Ako riešiť tlak starých rodičov na návštevu?
Baby, moje deti (8 a 5) nechcú ísť spať ani prázdninovat k starým rodičom, majú ich radi ale byť tam nechcú..mne to nevadí vôbec , ale svokrovci to nechapu,nútia ich , doslova ich nútia, už to deťom aj mne lezie na nervy..muž im nič nechce povedať,lebo oni sú extrémne ale ozaj extrémne urážlivý..deti im hovoria že nechcú..
Akoby ste to riešili? Viete oni sú není zlý ale nevenujú sa im, tam televízne noviny aj o 12,aj 5 aj 7 večer, medzi tým bez servítky ..my stále niekde lezieme, a všetko robím len aby bolo dobré..oni ich chcú lebo sa nudia ale keď sme tam tak je v kuse na telefóne ..
povedala by som im, že sú vo veku kedy chcú a potrebujú aktivity, to je fakt, s vnúčencami sme boli pozrieť motýliu farmu, bicyklujeme, ideme s nimi na korčule, majú 5 a 9 a nechcú byť na záhrade, kde majú pomaly všetko, pôjdeme na 4 dňový výlet, s rodičmi idú teraz mimo SR a stále buď niekam idú alebo športujú, deti sa pri starých rodičoch ktorí sa im nevenujú nudia a tak ako píšeš stravu majú takú ako pri rodičoch, akurát im tak dovolíme zmrzlinu navyše
@alenka58 keby sú taký starý rodičia že idú , aktivity a všetko nie je problém ,ani tá zmrzlina navyše..ale aby ti malý vracal pomaly každú návštevu od nich ,lebo tlačí do nich všetko rad radom a v noci musíš prezliekať posteľ aj 2 krát , čo sama čokoláda tak myslím že to nie je celkom v poriadku
Bohužiaľ, deti už majú program a nedá sa. Určite by som netýrala a neohrozovala vlastné dieťa len preto, lebo oni sú otravní a ani by som do tých diskusií nezaťahovala deti - to vydieranie im tiež nerobí dobre...
Tiež chodím najradšej s dcérou k starým rodičom aj ja, aby sa tam nenudila.
Navyše svokor aj nadáva svokre škaredo, aj do p.c..aj do tlstých a tak ,aj pred nami , nechcem aby to deti počuli ..
Netreba sa tým vôbec zaoberať . Ty už máš dosť veľké deti , aby vedeli či chcú , alebo nechcú . Svokrovci si to robia sami a ja osobne by som si vyprosila , aby ich svokra nazývala mamickármi ! To je čo za oslovenie vnúčat?
K hentej pani a budovaniu vzťahov sa netreba ani vyjadrovať , to je pacient sám o sebe 😂
Jaaaj aj my počúvame ako mája dcéra len pri mame sa drží ale nič iné. Neostáva, dcéra nechce neostáva. Nemá tam problém byť, ale nechce tam byt sama a ja ju nenútim
A teda čím viacej takto počúva tým menej tam. Ma dcéra chuť byť lebo tie reči jej idú na nervy
Tak 5 a 8 rocne deti by sa mali vediet uz zahrat same. Lenze dnes je taka doba, ze sa robia detom animacie od 3och mesiacov az do 16 rokov. Vasa generacia sa vedela vyhrat aj sama, uz som to tu pisala. Zato nie ste zaostale a prave naopak, ste schopne. Neviem, ci vase deti take budu, kedze nie su nutene rozmyslat nad nicim, netrenuju fantaziu, dokonca nebudu ani trpezlive, lebo ihned dostanu, co pipnu. Priznam sa, aj my, stari rodicia, sme sa museli tomu prisposobit a vnucatam vymyslat program. Ja s mm sme stihli, vrtki, soferujeme, ale najradsej sme s vnucatami doma na dvore, prip na nedalekom ihrisku, ci ideme na zmrzlinu. Na vylety s nimi nechodime, je to pre nas unavujuce. Ak su tvoji starki obezni a nevedia sa poriadne hybat, je pre nich namahave skakat okolo vnucat. Max tak zahrat spolocensku hru. Ale ak maju dom zahradu, mohli by si tam deti najst zabavu aj same. Co sa jedla tyka, to by si s nou mala vybavit. Ale zato, ze babka sa nevladze vnucatam venovat podla ich a tvojich predstav neznamena, ze si nemoze na ne narokovat. Su uz dost velke, tak im vysvetli situaciu a presvec ich. A svokre stanov pravidla.
Nehrozi! My sme boli s babkou od mamy varení pečení, aj s bratrancami sesternicami. Takmer vždy nás mala všetky 4 deti. Ešte ako 12-13 ročník sme na záhrade do polnoci hviezdy pozerali a rozprávali sa, opekali. Babka s nami tiez nechodila po výletoch, boli sme na dvore, vybehli na lúku, po dedine. Telka tam bola o šťastí, ked pršalo signál ziadny 😂 Ó čas sa s nami pohrala aj a aj karty sme mastili. Ziadny extra program detský ale bolo super.
Známa tiez nie je modelka, skôr viac než plnostihla. O vnucence sa starala od babetka a tiez ziadne speci programy, výlety. Ide o prístup, nie animátorov deťom.
Takže ti tvoji svokrovci sú proste hnili a deti vycítiť skutočný záujem.
Naša babka nebola typ rozprávkovej Babičky, aj náš zaujala aj sa nám neprávom nejaký šľahanie ušiel. Ta neriesila kto zavinil zväzu. Ale nebolo to na dennom poriadku a robila obcas s nami sprostosti a bola sranda.
Ti tvoji babka dedko potrebujú animátorov, tak nech si zaplatia netflix a bude 😉 Nedala by som deti takym akoze starým rodičom, už vôbec prti vôli a keď ich ľadu je kadecim 🙈 A to my sme tiež mávali bezne kura a zemiaky na masti, bôčik aj spekacky. A nikto z nás nebol testy, ani babka - ôk, plnostihla 😉. Všetko s mierou a aj zemiak so slaninou je super.
@oli18 aj moje deti sa zahrajú aj samé , vypustíme ich aj samých na dvor..ale keď niečo chcú aby svokor začal kričať, lebo televízne noviny hrajú , čo do p.ci zas chcú ? No načo?a svokra a pravidlá? Zartujes?
@janinah vôbec nie , ale ty aj čítaš čo autorka píše … 8 a 5 ročne dieťa nechce spávať babky a deda a hneď sú mamickarske deti a čo ja viem čo . Osemročné dieťa už veľmi dobre vie , prečo tam nechce spať . Skôr by sa dedkovia mali uvedomiť , prečo asi tam tie deti nechcú byt
Ooo , ty sa neboj , moje deti starých rodičov zbožňujú , ale oni sa im aj odmalička venujú a nemusia s nimi na silu tráviť čas
moje deti maloco chodili k svokrovcom, lebo ja som vzdy vravela, ze s tym nemam problem...len su potrebne k tomu dve podmienky.
Prva --- deti chcu ist.
Druha - stari rodicia chcu deti.
U nas nebola splnena vacsinou ta druha podmienka, svokrovci mali vzdy 100 a jednu vyhovorku, preco teraz nie, ani nabuduce, ani nikdy.
Potom uz ani deti nechceli.
a mmch. pri takejto obeznej osobe by som deti nenechala. Deti su nevyspytatelne, to 5 rocne sa moze vychytit niekde na ulicu za niecim zaujimavym a svokra sa ani nepozviecha na nohy, nieto za nim bezat. Detto keby sa dietatu nieco stalo doma...deti z nudy, ked sa im nik nebude venovat mozu nieco vyviest, stiahnut na seba nabytok, tazky predmet, zapnut plyn. Oni budu cumiet do telky a nic si nevsimnu.
Kolko je pripadov, ze urazy deti sa stali so starymi rodicmi, ktori nevedeli ake maju tie deti zvyky, reakcie.
moja svokra napr. raz nechala ani nie rocne vnuca pri nej hrat sa na zahrade - ja v dobrej viere ,ze mi varuje dieta som bola prec, muza poslala na vysoky strom oberat ovocie a medzitym postavila pri letnej kuchyni obrovsky hrniec s variacou kukuricou zapnuty na platnicke s visiacou predlzovackou na malom vratkom stoliku....
Maly bol presne vo veku ked sa dieta stavia na nohy, chodi okolo nabytku a stahuje vsetko co visi zo stolov a nabytku. ... Pridem do zahrady a skoro som stuhla od hrozy, maly pri stoliku s vriacim hrncom, chyta tu predlzovacku a svokricka odbehla nieco pomiesat v kuchyni. 😖 Doteraz mi je slabo, ked si na to spomeniem.
a ona este spokojna, vsak ON ma vediet, ze horuceho sa nema chytat. No jasne 11 mesacny si spoji viciacu snuru a hrniec ... svokra uz davno mala male batolata, zabudla co dokazu a co nie. A inak tiez bola komotna, obezna...kym by k malemu prisla ,uz je hrniec na nom.
tiez mali svokrovci asi taku predstavu, ze nech deti pridu...ale nech neotravuju, hraju sa v izbe a daju nam pokoj. 5 x denne najest, jest a jest...je hlavna starostlivost a dovi dopo.
Ja som od nich nechcela aby s nimi skladali lego ci im robili animatorov, ale aspon ich zabrat do bezneho zivota, brat ich do obchodu, piect spolu kolace, krmit zajaciky a tak... ale nic z toho, oni nech len sedia a su "poslusni" nech oni mozu varit a pozerat telku, ta u nich v kuchyni hucala nepretrzite.
No hold, mala si sa vydat do lepsej rodiny 🤷
Tak urob kompromis, pohovor si s deťmi že to raz vyskúšate, na jednu noc.. proste zážitok je aj to že su u babky a jedia čokoládu..
My sme tiež s mužom aktívni, sme stále.mimo domu, babka je zdr. Na tom ťažšie, ale keď sa minulý rok cítila v lete lepšie a chcela deti boli tam týždeň.. samé nechceli, ja som to nepotrebovala ale kvôli vzťahu som ich tam dala.. práveže sa mi páčilo že zažili aj nudu u babky, jedli blbosti, cumeli na telku.. zobrala ich do kníhkupectva a kina čo bol podla mňa super program.. áno, s nami možno zažijú viac, ale čo je zle na Tom že sa chvíľu ponudia u babky, majú ju radi.. na jednu noc to prežijú, babkovci budú spokojní a vy si s mužom urobite program..
@januska12323 možno preto má averziu lebo sa k takým istým starým rodičom radí. A sama by musela, že ako starý rodič nestojí ani za fajku dymu
Nechcu nedaj a hotovo, ani by som to neriešila ..
@janinah úcta a pokora by mala byť obojstranná. A áno, pacient je ten, ktorý si myslí, že by mal byť rešpektovaný aj keď on to slovo voči iným nepozná. Keď niekto nerešpektuje nevestu a jej výchovne metódy, stravovacie návyky, nebude snáď ticho len pre to, že jej niečo povedal starší človek. Vekom sa patent na pravdu naozaj nezískava.
@lavender94 no ja som fakt tolerantna, bohuzial obe strany starych rodicov nasich deti sa mierne povedane za vnucatami nepretrhli, take rozmaznavanie sladkostami by som este brala za najmensi problem. /kiezby rozmaznavali/...ale aj tolerancia ma svoje hranice.
aby okolo mojich deti s prepacenim "pitchoval" stary vulgarny dedo a male deti to boli nutene pocuvat, este k tomu na adresu vlastnej babky, a ziadne venovanie len telka a jedlo..tak taketo prostredie a spomienky ziadne deti nepotrebuju.
ani moja babka sa nam nevenovala v zmysle hier ci vyletov, ani knizky nam necitali - pohrali sme sa sami...ale s nami zila, bola laskava a pobozna, dedovi z ust nadavka nevysla nikdy, nechodil ani do krcmy. Dali nam misku do ruky a miesaj, alebo sme mutili maslo, luskali strukoviny a vypustali mak.... Chodili sme na pole okopavat a zberat zemiaky. dali nam metlu do ruky, zametaj dvor, alebo sme kefou suchali "pokrovce" v bodvane. To boli nase "hry a animacie" Dokonca sme par x boli past kravy na luke...stastne chvile detstva.
Moja svokra tolko dobiedzala, ze nech pustim dceru s nou k moru. Kazdy rok uz od vianoc do leta do dcery hucala snad od 2 rokov ze ako pojde s babkou k moru, dcera hovorila ze chce, ja som pochybovala ved ani prespat ju k sebe domov nikdy nezobrala, jeden den s nou nebola... az ma raz nasrala, tak tesne po vianociach, dcera mala 6r. a povedala som ze ok, dobre, moze ju zobrat. Muzovi skoro oci vypadli co sa tak zlakol ze ci to myslim vazne 😃 Odvtedy uz ani slovo, a na konci prazdnin ked sa vratili so svokrom od mora tak povedala dcere ze uz nebolo miesto v lietadle. 😆
A bol pokoj, dcera ma 24r a odvtedy svokra o mori ani nepipla.
Však to je úplná výhra, povieš že tam deti nedáš, oni sa urazia a máš od nich na celé leto pokoj. win win či?
@jana_eyre_2 ale veď to im super program urobila kino a kníhkupectvo 😊 toto nie je ten prípad , naši by sa ani z dvora nepohli , 5 ročný vstáva o 5 každý deň aj na dovolenke, oni vstavaju o 10 ráno ..🤷 chápeš tam nejde o žiadny program ,nikam by nesli
@januska12323 no veď toto 🙈😄
Čítame iba to, čo píše autorka,ktorej mozme,ale nemusíme veriť..lebo vieš len jednu verziu..tu jej😶
.. možno keby sa vyjadrila svokra o autorke by sme zírali jak vizír😄 vždy obdivujem,ako komentujúce papajú všetko aj s nabíjaním,napriek tomu, že druhá strana sa nemôže, nemá ako vyjadriť
*s navijakom
@miskakyska vieš deti su moje, moje deti tam nechcú ísť samé od seba ..ja som sa pýtala či by ste ich tam dávali na silu..a ja som si nerobila deti aby museli.robit spoločnosť starým rodičom ,kde nechcú byť, samé .. ale opýtala som sa , a to že su takýto je pravda..
Ja chápem, len vravím, že niekedy deti potrebujú aj zažiť nudu a nuda u babky je ideálna.. naučia sa aj robiť si program samé a jednu noc a pár hodín cez deň by sa im snáď nič nestalo.. ako vravím, tiež sme aktívna rodina, milujem robiť vseliaky program, ale preháňať sa nemá s ničím.. (moji boli u babky týždeň, za ten týždeň boli v kníhkupectve a kine raz, čiže jeden deň mali program.. inak sa hrali spolu, babka sa im nevenovala neviem ako.. ale boli kreatívni a našli si zábavu a o to islo)
Ale jasné urob ako uznas za vhodné, avšak ja si myslím že nie je nič zle zažiť nič nerobenie u babky..
@jana_eyre_2 a čo s tým jedlom?.môj vracia po takmer kazdej návšteve u nich

@katulienkax a ja nie som bio matka, majú aj Kinder, aj pečené , aj koláč dostanú , ale nie naraz ,nie každý deň a nie celé na posedenie