icon

Ako riešiť situáciu s priateľom a dovolenkou?

27. máj 2025

Ako by ste riešili, keby máte priateľa, s ktorým sa vidíte 2krat do týždňa, kvôli tomu, že celý týždeň ste obaja mimo ( štúdium, práca,… ) a povedal by vám, že ak si do leta nenasetrite dostatočný balík peňazí, aby ste mohli ísť na dovolenku spolu, tak on pôjde sám s kamarátmi ?

Strana
z4
hellionka
30. máj 2025

… pred 17 rokmi som zaplatila ja frajerovi dovolenku do Bulharska a absolútne mi to nevadilo, lebo som nato vtedy peniaze mala a on nie. A samozrejme som chcela ísť s ním … Obaja študenti. Doma mi to nikto nezakázal 🤦🏼‍♀️ prečo by mal … autorka chlapec je jedno nevyzreté decko, ktoré pôjde radšej na dovolenku s kamošmi ako s priateľkou … zaslúžiš si viac!

petkavka
30. máj 2025

Ja byt tebou, tak mu uz teraz poviem, ze super napad- ze nech ide on so svojou partou, ale ze je to nad tvoje moznosti. A na ten isty termin by som si zarezervovala nejaku alternativu na SK s kamoskami. Napr. stanovacka v Sturove. A este by som z toho spravila cisto babsku akciu, aby sa nemohol pridat a ist aj s tebou aj so svojou partou. Tak nech ziarli. A ak by mu to bolo jedno - tak ho mozes rovno na dovolenke vymenit. Uzivaj mladost.

bubuzu
31. máj 2025

Povedz mu, že ty s ním na dovolenku pôjdeš na konci leta alebo v septembri, keď sú lepšie ceny, že dovtedy našetríš, a že ak on chce ísť skôr, že nech kľudne ide s kamošmi, ale teda nech si došetrí aj na tú druhú vašu spoločnú. Lebo ak nie, tak pôjdeš s kamoškami. O takýchto veciach sa ľudia spolu dohadujú a nie, že len príde a niečo ti oznámi. Ja som tak mala frajera, čo vyhral drahý zájazd, predal ho a za tie peniaze chcel ísť inam, ale len tak, že ja si mám našetriť za mesiac na letenku a on si kúpi svoju a potom tam už bude platiť on. A tam boli minimálne výdavky, vlastne len jedlo, čo sme si varili, lebo sme spali u kamošov, často s nimi jedli, oni nám aj auto požičali a chodili sme len po horách. Za zvyšok peňazí z výhry si kúpil nejakú elektroniku. A ja som mesiac drela po brigádach nech mám na tú letenku.. Spätne, dnes múdra, by som to už neurobila. Nebol to muž, ktorý má skutočne chcel, inak by sme to celé vymysleli inak. Spolu.

valerya
31. máj 2025

Ak ma viac ako 20, peniaze ma a nevezme priateľku na dovolenku, myslím tým, že ju nepozve, tak to nie je jeho priateľka. Je to kamoška a výhodami. Možno aj keď idete na kávu, tak si každý platíte za seba. Tak, ako to medzi kamošmi chodí.

autor
31. máj 2025
@valerya

Ak ma viac ako 20, peniaze ma a nevezme priateľku na dovolenku, myslím tým, že ju nepozve, tak to nie je jeho priateľka. Je to kamoška a výhodami. Možno aj keď idete na kávu, tak si každý platíte za seba. Tak, ako to medzi kamošmi chodí.

@valerya ja si myslím, že je asi takto vychovaný, pretože viackrát sa stalo, že ho hlavne oco teda zdrbal, že na mňa míňa peniaze. Keď napríklad ideme na kávu, najesť sa alebo keď mám sviatok, tak jeho oco vkuse na neho kydá, že načo..

sfet
31. máj 2025

Komunikacia!! Aku dovolenku, kam, to je dolezite. Či on chce ist na nejaku hogo fogo dovolenku? Ale trochu by som sa urazila, že musím si našetrit (máš možnosti vobec) a potom sa moze ist. Alebo mozte aj tak, že jeden zaplatí za oboch ubytko, cestovné pokial sa ide letecky a druhý utratu tam. Moja známá tak bola so synom v Egypte, on platil pobyt a ona útratu tam a ta útrata bola viac ako samotný pobyt. A co se týka vztahu, pokial je to vyrovnaný vztah, tak by som skor ocakavala, že bude rád, že bude moct s tebou byt dlhsie niekde, hoci aj v stane v Senci.

sfet
31. máj 2025

Aha, takže nie mamickar ale tatickar. A to si nevie otca postavit do late? Jeho peniaze, jeho starost na koho a kam ich dá. Však si zarobi a otcovi po tom moze byt prdlajs.
Alebo možno ina alternativa - cielene chce ist s kamosmi, zároveň teba nechce stratit. Ako ohrievacka postele sa mozes hodit. Tak ti to takto povie, hoci vie, že možno nenasetris, alebo za jednu dovolenku tolko nedáš, sú aj dolezitejsie veci a studenti naozaj niekedy obrátia kazde euro. A potom povie, že aj tak nemáš, vedela si o tom, tak on ide s kamosmi. A inak ako sa l tebe správa, aky vztah to vlastne máte? Lebo už som nejede krát chodila s mužom, ktory mna finančne cical. V obchode kupoval akoby mal miliardy, ale platit som musela vždy ja. Ak som sa vzoprela, urazený bol na tri polcasy. Prácu mal ako kedy, ziadna mu nebola po chuti, tych pár drobných poslal neschopnej lenivej matke a bratovu, co má dochodok na hlavu. Ako bonus mna podvadzal. Druhý nepodvadzal, zas si velmi hlupo naivitou narodil velké dlhy..tak akovto máte?

autor
31. máj 2025
@sfet

Aha, takže nie mamickar ale tatickar. A to si nevie otca postavit do late? Jeho peniaze, jeho starost na koho a kam ich dá. Však si zarobi a otcovi po tom moze byt prdlajs.
Alebo možno ina alternativa - cielene chce ist s kamosmi, zároveň teba nechce stratit. Ako ohrievacka postele sa mozes hodit. Tak ti to takto povie, hoci vie, že možno nenasetris, alebo za jednu dovolenku tolko nedáš, sú aj dolezitejsie veci a studenti naozaj niekedy obrátia kazde euro. A potom povie, že aj tak nemáš, vedela si o tom, tak on ide s kamosmi. A inak ako sa l tebe správa, aky vztah to vlastne máte? Lebo už som nejede krát chodila s mužom, ktory mna finančne cical. V obchode kupoval akoby mal miliardy, ale platit som musela vždy ja. Ak som sa vzoprela, urazený bol na tri polcasy. Prácu mal ako kedy, ziadna mu nebola po chuti, tych pár drobných poslal neschopnej lenivej matke a bratovu, co má dochodok na hlavu. Ako bonus mna podvadzal. Druhý nepodvadzal, zas si velmi hlupo naivitou narodil velké dlhy..tak akovto máte?

@sfet no my ako tak mame pekný vzťah podľa mňa. Keď niekam ideme, tak mi jedlo, kino atd zaplatí. Na sviatok sa mi naozaj snaží dať aj takú vec, ktorú naozaj chcem a veľmi sa mi páči .. napríklad na 18. narodeniny som dostala náramok z pandory, ktorý stal 100e ak sa nemýlim. Noa potom keď sme sa raz o tom rozprávali, tak mi povedal, že mama mu povedala, že “no, drahé no” a oco zas, že “ to sú také typy žien, ktoré ťa vycucaju z peňazí a potom odhodia "😅 alebo že načo také drahé, prečo si nešetrí a somariny.. pri tom našetrené na účte ma podľa mňa viac, ako jeho otec😅 keďže žiadne výdavky, nic, len každý mesiac pípne vyplatka na účet..ja som ho ani nepýtala, že mi musí niečo kúpiť, iba som spomenula, že sa mi páči nic viac.. ale to už viackrát mal jeho oco také poznamky, že prečo stále len on platí, keď si ideme niekam sadnúť a tak.. že on svojej manželke - teda frajerovej mame, že dal na narodeniny len nejakú umelú ružu či čo.😅 no čo vám poviem..

sfet
31. máj 2025

On nech si dává komu chce a co chce, on si zarobil, otca to nemusí trápit. Ved snad vie, že nie si zlatokopka, a keby ti ten náramok nekoupil, tak sa s ním kvoli tomu nebudeš rozchadzat. A on velmi na tu dovolenku musí ist k moru? Nešlo by zvolit kompromis dakde na Slovensku? I ked, pokial vychytáte dobru last minute, tak to more taky Egypt, Chorvatsko vyjde lacnejsie. Záleží ake máte požiadavky. Povedala vy som mu, že chceš trávit dovolenku s ním, vidíme sa velmi málo, tak to je ideálna sanca byt viac spolu (a taká dovolenka preveri riadne vztah, další level je spoločne byvanie). Opytals by som sa aka destinacia, povedala kolko som schopna aj ochotná do toho investovat a to by v tom bol čert, aby sa nenašlo vyriesenie. Lebo on ti to vyslovene oznámil, ale takto sa vo vztahu nefunguje. Musíte sa poriadne asertivne porozprávat.

kattrin5
31. máj 2025

Po 2 rokoch by mi svetili kontrolky. Ja ked som zacala s mojim manzelom, vsetko vzdy platil on, ja som poriadne nezarabala, a teraz ked zarabam si spolocne dofce delime v pomere s platom a ked Ideme niekam sami ze ja alebo on s kamaratmi tak si to kazdy platime sam.

bambulka224
31. máj 2025

Ak si stredoškoláčka, tak ak Ti nedajú peniaze rodičia, on je len frajer. Nečakanáš, že Ti zaplatí dovolenku?

miniatura14
31. máj 2025

Môj ty bože, to má naozaj pekný príklad a vzor vo svojom otcovi, mega žgrlošovi, čo svojej žene kúpi na narodeniny umelú ružu 😂😂🤦🏼‍♀️. Budeš to s ním mať ťažké, hlavne, keď do neho otec stále hustí podobné somariny. Jeho mama sa tomu chtiac nechtiac asi prispôsobila, ty sa do toho nenechaj učičíkať, lakomstvo je strašne obmedzujúce vo vzťahu a v budúcnosti ti to bude mega vadiť, ver mi.

cacianka
1. jún 2025
@miniatura14

Môj ty bože, to má naozaj pekný príklad a vzor vo svojom otcovi, mega žgrlošovi, čo svojej žene kúpi na narodeniny umelú ružu 😂😂🤦🏼‍♀️. Budeš to s ním mať ťažké, hlavne, keď do neho otec stále hustí podobné somariny. Jeho mama sa tomu chtiac nechtiac asi prispôsobila, ty sa do toho nenechaj učičíkať, lakomstvo je strašne obmedzujúce vo vzťahu a v budúcnosti ti to bude mega vadiť, ver mi.

@miniatura14 mladeho muža by sa mala dostať, či sa mu páči otcov postoj , názory a prístup k matke. Že je taký žgrlavy a matku, teda otec manželku odbije umelou ružou. Či mu je vzor otca blízky, a súhlasí ako sa vyjadruje , že ženy cucaju a odkopavaju. No a potom pozorne pozorovať , aké vzory preberá a ako sa správa mladý muž

ema22270
5. jún 2025

Je to od neho nefer, pretoze si na strednej skole, akoze z coho si mas ty setrit na dovolenku? Ak chce niekam s tebou ist nech to teda zaplati, ak zaraba a vie si odlozit a ty si mozes vziat akurat tak vreckove, samozrejme, ze keby si zarabala, tak asi si vies tu dovolenku aj uhradit, takto je to maximalne divne od neho, lebo to potom hadze na teba take svetlo, ze si nedokazes ani na dovolenku nasetrit, ale z coho si to mas nasetrit z nejakej brigady, z ktorej si urcite aj nieco hradis este? Takyto typ clovek nie je ani na zakladanie rodiny.. budete mat deti, ty budes doma dostavat par stoviek a ked ti zacne vydelovat peniaze, nebude to sranda a tam si na dovolenku nenasetris vobec, tak asi pojde teda sam jedine.
Ste spolu 2 roky a uz ma taketo uzasne napady, tak asi toho vela v hlave nema.

malary
7. jún 2025

Vyriešila si to nejako?

Strana
z4