Ako riešiť problémy vo vzťahu s nepozorným partnerom?
Ahojte chcem sa poradit . Mam 4,5 rocny vztah mame spolu 4 mesacnu dcerku . A mam pocit ze robim sluzku svojmu priatelovy.. staram sa o domacnost , o dieta, o neho o vsetko okrem seba. Z nicim mi nepomaha robi na 3 zmeny ked nie je v robote tak spi denne ho necham spat aj 12 hodin. Jedlo mu pripravujem do prace vsetko mu naberem na tanier, spravim mu kavu, vzdy je vsetko upratane. O moju rodinu sa nezaujima vobec , nechodime k mojim rodicom ani len na navsetvu lebo stale ma nejaku vyhovorku vacsinou aj po 12 hodinovom spanku je unaveny. Ja len nechapem ako moze byt niekto unaveny ked spi aj 12 hodin ( cez vikend aj viac) celu matersku mi zoberie ani sa nestihnem pozriet kolko mi piplo na ucet a uz su fuc . Sice si mozem kupit nejake veci ale vycita mi to , alebo si aj on kupi hry na PC v tej istej cene . Nebavi ma uz tento vztah takto ani cas netravime spolu cez vikend sa nam venuje max hodinku. Mate aj vy podobnu skusenost? Ako sa spravat boci takemuto cloveku? Neni vdacni za nic vsetko robim sama ani len na prechadzku neide s nami ani o malu sa nezaujima.
@dianuska7878 Sama si napísala, že mu robíš slúžku! Pýtam sa, prečo? Drží ti pri hlave zbraň? Že kričí? Nech kričí, debil...nevariť, neprať, nedovoliť mu zobrať peniaze a hlavne nesexovať!!!!!
@eva233 k mojmu učtu nema pristup ani manzel ani ked som bola doma s detmi 😉. Kazdy mame svoj. Co treba okrem bežných veci okolo deti a domácnosti , dohodneme kto co zaplatí, ked zaplatím celu dovolenku, posle mi polovicu a pod…
@dianuska7878 autorka @kasandra25 to napisala, tak ako keby na teba utocila, znie to tak, ale ma pravdu, svojim zivotom nejdes ani dobrym prikladom pre dieta, robis vyslovene otroka a tvoj muz sa k tebe tak sprava, lebo vie, ze by si od neho neodisla.
@nikinka1111 ak vám to tak vyhovuje je to úplne v poriadku, my máme s mužom jeden účet so spoločnými peniazmi a nám to vyhovuje takto. Ak sa dvaja dohodnú je to okej. Lenže autorka tu píše že majú 2 účty, pričom na jej účet príde materská, muž ju prevedie na jeho ucet. Autorka nemá prístup k mužovmu účtu, on ma prístup k jej účtu a on tvrdí že peniaze sú spoločné. To je choré celé 🤦♀️🤷♀️
@eva233 dakujem za radu skusim skocit s otrokarstvom uvidim ako to dopadne .. ale s tym uctom ako ho poznam sa nic nezmeni aj ked mi raz nechal na ucte 50€ tak mi povedal ze ti tam mam nat ako rezervu .. uvedomujem si ze som jeho otrok a viem ze to chce uz zmenu no neviem sa k tomu postavit .. mam pocit ze sa ho bojim aj ked mi fyzicky neublizil skor ide na psychicke a citove vydieranie …
@eva233 ono to zacalo ze mi najprv bral len drobne potom ani neviem ako sme sa dostali k tomu ze mi nechal drobne a teraz mi nenecha ani cent
@svetlonos raz pri hadke som pisala kamaratke ze chcem odist od neho bola som asi mesiac po porode samozrejme ze si zobral moj telefon a precital vsetky spravy povedal mi ze mam odist vyhodil ma ale dodal ze mozem odist bez malej ze mi malu neda … pocas setonedelia si zobral tu otcovsku dovolenku vsadel bol len nie s nami doma on si behal po nakupoch “vybavoval” papiere a neviem co par dni po cisarskom ledva som chodila som sa sama doma starala o malu - ale hlavna vec ze mal otcovsku dovolenku .. on ma vytiahol z postele aby som narkmila malu (davam UM) to vie zarobit aj on . Dobre zas nemozem povedat pomohol mi do sprchy ale aj to len asi tak tyzden musela som vsetko sama ledva som stala na nohach a musela som dat domacnost do kopy lebo prisla jeho mama a kontrolovala ma . Som prvo rodicka kazdy zacinal nejak nemohla som vsetko sama od seba len tak vediet co ako sa robi kedy preco place ale aby toho nebolo malo tak mi k nam volal jeho matku aby mi pomohla .. ono to je mile a pekne ze mi pomohla ale nepresiel mesiac a uz mi to vycitala …ale to uz je ina tema ..
@betulinka1 presne tak auto nemam ked chcem niekam ist som odkazana na neho a aj jed chcem nieco .. ja si ani nepamatam kedy som si kupila na seba nieco nove .. oblecenie mam vsetko od jeho rodiny som za uplnu chuderu .. ked sa s nim porozpravam je par dni dobre ale potom zas to iste … verim ze sa zmeni ale asi by som sa mala zmierit s tym ze to bude na rozchod …
@dianuska7878 on sa môže zmeniť, ale určite len k horšiemu ako je to aktuálne. Ty ti nechceš riešiť, keby si chcela ráno sadnes na autobus a ideš si poriešiť ten účet, akým právom ťa on okráda.Na tvojom mieste by som reálne zvažovala odchod, ak máš kam ísť. O dcéru sa neboj, to sú len jeho silacke reči
Skús pozrieť videá na YouTube Poznejte sveho psychopata, Ján Dvořak. Myslím že tam nájdeš aj odpoveď či to má zmysel. Držím ti palce.
Teda, rob nieco, kym ti zatrhne aj internet, uz sa nebudes mat ani kde polutovat. Mobil z ahesluj, on ma pristup do tvojho, ty do jeho nie, tipujem spravne??? Podla vzoru Úcet.
Prosim ta, kde si toho sviniara nasla a dokedy to chces trpiet, podla mna sa ti rozgemblil a rutis sa dole z kopca. Nevyjde ti na garzonku do najmu? Socialny byt, daj malu do kociara a vybav vam byvanie od toho Herodesa. To ako za tie drobne co ti necha, co das malej jest a ty? Budes oskrabovat omietky ci ako si to to hoviadko predstavuje...
@dianuska7878 ja ti napisem nie uplne z vlastnej skusenosti, ale v takejto situacii podobnej je moja mama.. sice jej neberie matersku, kedze normalne pracuje neberie jej ani vyplatu ale tiez si nemoze kupit nic na seba, lebo potom jej to vykrika, on do roboty chodi velmi sporadicky lebo vsade vyrobi nejaky problem, niekolko krat do roka sa stane ze je aj mesiac vkuse doma, mama nemoze chodit von, kamosky uz davno nema, po novom sa nemoze stretavat ani so mnou.. je to chore na hlavu a takito ludia skusaju kde az mozu zajst, chapem ze dufas stale ze sa to zmeni ale nezmeni, bude ti ublizovat viac a viac a takyto zvrateny priklad bude mat aj tvoja dcera, v konecnom dosledku ako sama pises z takeho otca aj tak nic nema, nema ta co pri nom drzat.. takze posielaj si peniaze na svoj ucet kde on pristup mat nebude a ked bude kricat nech krici, on krici lebo citi ze sa bojis mu vzopriet, ze mu nic nepovies a moze sa citit ako pan sveta
@dianuska7878 inak ked budes v obchode skus mu zavolat ze ti nejde karta na prilozenie a potrebujes pin😁normalne zaplat nech o nicom nevie ale potom mozes aspon v bankomate skontrolovat ten zostatok, ci nejake peniaze vobec usetril alebo komplet vsetko mina
@dianuska7878
a z akeho dovodi by ti mal vziat dieta? Ste manzelia? Nie. Volaj policiu akebo kamosku ked bude debil v robote a odid. Chod do centra pre tyrane zeny a tam budes mat aj oravne poradenstvo. On nema narok vziat ti dieta! To vedia dibre prachati jreteni po znamosti, zial. Prachati nemyslim s 5000 € na účte. Len ta zastrasuje. Tyrana si psychicky a financne - odid.
@amina_30_
ma toho az az, na co osocovat? Neviem cim vsetkym nedo rym presla. Keby jevto jedna z mojich kamosiek, ktoru poznam od mala a viem, ze rodina pomoze - vtedy by som jej do blbych vynadala na otvorenie oci. Jednej kamaratke som tiez zaludok cistila po desatrocnom stazovani sa na chlapa - ju ale poznam 25 rokov. Tuto dievca tak objat a unoest aj s babom a poskytnut domov, nie osocovat. Tomu kretenovi by som najradset dala vypolirovat ksicht, to ano.
@dianuska7878 radu nemam len ma zaujima... toto trvalo 3roky a potom si si povedala ze chces s tymto tupelom dieta? Preco?
@dianuska7878 Máš rada seba a svoje dieťa? Pokiaľ máš kam, tak rýchle utekaj!
Si ako pes priviazaný na reťazi, topiaci sa v žumpe plnej sračiek. Absolútne bez budúcnosti. A tvoje dieťa ťaháš so sebou ku dnu. Utekaj preč a neohliadaj sa za sebou!
Po porode je zena vyslabnuta, potrebuje nabrat sily, a verim, ze vtedy by sa ti ani nesnivalo, ze sa mu mozes postavit. Este stale preslo malo casu, mas ozaj male babanko a musi to byt tazke. Ale ver, ze on sa nezmeni a pracuj s tym, co mas. Materska je tvoja. Vybav si novy ucet, napriklad 365 ma uplne zadarmo, pripadne aj kopec inych bank. Chod na urad, a daj si posielat vsetky davky na svoj ucet, na ktory on nebude mat pristup. Nemusite byt jedna kasa, ked to nefunguje, ani ked ste manzelia. A zatni sa a zacni sa ozaj starat lwn o seba a o malu, ked sa on o vas nestara. A jemu povedz, ze bohuzial uz nemas kpacitu na to ho budit a chystat do prace ako skolacika, lebo si unavena a potrebujes tiez pomoc. Co ti on moze na to povedat/spravit? Nic😂 a teda ako posledne riesenie by som sa pripravovala na odchod, nemas z toho chlapa ani hovno a dcerka bude vyrastat s vasim prikladom
@autorka poviem ti tak.. niečo podobné som si prežila aj ja, k tomu bonus, že na mňa 2x zdvihol ruku.. paradoxne to u mňa zaklincovalo to, keď sme boli v obchode a pýtala som sa ho, či mi vezme podprsenku na kojenie.. dcérka mala vtedy pár mesiacov a ja som mala tesne pred materskou.. jeho odpoveď bola: kúp si ju ty z materskej, keď ti príde.. mňa to vtedy tak zasiahlo.. človeku, ktorému som porodila naše dieťa nestojím ani za 8€ na podprsenku? Pre mňa to bol klinec do rakvy. Odišla som a poviem ti, ani po pár rokoch neľutujem absolútne nič. Načo ti je chlap, ktorý ti toto robí? Čo je nesvojprávny, že si nevie nachystať jesť? Ty si kedy naposledy spala 12 hodín, kým sa on staral o vaše dieťa? Berie ti materskú?
Ja keď som odišla, tak mi stále vykrikoval ako sa vrátim a že sa priplazím späť. Realita je taká, že sa mám sama s malou ešte lepšie ako s ním.... Rozhodnutie je na tebe. Ja by som bola nekompromisná. Život máš len jeden a tvoje dieťa tiež. 🙌
No...keď taketo čítam, ide ma roztrhnúť od jedu...všetky tu si predstavujeme ako by sme ho dali dole debila...ale...byť v probléme po uši, keď je toto tvoja realita každodenného života 4 roky a je tam dieťa, je to sakra ťažké...myslim, že je každému jasné, že autorka nenapísala všetko čo tam je, na to tu nie je priestor a určite s ním nebolo len zle, takže netreba opomenúť ani emocionálnu väzbu...pre autorku - nezmení sa, nemá dôvod, veď mu to funguje...on investuje do vzťahu menej ako minimum a ty robíš všetko, prečo by mal niečo meniť pre seba k horšiemu...to ako má fungovať domácnosť má naučené z domu, zapísané v génoch toto mu ty nevysvetliš, už len preto, že keď sa pohadate a pôjde sa sťažovať mame a tá mu dá 100% podporu....myslím, že ste obaja uviazli vo vzťahu, v ktorom nechcete byť...on nechce ženu a nechce ani dieťa a je uplne jedno ci to dieťa bola náhoda alebo chcené...zistil ze ho nechce, ale niekde v zadnom mozocku ma ulozenu premisu o zodpovednosti tak ide tak na 10%, aby sa nepovedalo, ale hlada unik kedykolvek to ide...a ono mu to vychadza...viem si predstaviť, ze mas strach...neprišla si z idealneho rodinneho prostredia a mas traumy, ktoré si mozno ani neuvedomujes a ktoré z teba urobili submisivnejsiu ženu, ale este premyslas to je super...ziadny problem nie je neriesitelny, zlyhanie nikdy nie je fatálne, záleží len na tom ako sa k tomu postavis...prva vec je odísť, stary rodicia, azylov dom...to je jedno, uvedom si, ze je to len prechodne obdobie...od polroka su možné jasle...a stale tomu dieťaťu bude lepšie ako pri tomto otcovskom vzore, lebo tam tie plienky vymenit vedia....nastupis do prace, vyriesis si byvanie...krok za krokom...nemáš sa čoho báť, žiješ extrémne skromne...čokoľvek budeš mať bude to viac ako máš teraz....minus starostlivosť o 25 rocne decko a stres
@monillia to si napisala presne 👍👍👍 moze sa zmenit ale iba k horšiemu. S tymto úplne suhlasim.
@dianuska7878 sa ti vyhráža, ze ti zoberie dieta? No tak takto, podaj si na sud neodkladne opatrenie, najdes vzor na nete, kde si das zveriť malu a určis si vyzivne. Sud rozhodne do 10 dni. Uveď tam rovno adresu na doručovanie, tvojich rodicov. Zbaľ sa a odíď az ked nebude doma. Nerob to pred nim. Novy ucet v 365 banke si vies zriadit aj online a taktiez online oznamis nove cislo uctu na platenie materskej. Neviem ci uz mas peniaze na kocikove alebo nie. Ak nie aj to si daj poslat na novy ucet. Zablokuj si telefon, nech sa do neho nemoze dostat.
Popros kamosku ci ti vie prist pomoct so sťahovaním a vie zabezpecit auto. Konaj rychlo ale potichu, nech nic netusi, lebo budes mat peklo.
@dianuska7878 aha a to ste za 4 a pol roka nevedeli že on je lenivec?
Vy mu robíte slúžku, naberiete na tanierik, spravíte kavu, necháte si milostiveho podriemkat a potom sa sťažujete?
Zle ste si to nastavila od začiatku a už je neskoro nariekať
Podľa mna chyba je aj vo vás, že necháte zo seba robiť takúto slúžku, že ho obskakujete a podobne
On nemá dôvod sa zmeniť kým vy nepoviete že vám to prekáža
Alebo tie veci prestaňte robiť a povedzte že nech sa postará aj on
Bože s takýmto chlapom by som nebola ani minútu, nie ešte si s ním dieťa robiť...
Chúďa dieťa

Podobna skusenost? Pracuje, chrape, po chrapani zase chrape medzitym stopi vyplatu, hra hry a zoberie ti matersku... 👿Ciste peklo mas, zena, ciste peklo.