Ako riešiť problémy vo vzťahu s partnerom?
Ahojte,
potrebujem názory..ja viem, že nikto s nami nežije a toto je len jeden - môj - pohľad.
Viem, že každý má chyby, aj ja. Viem, že som horkokrvná a viem, že niektoré veci veľmi analyzujem a rada idem do debát..čo môj partner nemá rád a vytáča ho to, asi sa cíti menej schopne, keď sa začnem pýtať, prečo a začo.. jednoducho, viem o veciach, ktorými ho vytáčam a skúšam ich eleminovať.
Ale je mám pocit, akoby si ma prestal vážiť. Ja si ho vážim - už asi menej, ako kedysi, ale to vyplýva podľa mňa skôr z jeho správania, ale snažím sa.
Každopádne, pointa je v tom, že ma vytáčajú jeho reakcie, ako sa so mnou rozpráva.. on sa potom tvári, že nič, život ide ďalej, ale vo mne sa to ukladá.. a cítim, ako sa mi vzďaľuje..samozrejme sú chvíle, keď mám pocit, že ho milujem najviac na svete, ale poslednú dobu prevažujú také tie negatívne pocity.
Dnešok opäť, bežný deň. Máme 1,5 ročného psa, útulkáča, asi dva mesiace. To je tiež na dlhú debatu..ale pointa je v tom, že ja sa mu venujem. Cvičím ho. Vie všetky povely. Keď sa s ním prechádzam, musí chodiť na vodítku popri nohe, okrem iného je veľký. Venujem mu čas, energiu a teším sa z toho, aký je šikovný. Išli sme dnes na prechádzku, na kávu..mala som psa na vodítku, išiel pekne vedľa mňa. Partner za mnou a a začal na ňho volať meno, že no poď ku mne ( ohľadom tohto sme už mali debatu ). Ja som sa otočila a povedala mu, nech to nerobí, veď kráča vedľa nohy, že vlastne čo chce teraz od neho, aby sa otočil a ťahal sa za ním alebo čo? On mi povedal, že prečo by ho nemal volať keď chce, že on si bude robiť čo chce. Ja som z toho na prášky. Je tak ťažké pochopiť, že ten pes potrebuje nejakú istotu v poveloch a ja tomu venujem energiu a čas? ( minule keď som mu povedala, povedal, že ho nemám cvičiť ako decko - partnera ). Aj keď ho to nezaujíma, nie je taký psíčkar ako ja, môže ma/to rešpektovať, či to chcem tak veľa? Za mňa je normálna reakcia " jaj ok láska, som si neuvedomil, sorry". alebo niečo podobné..nie toto.
No a ešte povedal, že on sa už nemôže ani ku psovi ozvať a musí držať hubu, proste úplne mu ušla pointa..
Potom sme išli okolo rybníka a ja som povedala, že vidíš, možeš si vybaviť rybársky lístok a môžeme ísť niekedy na ryby..ja si budem pri tebe čítať. A on, že a kedy ako? veď si vybav a nech sa páči, môžeš chytať ryby, ja si budem čítať..povedala som, že veď ale ty si stále hovoril, že to máš rád, ja nechcem rybárčiť..a už bol zdutý, tichý..a ja proste neviem, čo som urobila. Keď sme sa o tom bavili - hádali sa doma, povedal, že ja ani neviem, čo je sranda..a čo na tom dnes všetkom bola sranda? ja neviem. Niekedy už neviem, či ja nie som trafená.
Tie jeho reakcie ma ubíjajú.
Keď sa nepekne hádame, vie mi už aj vulgárne povedať, čo niekedy neexistovalo.
Pritom mi povie, že ma ľúbi a pod. Len ja už mám pocit, že sa stratila úcta alebo čo.
A viem, že to vyzerá ako maličkosti.. ale už sa dostávam do štádia, že strácam chuť s ním hovoriť.
Napadla ma ďalšia vec, pes bol zablatený, naložila som ho do vane, okúpala, kus ostrihala, osušila..bolo už dosť hodín, bola som unavená , spotená..on ležal na gauči. Ok, môj pes, ako vraví.. vyšla som von a on, že no konečne, veď hodinu si tam bola, čo si tam preboha toľko robila..som myslela, že ma vykotí..vravím, tak mohol si sa prísť opýtať, či nepotrebujem pomoc. Povedal, čo si si naložila ,to máš, bohužiaľ.
Ok, mám.. on tiež robil veci, ktoré mu brali čas, ale bola som pri ňom, aj keď mne to fakt význam nedávalo. Nikdy som nepovedala, že si unavený? Tvoj problém, čo si si naložil, to máš. Naopak, aj keď som povedala niekedy svoj názor, bola som pri ňom. A keď mu to poviem, povie, že veď nemusela si. Ty si chcela, tvoj problém.
Ja sa akosi proste v tom celom začínam strácať. Akoby sme neboli tím.
kvôli psovi ho fakt nemusíš buzerovať - psa mu daj aby ho viedol on, nemusíš ty. a keď ho máš ty, tak si ho veď ako chceš ty - a mal by ťa počúvať, už je dosť starý aby vedel koho z vás dvoch má uprednostniť pri počúvaní…
načo to hrotiť ešte aj kvôli tomu…
@biba_18 koľko psov si vycvičila za život? A ešte k tomu útulkáčov?
@anonym_0e6365 Problém je v tom, že ja už neviem, či nie som ja tá vadná. Neviem to už zhodnotiť. To, že je narcista, som si myslela. Teraz už pochybujem o tom, či nie som ja narcista alebo čo. Povedala som mu dnes, nech začne od seba a ja začnem tiež od seba. Povedal, že to asi ťažko a odišiel do izby. Potom sa vrátil a že a pusu? Ja som mu nedala s tým, že si odišiel, že asi ťažko od seba začneš a teraz akože sa ideme tváriť, ž nič a problém nie sú? na koľko, na pol dňa? tak zase robím problém. Ale ja už nechcem všetko na pár hodín zametať. Stále len odpovie, že no vidíš akého k....ta máš doma..a to je celé. Rozvedený ani neviem, je 2x. V podstate kvôli iným ženám. Ja o tomto probléme u nás neviem a verím, že nie ani nie je. Často mií pri hádke ale povie, že je taký aký je kvôli mne, že ja som ho takým urobila. Potom ale žijeme normálne ďalej, že niekedy hovorí blbosti keď sa hádame. Ja už sa cítim niekedy ako v nejakom psycho filme.
@87modrykonik choď od neho,toto lepšie nebude
@sara07 ďakujem..čo sa týka detí, on má svoje už dospelé, ja na ZŠ v striedavke. Sme spolu 5 rokov, pôvodne sme sa na začiatku rozprávali o vlastnom, on nakoniec potreboval čas, lebo že už je starý a unavený ( má o 14 rokov viac ako ja ) a potom to vyšumelo z našich rozhovorov. Vie, že ma to trápilo, lebo ja som ešte chcela, ale tak sa rozhodol. Teraz keď napr. pozeráme film, kde je bábätko, sem tam povie, že prepáč mi to, ja som naozaj chcel..a tam to končí. Ja už ani neviem, čo na to povedať.
@87modrykonik ja by som si urobila taku reviziu v sebe , či si ochotna ist takto dalej, či ti to viac neberie ako zvládaš ... či ti za to všetko ten vztah vlastne stoji
myslela som že máte menej, tak to nastava skôr otázka či si vieš predstavit s ním zostarnut ...či máš na to energiu ...
možno sa vybrat niekde na hory, na welnes sama a tam si nájst pre seba čisto vztah na uvažovanie, hodnotie...
Podľa mňa on má rád pokojnú atmosféru, na tom nič nie je, že volal psa k sebe a potom si musel vypočuť takú prednášku. Netreba doňho rýpať, možno má toho aj v práci dosť, ale je aj dosť možné, že už to nie je také ružové ako na začiatku.
@petronelag ale pes potrebuje vychovu
ona mu len vysvetlila prečo a on to neprijal ani nemal ochotu to prijat ako fakt
dobre ak neviem a nechcem si dat poradit, sadnem za pc a začnem luskat či ano tak sa ma cvičit alebo nie
ale on to hned znegoval ...
@anonym_f34dbc pre mňa za mňa, kľudne sa aj ty hádaj kvôli psovi. ja som sa nehádala a riešila som to presne ako som to napísala…
@87modrykonik naco ti je? Pomaha ti v niecom? Mate spolocne zaluby? Aspon dobry sex?
A vobec - tvoj pes? To akoze ak bude zit 10 rokov, bude sa tvarit, ze to je len tvoja vec? Cele zle. My tiez mame zvierata, a cele roky pocuvam len to, ze ved ty si ich chcela... Ja uz som ale stara a neschopna nieco zmenit.
Predpokladam, ze vo svojom veku uz mas svoje financie a jeho nepotrebujes po tejto stranke. Mozno by sa nasiel niekto, kto sa k tebe viac hodi, aj vekovo. Vekom to bude asi len horsie s nim.
@petronelag ale pes potrebuje vychovu
ona mu len vysvetlila prečo a on to neprijal ani nemal ochotu to prijat ako fakt
dobre ak neviem a nechcem si dat poradit, sadnem za pc a začnem luskat či ano tak sa ma cvičit alebo nie
ale on to hned znegoval ...
@sara07 My máme psa bígla, nechcela by som takého veľkého.

@anonym_0e6365 Problém je v tom, že ja už neviem, či nie som ja tá vadná. Neviem to už zhodnotiť. To, že je narcista, som si myslela. Teraz už pochybujem o tom, či nie som ja narcista alebo čo. Povedala som mu dnes, nech začne od seba a ja začnem tiež od seba. Povedal, že to asi ťažko a odišiel do izby. Potom sa vrátil a že a pusu? Ja som mu nedala s tým, že si odišiel, že asi ťažko od seba začneš a teraz akože sa ideme tváriť, ž nič a problém nie sú? na koľko, na pol dňa? tak zase robím problém. Ale ja už nechcem všetko na pár hodín zametať. Stále len odpovie, že no vidíš akého k....ta máš doma..a to je celé. Rozvedený ani neviem, je 2x. V podstate kvôli iným ženám. Ja o tomto probléme u nás neviem a verím, že nie ani nie je. Často mií pri hádke ale povie, že je taký aký je kvôli mne, že ja som ho takým urobila. Potom ale žijeme normálne ďalej, že niekedy hovorí blbosti keď sa hádame. Ja už sa cítim niekedy ako v nejakom psycho filme.
@87modrykonik tie odpovede tvojho muža mi veľmi, veľmi pripomínajú môjho bývalého, ale že na 100 percent. A môj bývalý bol narcista na 100 percent. A to nie, že ja som si zmyslela, ale objektívne je narcista. To, že sa pri ním cítiš, že si psycho, to je ďalší znak toho, že si pod vplyvom narcistu. Nie, nie je chyba v tebe, ty len reaguješ na neho. resp. pomaly ti dochádza, že niečo je kardinálne zle. Hádže vinu na teba, zadrapuje, vytáča ťa a potom sa tvári, že ty si nenormálna. Toto je ale typický narcizmus, pozor na to. Odporúčam Jana Dvořáka na YouTube, Spoznej svého psychopata. Po vzhliadnutí už nebudeš mať pochybnosti. Má veľa, veľmi veľa časti, treba na to čas a vstrebať to. Pozri aj iné podcasty o skrytom narcizme. Proste to musíš pochopiť, ten narcizmus, lebo zle,veľmi zle skončíš. A dva krát rozvedený?? Hm, v tom nebudú na vine len ženy.