icon

Ako riešiť zasahovanie tretej osoby do manželstva?

10. nov 2025

Ahojte, koho napadne nieco intelignetne na tuto vec?
S manzelom sme dlho a mame dve vacsie deti. Samozrejme uz mame stereotyp, aj boli rozne krizy. Manzel mal vzdy sklon vidiet veci negativnejsie a je podla mna teraz v krize stredneho veku, bilancuje cely vztah. Tak uz nejaky cas chodi cvicit a zacal sa tam rozpravat s nejakou zenou, s ktorou si vraj ludsky velmi rozumie. Zacal doma vsetko vidit este negativnejsie (hlada si priciny na odchod). Pritom este mesiac dozadu sme chodili spolu na prechadzky, rozpravali sa, drzali za ruku. Rozpravali sme sa o tom, vraj by chcel od nas odist a zacat este novy zivot, stastnejsi. (No jasne, ved niekde ine, bez povinnosti o deti a domacnost to bude urcite veselsie. Kym to tiez nezacne byt nudne ci problematicke.) Ona, ta druha, vraj nechce rozbijat manzelstvo (bla, bla, bla - tak nech si na rozhovory hlada nejakeho nezenateho a bezdetneho, ved hadam vidim a citim, kam sa to ubera. Naopka, ona sa vraj tiez vyjadrila pozitivne).
Premyslam, ze zistim, kto to je a musim nejako zakrocit. Samozrejme tak, aby sa manzel nenastval, lebo mne nejde len o to, aby som ju odradila, aj ked aj to by mohlo viest k tomu, ze manzel sa postupne znormalizuje (aj ked asi sa stale budu vidat), ale hlavne o to, aby sa nenastval.
Tak premyslam, ako to rozumne urobit. Asi priamy rozhovor ci telefonat bude mat prave taky ucinok, ze sa manzel nastve, a na just sa zbali a odide.
Tak baby, radte.

mischy00
11. nov 2025
@cacianka

aby sa muž nenaštval ?! Och budhova noha !
Kontaktovať cudziu ženu ?! Ona nesľubovala pri sobáši. Ale ak je takáto potreba, kwľudne poďme si sadnúť s chladnou hlavou, teda ak vieš že to ustojíš. OK chceš začať nový život, bezo mňa, inde, prípadne s inou ženou, Ok ale sú tu deti a moja predstava a návrh je takáto : deti pôju do striedavej starostlivosti, pekne presne 50: 50, v nedeľu sa pobalia a o 17,00 pôjdu k tebe, pripravíš im večeru a veci do školy, v pondelok ráno odprevadíš, celý týždeň máš službu full servis, či ž škola, jedlo, pranie, desiate, rodičko, lekári, krúžky, až do nedele kedy si ich ja matka o 17,00 vyzdvihnem a začne ten môj full servis. Počas môjho týždňa je všetko na mne. Financie podľa príjmov, %, a nákupy každý nakúpy čo treba, resp. na oblečenie a obuv sa dohodneme podľa aktuálnej potreby. Volať s deťmi si budeme ešte pred večerou, nie krátko pred spaním, aby sme ich nerozrušili.
Chápeš pointu ?
Ostatné napr. s bytom neviem ako máte, komu patrí a ako by sa dal riešiť, či máte kam ísť mimo neho, ale keby ste mali každý svoju napr. garsónku, tak deti by zostali v byte a vy obaja by ste sa tam striedali. Ale kľudne mu to môžeš na tom pohovore bohorovne šplechnúť, že takýto je plán, aby deti boli naporiadku a zažili čo najmenší stres.
Ten geroj to čakať nebude, lebo má plány odletieť a hrať sa veľkého vtáka letáka, na nový život a novú ženu, čo ho doma neprudí že treba deti obriadiť, smeti vyniesť, riady umyť, postele prezliecť. Ked to vyžaduješ ty, tak je to vydieranie a drina, ale ked frajerka tak je to erotika a romantika voňavé nové obliečky navliekať...
Máš gule na silný a rázny pohovor ?!

@cacianka toto je presne to, co by som mu povedala aj ja, žiadne, ze šupky hupky do novej náruče a postieľky.....pekne krásne mu natvrdo povedať, co očakávaš po jeho odchode. Ze nový život neznamená, ze ten starý sa zrazu skartuje 😉.
Plus mu nezabudni povedať, ze začneš teda aj ty cvičiť a aby ti nebolo smutno pri toľkom cvičení, nájdeš si tiež spriaznenú dušu na zmysluplné debaty o živote.
@anonym_autor

sissy27
11. nov 2025
@anonym_autor

Chapem baby vase rozhorcenie a aj som standardne cakala, ze sem pridete skor moralizovat ako s napadom na konkretne riesenie. Nemusite chapat nasu situaciu, zrejme nie ste v krize stredneho veku, tak vas poprosim skor ozaj o tie vecne navrhy.
@anonym_5c455f Nevinna zena? Ktora zvadza zenateho s dvoma detmi? No to mate pekne nazory.
@janinah Toto sme riesili, so striedavkou suhlasi, aj s rozdelenim majetku, no myslim, ze si okrem nej idealizuje aj toto. Neverim, ze sa tym detom popri novej potencialnej zene bude venovat tolko kolko by mal, uz som toho v okoli videla dost, deti odklada u starych rodicov a podobne.
@zuzanka.zuzu Presne tak. Kazdy obcas potrebuje pomoct na zivotnej krizovatke.
@lentakyterapeut Pomaha a udajne vyzeram lepsie ako ona. Len s nou si tak rozumie..... no ved hej, zatialco mi doma riesime ako si podelime domacnost, co treba kupim, co vybavit, a pomoc s projektami a ulohami deti, tak tam si pokecaju o nesmrtelnosti chrusta. Chapem ze to je zabavnejsie.
@maryetta No ved ked nechce rozbijat, tak jej to pripomeniem, ze rozbija, lebo ja neviem, ako si to ni medzi sebou narozpravali. On jej polamentuje aky je nestastny doma a ona skoci, nebude prva.
@sissy27 Predstav si, mam ho rada. A vidim ze ma krizu a vidim, ze toto ho nejako v tej krize posunulo, lebo si to idealizuje. Nakoniec to moze lutovat ale bude neskoro a zahodime vsetko dobre.
@zara3 Ano, takto to citim
@minenkaa Wav a toto vam doma funguje?

Ona je tiez nejako zronena vztahom, tiez sa ide asi chopit slamky, vsak sa riadne nepoznaju.
No zeny, napisali ste mi, co viem aj sama. V podstate ziadna nenapisala ani slovko o tom, ako by sa to dalo spravit dostojne s pozitivneym vyledkom, ja totiz verim, ze sa to da.

@anonym_autor ty veríš tomu, že sa to dá napraviť, väčšina z nás asi nie. Lebo pre nás je vo vzťahu veľmi dôležitá dôvera a to nie je niečo, čo len tak zlepíš. Aj keď odpustíš, tak nezabudneš a pravdepodobne budeš žiť už len život stopovacieho psa - budeš sledovať každý jeho pohyb, slovo, aktivitu, nádych, žmurknutie a analyzovať, či náhodou sa niečo zas nedeje.
A uvedom si ešte jednu veľmi dôležitú vec - na vzťah sú potrební dvaja. A tvoj muž očividne nemá záujem pracovať na vašom vzťahu, on už má hlavu aj vtáka inde. Keby prišiel s tým, že "zlato, som ti vďačný za tie roky spoločného života, ale dostal som sa do bodu, kedy pochybujem o našom vzťahu, niekoho som stretol, rozmýšľam čo robiť" tak by som bola za to všetkými 10 to skúsiť zachrániť a nájsť tú stratenú iskru. Ale keď ti na rovinu povie, že s tebou nie je šťastný a túži ísť inde? Tam za mňa už nie je o čo stáť, ale tak každá sme iná, každá máme tú hranicu, čo ešte sme ochotné tolerovať alebo o čo sa oplatí bojovať, niekde inde.
Ale tak nechaj ho ísť a uvidíš - možno sa ti fakt o 3 mesiace vráti so sklopenými ušami. A možno nie, možno fakt bude šťastnejší inde.

bonboniera
11. nov 2025
@anonym_autor

Chapem baby vase rozhorcenie a aj som standardne cakala, ze sem pridete skor moralizovat ako s napadom na konkretne riesenie. Nemusite chapat nasu situaciu, zrejme nie ste v krize stredneho veku, tak vas poprosim skor ozaj o tie vecne navrhy.
@anonym_5c455f Nevinna zena? Ktora zvadza zenateho s dvoma detmi? No to mate pekne nazory.
@janinah Toto sme riesili, so striedavkou suhlasi, aj s rozdelenim majetku, no myslim, ze si okrem nej idealizuje aj toto. Neverim, ze sa tym detom popri novej potencialnej zene bude venovat tolko kolko by mal, uz som toho v okoli videla dost, deti odklada u starych rodicov a podobne.
@lentakyterapeut Pomaha a udajne vyzeram lepsie ako ona. Len s nou si tak rozumie..... no ved hej, zatialco mi doma riesime ako si podelime domacnost, co treba kupim, co vybavit, a pomoc s projektami a ulohami deti, tak tam si pokecaju o nesmrtelnosti chrusta. Chapem ze to je zabavnejsie.
@maryetta No ved ked nechce rozbijat, tak jej to pripomeniem, ze rozbija, lebo ja neviem, ako si to ni medzi sebou narozpravali. On jej polamentuje aky je nestastny doma a ona skoci, nebude prva.
@sissy27 Predstav si, mam ho rada. A vidim ze ma krizu a vidim, ze toto ho nejako v tej krize posunulo, lebo si to idealizuje. Nakoniec to moze lutovat ale bude neskoro a zahodime vsetko dobre.

Ona je tiez nejako zronena vztahom, tiez sa ide asi chopit slamky, vsak sa riadne nepoznaju.
No zeny, napisali ste mi, co viem aj sama. V podstate ziadna nenapisala ani slovko o tom, ako by sa to dalo spravit dostojne s pozitivneym vyledkom, ja totiz verim, ze sa to da.

@anonym_autor autorka lenže ty sa pýtaš ako spraviť dôstojne niečo co s dôstojnosťou nemá nič spoločne. Preto si žiadne odpovede podľa svojho gusta nedostala. Chlap ta ma u riti, kvôli nejakej pinde z fitka ktorú pozná tri dni aj s cestou chce od teba a od deti odísť a tvojim najväčším problémom je ako tu zenu odplašiť aby sa ON nenastval? Dôstojnosť okolo tohto ani nešla. Keď tuto nebodaj odplašíš, dôjde ďalšia a s ňou co? To iste?
Keď chceš bojovať, tak ja neviem, urob zo seba najväčšiu samicu ktorá bude samé pochopenie a nulové povinnosti (ale to tiež s dôstojnosťou nemá nič) - ty sama vieš, či je manžel tak nenahraditeľný finančne ze sa ti oplati robiť zo seba … preto ta neodsudzujem, len tvoje riešenie problému je strasne krátkozraké.

minenkaa
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor či nám doma funguje,že sa k sebe slusne správame?Ani funguje,ja narozdiel od teba mám doma muza a nie chudáka a na druhej strane ja som človek ktorý je k svojmu mužovi slušný a to iste aj žiadam

jizanka
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor určitě by vztah spravit šel. Ale to by jste museli chtít oba. On je už hlavou u ní.....a když řešíte majetek, tak už ona čeká, že je to vyřešeno a půjde k ní. On už se vidí s ní a plánuje si šťastnou budoucnost. Bude lepší když odejde a zažije realitu, třeba se mu trošku v hlavě rozsvítí, že představy a realita můžou být hodně odlišné. Nech ho jít, teď ho nijak nepřesvědčíš ani nezastavíš.

mischy00
11. nov 2025

@anonym_autor ak uz je zalaskovany inde, ty si teraz len prekážka a čokoľvek povieš, urobíš ho len irituje. Tu jediné co pomôže, je jeho vlastné uvedomenie alebo keby ho dotyčná pošle niekam.
Chceš prosiť, vyhrážať sa, plakať, ignorovať? ....ak on sám nechce, nic neurobíš. Budeš mat doma chlapa, jeho telo ale dušu a myšlienky bude mat inde.
Bojovať sa da vtedy, ak chcú dvaja...nie iba jeden.

minenkaa
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty si uplne mimo a ako to chces riesit,buď to skončí ak ti to vadí alebo cuš abcakaj kým sa vráti
Tu ide o to ako sa on k tebe správa,ty si pre neho kamarátka a nie manželka a myslím,že iba zvyk

cacianka
11. nov 2025

Neviem ako to chceš urobiť ? Vzťahy, manželstvo nie je stroj, autíčko, motorka, že opravíš, vyrobíš novú súčiastku. Na riešenia nie sú návody, nikto na svete ich nemá, len nejaké čiastkové nápady, a tie ti tu píšeme, aj keď to nie je podľa tvojho gusta.
Každý človek je iný, takže vzťahy medzi partnermi /manželmi sú úplne ale že úplne rozdielne, lebo nikde na svete nenájdeš identické a už duplom nie stovky aby sa dali použiť ako vzor na napísanie návodu, predpisu.
Takže ani u vás nefunguje nejaký pomyselný gombík ktorý zapneš a premietne ti ako trenažér ako máš prejsť labyrint riešenia.
My ženy ti môžeme napísať názory, nejaké vlastné skúsenosti, zážitky, aby si si prečítala, porozmýšľala a vybrala nejaké odrobinky ktoré ťa inšpirujú a aj tak si to musíš poriešiť podľa všetkých vašich okolností. Vašich - nie našich.
nemaj nereálne očakávania od nás, ako máš riešiť muža aby sa nenahneval , lebo my ženy by sme sa nahnevali a naši muži by neskončili bez následkov. a to je veru echt rozdiel od teba.

cacianka
11. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor ty si uplne mimo a ako to chces riesit,buď to skončí ak ti to vadí alebo cuš abcakaj kým sa vráti
Tu ide o to ako sa on k tebe správa,ty si pre neho kamarátka a nie manželka a myslím,že iba zvyk

@minenkaa máš trochu radikálne vyjadrenia, ale v podstate máš pravdu.
mne toto povedať muž, alebo sa správať tak, ako tento že cvičiť a rozjímať o dúhe a jednorožcoch chodí s nejakou inou ženou ako slušne riešiť a rozprávať sa so mnou, tak taký mráz a výbuch sopky v jednom divadle by asi veľmi ťažko zvládal.

anonym_16f1e9
11. nov 2025

Nooo ak chceš o neho ešte zabojovať tak neuvazuješ správne! Kašli na ňu! Tvoje zbrane sú v teple domova! Zabezpeč doma rodinnú pohodu,dávaj teraz viac ako dostávaš,staraj sa extra o seba,chodievaj von niekam s kamoškami pekne sexi oblečená..proste vzbudzuj v ňom žiarlivosť a hlavne nech si uvedomí že aj ty si ešte žena,re iného tiež atraktívna..

minenkaa
11. nov 2025
@anonym_16f1e9

Nooo ak chceš o neho ešte zabojovať tak neuvazuješ správne! Kašli na ňu! Tvoje zbrane sú v teple domova! Zabezpeč doma rodinnú pohodu,dávaj teraz viac ako dostávaš,staraj sa extra o seba,chodievaj von niekam s kamoškami pekne sexi oblečená..proste vzbudzuj v ňom žiarlivosť a hlavne nech si uvedomí že aj ty si ešte žena,re iného tiež atraktívna..

@anonym_16f1e9 že žiarliť,žiarliť môžeš na niekoho kto ta aspoň trochu priťahuje a tento jej kamarát ,je len kamarát

anonym_16f1e9
11. nov 2025
@minenkaa

@anonym_16f1e9 že žiarliť,žiarliť môžeš na niekoho kto ta aspoň trochu priťahuje a tento jej kamarát ,je len kamarát

@minenkaa muži sú majetnicki..veľa z nich ma doma svoje ženy okukane s pozerajú sa na ne trošku inak..ak by ho trošku zneistila tým, že ju doma zrazu neuvidí iba v pohodlnom domácom oblečení ale nafintenu s novým parfumom ako sa niekam párkrát chystá a záleží jej natom ako vyzerá,ver žeby spozornel!
Keď ho nechce stratiť, vidím to skoro ako jedine riešenie..plus ta pohoda a teplo domova..menej sa baviť o logistike domácnosti a rodiny,viac len tak o blbostiach s úsmevom na tvári..

minenkaa
11. nov 2025
@anonym_16f1e9

@minenkaa muži sú majetnicki..veľa z nich ma doma svoje ženy okukane s pozerajú sa na ne trošku inak..ak by ho trošku zneistila tým, že ju doma zrazu neuvidí iba v pohodlnom domácom oblečení ale nafintenu s novým parfumom ako sa niekam párkrát chystá a záleží jej natom ako vyzerá,ver žeby spozornel!
Keď ho nechce stratiť, vidím to skoro ako jedine riešenie..plus ta pohoda a teplo domova..menej sa baviť o logistike domácnosti a rodiny,viac len tak o blbostiach s úsmevom na tvári..

@anonym_16f1e9 ale prosim ta majetnicky ,to je aj veľa žien ,ale to neznamena žiarliť,to znamená vlastniť a to ho domov nedotiahne

anonym_d49210
11. nov 2025

@anonym_autor nerob to.Nech ide.. hneď večer mu zbal tašky, aby nemusel bilancovať a popraj mu krásny šťastný život.Toto bude väčší šok ako sa ponižovať a vypisovať inej žene nikdy by som to nespravila.Ked je tvoj muz rozhodnutý nič ti nepomôže a takto mu aspoň ukážeš, že nebudeš tá, čo bude plakať do vankúša, kým sa milostivy rozhodne čo chce.

luccija
11. nov 2025

@anonym_autor čím budeš viac rozprávať o tom, že by ste mali zostať spolu atď, tým bude viac na koni, že ho chcú dve ženy.To je milé, že sa s tebou rozprával, že chce žiť lepší život😂začni aj ty chodiť do fitka, s kamarátkou nesed doma, kým on robí zo seba kohúta vo fitku.Nesed doma ako inventár domácnosti.Ak nebude chcieť striedavku nikdy ju nedostane a má čas na seba a frajerku.Ano, v tomto ťahajú ženy za kratší koniec, lebo žena v prvom rade mysli na deti.Tak sa mi zdá, že očakáva, že rozhodneš zaňho.Ja by som neprosila a nevyhrážala a ani nikoho nekontaktovala iba by som tiež začala žiť.Ty budeš variť večeru doma s deťmi a on chodiť flirtovať do fitka

tiezjedna
11. nov 2025

Pozri autorka, ja viem, že je to ťažké, ale pripúšťaš si možnosť, že on proste chce odísť? Že tá pani z fitka je len neplánovaný urýchľovač a pravdepodobne jeho životom len prefrčí? Že aj keby si urobila prvé posledné, tak výsledok bude rovnaký? Máš pravdu, určite má krízu stredného veku, zvlášť, ak sa motá okolo 40, vtedy mnohým chlapom hrabe. Prehodnocujú, porovnávajú, menia pohľad na svet, na seba a aj na svojich najbližších. Najčastejšie na manželku, bohužiaľ aj tú, ktorá bola v ich pevný bod vo všetkých smeroch - od oddanosti a podpory, cez vizáž až po sex. Proste chcú niečo inak a s ňou to už "nejde". Je to trápne, malicherné, prvoplánové a desivo sobecké, ale tak to proste majú. Ja by som na tvojom mieste v klidu, so vztýčenou hlavou (a patričnými nárokmi) vyklidila pole. Uvedom si, že on ťa momentálne v žiadnom ohľade nevníma ako záchranára, on ťa vníma ako niečo, čo už nechce. Problém. Maj svoju hrdosť, vytrieskaj z toho, čo sa dá (alebo nevytrieskaj, to je na tebe) a dopraj priestor sama sebe. Čo ty vieš... možno tým ponúka šancu na lepší život on tebe😉

anonym_4205e8
11. nov 2025

@anonym_autor a prečo chceš riešiť ju? Veď rieš muža,on ťa aj tak uz nechce tak kašli na neho

autor
11. nov 2025
@tiezjedna

Pozri autorka, ja viem, že je to ťažké, ale pripúšťaš si možnosť, že on proste chce odísť? Že tá pani z fitka je len neplánovaný urýchľovač a pravdepodobne jeho životom len prefrčí? Že aj keby si urobila prvé posledné, tak výsledok bude rovnaký? Máš pravdu, určite má krízu stredného veku, zvlášť, ak sa motá okolo 40, vtedy mnohým chlapom hrabe. Prehodnocujú, porovnávajú, menia pohľad na svet, na seba a aj na svojich najbližších. Najčastejšie na manželku, bohužiaľ aj tú, ktorá bola v ich pevný bod vo všetkých smeroch - od oddanosti a podpory, cez vizáž až po sex. Proste chcú niečo inak a s ňou to už "nejde". Je to trápne, malicherné, prvoplánové a desivo sobecké, ale tak to proste majú. Ja by som na tvojom mieste v klidu, so vztýčenou hlavou (a patričnými nárokmi) vyklidila pole. Uvedom si, že on ťa momentálne v žiadnom ohľade nevníma ako záchranára, on ťa vníma ako niečo, čo už nechce. Problém. Maj svoju hrdosť, vytrieskaj z toho, čo sa dá (alebo nevytrieskaj, to je na tebe) a dopraj priestor sama sebe. Čo ty vieš... možno tým ponúka šancu na lepší život on tebe😉

@anonym_16f1e9 áno, to tiež.

@tiezjedna ano uvedomujem si to.

simca06022011
12. nov 2025

@anonym_autor prechadzali ste sa a rozpravali ako by chcel zacat novy zivot stastnejsi? A ti o com vtedy rozpravas? Nehnevaj sa, citala som len uvodny.prispevok s nechapem. Mne keby toto chlap ppvedal idem z domu na dva+ tyzdne necham mu deti a domacnost s tym, ze.idem si oddychnut a nacerpat stastie inam, kedze je tupec. A este by som mu pripomenula, ze deti bude mat aj ked odide. Vo vasom vztahu nie je z jeho strany ucta, laska.. o co tam bojovat? Pozbierala by som zvysky sebavedomia a pri dalsom jehk negativistickom vystupe a fnukani o inej zene by som ho za nou poslala. A samozrrjme mu oznamila nech detom u nej aj izby nachysta lebo striedavka ho neminie 😂

Ak teda chces bojovat a mate.vela.veci v domacnosti. Zruste.fitko a jeho ulet a za tie peniaze si zaplatte upratovacku a pod. Budete mat viac casu na zabavky a nie len riesit domacnost. Mimochodom s novou by to riesil tiez. Ja ale osobne by som sa na chlapa co mi beha za inou aj s naivnou obhajobou "ako ona chudatko nechce rozbit rodinu", ani pozriet nevedela a este potom cakat ze pri jeho blbej depresivnej povahe o pol roka si vyhliadne dalsiu a zase budem.pocuvat chvaly na inu, napr predavacku ktoru stretol, alebo kadernicku😂 staci s takymto chlapom casto prehovorit parkrat a uz ma hlavu inde.. on si je tebou isty podla mna. Zaujimalo by ma ako by sa tvaril, keby zbadal ze si isty byt nekoze, lebo.s takymto jeho pristupom ti je jedno kam pojde, a vymenis ho raz dva 😂 si predstav ze ty zacnes chodit ako policajt po dome a kritizovat ho a ospevovat nejakeho chlapa.. iste by bol takyto mily a preberal s tebou moznosti aby ti pomohol rozodnut sa. Jasne.

anonym_af94b6
12. nov 2025

Hlavu hore ,podaj žiadosť o rozvod s hrdosťou.Čaká na teba niekto,kto si ťa zaslúži.
Mám teraz presne takú istú situáciu doma a už sa neviem dočkať pojednávania .Veľa šťastia!

anonym_188804
12. nov 2025

Našla by som si taksito koníček a začala chodiť von(cvičenie,keramika,kreslenie)neprispôsobila by som sa mu,neprosila. Máj hrdosť a sebaúctu.

anonym_ac2a48
12. nov 2025

@anonym_autor Ja by som sa za môjho manžela modlila ruzenec. Ako povedali mnohi svätí- "je to NAJMOCNEJSIA ZBRAN, KTORU MAME".
ale išla by som bud s nim do fitka, alebo cez telefón, ale snazila by som sa stretnúť alebo s ňou inak skontaktovať. Neurazala by som ju. Práve naopak. Bola by som voči nej uctiva, ale povedala by som jej, akú bolest prinieslo toto ich flirtovanie.... to aj keby sa dozvedel, tak sa nema preco hnevať, lebo dôstojne branis svoje...

lienka.7
12. nov 2025

@anonym_autor za mna sa treba otvorene porozprávať. Co tvoj muz vlastne chce. Nebaví ho to s tebou už? Ôk, doprosovat sa mu nebudeš. Ale žiadne takéto "múdre kamaratky" mu tolerovať nebudeš. Ono väčšina takýchto "chudacikov v strednom veku" si myslí, že doma bude žena všetko robit a starať sa o deti a domácnosť a on, pán velkomozny ma volne pole. Lebo potrebuje svoj priestor, doma ho nikto nechape, ta zla žena furt len rozkazuje a od dobroty nevie, čo by robil... no jasne. Otázne je, kto je ta druha, či z tvojho muža môže mať nejaký osoh a ci sa spolu vyspia. Ak usudi, ze áno, mas proste smolu. A neviem, či chceš byť v takejto situácii. Ja by som sa pred chlapom co beha za inou takto neponizovala. Je evidentne, ze o teba záujem už nemá, ale chlap odchádza, až keď ma kam ísť. Cize počkáj ešte, kým sa ti dvaja zgrupnu dokopy uplne a on odíde.

anonym_b483cd
12. nov 2025

@anonym_autor je ti poviem takto. Môj chlap by asi neodišiel. Lebo ak by to len nadhodil, tak ja by som šla tvrdo po striedavke. A on to vie 🤣. Lebo aj ja si chcem oddýchnuť 😁. (A jeden týždeň z dvoch mať prázdnu chalupu znie super, pogruntovala by som, aj knižku prečítala, aj kamošky stihla...). A teraz je to dosť záhul pre nás dvoch utiahnuť to so všetkými krúžkami, povinnosťami, domácimi zvermi... 😉. Teraz mám problém vypadnúť raz za dva mesiace na vínko s kamoškami. Ale zas - môj muž sa zapája dosť do domácich prác, takže ten druhý týždeň by som bola jak škreček v tomto behacom kolečku asi. Čiže u nás je napriek krízam to, že sme spolu, celkovo win-win situácia. (Akurát toho vínka s kamoškami by mohlo byť viac, ale tak snáď časom).

anonym_26ae5a
12. nov 2025

Autorka, neterorizuj a nenut ho ostať s tebou ci ma alebo nemá krízu. Ak ho máš rada, nechaj ho ísť, inak sa môže stať to co som videla na vlastné oči, že žena chlapa donútila zostat s nou, on ju síce už dávno nemiloval, mal ju rad za to, že bola matka ich deti, ale tam to skončilo. Ona silou mocou tlačila na nho a on ten vzťah zanechal, ale zvnútra sa dotrhal ako osoba, ten tlak medzi nimi natiahli medzi deti, o tom, že život v takomto zväzku nie je normálny ani pre zdravie detí písať snáď nemusím aj to sa stalo. Poznačilo to každého člena rodiny. Dodnes sú nešťastní obaja, teda Ona šťastná, že on neodišiel, ale za to s ním sa ako s človekom vydržať nedá. Ty nezijes v jeho koži, aby si povedala ci je to kríza, alebo láska. Ty si jednoducho z môjho pohľadu manipulátor, ktorý sa snaží ovládať muža. Proste ho nechaj ísť a on sám uvidí a pochopí, ale vtedy, kedy sa jemu otvoria oči. Pisem to samozrejme z pohľadu 3.osoby, ale vravím, videla som na vlastné oči zničenie jednej rodiny a nie tým, že by chlap odišiel, ale preto, že nasilu zostal a tam nie je v tej chvíli slobodná vôľa. Vola sa to ako môže žena zničiť chlapa.

dooodka
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor začni chodiť do posilky s ním. Akože normálne začni cvičiť. Trebárs len behať. Tam si môžte pokecať v trojici 😃 ja to nemyslím v zlom, no a nepíšte mi tu o tom, že bude stíhačka. Ona nechce ísť od seba aj toto je možnosť. Mám kamošku, čo chodili na terapiu a odporúčanie 1x do týdňa choďte na kávu/čaj, to je jedno a bavte sa l sebe, plánujte, aj keď viete, že ke to ešte nereálne, bavte sa o čomkoľvek len nie o deťoch, domácnosti, povinnostiach. Keď sa to stabilizovalo stačilo ísť 1-2x do mesiaca, ale neprestali s tým, aby to neupadlo tam kde boli. Ďalšia vec terapia je možnosť.

anonym_d55ffa
12. nov 2025

tvoj problem je ze si slusna rozvazna zena, keby mi toto zadrel manzel ze teda "ide chytat mladost", normalne by som mu taku vylepila zeby mu dvere dali druhu. spakovala ho do 1 vreca a vyhodila z bytu ( je mi jedno kto ma ake majetkove naroky) a nech potom duma na schodisku s osratymi trenkami ako si bude "zit". Aby sa mu rozsvietilo v budke, ze nie nespratam sa tichucko a nebudem uvolnovat miesto, chce ist za stastim? OK nech si ho vybojuje. Na 2.strane som financne nezavisla a toto by ma nezasiahlo.

elfi1
12. nov 2025

ja by som mozno skusila ked bude doma, zbalit dake veci na cvicenie a vyhlasit, ze idem do posilky si zacvicit a pohladat niekoho na pokec o vasom manzelstve. Ze doma sa snazis, staras, zachranujes co sa da, ale ze asi to chce nejaky nestranny nazor ineho muza. Ze mozno sa Ti postasti najst podobene ako on.... A sup ho prec z domu na 2 hodky.

anonym_c3b970
12. nov 2025
@vev82

@anonym_autor skor by som sa zamyslela, ci nerobim nieco zle aj ja, ze ma manzel potrebu utiect😉 vzdy je problem na oboch stranach a zrejme manzel s tebou nie je stastny. Porozpravat sa co mu chyba. Ak sa neda inak, nechat ho ist za stastim. Keby to nebola tato zena v posilke, bola by to ina. Problem je v tebe a v mužovi. Tretia osoba s tym nema nic

@vev82 toto je trosku drsne, ako zamysliet sa urcite moze, ale po 20-30 rokoch vztahu a povinnostiach okolo deti a domacnosti to nikdy nebude take bezstarostne a krasne ako na zaciatku a davat jej pocit, ze za to moze ona (ziadny dlhodoby vztah nie je bez obcasnych kriz), ked on nema v hlave zrovnane priority (rodina) a vidi len seba a novu zenu, je pre manzelku v tejto situacii velmi zranujuce. To vlastne akoby si hovorila, ze pri kazdom odcudeni sa ten druhy moze zbalit a najst si niekoho noveho...moze, ale v KAZDOM dlhodobom vztahu pridu aj narocnejsie obdobia.

anonym_30a91d
12. nov 2025

Najlepšie spravíš keď ho pošleš kade ľahšie lebo tá zniči psychicky .