icon

Ako riešiť situáciu, keď starí rodičia odmietajú vnúča?

nikusa44444
15. júl 2024

Ahojte , ako by ste to brali ak vase 4 rocne dieta, chce.ist na prazdniny k babke a dedovi a oni ho nechcu zobrat ani na 2 dni.Byvaju cca 80 km. Dcera sa vie sama zahrat, zaspava sama a ma ich rada. Babka s dedom maju 52 rokov a nechcu ju zobrat, maju argumenty ze co ak by plakala, ze ju vezmu ked bude vacsia. Ja som z toho dost sklamana, najma preto ze dcera s nimi velmi chcela ist.

deti95060810
15. júl 2024

ženy a čo vy viete , čo keď majú naplánovaných nejakých lekárov? ženy po 50 tke už kde - čo chytá. Nie každý je ako rybička...

amelie2017
15. júl 2024

V poslednej dobe sa tu roztrhlo vrece s podobnymi temami. Ja som naozaj vdacna za nase babky. Obe, moja mama (60) aj svokra (73) sa uzasne staraju o nase decka (6 a 3) a su s nimi hodiny a hodiny. Mamina sla do predcasneho dochodku aby s nimi mohla byt viac. Sama jej hovorim, nech brzdi, lebo o na pri nich blbne viac nez ja. Svokra je iny typ, ta ich skor vezme na zmrzku, do kaviarne, nebeha s nimi na plaz a na kupaliska, ale v jej veku uplne pochopitelne. Ale napr. o tyzden ide so 6 rocnou na 3 noci na dovolenku. Sice len 3 dediny vedla, ale ide. Lebo 51 rocny svagor nema dovolenku toto leto. Inak by isli k nim.

oli18
Autor odpoveď zmazal
mclissa
15. júl 2024

@nikusa44444 dieta je vase ich nie. Oni si uz vychovali. Respektovala by som ich rozhodnutie.

oli18
15. júl 2024

@janickacrazy nedocitala som poriadne tvoj prispevok, takze az teraz citam, ze si tiez babka. Tak niektore veci sa na teba nehodia.
Ja nepotrebujem si tu zdvihat sebavedomie, aby ma nezname zeny chvalili. Mam ho dost vysoke aj bez toho, mam na to vek. A dvihaju mi ho obcas ludia, ktori ma poznaju, to ma pre mna inu cenu, ako MK. Avsak v porovnani s autorkinou matkou som superbabka. 😆 Hoci nepochybujem, ze su suprovejsie. 🤷

rozculena
15. júl 2024

@oli18 a teraz čo,máme sa ti klaňať,pani dokonalá? ....sa neposeriem z teba......

oli18
15. júl 2024

@rozculena mas vystizny nick 🤣. Mna uz nik netozculi, ani cely rozculeny mk 🤣🤣🤣

rozculena
15. júl 2024

@oli18 ty ma vôbec nerozčuľuješ

fairyy
15. júl 2024

@nikusa44444 taki su moji svokrovci aj exsvokrovci.... a z domu poznam ine, kazda zena sa vzdy tesila najviac v nasej rodine, ze bude babkou a tie vnucata uz bude mat na hranie a nie na vychovavanie (aj ja sa na to tesim, ze vratim rozmaznane vnuca rodicom, ze na vychovajte si to dieta je jak utrhnute z retaze 😂😂) ...ale co sa tyka svokrovcov nezmenim to nemaju to v sebe, je mi to strasne luto kvoli detom, ale bohuzial ...maju aspon moju mamu

kristiii
15. júl 2024

@lonely66 tak asi sa im to oplatí, keď boli ochotní to pre dcéru urobiť.
@deti95060810 určite aj každý víkend majú plno doktorov 😆

miskakyska
15. júl 2024

@viky7 modrý kôň..no😀😀 ani z voza,ani na voz..kam vietor,tam plášť 😀 škoda tu nad tým aj zamýšľať

1ryba
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
15. júl 2024

@oli18 no nič také som nepísala, tak si asi zle čítala, ale to je jedno, ľudia sú rôzni a nie každá babka je materský typ

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nikusa44444
autor
15. júl 2024

@lonely66 islo iba o 2 dni , moj muz by bol v praci a ja tiez

hanaxxx
15. júl 2024

Bola by som z rodicov naozaj sklamana. Dva dni prejdu lusknutim prsta. Dva dni nechcu dat svojej vnucke, ktora k nim velmi chce ist. Je uplne jedno, ze pracuju. Dva dni, to je ako vikend a im nie je trapne povedat nie. Ale nezaujem starych rodicov o vnucata vidim okolo seba coraz castejsie. Poviem ti tak, aj oni raz budu nieco chciet od vas,nenasla by som si cas.
Ich argumenty ze by plakala atd...su len hlupe vyhovorky, nemaju proste zaujem, na co maju samozrejme narok, ale nech sa potom necuduju, ako to poznaci vas vztah.

lulu0123
15. júl 2024

Za mna je to smutne, ale nemozes robit nic ine, ako to akceptovat. U nas rodicia, 60. rocni, este pracujuci sami pytaju deti.Aj teraz su starsie baby tyzden u nich a buduci tyzden pride po nich svokor a budu tam. Uz pytali aj tretieho 3rocneho, ze sameho by ho zvladli.Tak uvidime.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bambulka79
16. júl 2024

@lonely66 prosím ťa nekonšpiruj....autorka neuvádza žiadne vážne prekážky na strane svojích rodičov, myslím si, že do toho vidí oveľa lepšie ako ty...

ruza123
16. júl 2024

Treba si uvedomit, ze v dnesnej dobe ked sa niekto rozhodne nemat deti, lebo jednoducho po nich netuzi, nie je matersky typ a podobne, je to v pohode. Uz to nie je ziadne tabu. V minulosti to ale tak nebolo a deti mali aj ti, ktori nato nemaju predpoklady. Vid mnohe dnesne babky a dedkovia. Im sa jednoducho nechce, su pohodlni. Nechybaju im vnucata, staci im obcasna 2 hodinova navsteva. Ja nemam nic proti, kazdy je nejaky, ale nech to laskavo aj priznaju, lebo to dokaze malokto byt takto uprimny.

zzuunnaa
16. júl 2024

@nikusa44444 ja som sa pretrapila tiez kvôli tomu, moji svokrovci prišli pozrieť malú asi 3x za cely jej prvý rok… teraz ju nevideli už dobre 4-5 mesiacov a to sú od nás 1,5 hodiny cesty autom. Stačí keď pošlem fotku, video, že sa vedia pochváliť… Veľmi má to mrzelo, ale neurobíš nič.. hlavne vysvetlit dieťaťu, že to nie je jeho chyba, aby si nedajbože nevzalo do hlavy, že ho babka/dedko nechcu.. a ja viem, že príde raz deň, keď bude aj naša väčšia a budú ju svokrovci volať k sebe na prázdniny a ona nepojde.. lebo nebude mat k ním vzťah. Ale to už je ich problém… nevieš to ovplyvniť, tak sa netráp 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
ruza123
17. júl 2024

@lonely66 ano vidim to vsade v okoli..tie vztahy stari rodicia a vnucata su casto take vlazne, nic prevratne. Potom je tu ta druha skupina a to su stari rodicia co vyslovene tuzia byt s tymi detmi a vymyslaju im program a ked ich nevidia tyzden, tak uz im chybaju..

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
nikusa44444
autor
19. júl 2024

@lonely66 ako nehnevaj sa , ale toto co pises je uz uplne cez ciaru. Ja nepotrebujem , aby mi robil pre dieta niekto pestuna, viem sa o neho velmi dobre postarat aj sama. Ani som sa v nicom nepreratala , trochu by si mala citat s porozumenim o com je tato diskusia. Vyprosim si , aby tu o mne pisal taketo bludy a urazal ma.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nikusa44444
autor
19. júl 2024

@lonely66 ano som ostra a pichlava ako jez, presne na takychto ludi ako si ty

nikusa44444
autor
19. júl 2024

@lonely66 Ale hlavne ,ze tvoja dcera ide s babkou na dovolenku do Talianska. A ja si robim z mojich rodicov pestunov. Tak to je len ceresnicka na torte

lonely66
Odpoveď bola odstránená