári rodiny , nič viac. O rozvode som mu už povedala na čo mi povedal tak keď ti bude tak lepšie , tak ok.

stanulienkat
21. júl 2024

Vidiet, ze si rozumna a este lepsie je, ze nie si na nom financne zavisla ako je vacsina zien na manzeloch. Ak dobre zarabas, tak nie je o com rozmyslat. Vidiet, ze si sa snazila dlhsie vztah ozivit, ale ak nie je odozva, tak je snaha zbytocna. Obaja ste este mladi na takyto nudny zivot. A tebe sa necudujem, ze ti chyba partner, opora, intimita. Zit takto dalsich 30 rokov????? Uffff. Urob si s detmi krasnu dovolenku pri mori. Uzite si leto. Mate auto, nie si zavisla na rozvoze. Uzivajte.

miroslava21
21. júl 2024

Ty uz zijes zivot sama, nie ste partnermi. Tebe sa velmi po rozchode ulavi, nemat dennodenne na ociach jeho nezaujem. To musi cloveka velmi ubijat.

autor
21. júl 2024

tak som po prudkej výmene názorov , opýtal sa ma či viem aký je dnes deň a či som na niečo nezabudla napríklad na darček pre neho , povedala som že nezabudla ale že si myslím že už všetko má a nič nepotrebuje . A keby aj niečo potreboval tak ja neviem , lebo so mnou takmer neprehovorí . Oslavu som nerobila ,pretože on si na mňa ani len nespomenie posledných 10 rokov a ak chcel mať tu minimálne svojich rodičov mal si to zabezpečiť . Stál a mlčal a nakoniec mi povedal že som mu skurvi... celý život . Tak som sa ho opýtala čím ? Porodila som mu tri deti , postavila s ním dom , doma pri troch deťoch som bola dokopy tri roky a išla som pracovať a deti do jaslí , vždy som sa snažila aby všetko bolo tak ako má byť . On nevie , proste ma neznáša , nevie ma vystáť , ale nevie prečo , na toto mi nevie dať odpoveď. Ale rozviesť sa už nechce lebo dom , lebo autá , lebo sused a neviem čo .

yvanielka
21. júl 2024

Lebo je slaboch a čaká že to všetko vyriešiš za neho. V podstate mu to takto vyhovuje. Veľmi ti držím palce.

sovica
21. júl 2024

@autorka Ak si doteraz rozmýšľala, čo robiť, tak teraz Ti už musí byť jasné, že čo. Nájsť si sakra dobrého právnika a začať riešiť rozvod. Tak on Ti povie, že Ťa neznáša a pokazila si mu život, ale rozvádzať sa nechce kvôli domu a autám? On to nemá v hlave v poriadku. Žena, drž sa, bude to ťažké, ale dáš to👍 Uvidíš, ako sa TI na konci uľaví. Držím palce🍀

minenkak
21. júl 2024

No aspoň to zo seba vytlačil,tak aspoň vieš teraz čo je vo veci a je len na tebe, ako sa zariadis a ja dúfam, že začneš žiť

jazula
21. júl 2024

No…v podtate ti to práve uľahčil. Po týchto vyjadreniach (sku…la si mu život, neznáša ťa, nevie ťa vystáť…) = rovná čiara k právnikovi čo najskôr a bez výčitiek svedomia. Že sa on nechce rozvádzať, lebo sa mu nechce riešiť nič…no, má smolu 🤷‍♀️.

gaia14
21. júl 2024

Slaboch, zbabelec, s dvojitym metrom. Bud ho teraz trkne a premoze sa komunikovat, alebo uz nic. Toto je riadne silna kava, niektori ti muzi su tak emocionalne a komunikacne zakrsli, ze male dieta vie lepsie komunikovat svoje potreby a pocity.

veronika1754
21. júl 2024

On sa rozvádzať nechce kvôli svojmu pohodliu, má opraté, navarené, postarané, má čas sám pre seba, ty všetko zabezečíš o deti sa postaraš. Utekaj čím skôr.

timea301196
21. júl 2024

Presne ako písali vyššie kvôli pohodliu. Autorka mas veľké deti. Rozumu dosť. Odíď 🙂

liv1
21. júl 2024

Boze on je riadny spinavec. Nema ani na to gule, aby ti davno povedal, co je vo veci, aby ta nenatahoval a ty si mohla zit kludny zivot, pripadne si niekoho najst. A nie takto zit/nezit s niekym v domacnosti, s kym si ani nemas co povedat.
Hlavne ze ty si nu sku.vila zivot, ale nevie preco🙄🤦‍♀️. Fest kriza stredneho veku, ale to “neviem preco”, bude pravdepodobne nejaka milenka, co ma tiez zavazky…
On sa chudacik nechce rozvadzat kvoli majetku, no neviem… hrdost by mi nedovolila po tomto co i len trenky mu oprat, nieto navarit ci ine veci pre neho. doma by mal taku tichu domacnost, aku este nikdy nezazil. Byt na tvojom mieste. S tymi narodeninami si to urobila perfektne! 👍

simapett
22. júl 2024

Stavim sa, ze po rozvode este bude prosit, aby si sa vratila...nevracaj sa prosim!!!!

stulrajterova
22. júl 2024

Uz sa deje, preliaty pohar a zacinate fungovat, pomaly bez neho a bud sa raci spamatat alebo nie

mirro
22. júl 2024

Odkiaľ si?

stulrajterova
22. júl 2024

Lebo idiot...2ity meter, egoista a slaboch

loliki
22. júl 2024

Keď je spln, k tomu hormóny, tak ľudia zvyknú blbnúť. Ty sa máš dobre, máš všetko čo potrebuješ a vieš si veci okolo seba zariadiť. Tak je zbytočné rozčuľovať sa. Kým ste všetci zdraví a nemáte vážne problémy, tak sa nenič zbytočne nerváčením. Je naivné myslieť si, že teraz iný chlap ti znesie modré z neba.

brendaa
22. júl 2024

Uff drzim ti palce. Toto sa v ňom po celú dobu skrývalo, hrubosť a faloš, pretvárka, konečne vieš aky je sa prejavil teda....
Toto si vypočuť a ešte akože sa obetuj a nechce rozvod... lebo ahááá deti......
Máš byť spokojná s čudom doma...
Sme v podobnom veku, máš ho rada?
Ak nie a vieš si predstaviť život úplne bez neho, tak je to zas na tebe požiadaj o Predbežné opatrenie na zverenie deti a Rozvod...
Držím ti palce...

evazhoufova
22. júl 2024

GAY

vlastnynazor
22. júl 2024

To je ale manipulativne sebecke lenive hovado. Dobre si urobila stym vcerajsok. Uz len to ze od teba ocakava darcek - mozno i oslavu, ale na teba kasle a povie ti, ze si mu s......la cely zivot, tak tu by som ja uz nic nezachranovala a sustredila sa na seba a deti.
A aj to ze kvoli druhym sa hecne, ale na teba kasle, tak dovidenia.

mirro
22. júl 2024

@mirro napíš mi prosím ss

pininka1
22. júl 2024

Veľmi ti držím palce aj keď to musí byť nesmierne zranujuce vypočuť si toto od niekoho s kým máš tri deti. Ale pre mňa by to bola už konečná a vlastne ti to uľahčil, hlavne ho neposluchni a neostante spolu lebo dom...

zaba21
22. júl 2024

Autorka, chcela by som ešte doplniť... najdôležitejší dôvod, prečo som sa nakoniec rozviedla bol ten, že som nechcela, aby sa deti pozerali na dvoch ľudí, ktorí spolu už v podstate nehovoria a nič blízke už medzi nimi nie je. A to nemôžem povedať, že by sme boli talianske manželstvo, v podstate sme sa ani nehádali... Ale žili sme vedľa seba ako cudzí ľudia. On sa venoval svojim záľubám, odchádzal keď mu vyhovovalo, nehovoril kde, kedy sa vráti a ja som musela vysvetľovať detom, že neviem kde je a kedy sa vráti - posledná kvapka bola keď odišiel preč na Vianoce, len štedrý deň sme boli s deťmi, potom odišiel. Vtedy som sa rozhodla a dala som mu slobodu...poslala som ho preč. Boli to veľmi bolestivé povedať to deťom, ale urobila som to. Ešte dlho trvalo, kým som podala žiadosť o rozvod, ale postupne sa mi uľavilo a život nabral iný rozmer. Naviac som sa bála ako zvládnem všetko sama...ale vlastne som všetko zvládala už dávno predtým. Držím palce, aby si sa správne rozhodla 💚🍀

luccija
22. júl 2024

Tak sa to celkom rýchlo vyriešilo to nie je len nerozprávajúci tichý manžel, ale blbec, ktorému vytváras zázemie a rodinu.Jasne, že je nasratý, lebo si mu urazilo ego a dovolila si si vyjsť mimo vyjazdenych koľajnic.Vy ste spolu už len zo zotrvačnosti, lebo deti, majetok inak sa už neznasate.Ved, ak si mu s....a život mal sa rozviesť už dávno.Inak mne sa zdá, že mužom okolo 50 tky drbe ešte viac ako ženám minule mi kamarátka hovorila, že jej muž sa začal urážať, je výbušný andropauza je ťažká😏

macatt
22. júl 2024

Ja by som to s ním ešte skúsila, objednala pobyt len vo dvojici na pár dní a porozprávala.. môže sa cítiť stratený, ty máš všetko pod palcom, máš deti a na neho sa mohlo zabudnúť.. pritom nič zlé neurobil, len sa nejako vymkol z toho vášho kolobehu a tempa a teraz už nevie naskočiť.. a zistil, že je mimo, čo sa snaží naznačiť zdutou hubou… vníma to tak, že má skurv.. život, lebo si príde ako piate koleso, ktoré nikto nepotrebuje.. Má rodinu, ktorá funguje aj bez neho, kde s ním nikto nepočíta, kde už na narodeniny sa na neho zabudlo, musí byť frustrujúce.. urobil si to sám, že cikal proti vetru a dostal sa do tejto situácie sám, ale možno to takto nechcel.. a teraz už nemá šancu to sám zvrátiť..

stanulienkat
22. júl 2024

@macatt ty si zrejme nenapraviteľná romantička.😁 Mladý muž mal na to 20 rokov. Na jeho narodeniny sa nezabudlo, len sa mu vrátilo to, čo on zasieval posledných 10 rokov. To, že je piate koleso u voza a neráta sa s ním ako partnerom v rodine si urobil sám svoju ľahostajnosťou, ignoranstvom a nezáujmom. Ta partnerka doteraz naňho čakala a deti takisto. Je jeho chyba, ze sa s nim nepočíta, pretože neponúkol svoju pomoc, ochotu, svoj záujem a svoju starostlivosť. Dost neskoro sa zobudil a este je urazeny, ze mu zena nevypekala a nevarila na oslavu? Ani jeden rok by som mu ju nerobila. Presne tak, ako on jej.

macatt
22. júl 2024

@stanulienkat 😀👍 pre toto sa rozviedla moja známa, teraz má debila čo jej všetko zakazuje, prikazuje a manipuluje ju…a nedávno sa vyjadrila, že bola hlúpa, že s bývalým nemala viac trpezlivosti mu pomôcť naskočiť.. on sa sám vyjadril, že nechápal niektorým jej náladám a vyvolávaniu hádok, lebo netušil o čo jej išlo.. tak keď sa chcela rozviesť sa ani nebránil, lebo hovoriť sa a ňou nedalo, keď sa pýtal iba kričala a pointu sa vlastne nikdy nedozvedel😅 ona vážny dôvod k rozvodu nemala, videla len nezáujem a že na všetko je sama a teraz vidí, že si poctivo berie deti a venuje sa im a že sú pre neho na 1 mieste.. pri tej dôležitosti kočírovať rodinu ho odsunula a nedostal šancu byť hlavou rodiny..

ahhola
22. júl 2024

Je mi luto, ze sa toto stalo tebe, takej rozumnej babe. Ozaj by ma zaujimalo, kedy a preco sa v jeho mozocku nastal ten veletoc, zo super vztahu a love story ignor a nenavist. Mozno za to ani nemoze, mozno vaskularna demencia, v polovici veku bidena, ale mozne to je. Zariad sa sama, na tu dovolenku chod, starsia ti to doma osefuje. Uzivaj👙🐟🌸

stanulienkat
22. júl 2024

@macatt Ale v tomto prípade autorka mala trpezlivosť enormnu- 20 rokov, respektíve minimálne 10 rokov. Tvoja trpezlivosť má aké časové obdobie??? Načo by som sa týrala viac ako desaťročie s ignorantom?? Ja mám len jeden život a jedny nervy. A k tej tvojej známej- zrejme je nepoučiteľná, pretože keď mala takého manžela, určite by som sa nevrhala do ďalšieho vzťahu. A ak by som sa doňho vrhla, tak určite by som ho nechala v rovine stretnutí a partnerstva bez papierov. Ja zas nechápem ženy, ktoré sa za každú cenu musia viazať s ďalším a ďalším partnerom a ešte lepšie je, keď si to chcú poistiť dieťaťom.😒
Teraz som si prečítala odpoveď ktorú si dala pod túto- tvoja kamarátka si podľa mňa len idealizuje bývalého partnera, lebo si našla ešte väčšieho debila. Zrejme robí niekde chybu vo výberoch.

macatt
22. júl 2024

@stanulienkat a teda zistila, že bývalý je človek o ktorého sa dá oprieť a spoľahnúť, čo predtým žiaľ nevidela..

luccija
22. júl 2024

@macatt deti majú byť na prvom mieste a komu sa má venovať nebudeme ho ľutovať, že si berie poctivo deti😉ale áno, v niečom máš pravdu je veľa chlapov čo mlčí, nepovedia, keď ich niečo trápi ženy aspoň hádku vyvolajú nech sa niečo deje🤪tak vieš každý má svoj pohľad aj ona aj on.
Veľa chlapov chce mať kľud žena sa postará, všetko ide ako má asi sa skôr autorka cítila ako 5 koleso u voza.