Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?
Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...
@lienka.7 Ale no... Nehrotíš to trošku? Toto sú už fabulácie. Keby ju mal na saláme a robil jej naschvál, tak si Nikolku prinesie aj bez toho, aby bola autorka s dcérou v nemocnici. A už vôbec by sa pred tým neospravedlňoval. Jednoducho predpokladal, že v jej neprítomnosti to autorke asi vadiť nebude. 🤷 A muž sa ešte s dobrým úmyslom pochválil, že sa jeho syn vie postarať, keď treba - uvarili si. Prečo hneď predpokladať, že sú všetci takí zlomyseľní? Autorka je unavená, bojí sa o dcérku, veci možno vníma trochu precitlivelo.
@autorka Určite si treba vydiskutovať, čo ti vadí. Ale s chladnou hlavou. A oddýchni si pred tým, vyspi sa. Vyhrotené konflikty nepomôžu nikomu a už vôbec nie tebe a dcérke. Ešte budeš za harpiu. Držím palce, aby si situáciu zvládla v kľudne.
Úľav si a hod nikolinu kozmetiku do koša. A vynes smeti. Žiaľ, nevedela si, koho je, bolo to na neporiadku. Z jej strany mi toto príde ako provokácia. Ešte možno zibnú kefku pochopím, ale zvyšok by šiel preč.
@dominyca9 to tvoje " zrejme oznamil otcovi" sa nekonalo.Keby sa konalo,necitila by som taký nepokoj a nechuť ako citim teraz.A zlosť ktoru som citila ked mi to muz oznamil ken tak medzi rečou.Uz pochopte prosim vas,ze mne prekáža toto správanie.Ribim si čo chcem, kedy chcem.Keby oznámil,respektuve sa opýtal ze mizem tu mať návštevu celý víkend?Tak by to bolo celé v inom svetle.Vsak toto je cele ako den otvirenych dverí v Markíze.Ides prídeš odídeš kedy chces , hocikedy,hocikto.🤦
Zena, citim s tebou. Kludne si poplac, ulavi sa ti. Ale moc dlho sa neumaraj, nikomu to nepomoze... Skusi co najviac oddychovat, hlavne neupratuj a kludne si objednaj pizzu. Ked nacerpas silu, premyslis dalsiu komunikaciu. Nezabudaj na ciel - tym je ak sa nemylim kludna domacnost. Nech je na akejkolvek adrese ❤️
@katkami123 ja viem ze zlosť je zlosť,ale to elementarna slušnosť ktorú mám,mi to nedivoli urobiť,hoci moha zlosť by to chcela presne toto urobiť.Nie je to moje,je mi "proti srsti" sa toho dotýkať ,ci zahodiť.Je to cudzi majetok.Tu ide o princíp,ze zas je tu taka drobnosť,ktora nie je vhodná aby to vôbec takto bolo.Odlozim to asi do skrinky,nech to nevidím.Mozno to tu zabudla,mozno je to tu zámerne...ja nebiem.
Ja sa ospravedlňujem vsetkym za gramatické chyby aj preklepy,píšem ako hotentot...ale pociťujem fakt veľkú únavu.
Presne pre toto to neupratuj, už si budeš pripadať úplne ako najposlednejsia. Tvoj manzel je tiež dobrý chrapún, keď ste si zakladali rodinu s dcérkou, nikde nebol žiaden Marko v izbe u neho… keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú. Už ťa ulapil, tak si dovoľuje a zrazu má Marko právo na život 10-ročného dieťaťa.
@veroonr ďakujem....❤️
A čo tam nechala?
@katkami123 joj veľmi veľmi výstižný komentár 👍
@katkami123 kozmetickú tašku.Pruznam.sa ze som nakukla.Klasika: šminky,mejkap, ruže atd atd....
Nič v zlom autorka, ale kde je v tomto celom tvoj manžel? On nevie upratať? on nevie dať vyprať? Akože ja chápem, že sa hneváš na mladých, ale tvoj manžel tam tiež býva, tak by mal priložiť ruku k dielu.
@autorka Si naozaj veľmi unavená, frustrovaná. Potrebuješ si oddýchnuť. Naozaj to nemyslím v zlom, podporujem ťa v tejto situácii ako len v rámci takejto diskusie môžem. Si rozumná žena, ponúkam ti len iný pohľad. Pokojne si to všetko s nimi vydiskutuj. Ale oddýchni si. Dopraj si čas. Inak sa to môže otočiť proti tebe, a to ti hovorím ako človek, ktorý už párkrát riešil veci "za horúca". Nebolo to dobré.
@tanyag a kde uvadzam ze on za toto svoje nedostane odo mňa " vyzrat"?Ze ho z toho vynechávam?V komentári niekde vyssie uvadzam,ze aj s nim budem mať rozhovor.Ja respektujem,ze chodí unavený z práce,ale bohužiaľ ak syn a jeho slečna vedia len uvariť a myslia si ze riady samé naskacu do mycky,ci tento byt je nejaký Smart Home ktory sa sam uprace su na velkom omyle.
@tanyag ma sa tu starať aj on samozrejme...len asi toto pre nich neporiadok nie je no.🤷 Opäť bude ze ken preháňam 🤷
Normalne by som sa teraz najradsej zbalila a sla ti upratat
Pomoct s malou aby si si dala vanu a potom si s nou mohla lahnut spat bez starosti a ja by som za ten cas tvojmu uzasnemu muzovi otvorila oci
Ja nechapem fakt nechapem ako moze byt niekto tak slepy a doslova kaslat na rodinu
Dnes sa na vsetko vykasli a len si oddychni ❤️
Normálne nabudúce neuprac a keď prídu , tak hneď začni kričať medzi dverami , že si treba po sebe aj upratať , že ty slúžku robiť nikomu nebudeš a neporiadok ich čaká tam , kde si ho spravili . Že nech sa páči , môžu začať .
A medzi tým im kľudne povedz že by mohli ísť na pár dni aj k nikolke, lebo aj ty potrebuješ kľud keď máš malú chorú
Alebo nech po nich uprace muž .
Ja chápem ako sa cítiš , a je to oveľa ťažšie ak nie je tvoj syn ☹️ nemôžeš veľmi vyskakovať . Skôr by som povedala že v tomto prípade by si mala byt ticho , keď aj byt je tvojho muža . Ale . Musíš sa ozvať . Posadiť si ich všetkých troch vrátane manžela a dohodnúť si nejaké pravidla . Veľmi ti držím prsty ❤️
Aha, tak to nie je nejaký zabudnutý sprcháč v kúte, alebo zubná kefka. Ale nechala si tam komplet výbavu do budúcna… no dala by som rozhovor s muzom, že takto ty bývať ďalej nedokážeš, tiež, keby si vedela, že má dospelého syna v detskej izbe, tak sa k nemu nestahujes, neplanuješ dieťa. Nech sa aj on spamätá, čo očakával? Veď toto je vyhrotená situácia. Ty si si ako slobodná, bezdetná tiež asi mala nájsť radšej rovnocenného, narazila si na rozvedený vadny kus, ktorý je neschopný riešiť problémy. Už mu kvôli tomu jeden vzťah skrachoval. Markovi ste pomohli, Ok, ale už je doma dlho, čo očakáva aj ten chlapec?
@petrao2 ďakujem,si velmi zlatá ❤️❤️❤️som dojatá ❤️
@katkami123 tak z tohto komentáru budem určite čerpať
@dominyca9 nie, vôbec to nehrotim. Svet už dávno nefunguje tak, ze ked sa ty k niekomu chovas slusne, bude sa tak aj on chovat k tebe. Autorka je pre syna prekážkou, problémom. Mňa osobne by tiež nezaujímala nejaká macocha s malym dieťaťom a jej potreby. Mala by som ju na salame.
@autorka keď tam ma kozmetiku, predpokladám, že tam už má aj veci. Ona si tam normalne pripravuje "podu" pre coraz častejšie bývanie. Teraz ešte teda chodi do školy, ale máj na mysli, ze akonáhle jej skonci škola, mas ju tam od cca.nejakej polky júna až do konca augusta nonstop. A vyspavat bude chcieť aj do 12.lebo ma prázdniny. S týmto @autorka pocitas?
@dominyca9
Tak si možno muž potrebuje oživiť tie pocity, ktoré prežíval počas rozvodu. A Marko nech povie do kedy tam plánuje bývať, nemôže tam byť naveky, bohužiaľ. Nebýval tam ani, keď autorka s jej muzom randila, ani keď sa brali, ani, keď plánovali dieťa. Je to jeho syn, ale nie je to výsostne jeho izba, kľudne môže ísť bývať s Nikolou samostatne, do vlastného. Nedá sa zrazu meniť podmienky hry, on tiež niečo svojej žene sľuboval, nieže sa tam z čistá jasna doterigá jeho syn, ktorý tam podľa dohody už dávno nemal byť, teraz už aj jeho priateľka a za chvíľu ešte kto? Ten byt nie je nafukovací a nik neberie ohľad na autorku a jej súkromie. A zamykat sa v izbe je vrchol. Prečo ju neoboznámil pred sobášom, že co ju očakáva? Možno by si to spolužitie s ním rozmyslela, ktorá slobodna a bezdetná by do takého niecoho šla? No žiadna.
@katkami123 Ale veď to je v poriadku, nech si to autorka s nimi vydiskutuje. 🤷 Ja len vravím, že s kľudom. Autorka je momentálne veľmi rozrušená. Ďalšia vec je, že automaticky predpokladať, že to robia naschvál, je jednoducho cez.
@dominyca9
Tak bohužiaľ, ale potom si jej muž nemal hľadať slobodnú, bezdetnú s čistým štítom, keď on jej počas manželstva pripravuje takéto prekvapenia. Chlapcovi pomohli, Ok, ale očividne to zneužíva, normálnu prácu nehľadá a tvári sa, že je úplne v poriadku, že tam zavadzia. Ja som zvedavá, keby si panko do bytu dovliekol slobodnú, bezdetnu s tým, ze vo vedľajšej izbe má syna s frajerkou, že koľké by na to nabalil. Teraz sa ide rozkrikovať.
to sa tak zle cita toto, tiez sledujem tvoju diskusiu autorka uplne od zaciatku... velmi som dufala, ze budes mat viac pochopenia a podpory u manzela... ja viem povedat, len co ja by som urobila, ked ti on tak krasne meni podmienky zivota a este ta castuje urazkami, vrat mu to bez urazok a so ctou a zmen teraz muzove podmienky zivota...ked sa vrati mu zahlas, ze ked tak nikolku zboznuje a nic mu nevadi, on ostava doma s dietatom a ty ides do prace a kludne si najdes aj brigadu a on moze doma uzivat s nimi a pratat po nich, varit im a ked mu pridu hlasit, ze nech je ticho s dcerou lebo nikolka spi, nech tam potichucky sedi a caka kym sa vyspi....ked uz ani toto mu neotvori oci ja neviem naozaj, ani ja si inak nemyslim, ze to robia schvalne, oni podla mna vsetci traja len nechapu, ze ti to vadi to co robia a nechapu ani pravidla, ktore by si ty chcela, pretoze im pride normalne co robia, a teda ta ignoruju
@lienka.7 ideš ako obohrata platňa, omielaš dokola to, čo sa dialo pred Vianocami, teraz sa bavíme o aktuálnom víkende, počas ktorého autorka nebola doma a ešte aj vtedy jej tam vadili.
Áno autorka, mala si mu po návrate domov zavolať alebo napísať nech si po sebe prídu upratať, že nemáš po návrate z nemocnice energiu po nich riadiť..to by bolo viac konštruktívne než sa hádať s mužom a ešte sa potom doma zodrať.
Autorka mi tak napadlo, ze ak budu spat mladi u vas, tak co tak ich dat do obyvacky. Nedávať izbu malej. Je to navsteva ako pises a nech spia tam. Nove pravidlo. A vecer by som si kludne pozerala telku v tej obyvacke a keby boli hlučný v noci pri sexe, tak by som im to isla na drzo povedat, rovno pri tom co robia. Spálňa je tvoja a mužova. Ako argument by som dala, ze sorry ale ja nikdy neviem kde budete a to ma vazne nebavi tu stale riesit izbu malej. Do mojej postele tiez nebudete chodit sexovat. Hotovo. Hm? To ma len tak napadlo, ze co s nimi. A kludne by som mladému na profesii hladala pracu a posielala mu ju do sprav, ze aha toto by bolo pre teba a tak.
Inak tá spálňa je nepriechodná izba? A vy ste v priechodnej? Že cez obývačku sa ide do spálne? V tom prípade dať Marka do obývačky, to tam musíš byt úplne bez súkromia. Neprispieva na domácnosť, na stravu, prečo by mal mať ešte neprechodnú izbu?

@sardinka32 mám malú chorú,nestuham to vsetko detailne vysvetľovať,som fakt unavená, zničená.Dakunem ti vsak velmi pekne za komentár.❤️