Ako riešiť rozdielne pohľady na psíka a hygienu?
Ahojte, rada by som počula vaše názory. Svokra je dedinsky typ, aj do obchodu v teplakoch chodí, majú psa, púšťajú ho aj dnu na gauč. Raz v záhrade behá, potom na gauči leží, bez toho aby mu umyli labky. Ja som na úrovni, vždy pekne oblečená, proste ja ani doma nenosím vyťahané tepláky. Už viackrát mi hovorili, že mám tam chodiť v teplákoch. Neskutočne ma prekáža, že hocikde si sadnem u nich, všade tie chlpy. Ja sa nebudem hrať na niečo, čo nie som. Psíka sme mali kedysi aj mi, ale keď prišla návšteva, tak pes bol zavretý. Strašne mi vadí, že skáče na mne, sliny mu tečú. Čo mám robiť? Snažím sa byť slušná, no už nemám trpezlivosť. U nich pes je braný za človeka, chápem, rešpektujem ... Nechcem zmeniť ich zvyky len proste nerada tam chodím kvôli tomu.
@subartic Ale ved to mi je jasné. Preto o tom toľko točil, lebo bol zakomplexovaný. Ľúto mi je iba ženy, ktorýá s ním pôjde do vzťahu. Ja mám teda veľa kontaktov s fakt bohatými ľuďmi a tí, čo niečo dokázali sami, o tom nehovoria, nepoužívajú 4krat slovo úroveň a neponižujú iných a ani sa necítia byť viac. Takže autorka je chodiaci komplex.
@enmery to by mi bolo divné ak sa smrtelne bojím psov že by som išla na návštevu kde viem že psa majú… iné by bolo ak by z nejakého dôvodu nerešpektoval zákaz, to by dostal trest - ale “preventívne” by som ho ja osobne fakt nezatvárala…
náš bol gaučový, ale vyslovene sa pýtal či môže na gauč ak sme na ňom sedeli. ak bol gauč prázny, vyšiel kedy chcel, ak sme tam sedeli, pýtal sa…
autorka, ja bývam na dedine ,chodím v teplákoch ako doma , tak aj po záhrade, moje deti chodia v teplákoch , mám dve vysoké školy a 5 detí . Deti tu bežne chodia v teplákoch do školy, čo mne sa zas nepáči , moje deti chodia normálne oblečené. Mám dvoch psov a jednu mačku , ktoré i chodia ako von tak sú aj dnu . Podnikám ,pracujem , za sedlaňu sa teda vôbec nepovažujem a nepovažujem ani mojich skvelých susedov, mladých , starých ktorí chodia v zásterách , teplákoch, montérkach . Od toho sa úroveň človeka neposudzuje. Tá je postavená úplne na niečom inom , na životných hodnotách ,postojoch , čestnosti , odolnosti , štedrosti , pomoci druhým atď.
Ja, absolútne mestské panelákové dieťa (ktoré si dá aj tepláky, aj vyrástalo so psom, ktorý behal aj po vonku, aj spal v posteli a labky sme mu po každom venčení teda neumývali), chápem, že ti môže vadiť pes a áno, ak je niekomu blízkosť psa nepríjemná, tak si ho budem držať pri sebe a nenechám ho otravovať návšetvu... ale pre ten povýšenecký, povrchný opis a vystupovanie čo tu predvádzaš už úprimne veľa pochopenia nemám... možno preto sú tie reakcie také aké sú, lebo ak máš naozaj problém so psom, načo začínať príspevok tým, že svokra je "sedlaňa", čo si aj do obchodu dá tepláky a spomínať ako ty máš "úroveň" .. pozri, ty sa nebudeš hrať na niečo čo nie si, to je fajn, ale ani oni sa pri tebe nebudú hrať na niečo čo nie sú... ak máš s tým veľký problém, proste tam nechoď, stretávať sa môžete u vás alebo ich zoberte do reštaurácie na obed a vybavené... proste udrživať kontakty aj mimo ich domu... neviem čo iné by si chcela počuť
Vieš aký je rozdiel medzi ľuďmi, ktorí sú na úrovni, bohatí, úspešní atď? Nerozkrikuju to o sebe a nepovysuju sa nad ostatnými. To dokazuje len to, že sú úbohí a musia to silou mocou pretacat.. Nie si pupok sveta, si len obyčajná, upistana ženská
@biba_18 Bola to blízka rodina a o jej strachu sme vedeli a preto sme rešpektovali. Pes už k nej ani nešiel, lebo vedel, že je no go.😃Túto autorka môže poprosiť aby ho pustili von alebo hocičo slušne odkomunikovat. Ona tu radšej bude točiť o "svojej urovni".😁 už teraz proste nemá rada jeho rodinu a povyšuje sa. Ešte som nezažila dobrého človeka, ktorý by sa nad niekym povyšoval. Ona je "čistá vyhra".
Nerozumiem prečo tu ľuďom vadí tvoj postoj. Mne sa páči, že si na úrovni čistotná a poriadkumilovná. Jasné, že oni majú svoje spôsoby, nesmieš ich brat osobne a smelo sa u nich tam zašpiň. Neber to tak vážne. Ani podľa mňa chlpatý pes nevychovaný nemá čo robiť na gauči. Pes čo na ľudí skáče je nevychovaný a svedčí to o jeho majiteľovi. Ale nevadí. Tvoj muž je zjavne na tvojej strane a to je dobre. Tolko vydržíš. Alebo tam musíš byt viac dní?
co ste sa tak rozkokosili? ved nenapisala, ze je na vyssej urovni.. a ze je na inej urovni, je jasne, ked ma iny zivotny styl..
autorka, nechodila by som na take navstevy, kde sa necitim prijemne, ani keby sa jednalo o rodinu.. pripadne len prilezitostne, ak by som mala dovod..
@reanda "Ja som na úrovni, vždy pekne oblečená, proste ja ani doma nenosím vyťahané tepláky" - mne teda z tohto jasne vyplýva, že oni podľa nej na úrovni nie sú a cíti sa "vyššie"... a ako vravím, chápem, že sa tam môže cítiť nepríjmne a že je okej, tam v takom prípade nechodiť resp. to obmedziť, ale prečo formulovať príspevok takto? nejde z neho nič priateľské ako sa opisuje ďalej...
Ty si síce ako píšeš na úrovni, ale gramatika ti nejako ušla. Ta hrúbka mi tam.pali oči. 😉
a tiez nerada chodim na navstevy k ludom, co maju psa vnutri.. im to pride normalne, ale mne je to proste neprijemne - zapach, chlpy, sliny.. zvlast, ked miesto, aby usmernili psa, tak sa budu na mne uchechtavat, co som taka precitlivela, ze mi vadi, ze mi pes pooblizuje celu hlavu.. ved psicek je zlaticko predsa .. bleh
@autorka, ty si skor zabavna s tvojim postojom. Prepac🙂. Ja stale neviem, co znamena vyraz "na urovni". Ale mozno mi to vysvetlis😉
@slovakboy tu snad kazdy chape, co jej vadi, to by vadilo aj mne. Ale uz zacala zle, teda dost neprimerane a povysenecky😉
kazdy kupuje co chce. su to indivduane preferencie kazdeho z nas, nie je to nutnost.
Ved tam nechoď a hotovo. Ty "úroveň".
Človek na úrovni znamená vždy a všade len jedno
na úrovni ,
svedčiaci o kultivovanosti ducha
Buď tam prestaň chodiť alebo sa zmeň , nikto u seba doma sa nebude prispôsobovať tebe , asi ešte nemáš deti
@pralinka25 Bohužiaľ nie.
Mam to podobne ako ty, tiez mi vadi ze svokra sa o seba moc nestara co sa tyka vzhladu, nefarbi si vlasy (ok ma uz 70 rokov ale aj tak) a oblecenie tiez nekomentujem, zatial co moja mama je ako pavica. Psa sice maju vonku ale dovnutra pustaju macky , ktore chodia bezne po lese, zahrade, kde co chytaju a potom lezia na gauci. Ale dohodli sme sa ze ked prideme s dietatom na ziadna macka v dome, to dodrziavaju aspon.
Aj ja zatvaram psíka do brlohu keď príde návšteva, nenechám ho po návšteve skákať je dosť dotieravy a neodbytny, skrátka miluje ľudí. Autorka co ti poradiť, mne tiež vadia cudzi psi a pritom som psickar, mam male plemeno v dome, asi by som poprosila tvojho partnera či nemôže psíka zavrieť počas tvojej návštevy..

Autorka, máš pravdu, je slušné, aby pes neobťažoval návštevu, ak si to návšteva nepraje. My tiež chodíme na návštevu na dedinu a na dvore sú veľké uslintane psy, a muž povie, aby psov zatvorili, lebo sa dcéra a ja bojíme. Vlastníci síce kukaju " veď vám nič neurobia" , ale mne je to nechutné, bojím sa psov čo na mňa skáču a slintaju. Ak ti to vadí, nechoď tam.