Ako riešiť rasistického otca?
Ahojte mam frajera s ktorym som uz rok a moji rodicia o nom vedia.. neviem ako im povedat ze je polovicny. Este ho nevideli nazivo lebo mame vztah na dialku a videla som sa s nim 4 krat ale ked ho raz uvidia tak uvidia ze je trosku tmavsi. Je slusny zlaty z dobrej rodiny lubim ho ale moj oco je neskutocne rasisticky.. co by ste robili na mojom mieste? Prosim len slusne odpovede
4x za rok ste sa videli? Tak to urcite si davno zistila aky je super a ta jeho rodina tiež.4x sa chlapec popretvaroval a ty namotaná a zalubena...z akej krajiny?
@janinah polovicny znamena polovicny rom.
autorka, no este ste sa malo spoznali, tak sa spoznavajte nadalej. 4x je nic.
@majk4 ste spolu rok a nevideli ani jeho fotku, keď o ňom vedia? Videli ste sa 4 krát a máte akože vzťah? Moja dcéra má priateľa tiež polovičného Róma. Nežije v ich komunite, bol vychovávaný mamou a jej rodinou. A nebudú nadšený, žiaden rodič by nebol. Krv nie je voda, ako sa hovorí a gény "nepustia".
A čo by som robila na tvojom mieste? nechala tento ne/vzťah vyšumieť....
syn mal spolužiaka polovičného - chalan sa dobre učil a ja som netušila že je róm až na stužkovej keď došiel ocko - na rodičko chodila mamka a on bol snedý, to ale pre mňa aj maďari sú, proste nevyzeral ako róm… 🤷♀️ neviem, ja by som mala predsudky, ale syn absolutne. keby bol na tmavé baby, tak by neriešil že je baba polovičná…
a verím že aj ten synov spolužiak by nemal s babami problém, aj taký pekný chlapec to bol…
Označiť niekoho ako priateľa a pritom som sa s ním za rok videla je dosť zaujímavé. S tým by som asi začala, pochybujem, že rodičia to budú brať ako normálny vzťah.
*za rok videla 4x
@majk4 Vypla by som ti internet a vzala mobil. Vzťah na diaľku a ešte s cigánom, preboha!
@majk4 Vypla by som ti internet a vzala mobil. Vzťah na diaľku a ešte s cigánom, preboha!
@anonym_aa82cf mala som bieleho a čisté zlo to bolo. Po čase sa tak ukazal ze sa normalne hanbím ze som s nim.bola. A teraz mam Roma a je to neskutocne úžasný človek, vychovaný slušný gentleman . Tak asi tak. Ale načo to vysvetľovať rasistovi
To nie je vzťah
@majk4 neviem koľko máš rokov, mala by si však vedieť, že farba pleti a rasa je v živote najmenší problém.
Áno, poznám pani, ktorú vlastná rodina odvrhla, lebo si vzala róma. Obaja vždy pracovali vo fajn zamestaní, vychovali slušných synov, športovcov a žijú spolu dodnes harmonicky. Ťahá im na 70.
Myslim si, ze jeho etnicky povod je vo vasom (ne)vtahu ten najmensi problem. Stretnut sa za rok 4x nie je vztah. Kym nebyvate 2000 km od seba, tak to ste si mohli zariadit viac stretnuti. Mozno by si na zivo zistila, ze nie je vsetko tak ako sa ti cez pisanie zda.
@majk4 no ak ste sa videli len 4x a nie je schopný dôjsť za tebou, niečo tu nie je v poriadku bez ohľadu na jeho rasovú príslušnosť. Toto sa ani nedá nazvať vzťahom lebo sama si polož otázku, či sa viac vidíš s kamarátmi alebo so svojim údajným priateľom. Ak sú to kamaráti, nemáš vzťah, potom je to len taký známy.
Tiež by som nechcela "polovičného" za zaťa. Prepáč, ale nie.
@majk4 no ak ste sa videli len 4x a nie je schopný dôjsť za tebou, niečo tu nie je v poriadku bez ohľadu na jeho rasovú príslušnosť. Toto sa ani nedá nazvať vzťahom lebo sama si polož otázku, či sa viac vidíš s kamarátmi alebo so svojim údajným priateľom. Ak sú to kamaráti, nemáš vzťah, potom je to len taký známy.
@anonym_831d40 nie je to znamy ked ho milujes. Ma 17 tak sa nemoze len tak pobrat a ist zamnou ked je v pestunskej starostlivosti a uz vobec by nemal chodit mimo mesta kde byva sam. Tebe sa to povie ked necestujes za osobou 5 hodin a ides domov v noci kde ta moze ktokolvek dobiť. Otazka moja nebola ci to je vztah
@majk4 ste spolu rok a nevideli ani jeho fotku, keď o ňom vedia? Videli ste sa 4 krát a máte akože vzťah? Moja dcéra má priateľa tiež polovičného Róma. Nežije v ich komunite, bol vychovávaný mamou a jej rodinou. A nebudú nadšený, žiaden rodič by nebol. Krv nie je voda, ako sa hovorí a gény "nepustia".
A čo by som robila na tvojom mieste? nechala tento ne/vzťah vyšumieť....
@anonym_7a3dc6 videli fotku aj sa s nim obaja rozpravali
Myslim si, ze jeho etnicky povod je vo vasom (ne)vtahu ten najmensi problem. Stretnut sa za rok 4x nie je vztah. Kym nebyvate 2000 km od seba, tak to ste si mohli zariadit viac stretnuti. Mozno by si na zivo zistila, ze nie je vsetko tak ako sa ti cez pisanie zda.
@viestta nevies okolnosti nevies kolko ma rokov. Nemoze sa len tak pobrat a ist
@majk4 neviem koľko máš rokov, mala by si však vedieť, že farba pleti a rasa je v živote najmenší problém.
Áno, poznám pani, ktorú vlastná rodina odvrhla, lebo si vzala róma. Obaja vždy pracovali vo fajn zamestaní, vychovali slušných synov, športovcov a žijú spolu dodnes harmonicky. Ťahá im na 70.
@jamimo boze to nevravim ze je problem moj oco ma s tym problem a neviem co mi na to povie nechcem aby mi ho zatrhol
si s ním rok a videli ste sa 4 x a lubíš ho..šlahni si facku prosím ťa
@anonym_7a3dc6 videli fotku aj sa s nim obaja rozpravali
@majk4 tak musia vedieť - vidieť, že je polo róm
@anonym_831d40 nie je to znamy ked ho milujes. Ma 17 tak sa nemoze len tak pobrat a ist zamnou ked je v pestunskej starostlivosti a uz vobec by nemal chodit mimo mesta kde byva sam. Tebe sa to povie ked necestujes za osobou 5 hodin a ides domov v noci kde ta moze ktokolvek dobiť. Otazka moja nebola ci to je vztah
@majk4 bohužiaľ, 4 x za rok je málo, aby som plánovala s osobou spoločné chvíle a písanie na nete je len chabá náhrada vzťahu. Otázku si síce položila inú ale úzko súvisi aj s ďalšími okolnosťami. Buď to rodičom povieš na rovinu a ak nebudú súhlasiť , máš smolu alebo si počkaj dovtedy, kým si zariadiš vlastný život a budeš bývať sama a vtedy ti rodičia môžu už len radiť a nie rozkazovať
@majk4 no to si sa zase dozvedela odpovede na svoju otazku ako s otcom. Pozri sa, pre teba je to vztah. Je primeraný vášmu veku a možnostiam. Urcite lepsie ako mat v tvojom veku vzdy ineho kazdy mesiac. No ale ako na tvojho otca…. Skus hovorit o priatelovi pekne, hovorit o jeho úspechov v skole, co chce robit po skole a tak. Aby mal tvoj oco pocit, ze je to rozumný chalan, co vie co chce a ide si za svojim cieľom. Tvoj otec moze byt rasista ale urcite to skor mysli na inu skupinu romov. Potom, ked zacne chodit viac, tak aj oco bude mat iny pristup.

4x za rok ste sa videli? Tak to urcite si davno zistila aky je super a ta jeho rodina tiež.4x sa chlapec popretvaroval a ty namotaná a zalubena...z akej krajiny?