Ako rozdeľujete náklady na dovolenku s partnerom?
Ahojte ženy. Snažím sa asi pochopiť nepochopiteľné. Máte priateľa nežijete spolu. Idete s dovolenkou na pol? Hradí si každý svoje? Alebo čakáte ze to uhradí muž ako správny gentleman? Ja som typ čo si nevie predstaviť aby mi priateľ platil aj môj podiel. 🤷♀️ Zas väčšina žien má za to ze takého priateľa by nechceli ak by im nezaplatil dovolenku. Neužívate si viac keď viete že ste si to mohli dovoliť vlastnou prácou?
Zvycajme maju muzi aj zeny usta a pouzivaju ich aj na komunikaciu, nie len na olizovanie genitali a i...
Ked tebe hrdost nedovoli, tak si plat svojich 50% 🤷♀️
Ja som sa nwchala pozvat, penazi mal, tak preco by som si neuzila kum sa dalo
osobne ak s niekym nežijem a ideme na dovolenku, buď to ide na polovicu alebo jeden platí letenky a druhý ubytko 😁 inak si to tiež neviem predstaviť, samozrejme ak spolu už žijete je to iné a väčšinou tam ide o spoločné peniaze.
@anonym_autor za mňa, podľa platu a destinácie. Asi by som sa nenechala pozvať mužom, čo má 1000€ plat ďalej ako na Balaton. Ale keď má 3k+, tak kľudne aj do Afriky.
Kým sme iba randili väčšinu dovoleniek sme platili spolu cca na pol, ale boli sme aj na takej, že ma pozval - dostala som ako dar, ja som takisto pozvala (darovala) nejaké výlety jemu... všetky som si užila úplne rovnako... pomerne rýchlo sme si vyjasnili ako vnímame financie, ako to máme nastavené a bola tam zhoda, takže financovanie spoločných vecí sme nikdy neprežívali a nerobili okolo toho tanečky... ako to majú iní mi je srdečne jedno 🙂 hlavne sú rôzne páry, z rôznych pomerov, v rôznom veku, v rôznych fázach života... ale nemám pocit, že VÄČŠINA žien to má tak, že ak chlap nezaplatí dovolenku, tak ho nechcú, tu sa nebavíme o káve na prvom rande...
davame na pol .. vratane mojej dcery .. on navyse plati jedlo ... a sem tam vezme naviac vstupne ak sa niekam ide .. cize v priemere zaplati viac ako ja ..ale aj viac zarobi ...
50:50. Pozvať by som sa nenechala, jedine keby vymyslel niečo nad moje možnosti a trval by na tom
Moj ex mi po dovolenke este vyuctoval aj stravu a musela som mu ,,doplatit,, €€ 🙂 vsetko ratal podla blockov…pritom som si vsetko platila sama, len som zjedla viac zmrzliny a cosi navyse po ceste domov 🙂 bola to nasa prva aj posledna dovca 🤭🙈😁😁😁😁 dnes uz spominam s usmevom
Preco by mal platit za frajerku? Preco by si zena mala nechat zaplatiť? Predpokladam,ze obaja zarabaju a nevidim dôvod,aby niekto niekoho vyuzival financne.
@anonym_autoak by ta priatel povazoval za snubenku,tak by mal platit on,
Podľa mňa je to o vzájomnej dohode a nastavení. Boli dovolenky, čo hradil partner, niektoré som zaplatila čisto ja. keď sme niekde boli, niekedy som zaplatila ja, niekedy on. Prirodzene to šlo samo 🙂 Ale nikdy by ma nenapadlo vykrikovať si, kto čo zaplatil. keď sme išli do exotiky, platil to muž, ale ja som zas zaplatila tam výlety, všetky veci nakúpila, čo sme potrebovali predtým.. veď sme predsa pár.
@anonym_autor
Išla by som pol na pol, lebo mi to príde fér. Na druhej strane, na naše prvé spoločné Vianoce som teraz už manželovi darovala dovolenku (nebola to žiadna exotika, ani luxus, skôr dobrodružstvo), ale my sme na tom boli finančne obaja približne rovnako dobre, takže keď on rozmaznával mňa, tak som si dovolila skúsiť to tiež.
Normálne 50 na 50, nebyvate spolu ani nic, ja by som si platila sama
@anonym_autor
U nás to bolo tak prirodzene od začiatku… Proste jeden bookol ubytko a nečakal, že mu druhý pošle, ani ho nijak nesiel vyúčtovať, vedeli sme, že ani jeden nechce fungovať na úkor druhého, takže dôvera… Druhý potom napr platil stravu, alebo nejaké vstupy, alebo tankovanie, proste tak rozumne… Nikdy sme to neporovnávali, koho to vyšlo viac… Napr aj z bankomatu cudziu menu tiež vytiahol jeden a viac a s tým sme platili obaja…
@anonym_autor podla toho aku dovolenku, ak sa idete kupat do aquaparku, tak by to mal platit on, ak idete k moru urcite aj ty.
Vzdy mi dovolenku platil partner, bolo to nejako automaticky, ze ma pozval, vedel, ze mam ine vydavky ako rozvedena zena s detmi.
Vzdy mi dovolenku platil partner, bolo to nejako automaticky, ze ma pozval, vedel, ze mam ine vydavky ako rozvedena zena s detmi.
@anonym_bb056b Ak nato mal a tebe to bolo to Ok, tak je všetko ako má byť. A deťom kto?
U nás to fungovalo tak že letenky ubytko si každý platil sám, všetko na dovolenke platil priateľ (v tej dobe mal on kartu s ktorou platil bez poplatkov v zahraničí), prišli sme domov všetky platby kartou spočítali, rozdelili na polovicu a ja som mu polovicu poslala na účet 😊
Na dovolenku som išla už len s vážnou známosťou a platil to on a to všetko . Ani by ma nenapadlo to platiť, rovnako tak kávu , večeru a všetko ostatné okolo randenia. Sme už 15 rokov manželia , máme deti , obaja pracujeme a obidve výplaty idú do rodinného rozpočtu , kde o nich rozhodujeme spoločne. Pre mňa to bolo normálne testovanie či je ochotný financovať niekoho iného , teda či bude ochotný prefinancovať ma na rodičovskom príspevku .
@anonym_bb056b Ak nato mal a tebe to bolo to Ok, tak je všetko ako má byť. A deťom kto?
@anonym_29338d ano, nebol to problem, ved chcel tam ist so mnou, tak ma pozval, inak by som ani nesla. Deti uz boli velke na to, aby isli s nami.
@anonym_autor u nás kým sme neboli manželia to bolo vždy tak, že každý platil dovolenku sám za seba, úplne normálne mi to prišlo. No a na dovolenke má samozrejme pozval na večeru, na zmrzku, zaplatil vylet... . Nevidím dôvod preco by mal zarábajúci muž platiť aj za zarábajúci partnerku, pokiaľ nežijú spolu a nemajú spoločné financie. Možno v prípade že je to študentka a ešte nezarába, ale to by asi šli na lacnejšiu dovolenku alebo žiadnu. Nenormálne by mi prišlo aby si zarábajúca žena nechala platiť dovolenku, a platí to aj naopak.
@anonym_autor keď sme spolu začínali, nežili sme spolu, tak sme si dovolenku platili 50:50, ale na dovolenke mi už nedovolil platiť nič, výlet loďou, kávy, drinky, zmrzliny a pod. Plat sme mali viac menej rovnaký, on o niečo vyšší. A ešte je rozdiel dovolenka za 700 eur na osobu a dovolenka za 2500 na osobu
@anonym_autor Samozrejme, že na polovicu.
@anonym_autor my sme manzelia a platime dovolenku 50 na 50
Vždy sme sa vedeli dohodnúť, nebolo to nikdy presne 50/50 resp sme to nikdy neprestávali má centy
@anonym_29338d ano, nebol to problem, ved chcel tam ist so mnou, tak ma pozval, inak by som ani nesla. Deti uz boli velke na to, aby isli s nami.
@anonym_bb056b 👌
@anonym_autor my spolu už roky žijeme, ale dovolenky vždy na polovicu (zarába ďaleko viac ako ja). Je nespolocensky, nemožný v tomto, takže keď niekam chcem ísť, kupujem to ako darček jemu k meninám či narodeninam
@anonym_autor riešili sme to - brali sme ohľad na príjmy jedného, aj druhého. Môj bol nižší. A keď to bolo v rámci môjho rozpočtu, dovolenku, svoju časť som si zaplatila. Ak to išlo nad môj rozpočet, samozrejme nechcela/nemohla som ísť, lebo nebolo za čo. A keďže s tým nápadom na destináciu prišiel vtedy priateľ, tak to celé zaplatil. V podstate mi to dal ako darček na Vianoce.
@anonym_autor Ked sme spolu este len chodili,islo to nejako prirodzene. Nevydelovali sme si presnu polovicu. Raz platil jeden,inokedy druhy a tak nejako prirodzene spravodlivo a podla pocitov a financnych moznosti. Ja nie som za to,aby chlap platil vsetko.
My sme vždy každý platili polovicu. Výlety potom alebo nejaké jedlo sa už platilo nejak rôzne.

u mňa by platil ten čo má viac 🤷♀️ ale keď ty nechceš aby za teba frajer platil, tak plať sa, šak ok…