icon

Ako riešiť tehotenstvo bez podpory partnera?

6. apr 2025

Ahojte maminy ☺️❤️ potrebovala by som rady, názory ako ďalej, spraví mi dobre keď sa rozpíšem. Tento týždeň som zistila, že čakám bábo a dotyčný sa k tomu nepostavil zrovna najlepšie stretávali sme sa, spoznávali no nemali sme spolu vzťah..Keď som mu oznámila tehotenstvo, tak ma posielal na potrat..povedal, že nieje na dieťa pripravený, že mať dieťa nikdy nechcel a pod. Ja mám 27 on 31. Rozhodla som sa aj napriek tomu si bábo nechať aj keď ostanem na neho možno sama..na druhý deň mi napísal, že je vo veľkom šoku, ale že ma podporí, pomôže mi s bábom ako sa bude dať, že pre človeka ktorý nikdy nechcel deti to je veľký šok čo chápem..pýtal sa ma aké by som chcela meno pre dievča a chlapca aké sa mi páčia a pod úplne normálne sme si písali aj volali povedal, že aj na ultrazvuky chce chodiť aby malé videl..no celý víkend sa mi neozval naposledy mi písal v piatok, že sa za mnou budúci týždeň zastaví..keď som s ním cez týždeň volala povedal, že uvidíme ako sa to celé vykrištalizuje..ja som z toho rozhovoru mala pocit, že chce aby som ostala bývať u rodičov, no veľmi ľahko si to chlapec predstavuje..budem ho potrebovať počas tehotenstva, pri pôrode, po pôrode myslíte, že sa ho mám normálne spýtať že či to spolu skúsime kvôli tomu malému? Za pokus nič nedáme buď to bude fungovať, alebo nie.. keď povie, že to nechce ani skúsiť, tak ja nepotrebujem mať "otecka" ktorý malé pôjde pozrieť raz za týždeň chápete ma..vedia to už aj jeho rodičia, boli pohádaní 2 týždne sa nebavili a ako zistili, že budú mať vnúča sa udobrili, objali sa a akoby ich to malé udobrilo..nechcela som mu písať ani volať aj keď mi je veľmi ľúto, že sa celý víkend nezaujíma ako sa máme, ale musela som mu dnes zavolať kvôli práci čo som mu vybavila. Mali sme celkom príjemný rozhovor dnes povedal, že dnes videl malé bábo, ktoré zhadzovalo tatovi naschvál okuliare a smialo sa na tom a že si úplne predstavoval, že už je tato..myslíte, že to chce len čas? Ja mu chcem navrhnúť aby sme napr strávili spolu víkend, spoznávali sa a uvidíme ako ďalej..máme veľa spoločného, rozumieme si..chápem, že aj on si musí všetko nechať uležať v hlave..ďakujem za všetky rady ❤️🙏🏻

minenkaa
7. apr 2025

Ved pises,ze ste nemali ziadne vztah,tak co vlastne chces,to si vyjasni a ked to budes vediet tak mu to povedz a potom mozte dalej postupovat podla toho co chce on.Ci chces alebo nie hlavne Alibi ma teraz on ako to dalej bude

A preco ti m vlastne volat

mk22
7. apr 2025

Kým si ostala tehotná.. Aky bol váš kontakt?
Ozýval sa denne?
Lebo vzťah ste nemali, tak čo teraz čakáš?
Nemiluje ta, dueta nechcel.. Je to prekážka v jeho živote.
S čím sa ti ma ozývať?
Dáva si dokopy ze to dodrbkal a holka a ktorou spával, je tehotná.. Co teraz?

Comu sa čudujes? Nepoznáte sa, sem tam sex a sú tehotná..

autor
7. apr 2025

@mk22 Kým som neotehotnela sa mi ozýval každý deň, volavali sme aj 2hod, trávili sme spolu čas a pod..

lienka.7
7. apr 2025

@autorka ale ty nechapes, ze to bola diametrálne odlišná situácia? Ako s tebou, tak sa mohol stretávať a kontaktovať aj s inými.

mk22
7. apr 2025

A prišiel problém, ktorý on nechce, nechcel.. Dieta.. Úplná prekážka.. Mňa jeho správanie vbc neprekvapuje.. Nevolá, nechce pokračovať nechce teba, nechce dieťa..

erika237
7. apr 2025

Autorka neber to v zlom, ale vztah ste nemali, odhliadnuc od toho ako dlho ste sa stretavali, to fakt ste si pocas vasho nevztahu volali kazdy den 2 hodiny?
Ak ty dieta chces, tak by som sa zariadila sama, poriesila si byvanie, naplanovala aspon trocha, co sa naplanovat da a jeho by som neriesila a hlavne nespoliahala by som sa na neho. Opytala by som sa ho, ci chce vediet info o dietati, ako prebieha tehotenstvo a bud by zacal on sam prejavovat zaujem ale posnazila by som sa vycisitit si hlavu a neocakavat od neho nic.
Ak sa on sam rozhodne participovat bolo by to super, ale ty si teraz v pozicii, ze vlastne iba ocakvas, ze by sa mal chciet zaujimat a starat.

mk22
7. apr 2025

Budes ho potrebovať pri pôrode??
To si ako predstavuješ, že dostane rožka, príkaz.. Tak ako sa teraz neozýva, tak sa môže ozvať 2t po pôrode, ako to dopadlo.
Neurobíš nič.
Proste zariad sa tak, že dieťa chceš a nečakaj nič. Ak sa chalan zapojí, bud rada.

bonboniera
7. apr 2025

Takže od štvrtka kedy si zistila ze si tehotná vieš aj to ze si na rizikovom, povedala si to jemu, on to povedal rodičom (ktorí sa udobrili ???!) a celý víkend sa ti neozval? Toto všetko sa stalo za štyri dni?

autor
7. apr 2025

@mk22 Povedal, že to zvládneme a že mi pomôže s bábom..ale že pre človeka, ktorý nechcel nikdy dieťa to je šok a všetko nové..

letfenixa
7. apr 2025

@autorka pomôcť chce s dieťaťom, nie s tebou mať vzťah.

trisha_r
7. apr 2025

No moja, veď nie ste pár! On dieťa nechce! Tebe sa ako PODARILO ho mať? Nikomu sa nepodarí, iba ...no. radšej ti nepoviem čo môj otec zvykne vravieť. Jednoducho, čo si ty a on urobili ako ochranu pred týmto. Ak on s tebou nechce život, nechce dieťa, nečakaj od neho podporu, bohužiaľ tvoja vina,že si ostala tehotná ,asi si sa nechranila dostatočne. Som rada,ak si ty rada, neber to v zlom, len jednoducho nečakaj od cudzieho ,ak som dobre pochopila, nepartnera, nejakú podporu či súcit. To ešte celkom fajn reagoval. Držím ti palce aby si to zvládla, možno sa nakoniec chalan aj zamiluje. Ale nečakaj to, aby si nebola sklamaná. A mimochodom určite neskúšajte vzťah len kvôli dieťaťu. To nie je dôvod na vzťah a nevydrží vám to. 😘 Good luck.

nin12345
7. apr 2025

@trisha_r preco na nu utocis ze sa nechranila a ze je to jej vina? Je to vina ich obidvoch lebo sa obidvaja nechranili a obidvaja budu niest nasledky za svoju chybu. Cely tvoj komentar mi pripada zbytocne ako keby si si vybijala zlost prepac

letfenixa
7. apr 2025

@nin12345 vieš, ale následky nechraneneho sexu nesie prioritne žena.

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
autor
7. apr 2025

@nin12345 máš správu🙂

ahhola
7. apr 2025

Nic s nim neries, stary osol po 30.tke,ktory nechcel deti teraz bude jedno mat. Ty vobec netlac na pilu a nechaj ho z toho strasneho soku, ze vytvoril dieta vydychat. Decko je ore takych ako novoobjavena galaxia. Este ho tahaj k porodu🤣on sa chyti, ked bude mat babo rok,.... Mozno.

mk22
7. apr 2025

Tak ho nechaj spracovať sok.
Uvidis co bude robiť.
Nemaj veľké oči, aspoň nebudeš sklamaná.. Keby sa vyparí..

autor
7. apr 2025

@mk22 sám mi minulý týždeň povedal, že on má stále svoj život, plány a že má iné priority v živote ako dieťa čo dosť zabolelo..povedal, že uvidíme ako sa to celé vykrištalizuje a že je na všetko ešte čas..

vorkola
7. apr 2025

Uvidis,ked sa narodi, iste ho bude lubit

lenkakravcova
7. apr 2025

Daj mu pokoj aspoň dva tri dni, nech mu to všetko prejde hlavou. Asi by ma porazilo, keby ma tak otravuješ každý deň. Nežijete spolu, iba čakáte nechcené dieťa.

vler
7. apr 2025

@vorkola nedavaj autorke falosne nadeje

autor
7. apr 2025

@lenkakravcova ja ho neotravujem..nepíšem mu vôbec

mk22
7. apr 2025

No zabolelo.. Ale bud k sebe úprimná, riešili si dieťa, budúcnosť?
Nie, mali ste sem tam prílez sex.. A dieťa mu nsbura jeho rozbehnutý pohodlný život.. Nesmieš sa čudovať.

macatt
7. apr 2025

Najlepšie bude ak na neho zabudneš, dieťa chlapa nezmení na vzorného otecka, keď ho nechcel..
Aj teraz ti dáva najavo ako bude vyzerať tá jeho pomoc..
Radšej sa nastav tak, že to zvládneš bez neho, lebo inak sa budeš len trápiť,
držím palce nech ste v poriadku🫶

vilma7
8. apr 2025

Tiež som toho názoru, že nečakaj od chlapa zázraky. Nechaj ho žiť ďalej ako si žil, potrebuje nezáväzný sex kedy naň bude mat chuť a nie skákať okolo tehotnej ženy, s ktorou spával a nemal vzťah.
A ty hlavne necirkusuj...tehotenstvo nie je žiadna choroba, na vyšetrenia ako aj ku pôrodu nepotrebuješ doprovod. A už vôbec by som nechcela soprovos o d.niekoho, kto ako o dieťa a ani mňa záujem nemal.
Rieš si svoje veci, nerieš jeho. Jeho dieťa nezmení. A ak hej, tak to by sa stal asi zázrak.
Lebo on bude možno pre teba ešte väčším stresfaktorom, ako celé tehotenstvo...raz bude tu, potom nie, raz povie ono...potom zas tamto, potom sľúbi a nesplní...zabudni na neho ako na potenciálneho partnera. A ak sa ním stane, bude to pre teba len príjemným prekvapením.

slavka1988
8. apr 2025

@vilma7 žiaľ si zrejme myslela ze dieťaťom ho prinúti pre zmenu akú by chcela, ale to ma vždy skôr opačný efekt

maryetta
8. apr 2025

Ja by som to naopak nejako neriesila. Nesilila.
Myslim ze je to na teraz este relativne ok. Je prave super ak chce zastavat ulohu otca. Na ktoru sa pripravuje aj ked v pbrovskom soku.
Tym sokom si prechadza kazdy. Aj ten co dieta dlhodobo planoval...
absolutne by som netlacila na pilu. Uvidis ako sa bude spravat do porodu. Ci ho zapises aj do RL dietata a ako to bude dalej. Uvidis ako to bude medzi vami. Dieta je uz "len bonus". Rodicia budete ale ci aj prtneri....???

minenkaa
8. apr 2025

@maryetta moc ale na nej nezalezi,ci on bude zapisany v rodnom liste

maryetta
8. apr 2025

@minenkaa tak jasne ze nie iba na nej. Preto pisem ze ako bude on do porodu. Ktovie co bude o tyzden. O mesiac. Mozno on sam nebude chciet... ktovie...

petulda333
8. apr 2025

Volali ste si denne 2h a ty si nevedela predtym,ze dieta nechce? Kde bola ochrana? Ano,ani on sa nechranil,ale za mna by sa hlavne mala chranit zena,kedze ona to potom vsetko znasa...ach...velmi si rozmysli ci to dieta chces. Poznam par deti,ktore vzisli z takych nahod a je mi ich luto...nenesu to dobre