icon

Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?

30. dec 2023

Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...

autor
3. jan 2024

@malasandrika ďakujem 🙂🌸

duppka13
4. jan 2024

No ja neviem, podla mna chlap vela krat (vacsinou) si nic take podprahove sam domysliet nevie. Nevie si domysliet sirsie suvislosti, co s cim suvisi, akcia reakcia, preco…to sa mi vela krat stalo ze ja som sa tyzden zduvala za podla mna ocividnu vec, krivdu, situaciu a on fakt netusil preco a ani po ozrejmeni to nechapal. Pripomina mi to silno ten vtip kde dvaja lezia v posteli, muz je zamlknuty a cumi do plafona. Zena si uz v duchu hovori on ma asi uz nemiluje, nic mi nepovie, nepohladi ma, iba cumi do plafona bez slova, no nic ja ho predbehnem a rozidem sa s nim a on este uvidi ako bude trpiet ze sa takto ku mne sprava. A muz si v duchu hovori: jak je mozne ze ta mucha ne*ebne z plafona dolu

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
6. jan 2024

Ahojte tie ktore sledujete túto diskusiu.Tak skúsim to nejak zhrnúť,lebo ani neviem odkiaľ začať.🙄
Porozprávali sme sa s mužom.Tentokrat som sa snazila zámerne vyhýbať všetkým tym frazam ako prosím a mohli by sme a bla bla....Rozprávala som vecne.Zacalo to pokojne,no skončilo to tym,ze sne sa poskriepili.Vsetko som mu povedala,aj to,co on velakrat nevidí a nie je toho svedkom.On ma svojho syna rád,je teraz za cool tatka asi tak by som povedala.povedala som aj to,ze si vážim,ze pracuje,ze taha okrem práce aj fusky len aby nás zabezpečil.No na úkor koho???Ze nas ako rodinu nevidí a doslova sa tu len vyskytuje a aj preto nechápe a ani neveri co sa tu deje a kam to smeruje.Preco vraj nepoviem im priamo ak sa mi nieco nepáči?Hm,tak to mi bola novinka.Ja sa tu zbytočne hryziem dusevne a drzim sa toho ze on ako otec by mal zasiahnuť a pritom môžem čo chcem.No ale potom sa nemam čudovať ak sa mladý nahnevá.Aj on je tu doma ako ja.Co im ma vraj povedať,aby sedeli pri mne v obývačke a modlili sa ruženec?A kde by som teraz bola niet jeho?Na to som okamžite zareagovala,ze mozno sama v mojom malom bytiku a mozno s niekym,kto by bol chlap a postavil sa na moju stranu.A ty Marek,( môj muž) by si teraz mal niekoho,kto by tuto pre teba banálnu vec vyriešil veľmi rýchlo a rázne.Letela by odtial Nikola ako špinavá plienka do koša.A tvoj syn platil nájom a makal id rana do večera a nie tu mal wellness pobyt zdarma!
Videla som,ze ten rozhovor nikam nevedie a iba by sme sa točili v kruhu.Uzavrela som to teda tym,ze ok.Ak im teda ty nepovieš nič , dobre.Ostan dobry ocko.Ale ak sa ozvem,neprajem si,aby si sa do toho miesal! A už ticho nebudem,to si zapamataj.
Potom sa to nejak ustalilo a komunikacia ostala na bode mrazu.
Mam teda ako sa vraví voľnú ruku.Tak v poriadku.Bude teda ,tak aby tu bola opäť kludna domácnosť.
Zajtra ma prísť mládenec.Uvidim co bude ďalej.
Inak.....viete ze ten Fisher price hrniec je celkom hlučná hračka?😂A lezuci macko je tiez super.😃

lienka.7
6. jan 2024

@autorka odporucam ti este knihu riekaniek od FP 👌😊👍 A potom este také bubny farebné, to je tiež topka 🤣
Co sa tyka zvyšku, ja som aj predpokladala, že tvoj chlap pusti do gatí, co sa tyka synacika... a že vlastne na správaní mladých nič zle nevidí...držím palce, nedaj sa už. Teraz už necuvni, drz sa toho svojho. Myslím, že to vyriesis aj s mladým s inteligenciou a graciou. Na mladú by som žiadny ohľad nebrala. Pokiaľ by sa hrala na nechápavu, povedať všetko napriamo. Napr. nezelam si, aby ste jedli v izbe. Ak to robíš doma, ok, ale u nás doma také nerobíme (zamerne by som používala plural pri tom). Taktiež izba patrí aj malej, jednoducho ju nebudú okupovat nonstop len oni...

momoftwo
6. jan 2024

Autorka super ze si sa odhodlala, ale z toho rozhovoru uplne vidim ake to bude mat pokracovanie. Synator sa vrati, pri prvej-druhej tvojej vytke voci nemu(Nikolke) bude utekat za otcom a samozrejme z teba urobia najhorsiu, semetriku. Bodaj by som sa mylila.

autor
6. jan 2024

@lienka.7 ďakujem za komentár,teraz uz necuvnem.Uz nie.

autor
6. jan 2024

@momoftwo nevidim to ani ja ružovo,ale uz necuvnem.

momoftwo
6. jan 2024

Ani necuvaj, ved nemozes zit v takomto diskomforte a psychickom rozpolozeni. Kde inde sa ma clovek citit dobre ak nie doma?

petronelag
6. jan 2024

Ale keď syn má frajerku Nikolku, tak ona patrí k nemu a neviem z akého dôvodu,, by mala letieť, keď spolu chodia. Aj ja mám syna 27 ročného a sem tam si privedie domov nejakú priateľku do svojej izby a ja by som to nerobila, že ju vyhodím.
Kým sú tam, treba sa s nimi dohodnúť .
Ale to je už stará vec, že macochy majú k cudzím deťom takýto postoj.

autor
6. jan 2024

@petronelag vies prečo by mala letieť?Preto nezdvorile správanie.Keby to bolo inak a nerobili si z casti nasho bytu hotelovú izbu,nebola by ani táto diskusia.A na tú poznámku o macoche nebudem ani reagovať.Je úplne super a skvelé, ze tvoj syn má skvelú priateľku.Gratulujem ti.Je úplne super, že sexujú potichučky a uplne najlepšie,ze mu nemusíš telefonovať ak nieco chces.A ak áno,a tebe to nevadí,tak je tvoja vec.Ja ti tvoj nazor neberiem.

lienka.7
6. jan 2024

@petronelag stačí si prečítať v starších príspevkoch, ako má Nikolka @autorka na "salame". Autorka je k nej až príliš zhovievava, ja by som ju vyrazila už dávno. Mimo to, niekoľko krát @autorka napisala, ze nemá absolútny problém s nevlastný synom, ale s jeho nevychovanou priatelkou! Preto ta tvoja poznámka o macoche je uplne ale ze uplne od veci.

autor
6. jan 2024

@lienka.7 presne.! A preto som na tú poznámku ani nereagovala.Spravne si to napisala.

veroonr
6. jan 2024

Super! Takze vysledkom rozhovoru je, ze mas pri rieseni tohto problemu volnu ruku. Parada! Mlady nech sa kludne pri nespokojnosti vyhraza ze pojde za megasuper tatkom. Ty mu mozes s kludom povedat, ze kedze sa otec zdrziava doma malo, dohodli ste sa, ze tuto situaciu vyriesis ty. Takze m treba predostriet podmienky fungovania a premysliet dalsie kroky

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
6. jan 2024

@veroonr áno,snazim sa na to pozerať takto.

autor
6. jan 2024

@lonely66 tak ľúto je to aj mne,ale viacmenej sa to asi aj dalo čakať.Uvidim ako sa to bude vyvíjať ďalej.Uz necuvnem.Ruzove to asi nebude.

kataina
6. jan 2024

@petronelag + ďalšie liberálne matky:
mám dve dospelé dcéry, bývame v paneláku, dcery sa už osamostatnili. Ani jedna si nedovolila sexovať u nás v byte a už vôbec nie nechať u nás prespať mládenca kvôli sexu. Ja sama ako mladá by som nedokázala za tou tenkou stenou sexovať s vedomím, že za tou papierovou stenou su rodičia vedia o mojich "aktivitách"
Prepáčte, ale kde je nejaka morálka? Nejaka dôstojnosť tej mladej "dámy" Bez hanby sa budu zatvarať a kričať po zaklopaní "nieee" Oblizovať sa pred rodičmi???? Som pohoršená, moja dcéra si dala s mladencom vo dverach pri rozlučke letmu pusu a odišiel. Deti som učila, že su to intímne situácie a v žiadnom prípade niektoré veci nepatria na verejnosť, ani oblizovanie sa. A pri sexe je najlepšia istota, že ta nikto nemôže vyrušiť.
Autorka, spýtaj sa na tu dôstojnosť Nikolky, aj Nikolkinej mamky, (viem, asi sa nepoznate) ale bolo by zaujímave poznať jej názor.
Buď sa vážne spoznávaju, pre vážnu známosť a aktivity môžu vymýšlať na vonku, alebo ide iba o sex a v tom prípade nech si najdu "hniezdočko" inde. Tvoj byt nie je hodinovy hotel. A už vôbec nie, aby si bola ty obmedzovaná vo vlastnom byte.
Veľmi Ti držím palce.

autor
6. jan 2024

@kataina veľmi veľmi pekne ďakujem za tento komentár 🥰👍👍👍

lienka.7
6. jan 2024

@kataina presne tak, vystihla si to úplne presne. 👌 Ja keď som chcela, aby u nas prespal nejaký môj frajer, slusne som sa našich spytala. A už vôbec sme nesexovali, keď boli doma aj naši. A aj keď frajer bol u nás, to neznamená, ze sme boli nonstop zalezeni v posteli a nikto nesmel do izby. Normalne sme boli v obývačke, rozprávali sme sa, pozerali TV, jedli v kuchyni... ked sme chcieli "sukromie", šli sme von, do kina a pod. A ked sme chceli presexovat celý víkend, objednali sme si chatu a neobtazovali našimi "pudmi" zvyšok rodiny.

franica
6. jan 2024

Vďaka, že si nám napísala o vývoji 🙂, ja som bola asi naivná, ale čakala som trochu inú reakciu. Úplne som chápala, že doteraz to zmietal zo stola, dúfal, že to tým je vyriešené, ale pri vážnejšom rozhovore som čakala, že si aspoň vypočuje, čo ťa trápi. Nemyslela som si, že prejde do útoku, a dosť ma aj zarazila hláška, že kde by si bola bez neho 😠, toto by ma veľmi nahnevalo. Asi by som mu ubrala to štandardu ako varenie, pranie, že kde bude on bezo mňa.
Inak nerozumiem, prečo tu večne niekto vyťahuje, že je to nevlastný syn. Podľa mňa od neho vyžaduješ presne to, čo by som ja aj od vlastného. Zas nejaké pravidlá má každá domácnosť. Ja som mala tolerantných rodičov, tak mama nezačala o 7 ráno vysávať cez víkend, keď sme boli puberťáci alebo už vysokoškoláci a vedela, že sme boli dlho vonku. Ale napríklad o 9.30 už kľudne; alebo keď sa jej už zdalo, že to preháňame, tak vošla do izby, že už by stačilo, vytiahla žalúzie a začala vetrať 😃 Bez pardonu, VLASTNA mama 😁. Škoda, že nebola macocha, mohla som sa ísť aspoň ockovi žalovať, takto sa proti mne spikli (srandujem 🤣) Prespávačky boli zriedka, lebo sme tiež mali spoločnú izbu s bratom a dopredu sme sa museli opýtať, dohodnúť- nikdy sme nikoho nedotiahli rovno s tým, že ostane na noc. Však aj naši chceli mať súkromie vo vlastnom byte, čo je normálne. Príležitostné prespanie po dohode je podľa mňa okej, ale na spolužitie slúži podnájom… takže tvoj muž mňa osobne sklamal, ale nech žije voľná ruka 😉 🥳

autor
6. jan 2024

@franica ja z toho tiež nie som nadšená a sklamalo ma to.

malasandrika
6. jan 2024

Presne ako som čakala, manžel sa za Teba nepostavil. Viaceré komentujúce sa do mňa pustili, nuž tento typ sráčov je pre mňa jasný na námorné míle. Smutné. Na Tvojom mieste by som ale neriešila Nikolku či inú frajerku, ale že Teba manžel, ako svoju aktuálnu partnerku a manželku absolútne potopil a detto spoločné dieťa. Ty nerieš synove frajerky, Ty rieš svoje postavenie v domácnosti, lebo to vyzerá, že si tam len do počtu. Opakujem - Tvoj problém nie sú frajerky nevlastného syna, ale manžel, čím skôr si to uvedomíš, tým lepšie.

autor
6. jan 2024

@malasandrika no dobre a co konkrétne mi poradis okrem tohto zhrnutia, ktoré je jasne viditeľné?

malasandrika
6. jan 2024

Jasne viditelné to bolo pre mňa už pred tým Vašim rozhovorom. Pre zvyšok komentujúcich očividne nie. Ja by som teda nedopustila, aby manžel mne nechal voľnú ruku, žiadala by som od neho jednoznačné rozhodnutie a rozhovor so synom. Nie drísty. On je otec, on mu má nastaviť podmienky a tak, aby neobmedzoval Vašu spoločnú dcéru a ani Teba. Teraz budeš Ty vyzerať ako fúria, keď niečo od syna budeš požadať. A prečo by si tak mala vyzerať? On je otec, on má stanoviť podmienky, po dohode s Tebou. Vy spolu žijete, vychovávate spolu dieťa. Ale ten rozhovor mal prísť z jeho strany, aj stanovenie podmienok pre synove frajerky.

madeincssr
6. jan 2024

@malasandrika asi mas pravdu, ale chyba lavky je v tom, ze AUTORKIN manzel nevidi problem (ano, aj tym, ze je malo doma). Mozno by som este dufal, ze po tomto ostrejsom rozhovore sa mu to v hlave rozlezi, s manzelkou/AUTORKOU sa vludnejsie porozprava a spolu najdu najmenej konfliktne riesenie. Myslim, ze destrukcia celej rodiny je prilis vysoka dan no...

malasandrika
6. jan 2024

@madeincssr veď ja celej situácií rozumiem, ale prečo by mala autorka zo seba robiť harpyu? Snáď od toho je tam synáčikov otec. Autorka trpela pol roka túto situáciu a manžel sa k tomu postaví tak, že veď má voľnú ruku? To je obyčajný alibizmus z jeho strany. Nechce byť za zlého rodiča, radšej to hodí na autorku. Na ďakujem pekne za takého partnera. A ich spoločná dcéra je kde? Otázne je tiež ako syn prezentuje autorku pred partnerkou …

madeincssr
6. jan 2024

@malasandrika no niekto z nich dvoch bude musiet byt "zly" a porozpravat sa so synom. Ale najlepsie by mozno bolo keby sa to muzovi rozlezalo, dohodli sa s AUTORKOU a mozno obaja sa so synom, najprv len v trojici, VLUDNE porozpravali. A ak by sa nepohadali a chlapec to ako-tak akceptoval, najlepsie by bolo, keby to potom VLUDNE prebral s Nikolkou, lebo on je jej najblizsi v tomto "spore".

luciaaaaa
8. jan 2024

Mam otazku na tie tzv.liberalne matky: vy sa doma pocas stolovania v kuchyni pred detmi oblizujete so svojimi manzelmi a sulozite tak, aby vase deti vedeli, kedy sulozite? Neverim! To, co riesi autorka nedeli matky na liberalne a konzervativne, ale na matky, ktore vyzaduju od deti trochu slusnosti, empatie a prisposobenia sa... a na matky, ktore to nevyzaduju.
Mila autorka, cakala som, ze to nejako takto dopadne. Tvoj mazel sa z problemu ukazkovo vyvliekol a nechal teba, nech si pred mladymi za tu zlu. Co pri upozornovani samozrejme aj budes a syn sa bude u otca patricne stazovat, co u vas dvoch povedie k hadkam. Velka skoda, ze je otec taky zaslepeny hrou na uzasneho otecka. Myslim, ze kym on sam neuvidi problem v chovani mladych, ty sama to zial nevyriesis. A co ma velmi prekvapilo, ta veta od tvojho manzela "kde by si ty bez neho bola". Z mojej vlastnej skusenosti a skusenosti zien v mojom okoli tato veta bola vzdy pociatkom hadok a urazok, aka je zena vlastne neschopna bez chlapa a v zavere to viedlo k nefunkcnosti vztahov.

lasona
8. jan 2024

Autorka už prišiel mladý domov? Ako to pokračuje?