icon

Ako riešiť zdieľanie kuchyne so spolubývajúcou?

3. máj 2026

Ahojte. Ked som byvala predtym v zdielanom byte tak bola kuchyna prevazne vzdy volna proste prislo dievca urobilo si svoje a islo do izby. No teraz mam taku spolubyvajucu ze travi v kuchyni aj hodiny. A ja sa tam nemozem dostat lebo je mala a proste nechcem aby sme si zavadzali. Ako by ste to riesili vy ? Proste ja to nemam rada ked sme v kuchynu viacere. Ani neviem o com snou tolko kecat. Predtym sme sa so spolubyvajucimi vyhybali a slo to. No teraz vkuse ked vyjdem ja z izby vyjde aj ona.

petamich
3. máj 2026

Podla mna toto nemas ako riesit, je to spolocny priestor, moze tam byt kazda z vas kolko chce, ona sa asi socializovat chce alebo je zvyknuta v tej kuchyni byt, mozno mala pred tym spolubyvajucu a s tou tam travili cas spolu, maximalne jej mozes povedat, Janka dnes sa mi tak nechce socializovat, spravim si rychlo jest a zaleziem do izby a tak podobne. Vychadzat z izby jej zrejme nezakazes, rozpis casu v kuchyni asi tiez nebude uplne dobry napad 🤷‍♀️.

cyberk
3. máj 2026

Normalne sa jej spytaj, do kedy planuje byt v kuchyni, ze si chces spravit jest a nechces, aby ti zavadzala :D

anonym_2c99a5
3. máj 2026

Mala by navariť a ísť preč, čiže Max polhodina pokiaľ sa to pečie/vari už nemusí byť v kuchyni, príde si to len vypnúť

januska12323
3. máj 2026

Nemusíte sa stále rozprávať. Opýtala si sa jej kedy si môžeš navariť?

abbey1
3. máj 2026
@anonym_2c99a5

Mala by navariť a ísť preč, čiže Max polhodina pokiaľ sa to pečie/vari už nemusí byť v kuchyni, príde si to len vypnúť

@anonym_2c99a5 Prečo?

biba_18
3. máj 2026

ja by som sa na rovinu spýtala kedy končí, že by som si rada uvarila aj ja…

anonym_78eb16
3. máj 2026
@anonym_2c99a5

@anonym_2c99a5 nemusí ísť preč. Sú to spoločne priestory. Ak má tato slečna take špecifické požiadavky ako byt sama v kuchyni tak si mala prenajať dama byt - garsónku

anonym_8cd6b0
3. máj 2026
@anonym_2c99a5

@anonym_2c99a5 to más odkiaľ? Bývali sme aj tri a niekedy sme vykecávali v kuchyni aj hodinu.

anonym_f95050
3. máj 2026
@anonym_8cd6b0

@anonym_2c99a5 to más odkiaľ? Bývali sme aj tri a niekedy sme vykecávali v kuchyni aj hodinu.

@anonym_8cd6b0 autorka píše, že kuchyňa je malá a zavadzajú si tam. Je to rovnaké ako s kúpeľňou, treba sa rešpektovať a nechať priestor aj spolubývajúcej.

anonym_2c99a5
3. máj 2026
@anonym_8cd6b0

@anonym_8cd6b0 lenže ona píše, že chce variť..nie vykecavat, preto treba určiť kto kedy je v kuchyni (to že tam chce ona počas toho s ňou vykecavat je už druhá vec)

anonym_8cd6b0
3. máj 2026
@anonym_2c99a5

@anonym_8cd6b0 lenže ona píše, že chce variť..nie vykecavat, preto treba určiť kto kedy je v kuchyni (to že tam chce ona počas toho s ňou vykecavat je už druhá vec)

@anonym_2c99a5 ok,ale to my nevyriešime, to musí autorka otvoriť ústa, a povedať spolubývajúcej čo chce. Može založiť aj desať tém na koni situáciu tým nevyrieši.
Čo je zložité má Tom povedať, počuj Majka potrebujem 30min, v kuchyni a potom si si chcem už oddychúť....mala som ťažký deň, nemám náladu na nikoho...... nezmestíme sa tu dve, za 15 min som hotová prijdi prosím neskôr......
Alebo keď má problém s komunikáciou tak nech jej napíše sms

lucitta9
Včera o 06:39

@anonym_autor zrejme ste sa uz na zaciatku nedohodli o vyuzivani spolocnych priestorov. Nie je pravidlo ze tam musi byt iba jeden a druhy nie. Ak si take nieco ocakavala, mala si to povedat hned. Teraz jedine s nou otvorene komunikovat a skusit sa dohodnut 🤷🏻‍♀️