Ako riešiť zlé správanie nevlastného otca?
Ahojte ..Potrebujem poradiť.Asi som pridlho zatvárala oči pred týmto problémom a je na čase to nejako vyriešiť.Skúsim či mi poradíte Vy (ženy,matky).S manželom sme 5rokov zobratý a z predchádzajúceho vzťahu mám 10ročného syna.No a tu nastáva problém ..Od začiatku si syn s manželom hľadali cestu keď som si myslela ,že len potrebujú čas tak momentálne sledujem ,že ani čas im nepomohol.Manžel stále na syna kričí za všetko ,príkaz ,zákaz , rozkaz.Kúpi mu bicykel potom mu to vykrikuje aby si ho nepokazil alebo mu ho zoberie a nebude mať nič alebo mu vykrikuje nech mu jeho vlastný otec kúpi že len manžel mu kupuje a syn si nič neváži.Len najhoršie na Tom všetkom je to že si to začali všímať aj ľudia okolo nás a dohovárali manželovi,že nech po synovi neútočí,že veď sú to deti...začína ma to štvať a rozmýšľam ,že to asi takto ďalej nepôjde ...
@stanulienkat Osobne viem čo je zmiešaná rodina aj ako bolia niektoré slová 😉. Ale zisťujem aj to, že aj vlastný otcovia vedia dobre zraňovať svoje deti. Možno by zabralo, aby nekupoval darčeky, keď ma k nim patologický vzťah...darčeky si treba extra vážiť. Ľudia sme vseliaki a všeličo tolerujeme, ale na druhej strane sú aj pozitíva. Život nie je o čierno-bielych okuliaroch ale je farebný....ma to niečo do seba.
Normálne sa mi zvýšil tlak...to fakt nechaš nejakeho chlapa aby vrieskal po TVOJOM synovi? Ako vážne? Sa zamysli, či si to uz nemala riešiť dávno...chudak syn...
@mantilka Ďakujem za krásne slová ❤️❤️😂😂
Za mňa rozvod dieťa máš jedno chlapov po Slovensku behá milion. Srať na takého chlapa. Najprv kúpi potom vykrikuje. Aspoň že si uvedomuješ že sa správa zlé. Rozvod za mňa to nikdy nebude dobre. Chudák syn aby sa neskôr nesprával k žene ON tak ako k nemu nevlastný otec.TO si si ho fakt potreboval zobrať načo to bolo dobré. Už ak si na začiatku videla čo je to za somára TY ho ešte vezmeš. Za mňa moje dieťa najväčší poklad. Srať mu na jeho darčeky dieťa potrebuje pochopenie a radosť a nie že cudzí primitív ho ide vychovávať ten sa rozumie do výchovy ako hus do piva. Dúfam že chceš skončiť manželstvo.
A ty dovolíš aby tvoj manžel vykrikoval po tvojom synovi že nech mu bicykel kúpi jeho vlastný otec? Really? Fuha.....som v šoku
Toto v živote nepochopím. Je to malý chlapec. Nikdy by som nežila s takým chlapom! Je tvoje dieťa, tak nesmieš dovoliť. Už si to dovolila. Máš si prečo spytovať svedomie. Letel by cez dvere. A ešte by dostal poriadne cez papule.
Posli ho do .......
Jeho otec má frustráciu s tej situácie možno nevie alebo nedokáže mať iné správanie. Treba navštíviť odborníka detského psychológa. Ale ak nemá k nemu vzťah a nevie dať lásku ťažko radiť. Musí hlavne on chcieť
ženy zase netreba si máliť prísnosť s ponižovaním. Je ok ak je otec prísnejší, má pravidlá, tlačí na dieťa že napríklad aby sa učilo, niečo urobilo, lebo to zvládne. To dnes mnohým deťom chýba a podľa mňa nie je zlé ak to vo výchove je, lebo dieťa do budúcna potrebuje aj režim a povinnosti. Ale povedať nech mu to kúpi otec (ktorý mimochodom asi platí výživné) alebo len tak do vetra bezdôvodne povedať, že si nič neváži, to je ponižovanie a to chlapcovi do života prinesie len to, že nič nedosiahne, lebo bude bez sebavedomia, myslieť si že je neschopný, zlý ako to tvrdil nevlastný otec.
Pola mna by sa tak isto spraval aj k svojmu biologickemu dietatu. Pre tvojho muza je dolezitejsi ten bicykel ako tvoj syn. Podla mna to ma naucene z detstva. Rodicia mu nieco dali a potom mu to v kuse vyhadzovali na oci aky su oni uzasni a obetavi a buzerovali ho aby na to daval pozor, lebo je to ich prevzacny dar. Moj muz to tiez niekedy urobi. Neznasam to. Nenechala by som to tak, lebo tym uci tvojho syna byt presne taky isty. Prenasa na neho svoje mindraky a vyraba z neho svoju malu podobu.
Nie je nic zle na tom ak rodic nuti dieta aby si davalo pozor na svoje hracky, ale ak tvoj muz nema noc ine iba prikazy, zakazy tak to naco je mu taky otec. Nemam ziadne skusenosti s nevlastnym rodicovstvom a tak neviem ci je lepsie aby sa otcim spraval k synovi citlivejsie ako by sa spraval k svojmu biodietatu, alebo aby sa spraval rovnako.
Co ma zaraza je tvoj postoj ze to zacina byt problem az teraz ked si to vsimaju ini ludia.
Padli tu rôzne názory. A ja ti poviem tak. Mám otca. Vlastného. A správal sa ku mne rovnako. Ak nie ešte horšie. Vkuse na mňa kričal, nikdy ma nechcel pochopiť a neuznal mi pravdu, vždy mal pravdu len on. Vyčítal mi veci, dokonca presne toto mi vyčítal, keď som potrebovala niečo kúpiť tak naveľa, naveľa, nakoniec mi to kúpil, nezabudol stále pripomínať aké to je drahé a prečo mi to nekúpi moja matka a nech od nej nepýtam peniaze. Toho dobrého medzi nami bolo málo, aj pekne strávených chvíľ a čím viac som vyrastala, tým menej. Nemali sme dobrý vzťah a nemáme ho ani doteraz. Mám aj bratov a k nim sa správal lepšie. Bolo vidieť, že robí rozdiely len preto, že som dievča. On je skrátka taká povaha, asi sám mal takú výchovu alebo neviem.
Ako bolo spomenuté podstatné je, či by sa takto správal aj k vlastnému alebo či si toto dovoľuje len k tvojmu synovi a vybíja si na ňom zlosť 😠 🙁 Toto musíš sama vedieť. A postaviť sa za svojho syna, aby nemal doživotnú traumu.

@mantilka Vieš čo? Máš pravdu. Všade je čo naprávať, nikto nie sme dokonali. Ale neuznávam výhovorky o tom kde kto a ako v detstve trpel. Vždy si z detstva niečo nesieme-niečo aj dobre, niečo aj zlé. Nie je to dôvod na to, aby sme sa všetci psychicky rúcali a vybíjali si zlosť na iných ľuďoch. To, že naňho zvýši hlas ak niečo zlé urobí, je v poriadku. Ale nie za hlúposti a už úplne cez čiaru je povedať mu nech ti to kúpi vlastný otec. To je taká rana do tej malej detskej dušičky, lebo otcim mu dáva najavo, že je cudzí, navyse a nevítaný. Radšej nech mu otčim nekupuje vôbec nič, ako by mu mal vykrikovať takéto hlúposti. To dieťa sa potom cíti ako na dvoch stoličkách a cíti sa nemilované a navyše v tej rodine. Predpokladám, že autorka nemá kam s dieťaťom odísť-to je drvivý problém väčšiny nefungujúcich vzťahov ( aj keď autorka uvádza že manželstvo majú dobré). Zena trpí a rodí do nefungujúceho vzťahu, lebo nemá kam ísť a nikdy sa nezamýšľala nad tým, že vzťah môže aj krachnúť a zostane s holou riťou.