icon

Ako riešiť rozdielne životné štýly vo vzťahu?

7. júl 2025

Zdravím,ako riesite iny zivotny štyl vo vzťahu ? Ja som taká že ja milujem chodiť do reštaurácii,alebo si objednavat donášky mcdonald atd(nie len ten) a priatel zase chce byt len doma a varit si stale,lenže mne vadi stále to upratovanie po vareni,pritom donasky a vsetko si platim sama len on to nevie pochopit,ze kym nemam deti nemienim stať pri sporaku cele doobedu keď v restike stoji obedove menu 5-7€… keď je na sluzobke ja zijem hlavne len na donaskach lebo proste pojdem do obchodu dam tam 30€ a nemam dokopy nič a zato si môžem kúpiť 3-4 obedy bez riadov a práce,samozrejme ked budeme mat deti bude to ine lebo to pojde do penazi ,som divna alebo je to v pohode kedze priatel mi to neplati?

Strana
z3
viera012345
10. júl 2025

@anonym_autor ... musím nesúhlasiť s Vami.,lebo da sa variť rýchlo,dobre a oveľa lacnejšie, ako je donáška barsakeho jedla.Napr., keď si kúpite 2 kuracie stvrte,kilo za cca 2,70/2stvrte nevážia kilo/, ryžu/2€/,cestoviny/1,50/+cibuľu/1kg-1,30/olej/1l-2,50/a koreniny/soľ, čierne korenie, mletá rasca,gril.korenie, mletá červená paprika/,zeleninu na miešaný šalát+ do varenia,.Z týchto surovín máte 2 jedla+ polievku.Doba pobytu v kuchyni je minimálna/súčasne sa pripravuje grilované stehno+ryža, kurací perkelt+cestoviny,zeleninovo kuracia polievka.Kym sa všetko varí,dusi, pečie,sa cas využije na prípravu miesaneho zeleninového šalátu a umývanie riadu/umiestnenie do umývačky, keď ju máte.Minule,ked boli tie horúčavy,som vstala ráno o štvrtej a stihla som uvariť plnenu papriku+gulky v paradajkovej omáčke.O 6:55 som bola uz v práci/na 2.konci mesta/...a to som fungovala veľmi pomaly, žiadne náhlenie a samozrejme sprcha, umyté vlasy, niečo pripraviť na raňajky do práce.Varenie nie je nevyhnutne zdĺhavá činnosť ,ani zložitá.Ja sa nemôžem pochváliť,ze v 15ke som uz varila,ani v 20ke.Nebavilo ma to a hlavne, mamka to vedela lepšie, tak som sa jej do toho neplietla😀. Časom ma núdza donútila/manžel a syn potrebovali jesť a ešte k tomu prišla moja gluten a lactofree dieta/

janickacrazy
10. júl 2025
@viera012345

@anonym_autor ... musím nesúhlasiť s Vami.,lebo da sa variť rýchlo,dobre a oveľa lacnejšie, ako je donáška barsakeho jedla.Napr., keď si kúpite 2 kuracie stvrte,kilo za cca 2,70/2stvrte nevážia kilo/, ryžu/2€/,cestoviny/1,50/+cibuľu/1kg-1,30/olej/1l-2,50/a koreniny/soľ, čierne korenie, mletá rasca,gril.korenie, mletá červená paprika/,zeleninu na miešaný šalát+ do varenia,.Z týchto surovín máte 2 jedla+ polievku.Doba pobytu v kuchyni je minimálna/súčasne sa pripravuje grilované stehno+ryža, kurací perkelt+cestoviny,zeleninovo kuracia polievka.Kym sa všetko varí,dusi, pečie,sa cas využije na prípravu miesaneho zeleninového šalátu a umývanie riadu/umiestnenie do umývačky, keď ju máte.Minule,ked boli tie horúčavy,som vstala ráno o štvrtej a stihla som uvariť plnenu papriku+gulky v paradajkovej omáčke.O 6:55 som bola uz v práci/na 2.konci mesta/...a to som fungovala veľmi pomaly, žiadne náhlenie a samozrejme sprcha, umyté vlasy, niečo pripraviť na raňajky do práce.Varenie nie je nevyhnutne zdĺhavá činnosť ,ani zložitá.Ja sa nemôžem pochváliť,ze v 15ke som uz varila,ani v 20ke.Nebavilo ma to a hlavne, mamka to vedela lepšie, tak som sa jej do toho neplietla😀. Časom ma núdza donútila/manžel a syn potrebovali jesť a ešte k tomu prišla moja gluten a lactofree dieta/

@viera012345 fakt šialené vstávať kvôli vareniu o 4 ráno, to by ma nedonutil nikto

mdse
10. júl 2025
@janickacrazy

@viera012345 fakt šialené vstávať kvôli vareniu o 4 ráno, to by ma nedonutil nikto

@janickacrazy moja mama tak roky vstávala a varila, o 6 bol navarený obed a pre mňa bolo normálne ráno sa najesť vareného. Varila tak preto, lebo starý otec nechcel jesť jedlo z predošlého dňa a na obed keď prišla z roboty, mala navarené. Robila na skrátený úväzok.

nelka93
10. júl 2025

Dievčatá zbytočne sa tu dotahujete ci to je alebo nie je zdravé, autorka tu hodila tému a ma u prdele odpovede. Zasa nejaká vymyslená tema

margotka17
10. júl 2025

@anonym_autor ja ani v práci ak nemusím, alebo, že má muž nedotlaci k jedlu z objednávky tak nechcem. Mne tie prepalene oleje vadia. Hej, občas si dám langoše, ale to raz za pol roka. Inak zjem radšej ovocie, alebo koláčik. Uvarím doma niečo rýchle a zdravé, ak kúpim kurča v cene 4€ tak máme jedlo aj na viac krát, ak sme doma len dvaja. Vieme čo som tam dala a to je podstatné.

janickacrazy
10. júl 2025
@mdse

@janickacrazy moja mama tak roky vstávala a varila, o 6 bol navarený obed a pre mňa bolo normálne ráno sa najesť vareného. Varila tak preto, lebo starý otec nechcel jesť jedlo z predošlého dňa a na obed keď prišla z roboty, mala navarené. Robila na skrátený úväzok.

@mdse za mňa smutné, som zvedavá, či by on takto vstával a varil kvôli svojej žene alebo dcére

mdse
10. júl 2025
@janickacrazy

@mdse za mňa smutné, som zvedavá, či by on takto vstával a varil kvôli svojej žene alebo dcére

@janickacrazy neviem či on, ale môj otec vstával rovnako a v zime ešte skôr, kvôli kúreniu. Inak dochádzal ďaleko do práce.

viera012345
11. júl 2025
@janickacrazy

@janickacrazy ... nuž, predpoveď na deň bola vtedy 34st.Vedela som,ze po práci uz aj kávu len uvarím, ale prv zdriemnem, než ju vypijem ,a tak som obetovala 1,5hod.spanku a poobede som mohla mať leháro .No,a keby som aj volila donášku,s mojimi diétami nemám veľký vyber, zároveň ani neverím,ze aj jedlo, ktoré je označené ako glutenfree nie je často kontaminované lepkom/používa sa jedna friteza,jeden gril, atď/
@janickacrazy

priscilla07
13. júl 2025

Neviem či si divná, ale lenivá určite.

priscilla07
13. júl 2025

Už len tie plastové obaly do ktorých balia teple jedlo 🤮. Raz za čas sa dá, ale stále.... Kvalitné jedlo sa dá pripraviť za 20-30 minút.

malinovka333
15. júl 2025

Ked si sama das 5_7 € za obed ale ak ste dvaja maals to raz tolko a to si asi neuvedomujes alebo za druhe ak je priatel doma tak podla teba ma co jest? Ak budes mat deti tak to ine nebude ked uz teraz ti vadi bordel okolo varenia a riady. To mas len mylnu predstavu ze to bude ine.ak si uz raz na nieco zvyknes.

andrea2667
15. júl 2025

Dnes ráno som navarila obed za 30 minút, všetko z čerstvých surovín. Keď ideš nakupovať, treba si premyslieť čo budeš variť a nakupovať podľa toho. Občas sa dá aj donáška, ale pravidelne? To si zničíš zdravie a bude po pohodlí aj po plánoch do života. Neblbni.

Strana
z3