icon

Ako riešiť tichú domácnosť bez hádky?

15. mar 2025

Ženy, máte skúsenosť?
Ani sme sa nepohádali. Stalo sa to už viackrát, že z ničoho nič - tichá domácnosť.

Mám sa prihovoriť a dopytovať dôvodu? Trvá to roky.
Rozmýšľam, že prvýkrát sa mu prvá neprihovorím.
Nie som si vedomá žiadnej mojej chyby. Proste muž so mnou nehovorí bez hádky a bez dôvodu.

Strana
z5
janickacrazy
16. mar 2025

@hankab to sa ozýva asi jeho vnútorná žena 😁

hankab
16. mar 2025

@janickacrazy urcite ano 😅
Inak je zaujimave, ze vacsinou sa toto prirovnanie spaja so zenami. A tu v tejto teme vlastne vyplynulo, ze chlapi to robia hodne tiez 🤷🏻‍♀️.

tilly
16. mar 2025

My sme takto od včera. Chodí okolo mňa a len vzdycha. A mňa to tak nebaví... vo štvrtok som si dovolila nenatankovať do svojho auta. Nestíhala som, najazdila som 100km po meste ako blázon od klienta ku klientovi a skrátka som nestihla. Potom, večer sme išli spolu a musel tankovať on, tak to bol problém, pritom, keby so mnou nešiel, tak by som si natankovala. Potom som si dala v piatok v krčme obrátený strik, asi 4 (čiže 4 deci vína) a popri posedení s kamošmi som kontrolovala maily, lebo mam rozrobený obchod a v sobotu bol na mňa pubertak drzý, tak som sa ohradila a už bolo zle. Tak som povedala, že si idem vyvetrať hlavu, zobrala som psa von. Vo venciacich handrach s mastnymi vlasmi, ale dovolila som si namaľovať sa, tak to bol klinec do rakvy, mam ticho doma. Zlá žena som. Ale už nehodlám ustúpiť. Vždy, prídem ja ako psík, ale už ma to nebaví. Nech trucuje.

zuzana76
16. mar 2025

@tilly nevidim jedno tvoje pochybenie

majo111222
Odpoveď bola odstránená
tilly
16. mar 2025

@zuzana76 určite tam niečo bolo, ale nie tak hrozné, že ma takto tyra. Mala som svoje dni tento týždeň, celý týždeň sa so mnou baví na pol úst. Plné🥚🥚 budú ten problém, ale podlizovat sa už nebudem. Nebaví ma to.

tilly
16. mar 2025

Ja by som to celé potrebovala vidieť z nadhľadu, ale žiaľ mám to len subjektívne. Puberťák tiež síce povedal, že to nechápe, ale tiež nemá objektívny pohľad.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
enmery
16. mar 2025

@tilly Opýtala som sa frajera, čo si o tom myslí. Nie si vadná, podľa neho sa vadne zachoval Tvoj partner. Máš pohľad muža. Asi sa to nestalo prvýkrát.

tilly
16. mar 2025

@majo111222 hej, puberťák je syn a občas sa správa otrasne... ako puberťák... no a som si dovolila povedať, že si zo mňa robia fackovacieho panáka

majo111222
Odpoveď bola odstránená
tilly
16. mar 2025

@enmery nie je to prvý krát, ale vždy v tom bolo niečo, čo ma mrzelo, napr. bola som s kamoškami večer tancovať, prišla som o tretej, ok, dalo sa to vysvetliť, bavili sme sa, tancovali sme, nemala som pojem o čase, alebo prišiel veľký balík z BS, o ktorom som mu nepovedala v čase, keď fakt nebol priestor na balíky (staviame dva domy, takže sme v šetriacom režime), zas ale boli tam topánky synovi na maturitu a ruksak pre mňa na ntb do práce, to sa tiež dalo vysvetliť a urovnať, ale teraz... trucovať za to, že som išla so psom von namaľovaná, že som nenatankovala, to mi už príde vymyslanie problému, kde nie je.

tilly
16. mar 2025

@majo111222 vydusí ma, čakám to, ale tentokrát ma to nemrzí, lebo neviem, čo som takého urobila zle

danielahamar
16. mar 2025

@tilly tak toto by som nedala a x 2 už vôbec nie. Aj vieš prečo sa tak muž chová? Neurobila si vôbec nič zle. Koľko ste spolu?

enmery
16. mar 2025

@tilly On je zošokovaný, lebo doteraz si ty vždy prišla a snažila sa urovnať. Pravdepodobne sa Ti ešte nikdy neospravedlnil. A tiež si myslím, že za tým je hlbší problém. Ja by som takto žiť nevedela.

luccija
16. mar 2025

@sova7
@hankab preto ich treba ignorovať a ja by som vydržala dlho😛slovami čo ti je, prečo sa hnevás, udobrime sa mu to len lichotí, lebo vie, že ťa to trápi atď...a ON je ten, ktorý sa s tebou začne rozprávať, keď uzná za vhodné, on ťahá za nitky ako to bude ďalej.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
nikolla2
16. mar 2025

@tilly je to manipulátor a narcista ....toxická osoba .... Utekaj čo najďalej...... Viem , o čom hovorím..

tilly
16. mar 2025

@majo111222 no nechápem tiež

tilly
16. mar 2025

@nikolla2
@enmery
@danielahamar sme spolu 25 rokov, už som si zvykla. Urobí to párkrát do roka, len väčšinou v tom fakt niečo je.

sonyx821
16. mar 2025

Ak ho ľúbiš myslím že vzťah “nenapraví” že mu to vrátiš…to nemá zmysel.
Skusila by som urobiť nieco čo si do teraz neurobila, existuje spôsob komunikácie bez slov.
Možno si to skúšala ale ja keď niecom u nás doma moj muž prechádza a takto sa sem tam vypne aj keď nie úplne že by nehovoril ale cítim že je hĺbavý tak ho chytím za ruku dám mu na nu pusu a fungujem ďalej popri činnosti len tak to spravím alebo na hlavu alebo ho len pohladkam a som ticho.
Keď si ľahneme zak mu zacnem masírovať tvar alebo ho normálne pomasirujem na chodidlacha lebo chrbte keď sa uvoľní sám vecsinou povie že mam stres koli.. práci, peniazom alebo konkrétne s amojol niečo stat..
Ale som ticho a neradil mu na to čo povie čo by mal urobiť to nehovorím lebo podľa mna potrebuje len vypocut. Pomenujem len to co povie “áno vidím že máš stres” alebo vidím že si unaveny máš toho veľa.. myslím že niekedy je sobre keď pomenujes jeho pocity ty keď ich sám nepovie alebo iba naznačí.
Možno sa tichom lieči..

Som zvedavá ak to skúsiš či sa nieoc udeje v tebe v nom. Možno sa porozprávate len vypočujete.

mnamko
18. mar 2025

Ked sa prihovori,mu povedz že teraz sa nebudeš snim baviť ty,nech vie aké to je ,a vydrz aspoň týždeň

Strana
z5