Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?
Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...
A ty co furt cakas s rozhovorom a miesto toho reagujes ako pubiška stale ze nic ? Ved mu normalne povedz.
Ale ano super ze si uz ides svoje a nebudes brat ohlad na cudziu dievcinu co sa tam sprava ako doma .
Suhlasim ale aj s komentarom ze muz sa podla mna na tvoju stranu nepostavi. Kazdopadne hadam konecne ano a som zvedava
@petronelag ved uz mal byt v zahranici pred pol rokom ci kedy to pisala autorka
@petronelag áno, je otec pre obe deti. Ale toto nie je výchova. Dospelý chlapec neštuduje, nepracuje, neprispieva na domácnosť, všetko dostane pod nos, všetko môže, ešte si zo spoločnej detskej izby robí bordel a má tú drzosť povedať nech je malé dieťa ticho vo vlastnom byte doma. A v dohľadnej dobe určite nepôjde ani do zahraničia, keďže tu má frajerku čo ešte chodí do školy. My keď sme boli mladí, toto sme si nemohli dovoliť a dnes som za to rada. Netolerovala by som to ani u vlastného dieťaťa, nie len u nevlastného. Čiže stále som toho názoru, že nie autorka sa má snažiť, ale druhá strana.
@petronelag citalasi diskusiura pointu mojho príspevku?Mne nebadi syn a to ze tu byva.Uzba bola od detsjych vecí vypratana.Mne prekáža správanie slečny,ktora tu chodi na návštevy.Kde uvadzam ze s nim nevychádzam,alebo mám nejaký problém, prípadne on so mnou?
@ivik4 a prečo by som ho trochu nevydusila?Tolerovala som to pol roka tento nonsens.Nespravam sa ako pubiska,len tomu chcem dať správny čas.Dnes ide manzel do nočnej.Chystam sa na to dôkladne.Moze to prebehnúť úplne v pohode aj nemusí.Kazdy je háklivý na svoje dieťa,s tym pocitam.Pomaly dalej zajdes sa vraví.
@vikiki29 presne tak,suhlasim.🙂🌸
@lukbe a citala si,ze sa na to chystám?Zrejme nie.🙂
@alica2202 syn prisiel pred pol rokom so zahraničia,s tym,ze bude chvilu u nás,kym teda nenajde ďalšiu brigádu v zahraničí.Doteraz si vsak nič ešte nenašiel.Po mesiaci bývania si nasiel túto priateľku Nikolku.
Ved uz do AUTORKY tolko netlacme. Je to rozumna, vludna osoba a nema zmysel, aby zrazu bola k partnerovi ci ostatnym clenom domacnosti nevrla, ci az agresivna (to by asi vec aj tak neporiesilo). Ma svoj ciel, aj premysleny, pokojny postup, ako to cele bude komunikovat. Ona to zvladne.
@ivik4 pozri,ak sa na moju stranu nepostaví a kvôli mladému páru ( jeho syn + frajerka) si necha rozbiť manželstvo,tak bohužiaľ.Nase cesty,sa rozídu.Postup a pokračovanie tejto situácie ak by nedajbože nastala,budem riešiť mimo tohto fóra.To,ze som trpezlivá, tolerantná, nekonfliktna a celkovo introvert, neznamená ze som aj blba.Prisla som sa sem poradiť a pomohlo mi to urobiť si jasnejší obraz.Ja lem chcem,aby sa tu žilo normálne.A navyše,zmenami zacinam hlavne u seba.Moje správanie a konanie je coraz viac razantnejšie,hoci taka nezvyknem byť.No ucim sa rychlo.
@madeincssr veľmi pekne ďakujem za tvoj komentár.🙂🌸
@namornicka ja som to tiez nedavala a kto bral na mna ohlad?Chodim okolo horúcej kaše?No chodím 😉Moj muz je z toho zneisteny...A vieš čo?Pouzijem slová kapitána Danka 😂Uzivam si to,ja sa cítim dobre.😃🙈
Všetko som čítala. Ale zarazilo ma, že on sa spýtal, bola príležitosť a ty si odpovedala jedným slovom. Nič si nevysvetlila. Ale asi ty vieš najlepšie,akú taktiku použiť, ja som len vyjadrila názor.
@lukbe ja som prenasala tie hračky a plysakov do detskej,nebol to vhodný cas na tak dôležitý rozhovor.Mala sa tmolila pri mne,dovarala som obed... Nemôže to byť ako rozhovor z rýchlika.🤷Zneistila som ho,uz to je malinká výhra pre mna.🙂🌸
Presne. On tiez poduma (davas mu impulz aj cas), preco sa tak chovas. A kedze ta ma rad (a ty jeho), zvladne to aj on nejako kompromisne poriesit. Ani on to nema najjednoduchsie (voci vlastnemu synovi, mozno vycitajuc si, ze sa mu dostatocne nevenoval, kym bol maly)...
Zneistila ? Odpovedami nic ako maju zväcsa vo zvyku mlade baby si ho podla mna nezneistila ale budis . To je to slovo ktore vsetci zboznuju.
Potom napis reakciu mladeho na to ked si najde malej veci v izbe . To este len bude stazovania tatinovi ,lebo frajerka 😁
@alex49 ďakujem 🙂🙂🙂🌸
@sunflower87 ďakujem 🙂🙂🙂🌸
@madeincssr velmi trefny a výstižný je tento tvoj komentár.🙂👍
Pre všetky,ktire čítate tuto diskusiu a pre vás baby, ktoré ste spomenuli vonsbojich komentároch reakciu na to moje NIC. Takže:
Ako ste postrehli,som komunikativna,trpezlivo vysvetlujem,aj opakujem co sa tyka tejto diskusie.V realnom živote je to tiez tak nejak podobne.Aj s manzelom komunikujem vela,aj s tým synom podľa možností a ak je príležitosť.Vludne,po lopate ako sa vraví.Neodpovedam jednoslovne typu: Ano,nie,hej, možno,nic ....atd atd...
Takže prave toto,ze moja odpoveď na otázky je NIC, vyvolá reakciu takej pomyselnej blikajucej žiarovky ze sa asi niečo deje.Tolko pre vysvetlenie.
Presne, u nas je to rovnako. Ak je to “nic”, alebo je dlhsie ticho, muz hned vie ze sa nieco deje 😁. Vzdy! 😁
@liv1 posielam virtualny high five 😃😃😃👍
Trochu chápavejších mužov dostáva slovko NIČ od svojej ženy do poriadneho diskomfortu 😀 A k tomu čochvíľa padne aj "musíme sa porozprávať" (toho sa ten môj desí tak, že zbledne a obleje ho studený pot 🤣)..no až mi začína byť dotyčného manžela ľúto 😂
@franica veľmi osozna veta, použijem určite 😃👍👍👍 ďakujem za komentár.🌸
Ja len že to veľmi fandím a držím palce tebe, nech to už dopadne akokoľvek. Fakt ty si jedna normálna ženská, pekne slušne celý čas diskutuješ, bez urážania, klobúk dolu.
@martul ďakujem veľmi pekne 🙂🌸
Autorka robíš dobre. Len ho nechaj vydusiť, nech si sám uvedomí, že niečo nie je v poriadku. Maximálne schvaľujem tento postup. Ty pol roka trpíš, obmedzuješ seba, Vašu dcéru, no snáď nebudeme manžela teraz ľutovať za pár dní dusna - dopriala by som mu prežiť ten pol rok v Tvojej koži. Držím palce 🍀

Hlavne to uz na neho vybal, lebo chodis okolo horucej kase a on podla mna nevie co chces riesit. Jednaj priamo, nerob taketo naznaky okolo toho, toto chlapi nedavaju, rovno povedz o co ide.