Ako riešiť problémy vo vzťahu s nepozorným partnerom?
Ahojte chcem sa poradit . Mam 4,5 rocny vztah mame spolu 4 mesacnu dcerku . A mam pocit ze robim sluzku svojmu priatelovy.. staram sa o domacnost , o dieta, o neho o vsetko okrem seba. Z nicim mi nepomaha robi na 3 zmeny ked nie je v robote tak spi denne ho necham spat aj 12 hodin. Jedlo mu pripravujem do prace vsetko mu naberem na tanier, spravim mu kavu, vzdy je vsetko upratane. O moju rodinu sa nezaujima vobec , nechodime k mojim rodicom ani len na navsetvu lebo stale ma nejaku vyhovorku vacsinou aj po 12 hodinovom spanku je unaveny. Ja len nechapem ako moze byt niekto unaveny ked spi aj 12 hodin ( cez vikend aj viac) celu matersku mi zoberie ani sa nestihnem pozriet kolko mi piplo na ucet a uz su fuc . Sice si mozem kupit nejake veci ale vycita mi to , alebo si aj on kupi hry na PC v tej istej cene . Nebavi ma uz tento vztah takto ani cas netravime spolu cez vikend sa nam venuje max hodinku. Mate aj vy podobnu skusenost? Ako sa spravat boci takemuto cloveku? Neni vdacni za nic vsetko robim sama ani len na prechadzku neide s nami ani o malu sa nezaujima.
@dianuska7878 a kolko ta stoji ten chlap, o ktorom pises cudzim zenam, so zobratou materskou a odstrcenymi vlastnymi rodicmi, s ktorym sa prezentujes, ze si jeho otrok. Vlastne dieta zanedbavas pri otrokovaní muzovi, ktore nemoze v normalnom systéme poznat ani tvoju rodinu. Dietatu kradnes normalny system na život, ty zlodejka
@katkati lebo ma od nich odhovara zijem s manipulantom uvedomujem si to hucka ma proti mojej rodine ale ked mu toto vsetko poveim tak je dobry zemni sa na par dni no zas to iste do okola ..
@dianuska7878 prednost ti majú, krik z jeho strany pred vlastnym dietatom, ako iné veci. Co uz s tebou, ked mas z toho taku radost.
@kassandra25 preboha tebe kto ublížil že si taká nepríjemná?😂
@karolinakr on pracuje 8 hodin a spi 12 … ja cas na seba nemam vsetko cas mi berie mala domacnost a on kedze si po sebe ani len pohar neda do dresu .. ja nestihnem vybrat z banomatu lebo co mi len pipne na ucet hned si to preposle na ten svoj sice kartu mam ale naco mi je ked nemam pin.. nevidim pohyby na ucte neviem zostatok ci si kupi on ale on ma prehlad o vsetkom
Chlap ktorý mal mama hotel kým si nenašiel ženu, bude od ženy očakávať mama hotel. Neviem kedy toto dnešné ženy pochopia.
Kým mu to žena bude tolerovať on to bude očakávať.
Na jednej štátne vravíš že ťa mama opustila a potom, že nechodíte k rodičom... Tomu som celkom nepochopila.
Ak by mi muž bral materskú. Urobím si vlastný účet prehodím materskú a prídavky na svoj účet.
Ďalšia vec je prečo čakáš na muža ze pôjdeš tebou na návštevu. Vezmem dieťa a idem bez neho keď je lenivý.
Sluzku mu robiť nebudem a jasne mu to vysvetlím. Ak bude kričať poviem mu, že nie som jeho matka ani slúžka ma dve ruky a ja beriem materskú aby so s a starala o dieťa - ktorú mi on mimochodom minie a neberiem manželsku aby som sa starala o manžela. Takisto nie som jeho kamarát alebo neviem kto, aby po mne kričal. Všetko by som mu hovorila s pokojom. Takze keď sa mu nepáči prosím môžeme si to vymeniť. Chodí do práce, takže pravdepodobne ma nárok na materskú, môže nastúpiť a ty chod do roboty. Nech sa on stará full servise o domácnosť dieťa a ty budeš robiť na 3 smeny..
Neviem prečo ženy čakajú, že keď začnú obskakovat chlapa tak sa to zmení... Nezmení sa to! Skús zachovať chladnú hlavu, nabrať sebavedomie a riešiť sú veci po svojom a nie prispôsobovať sa chlapovi.
@dianuska7878 prva vec ktoru treba spravit je zrusit mu pristup k tvojmu uctu, druha vec, ktoru treba spravit, ze prestanes robit sluzku (navar ale nekrabickuj a nechystaj a nenaklaj na tanier), dalsia v poradi by za mna bola, ze zacnem riesit seba a jeho nech si zvyka, ze bude s dietatom sam
@dianuska7878 počkaj on ma prístup k tvojmu účtu a ty k jeho nie??? 🤦♀️ To prečo? Ako sa to stalo nechápem.... Okamžite by som si urobila novy účet a prehodila všetko tam.... Treba sa začať správať ako svojpravna žena a nie spoliehať sa na chlapa.
Ja si myslím že niekedy ženy by mali podporovať druhé ženy v týchto situáciách!A nie sa tu urážať a hodnotiť kto je aka matka! Ja si myslím že prečo by bola zlá matka keď sa o všetko stará keď je na dieťa prakticky sama prečo by ho ona zanedbávala ... Veď on je tu ten ktorý zanedbáva rodinu, zanedbáva ženu a hlavne zanedbáva svoju dcéru! Pracuje 8hod a doma spi12hod? A na ňu tu idete písať že sa nestará o dieťa? Ona sa sem obrátila o radu... Pretože nie každá žena sníva o tom aby ostala na dieťa sama bez manžela bez ničoho niektoré ženy tak veľmi chcú mať rodinu že spravia preto hoci čo to isté čo robí ona že sa dala na dno a stará sa o domácnosť o dieťa o muža a nie tým normálnym spôsobom ale tým že zo seba spravila otroka len preto lebo je chúďa naivná má predstavu o rodine že chce niečo udržať.... Tak ju tu neosocujte lebo nikto nie je v jej topánkach
aj môj mm chodí na nočné a po nich je stále unavený....spať v noci a cez deň nie je jedno a to isté... nočné bývajú problém.
@dianuska7878 On taký bol vždy, len si ťa potreboval najskôr "lapiť" a dostatočne pripútať. A teraz sa už môže naplno prejavovať. Jediná rada je rýchlo preč od neho! Toto bude len horšie
@eva233 kedze mna mama opustila tak ma vychovavali straky a ich berem ako rodicov .. uz toto mam druhy ucet , on tvrdi ze sme jedna kasa … on aj hovoril aby sme sa vymenily ze on pojde na matersku a ja do prace ale on ani plienku neviem vyemnit a nechcem aby svokra vychovavala aj moje dieta … vidim ako vychovala to svoje a akoze nic moc no takze radsej sa staram ja o svoju dceru a viem ze pre nu robim to najlepsie ako viem. ( ma 4 mes a svokra ju chce dat do choditka) a take veci co sa robili pred 50 rokmy s detmi …
Zmenila by som si heslo na ib. A v čase kedy má ísť do práce/prísť z práce by som sa mu nejaký čas vyhýbala. Nech si vstáva sám aj jedlo chystá sám. A spravila by som sa hlúpa...že kde je problém. Že si sa bola s malou prejsť, že ste zašli tam a tam.. skús si popozerať v okolí kde by sa vám dalo ísť, zoznámiť sa s niekým. Alebo do cukrárne, alebo niekde. Alebo aj do obchodu..alebo choď za rodinou. A vždy by som to plánovala tak kedy očakáva že mám lietať okolo neho 🤷 😅
@petamich furt by som bola len zje.ana za vsetko skusala som mu prestat robit sluzku co sa tyka varenia alebo balenia mu do prace ale ajtak som bola zla … raz som mu nabalila vela tak plytvam jedlom druhy krat to bolo malo … neda sa vyhoviet
@deti95060810 tiez spi 12 hodin po nocnej?
@dianuska7878
prosim ta, vzhladom na prestahovanie sa do zapadakova - predpokladám, ze darca spermii nebude narolko majetny aby ti chcel brat dieta.
Zbal sa, odid s malou naspet do civilizacie a jeho uz odidena posli do .... dopln si vsetky vybrane slova, ktore ta len napadnu!
A teraz sa podrž - ja s mm sme zosobaseni, mame 2 deti, pocas choroby, kolik, nevyspatosti mi pomahal s domacnostou, varenim i detmi. Nestihla som uvarit, oprat atd? No a co!
Hlavne ze sa staram o deti a vie ze pikial som chora tak si neskrtnem. A ze by pindal? Ani o
ylom, ako som povedala - uvari, nakupy, vecer sprace kuchyňu - kedze maly sa momentalne kôli zubom kazdu chvilu budí. A dovolim si aj byt rozculena a protivna - aj on. Ale ja som si nebrala manipulatorskeho mamanka pritankovaneho.
Lubime sa a je to o vzajomnom fungovani v domacnosti a s detmi.
To bud radsej s malou sama u rodiny do casu a chod skor do prace ako nechat sa tyrat takymto kktm!
Takze skusenost ako ty bohudik nemam. A ze nakladat na tanier - by som mu to aj prdzula dementovi - az ho chut prejde a matersku si daj posielat na iny ucet - to su peniaze tvoje. On chudatko ma na 3smenke malo??
@dianuska7878 a neuvažovala si rozísť sa s týmto priateľom?
čoooo? ty neblbni, on ma s tebou nekale plany, ked ta odtahuje od rodiny, a zamedzuje pristup k peniazom..ostaneš bez haliera a ak ta nedajbože aj bude bit kvoli poslušnosti, tak si odpisana, k rodičom sa nedostaneš, bez koruny ani na krok, a ostaneš mu visiet na krku úplne bezmocná...využíva ťa, povedzme si otvorene,,preboha! rychlo konaj! matersku do inej banky, na iny učet, žiadny pin mu nedavat ,navšťiv rodičov čim skôr a odkladaj si peniaze bokom, lebo toto zle skonči...aj ked ta nebije, on ta vyslovene obmedzuje a zneuživa...ja viem, že laska je slepa, ale rutiš sa do nešťastia
@dianuska7878 s malou ísť nikam. Nechce, ale pri splodeni bol
toto su presne tie pripady, že žena nema s dieťaťom kam odísť a v tvojom prípade ani za čo, ani za kým..príde ti to fér, čo s tebou stvára? no keby si bola moja dcera, neviem neviem, ako by to skončilo
Vždy treba sledovat, ako sa chlap správa k matke,,ked ako ku slúžke, manželku si vážiť nebude a tiež na ňu bude zvysoka hľadieť,,že si neváži..no mama mu slúžila, tak to berie ako samozrejmosť, ale že ti berie peniaze, nehnevaj sa v 21.storočí mu nosiš všetko pod nos, berie peniaze a okrikuje, nechapem, ako to všetko vydržíš..prepáč,že toto hovorímale nebol on v base už niekedy? lebo to su taki typkovia, čo so ženou ako menejcennym otrokomm jednajú
@dianuska7878 ak ste jedna kasa prečo máte dva účty? A vy máte prístup len k jednému?.
a nejde on v gemblingu, drogach, alkohole, eskorte? ked ti berie peniaze, da kartu a neda pin, čo je jasne, že nechce, aby si vyberala, ešte ta ofrfle, a všetko si posiela k sebe,,
UROB TOTO:
Chod zajtra do banky, nech ti daju vypis z učtu jeho, neviem, či tam maš pristup, a uvidíš veci, o akych sa ti ani nesnivalo, kam míňa a dáva peniaze
Ty sa musíš dostať k výpisu, internet banking nech si necha a ty musiš vedieť, kam jeho i tvoje prachy idu
Može to byt stavkovanie, online stavky, alebo čokolvek ine, načo by ti inak bral peniaze?
Keby šetril na auto, alebo byt, tak by ti vypis ukazal
proste oblbol ťa totálne, a ty, ked si zaneprazdnena domacnostou, nemaš čas zistiť ako zahnal do kuta
@dianuska7878 je to hnida lenivá...Ako ti môže zobrať peniaze? Je to hádam tvoj účet, nie?
@dianuska7878 to si ale uplne izolovaná od sveta. Asi nemas auto, ze vies odist hocikedy prec. Na psy nos kaser, kupis aj cez net. Je to super vec na psov ak sa priblíži. Uprimne ti ako teda urcite aj o dve dedsatrocia starsia mozem iba napisat, nie on sa nezmeni, si niekde izolovaná na konci sveta a este ta viac izoluje od rodiny. Izolácia od rodiny je jednym zo znakou manipulátora, tak isto je znakom aj to, ze ta vecne kritizuje a berie ti peniaze. To, ze ta posiela robit a on pojde na materskú su iba silne reci. Doma nie je zvyknuty nic robit, mama ho obskakovala asi nikdy nežil sam. V tomto si ale vedela do coho ides, nie ste spolu pol roka. Za mna by som aspon na dva tyzdne odisla k rodicom s dietatom a premyslela si co dalej.
Otvor si druhy účet a mala by si odisť to čo je za človeka že materskú vezme príklad pôjdeš do roboty vezme TI celu výplatu žena spamätaj sa a odíd kým je čas. Materská je pre dieťa nie na jeho hry čo si kupuje. To čo si si vybrala za nezrelého jedinca. ON je pri zmysloch. Skonči to môj svokor tak svojim hraním svokru dostal do hrobu. Odíd ak máš kam aj s dieťaťom. Ja neverím že taký nebol ON taký bol len TI asi spadli ružové okuliare. Ak máš kam ísť odsťahuj sa.
@dianuska7878 autorka, prosim ta, hned si zmen heslo v internet bankingu, ako ti radi
@michelle567. Nechcem ta urazit, ale si normalna?? Akoby nestacilo, ze ta ma len ako sluzku, ozobracuje teba aj vase dieta a ty mu to dovolis. Pozri sa, dobre vidis, ze vas vztah je na bode mrazu a ani nema zmysel sa o nieco snazit s clovekom, ako je tvoj partner. Potrebujes si ihned zacat vytvarat financnu rezervu pre buducnost bez neho.

@kassandra25 nehnevaj sa ale kde dotyčná písala že sa nestará o dieťa?? Práveže sa o to dieta stará až prehnane keď musí sama robiť všetko keď jej partner nič nepomôže a spí 12hod v kuse nie? Musela si ju sem prísť osočovať a ponižovať?za to že je naivná a že túži po fungujucej rodine? Píše že sa stará o dieťa o domácnosť o muža stará sa o každého len o samú seba nie...
@kassandra25