Ako riešiť situáciu s priateľom a dovolenkou?
Ako by ste riešili, keby máte priateľa, s ktorým sa vidíte 2krat do týždňa, kvôli tomu, že celý týždeň ste obaja mimo ( štúdium, práca,… ) a povedal by vám, že ak si do leta nenasetrite dostatočný balík peňazí, aby ste mohli ísť na dovolenku spolu, tak on pôjde sám s kamarátmi ?
Trápne. Nie si pre neho frajerka. Žiaľ.
@mantilka su to deti a sorry nepacilo by sa mi to ani ako matke dievcata aby nejaky jej frajer jej platil dovolenky - hlavne ked su obidvaja studenti, ani ako matke syna aby syn doplacal na nejaku frajerku. A ani by sa mi nepacilo aby ak si na to moje dieta a nasetrilo (jedno akeho pohlavia by bolo) aby neslo len preto, ze ten druhy nemoze/nechce ist - takuto spoluucast v 19r naozaj nepotrebuju zazivat. Mna by len zaujimalo kebyze je to dievca co chce ist a malo by na to peniaze a frajer nie, ci aj tej by ste radili aby frajerovi doplatilo aby mohli ist obaja🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️.
@prasiatko30 myslím, že je rozdiel, ak jeden peniaze rozhadzuje a preto peniaze nemá, kým druhý si šporí.. a keď jeden ma už výplatu a druhý je odkázaný len na vreckové od rodičov, pripadne letných brigád 😂 on si na nic šetriť nemusí, on tie peniaze ma vďaka tomu, na akú vysokú chodí. Taktiež nerozumiem, prečo sú automaticky potrebné poznamky typu, že sme deti.. ani nás nepoznáte, neviete ani kto som, aká som a celkom ma to uráža. Priateľ už dávno nemá 18,19 ani 20 rokov.. nemyslím si, že sú potrebné poznamky typu “deti”…
To je jedno ja v 19r nechcem aby moje dieta niekoho sponzorovalo a ani nechcem aby niekto sponzoroval moje dieta. A naozaj by som si nepriala aby moje dieta koli tomu, ze frajerka/frajer nechce/nemoze ist (nie je to koli vaznej chorobe, zeby si bola v nemocnici a ma ta chodit podporovat) sa vzdal napr cesty k moru naozaj mi to nepripada normalne. Ste deti mate 19r mate si brigadovat a mate cestovat a robit to na co mate chut - nie preto, ze frajerka zahlasi, ze ona tolko penazi na dovolenku neda tak za a, ze tu dovolenku to decko (na ktoru si nasetrilo) odvola, alebo ti prispeje na tvoju- no nie. On zatial nema absolutne ziadnu zodpovednost za teba. A ked chce ist a ma na to tak prexo by nesiel 🤷♀️
On je dospelý muž, ktorý zarába, ty študentka, ktorá je odkázaná na vreckové, ako si sama správne povedala. Z môjho pohľadu by ti mal/mohol zaplatiť možno aj celú dovolenku nielen doplatiť, čo ti chýba. Ale to sú také typy mužov, lakomci proste a bude sa to ťahať celým vašim vzťahom. A to naozaj nie som žena, čo sa nechá vydržiavať, chodila som na tú istú výšku, ako tvoj priateľ 😉.
On je dospelý muž, ktorý zarába, ty študentka, ktorá je odkázaná na vreckové, ako si sama správne povedala. Z môjho pohľadu by ti mal/mohol zaplatiť možno aj celú dovolenku nielen doplatiť, čo ti chýba. Ale to sú také typy mužov, lakomci proste a bude sa to ťahať celým vašim vzťahom. A to naozaj nie som žena, čo sa nechá vydržiavať, chodila som na tú istú výšku, ako tvoj priateľ 😉.
@miniatura14 to by si povedala aj tvojej dcere aby frajerovi platila dovolenky a ani by spolu nezili 😅😅😅
@miniatura14 to by si povedala aj tvojej dcere aby frajerovi platila dovolenky a ani by spolu nezili 😅😅😅
@prasiatko30 Predstav si, že keď som bola na výške, nemala som problém prispieť frajerovi aj na tú dovolenku napríklad. Keď on nemal, dala som niečo navyše ja. Pre mňa je rozdiel aj v tom, či ide o muža alebo ženu. Ale to je môj názor, ty s ním súhlasiť nemusíš.
@miniatura14 tak on mi vždy zaplatí jedlo a tak keď niekde sme, to mu musím uznať. Noa s tou dovolenkou mi to prišlo také, že hej je to drahé a tak, tak aj mne prišlo blbe, aby mi ju celú platil, ale tak zas na druhej strane prečo nie.. naozaj mám pocit, že jemu skôr ide o to, že niekam pôjde ako o to, s kým pôjde a mrzí ma to no..
@prasiatko30 Predstav si, že keď som bola na výške, nemala som problém prispieť frajerovi aj na tú dovolenku napríklad. Keď on nemal, dala som niečo navyše ja. Pre mňa je rozdiel aj v tom, či ide o muža alebo ženu. Ale to je môj názor, ty s ním súhlasiť nemusíš.
@miniatura14 je nieco ine ked raz prispeje jeden raz prispeje druhy a ste v rovnakej vychodzej pozicii, ale zjavne chlapik to az tak za prve neciti - ten level kompromisu je tam dost nizky, zatial. On si zije svoj zivot a ona svoj. Vidia sa 2x za tyzden a zrazu jej ma platit aj dovolenku vidim to dost prehnane. A nieco ine je prispiet na veceru/vikend na chate a nieco ine zacalovat za niekoho 1000 jurasov
Aj mna bu to zamrzelo.
@miniatura14 tak on mi vždy zaplatí jedlo a tak keď niekde sme, to mu musím uznať. Noa s tou dovolenkou mi to prišlo také, že hej je to drahé a tak, tak aj mne prišlo blbe, aby mi ju celú platil, ale tak zas na druhej strane prečo nie.. naozaj mám pocit, že jemu skôr ide o to, že niekam pôjde ako o to, s kým pôjde a mrzí ma to no..
Chápem, že ťa to mrzí, aj mňa by to mrzelo, keby išiel s kamarátmi namiesto mňa len kvôli tomu, že ja si to nemôžem dovoliť. Ale on to možno berie inak, tak ako si napísala, ide mu o to ísť niekam a nezamýšľa sa nad tým tak ako ty. Jedine sa s ním o týchto tvojich pocitoch porozprávať a skúsiť nájsť nejaký kompromis.
@prasiatko30 Myslím, že ten ich vzťah berieš príliš detsky, ale nemusí to tak byť. Sú spolu 2 roky. Je tam veľký finančný nepomer, chlap si toho musí byť vedomý a z môjho pohľadu by v pohode mohol tú dovču zaplatiť 🙂
Autorka nie ste deti, to len niektoré premotivované matky rozmaznávaju svoje deti.
Napíšem ti príbeh, možno sa čiastočne v ňom uvidíš.
Jedna spolubývajúca na intraku chodila s chalanom, ktorý tiež chodil na VS, kde dostával plat. Ona bola z chudobnej rodiny ale on nemal problém ju vyjedať. Chodil ku nej na intrak na sex a jedlo. Nikde pomaly nechodili, lebo ona si to nemohla dovoliť, ale on chodil s kamaratmi.Chodili spolu cca 2 roky. Pekný chalan, ale charakter nula bodov. . Po dvoch rokoch jej oznámil, že on nie je teraz pripravený na vážny vzťah a rozišiel sa s ňou. Chudera, bola k nemu ako med. Byvali sme spolu na izbe, takže som ich vzťah dobre poznala.
Toto nie je dobrý vzťah autorka, časom na to prídeš. Chalan keď je zamilovaný, chce dovolenku s priatelkou. Všetko urobí preto, aby bol s ňou. Never tomu, že ty toho nie si asi hodná.
Nestracaj čas!
ak ti to len tak sucho oznamil, ja by som to na tvojom mieste riesila rozhodom... kamarati su mu prednejsi, tak nech si ide.
Ja som fakt rada, že som randila pred 100 rokmi a nemuseli sme si robiť žiaden spreadsheet - kto, kedy, koľko, začo, mali sme a mame medzi sebou takú ozajstnú, nezištnú lásku a vzťah, na ktorý sme sa nepozerali ako na nejaké business partnerstvo - kto, z koho a koľko krát, aby sa zachoval pomer 50:50 a ani o chlp viac, alebo menej. Ani sa nečudujem potom tým témam, čo sa tu pravidelne objavujú - partner mi nedá peniaze, žijem len z materskej, odovzdávam na spoločný účet takú sumu ako muž, akurát u mňa je to celá výplata a u neho 1/4, muž si spláca hypotéku, ja nemám nič, musím platiť prevádzkové náklady …
ja by som nespravila nic ... ak este študuješ ocividne si este mlada, navyse sa stretavate 2 x do tyzdna, nezda sa mi ze by ten vztah bol nejak vazny a ak nemas brigadu a nesetris si peniaze co presne cakas?? ze bude sediet doma na zadku?? alebo ze bude aj tebe platiť dovolenku?? to ze zaraba a chodite spolu neznamena ze ti cokolvek dlhuje
Autor - však to je super, že sa hneď ukázal aký je, niekedy to trvá roky, kým si človek všimne. Hľadaj partnera ktorého správanie ťa nebude musieť mrzieť a ktorý pôjde na dovolenku radšej s tebou ako s kamarátmi
Asi budem za vykopávky, ale som zo starej školy
Rodičia nám vylákali do hlavy, že slečna si od pána smie vziať lem kvety, knihu ci cukríky. Nedajboze oblečenie ci topanky, to si vezme len ľahká žena. Tak som si vychovala aj dcéry. S manželom sme spolu chodili roky (študenti) a vždy sme sa delili, slovo striedali. Zmenilo sa to až po oficiálnom zasnúbení.
Asi by som si neužila dovolenku na náklady niekoho iného....
Tiež by som šiel s kamarátmi. Nechápem o com je diskusia, nemôžeš ísť? nechoď, kvôli tebe sa snáď nebude obmedzovat.
Tiež by som šiel s kamarátmi. Nechápem o com je diskusia, nemôžeš ísť? nechoď, kvôli tebe sa snáď nebude obmedzovat.
@misanthropicdann ale nie s vyhrážkou že keď si nenasetris, idem s kamošmi.
My počas chodenia sme chceli byť vždy spolu ( nežili sme v spoločnej domácnosti). Také akcie bez frajera frajerky nás nebavili
@misanthropicdann ale nie s vyhrážkou že keď si nenasetris, idem s kamošmi.
My počas chodenia sme chceli byť vždy spolu ( nežili sme v spoločnej domácnosti). Také akcie bez frajera frajerky nás nebavili
@malary to není vyhrážka.
On chce ísť na dovolenku, ak nepôjde ona, on pôjde s inými, co je na tom? Skôr mohla byť rada ze ju vôbec zavolal na dovolenku s nim (len nech si ju zaplatí)
Obaja sú samostatné bytosti, niesu odkázaný na seba, môžu sa samostatne rozhodovať a rovit veci sami alebo spoločne.
HM, keď ide o sex tak tam asi sa správa tak, že si frajerka, tak "daj automaticky", keď ide o to, aby sa on správal ako frajer a milujúci partner, už si za kamarátku, však si doplať , ešte keď zarába celkom dosť na študenta. Ja už by som na takých prešpekulovaných smradov nemala nervy. Bude vojak? No, to tiež nie je bohvie aký život pre ženu vojaka. Jeho odvelia a ty sa za ním stahuješ, nie? Ešte za takým, čo ti ani na dovolenku nevie prihodiť pár eur.
@malary to není vyhrážka.
On chce ísť na dovolenku, ak nepôjde ona, on pôjde s inými, co je na tom? Skôr mohla byť rada ze ju vôbec zavolal na dovolenku s nim (len nech si ju zaplatí)
Obaja sú samostatné bytosti, niesu odkázaný na seba, môžu sa samostatne rozhodovať a rovit veci sami alebo spoločne.
@misanthropicdann popravde to v podstate vyhrážka bola. Ja idem od polky juna na brigádu a povedal mi, že ak si dosť peňazí nenašetrim, alebo nebudem pre to robiť maximum, ide bezo mňa. V podstate akokeby som si musela dovolenku s ním zaslúžiť. Povedzme si narovinu, brigáda je brigáda a práca je práca. On už aj keď študuje, je v službe a na študenta dostáva plat 800e bez mala, čo naozaj nie je zle. Ja ako brigádnik zarobím maximálne 400, ak vôbec. Aj to som už asi prehnala. Len toľko k tomu teda…
Muž ktorý pracuje mal by sa o svoju partnerku postarať. Ak nie je ochotný, nie je to muž ale nevyzrete decko.
Mne manžel keď som študovala platil všetko, veď som nemala peniaze.
Ja som fakt rada, že som randila pred 100 rokmi a nemuseli sme si robiť žiaden spreadsheet - kto, kedy, koľko, začo, mali sme a mame medzi sebou takú ozajstnú, nezištnú lásku a vzťah, na ktorý sme sa nepozerali ako na nejaké business partnerstvo - kto, z koho a koľko krát, aby sa zachoval pomer 50:50 a ani o chlp viac, alebo menej. Ani sa nečudujem potom tým témam, čo sa tu pravidelne objavujú - partner mi nedá peniaze, žijem len z materskej, odovzdávam na spoločný účet takú sumu ako muž, akurát u mňa je to celá výplata a u neho 1/4, muž si spláca hypotéku, ja nemám nič, musím platiť prevádzkové náklady …
@sisaka presne, za našich časov som to vôbec neriešil, koľko a kde som zaplatil, ja som zarábal už, manželka, ( vtedy ešte priateľka) chodila na VŠ, tak bolo automatické, že som cvakal všetko ja, vyberal som dovolenky aj platil, pretože som chcel tráviť s ňou všetok čas. Manželka keď moc chcela, tak z vreckového niečo ušetrila a kúpila mi darček na narodeniny, alebo ma pozvala na večeru, a ja som bol za to vďačný
@sisaka presne, za našich časov som to vôbec neriešil, koľko a kde som zaplatil, ja som zarábal už, manželka, ( vtedy ešte priateľka) chodila na VŠ, tak bolo automatické, že som cvakal všetko ja, vyberal som dovolenky aj platil, pretože som chcel tráviť s ňou všetok čas. Manželka keď moc chcela, tak z vreckového niečo ušetrila a kúpila mi darček na narodeniny, alebo ma pozvala na večeru, a ja som bol za to vďačný
@janozbudy69 som rada, že ste viacerí gentlemeni, čo mali úprimne radi svoje priateľky a nedívali sa na vzťah cez peniaze. 👏
Hmm, zaujímavý vzťah chlapa k žene, strávia spolu iba pár hodín cez týždeň, a on nemá záujem , snahu riešiť, robiť kompromisy, aby boli spolu viac aspoň cez prázdniny. A ešte si podmieňuje spoločný čas, aby si ho ona zaplatila , inak ide s kamošmi.
Sebestredný zmrd
Teraz je mu jedno s kym pojde na dovolenku, hlavnre, ze tam pojde. Po case zistis, ze je mu jedno s kym je vo vztahu, hlavne, ze je vo vztahu a ma z toho vyhody. Taky zavam egocentrrizmu ide z toho tvojho priatela
poďakovala by som mu za účasť a poslala do obehu, nepotrebuješ ho😎
Asi by som ho poslala rovno do tych teplych krajin natrvalo!!!! Akoze cista drzost ked ti to takto povedal....to ozaj vyzera, ze chce ist s kamaratmi a s tebou nerata ani zdaleka :( prepac ale tak mi to pride

@prasiatko30 19 ročné deti 😀? Keď takto vychovávajú matky, že veď si uži si ešte len dieťa v 20tich, tak potom nie je sa čo čudovať čo nám z generácie vyrastá. Dokedy budú deti ?
Podľa teba je správne vlievat im do hláv , že všetko 50:50....a veď raz sa to možno zmení ?
@mantilka su to deti a sorry nepacilo by sa mi to ani ako matke dievcata aby nejaky jej frajer jej platil dovolenky - hlavne ked su obidvaja studenti, ani ako matke syna aby syn doplacal na nejaku frajerku. A ani by sa mi nepacilo aby ak si na to moje dieta a nasetrilo (jedno akeho pohlavia by bolo) aby neslo len preto, ze ten druhy nemoze/nechce ist - takuto spoluucast v 19r naozaj nepotrebuju zazivat. Mna by len zaujimalo kebyze je to dievca co chce ist a malo by na to peniaze a frajer nie, ci aj tej by ste radili aby frajerovi doplatilo aby mohli ist obaja🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️.