Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?
Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...
Ked je tvojemu muzovi prednejsie podporovat dvohc darmozracov, tak sa odstahuj a povedzu, ze ak bude mat zaujem o normalnu rodinu, moze sa ozvat. Ale na to treba hrdost a byt dospela aby toto, zena dokazala spravit.
@katkami123 potrebuje batoľa svoju izbu,hmmm? Ak hej,tak v treba poriešiť. A tak akoby sa riešili aj v prípade ,že by to boli súrodenci od jednej matky. Hádajte ako?
Ako sa spravaju,že ako v hoteli? Veď vravím treba si dohodnúť pravidlá,ono vy s mužom asi tiež sulozite a je váš počuť,či? Ja neviem,ale osobne vidím,že máš problém a upozorňujem ťa v dobrom, z vás dvoch,ty a syn,je tam syn doma tiež a predpokladám ,že oveľa dlhšie ako ty,manžel ti môže jedna radosť podať návrh a ideš . Takže toľko o vyhláseniach,že sa doma necítis doma,to môže aj mladý povedať. Apropo,ja som sa vzdy snažila,aby malý nevyrusoval dcéry,keď cez víkend spali. Preto mi prídu scestné rady,že máš dať malej hračky,ktoré čo najviac hrkocu. A keď ti prekáža dievča,tak sa ,opakujem,treba dohodnúť na pravidlách.
@lonely66 bavime sa o dobe minulej, či o terajšej ... tak neviem.
@maciatkolulu presne, ide hlavou proti múru
@maciatkolulu ty si sa tu reálne spytala toto ze ci mna je s manželom počuť ked sulozime???? Bontón mi nedovoľuje vyjadriť tu,co by som ti asi na to odpovedala.Poviem si radšej,ze si jednoduchšieho zmýšľania, pretože toto nemôžeš myslieť vážne.A ak patris do odvetvia tych tolerantnych žien,pre ktoré je moj príspevok a následná diskusia zbytočná pretože tiez v nicom nevidíš problém,tak to respektujem.Je to tvoj názor.Ale spýtať sa toto?????Cely cas tu opakujem ze urobím zmeny ja, ak uz moj muz od toho dáva ruky preč.Idem si svojím tempom a diskutujem a nechavam si poradiť od komentujucich.Ty si vsak pre mna ozaj uz len také " mačiatkolulu"🤮
Kde píšem ze tu syn nie je dima, alebo ze mi prekáža?No kde?A on je tu doma,tak ako je doma aj u svojej biologickej matky uz ked chces byť veľmi presná.A oficiálne je tu len na dlhodobej návšteve.A ze mi dievca prekáža,to uz sa tu nespocetne veľakrát pisalo ze prečo.
Je to vsak tiez ken človek a mojim cielom nie je to dievca uraziť,ani odtial vyhodiť.Takze si to vsetko pottebujem premyslieť ako a co poviem.
@maciatkolulu ty si skutočne úžasne tolerantná,ze si sa snažila aby malý nevyrusoval dcéry ked spali.Tak si za to zatlieskaj.
Hej vysvetli batolati, ze niekto spi musi byt ticho. Je ako keby mu na rovinu povies treskni tu hracku o zem a zacni sa jedovat. Asi tak k tomu.
@maciatkolulu
Pýtať sa niekoho, kto v dobrom hľadá konsenzus v medziľudských vzťahoch, či ho je počuť pri sexe je prízemné... Autorka, máš trpezlivosť na rozdávanie, napriek Ti odporúčam, aby si na niektoré príspevky tu ani nereagovala. Načo???
@lilinka76 mozem s tebou len súhlasiť.
@maciatkolulu
Prosím ťa syn žil predsa so svojou matkou v Čechách a potom pracoval v zahraničí a v lete si zmyslel, že ide k otcovi.
Prečo si poriadne neprecitas aspoň autorkine odpovede, keď už nesleduješ celú debatu ☺️
@maciatkolulu
Bežne mnohé matky presunú aj 6m dieťa do vlastnej izby. Na moju otázku si mi neodpovedala. Zas si tu prišla vodu mútiť ako to máš rada, že? 🙂
@mooonika1975 @lonely66
Ja mám 34r, takze netuším o akých dobách sa bavíme, ale nepoznám takú dobu ani jednu jedinú, kde by 20r človeka niekto opisoval ako dieťa. Ale tu na MK človek nájde už fakt že všetko, tu už asi nič neprekvapí, ani že 20r človek je dieťa. Ešte cecok mu vytiahnuť.
Ja som si na 100per ista,že na tejto stránke si robia doktorát psychiatri. Na 100per🤣🤣🤣🤣.
Dievčence,toto je neuveriteľné. A ja smekam klobúk pre chlapmi....lebo ak toto je vzorka ženského zastúpenia. Tak amen tma.
A vraj matky🤣🤣🤣a nevedia čo robiť,aby batoľa nebudilo starších súrodencov a manžela po nočnej napr.tststs.
A keď zjavne prudernej "mame" vadia zvuky z izby dospeleho "syna",tak snáď sa aj ona krotí pri tejto bohumilej činnosti,čo je na tej otázke🤣,ja pri svojej jednoduchosti a nešťastnom živote fakt nerozumiem🤣 Ako nerozumiem tomu,prečo by syn nemohol ísť k svojmu otcovi,ktorému to zjavne nevadí a je rád. 🤷
Nooo,tak sa tu babenky rozčuľujte,zavzdusnujte,pritakavajte si a povzbudzuje autorku k "inteligentným "krokom,aspoň sa muž podľa mňa rýchlo ,prerychlo spamätá a porieši,držím palce. Ale v tomto prípade chlapovi😉
@katkami123 odpoveď na otázku? No dobre,tak nech majú izbu spolu,ako to majú domácnosti ,kde nemajú veľa izieb,alebo spí batoľa s rodičmi 🤷,ja ti neviem. Ale prislo by mi to zvláštne ,kebyže Nikola spi s Ondrejom a aj anickou,ale však no,dobre,alebo Ondrej by teda spal s nikolou v obývačke,aby batoľa malo svoju izbu a krém,problem ako sviňa,no hold ,kto chce kam....hmmmm
.
@maciatkolulu stále vravim, byť chlapom, tak si asi ani nevyberiem, otrasná vzorka uvrešťaných žien, ale ako počúvam a vidim, tak len na sieťach.
@maciatkolulu inak presne už pár dni , keď obchádzal tuto “sprisahanecku diskusiu “ , mi napadlo to čo tebe. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Jej doslova pomáhajú 😂😂😂
@maciatkolulu myslím, že na teba sa @autorka neoplatí ani reagovať. 😉 ty si absolútne nepochopila podstatu diskusie, ale to je tu uplne normalne, ze v každej diskusii sa nájdu také indivíduá, ktoré si proste musia ísť to svoje stoj čo stoj👌
Lebo len také ako ty sú geniálne, majú recept na všetko, to my ostatne sme lietadla 🙈
@lienka.7 Vieš, ale presne toto (do bodky čo si napísala v poslednom príspevku) si môže vravieť aj opačný názorový prúd. Tu neexistuje len jedno správne riešenie. Jedna diskutujúca tu napísala, že ide o prirodzený proces zmeny a cez ich prevedie láska. A tá predsa hory prenáša... Život s inými ľuďmi je plný kompromisov (z oboch strán). Autorka má nejaké predstavy, muži v jej domácnosti zas iné. Musia nájsť spoločné riešenie, aby sa všetci cítili doma dobre. Aby sa cítili ako doma, nie ako na návšteve (lebo momentálne sú tam naozaj všetci doma a je to ich spoločný DOMOV). Tu nejde o domácnosť a vyhradzovanie si teritória, ide presne o ten domov, ktorý je aj autorky aj Marka a je úplne jedno, kto prišiel skôr - spája ich otec/manžel (a ten si má medzi nimi vyberať?). Moji rodičia sú od autorky o generáciu starší, ale ani oni ani ich rodičia (žili sme viacgeneračne) nikdy nemali problém, ak sme si niekoho priniesli domov (napr. aj prespať). Ak sa im niečo nepáčilo, normálne sa s nami o tom porozprávali. A nie, nemali sme každý zo súrodencov svoju izbu. Autorka má naozaj prísne pravidlá, ja jej to neberiem, dobré pre ňu. No ak ich zrazu začne tvrdo presadzovať u niekoho, pre koho je prirodzené niečo iné, môže viac stratiť ako získať. Preto tie kompromisy... Pre pokoj v rodine.
@katkami123 ty si to zas trochu nepochopila. Ja som to napísala na margo toho, že ja osobne neberiem 20r. človeka ako muža a chlapa. Pre mňa je to decko. Keď to musím takto napísať. Koľkí ešte len končia stredné školy, nie sú extra zodpovední, ani nemajú dospelácke zmýšľanie. Pre mňa 20ročný chalan je decko. Zábava, telefóny, počítače. Či ty ho považuješ za muža/chlapa s ktorým by si si rada založila rodinu? veď ja nepíšem, že je to chlapček ktorému musíme robiť desiatu a utierať mu zadok.
@dominyca9 ja som naozaj rada,že sa nájde bytost,ktorá vie o čom diskusia je. Nemyskim len tuto...O rôznych názoroch.... Ale to ťažko vysvetliť niektorym individuam... žiaľ. A žiaľ veľa ľudí nerozumie a nerozumie,pokiaľ si nezažije a je absolútne normálne,že sa pustia do človeka,ktorý nezdieľa davovu psychózy a sú schopný ho urážať a myslieť si akí sú in. A potom mazať príspevky,alebo im sú zmazané pre utoky...mne to bolo smiešne,ale žiaľ,ono to je smutné. Ale reálne,kľudne nech autorka robí ako uzna. Rozvodov je plno a s nimi spojené zranené detské duše. Tak jedine čo ostáva zazelat veľa šťastia a rozumu @autorka
Ja neviem, je tu diskusia na 31stran a pritom riešenie je úplne jednoduché...
Jasne si dohodnúť pravidlá a rešpektovat ich, ako jedna strana, tak aj druhá...
Holubkovia sa budú podieľať na fungovaní domácnosti ( naučíš ich zapnúť pracku,umývačku, vyluxovat,umyť dlážku, prach, vyniesť smeti, dat zoznam co treba ísť nakúpiť,...atd)
Ty na oplátku budeš rešpektovať víkendové prespavacky (cez týždeň môžu snat tráviť čas aj u Nikolky resp u jej rodičoch príp vonku )
Chápem, že tiež potrebuješ súkromie a tak to aj podaj, vysvetlí... ze im by tiež nebolo príjemné keby si si denne pozyvala hostí..
Normálne si povedz ako si to predstavuješ ty,co tebe robí najväčší problém a co naopak by ti najviac vyhovovalo a to iste nech si povie aj Marko a nájdite kompromis... ste dospel ľudia, určite sa pochopite a nájdete riešenie výhodné pre všetkých...
Je mi sympatické ako ideš na to,diplomaticky, pomaly, ale podla mňa len predlžujes agoniu, zbytočne... pretože riešenie je jednoduché,netreba z toho robiť vedu...
@lienka.7 myslim ze tu ozaj na niektoré žienky clovek míňa zbytočne energiu.Dakujem ze ty si jedna z tych, ktoré mi rozumejú a snažia sa mi poradiť a " otvoriť oči"🥰❤️
Dakujem vam vsetkym za rady a podnety.Budem z mnohych komentarov čerpať,aby som sa tu cítila opäť doma dobre.Momentalne som presvedčená,ze uz bude zbytočne tu písať a rozvíjať ďalej pokračovanie smeru a chodu mojej domácnosti.Prestudujem si vaše komentáre a ako som uz veľakrát písala,budem z nich čerpať co najviac vo svoj prospech.
Ďakujem kazdej z vás,ktora si doteraz našla cas sa venovať tomuto príspevku,nech uz bol ten váš pohľad akýkoľvek.
Prajem vam všetkym pekný deň.
@dominyca9 nemienim tu zase dookola písať, co uz tu napisala @autorka .
Snáď len 1 situácia, co tu spomínala, ze ked sa chcela s mladými teda porozprávať, tak mladá začala na drzovku cucflekovat krk mladému. Toto ti je akoze to slusne správanie o ktorom pises? Navyše mladý prišiel do nejakej zabehnutej domácnosti, cize je hlavne na ňom, aby sa snažil prispôsobiť, nemyslis? A nie aby si tam on aj s frajerkou stanovovali nejake "svoje pravidla" - opäť odporucam čítať autorkine správy, co sa vsetko snažila robit.
Co je jej slabinou je, ako som už tiež napisala, je to, ze je prehnane slušná. Ja by som to riešila uplne inak.
Navyše mladý je povalac, ktorý len zneužíva situáciu, matka ho už nechcela, tak sa teraz velice dotrepal k tatkovi, kde si myslí, že ma voľnú ruku. Aj s milou Nikolkou. No nemá. Žijú v tej domácnosti aj iní ľudia.
Ono žiť v "laske" a vzájomnom porozumení sa da len vtedy, keď sa o to snažia obe strany. Nielen jedna.
@dominyca9 a ešte k tomu prespavaniu, ano, aj ja som prespavala u frajera, či frajer u nás. Ale nikdy to nebolo štýlom, ze večer sme sa zavreli do izby, nikomu ani bu ani mu a ráno sme potom vyšli. Resp.aby som potom našim vrava, aby boli ticho lebo romanko chce spinkat. By ma vyrazili aj s milym Romankom.
A este aby ci uz naši, alebo ti druhí v noci počúvali nejake nocne stonanie🤦♀️ ako prepac, ale týmto 2 mladým nejaká elementárna slušnosť nic nehovorí. Alebo je to ta "nová doba" nebodaj?