icon

Ako sa chrániť pred chorými kolegyňami v práci?

17. dec 2023

Baby, co by ste robili v mojej situacii? Kolegyne v praci su strasne chore, jedna mi s usmevom na tvari povedala ze jej muz ma covid a druha mala cely tyzden dovolenku, prisla v piatok a nebolo minuty kedy by nezakaslala. Vraj sa jej stav prudko zhorsil, ide si zajtra po lieky, ale do prace prijde. Ide o to, ze si nemozem teraz dovolit zostat chora lebo som vianoce chcela stravit u rodicov, ktori maju vazne diagnozy a covid ale aj chripka by mohli byt pre nich velmi kriticke. Rozmyslam ze budem pocas tyzdna nosit respirator a aspon tak sa chranit lebo kolegyne akoby mali v umysle ma nakazit, videla som v piatok s akou skodoradostou mi oznamovala jedna ze muz ma covid a druha ze jej je zle. Neviem, ako sa inak chranit, do prace logicky ist musim

mooonika1975
17. dec 2023

Inak , tu chviľu, čo je človek v obchode, neochorie, to by tam musel byť pri tom, čo ma covid, vyslovene z oči do oči 20 minút.
Najviac ochorieš v práci, kde ste spolu dlhšie ako pol hodinu. Takže už možno chorá si. Daj si respirator, keď sú trúby také milé. Žiaľ takých je kvantum, čo sú " také ohľaduplné" .

0silvia0
17. dec 2023

Ja som s chorymi kolegynami ani nesedela v kancli, len sme sa minali na chodbe a aj tak mam od minuleho tyzdna kovid. Drzim ti palce nech ta to obide🙏

mooonika1975
17. dec 2023

@janinah tak nemyslim si , že niečo spravi, ako môže ona posudzovať zdravotný stav niekoho iného ? Stači, že povie, že ma alergiu celoročnú a môže sa isť sťažovať.

autor
17. dec 2023

@0silvia0 no tiez si myslim ze skoncim bud s covidom alebo chripkou..co uz mam narobit

autor
17. dec 2023

@mooonika1975 tak pisala nam sms ze je strasne chora, este tam pisala ze ma horucky atd ale ze do prace pride

mooonika1975
17. dec 2023

Aspoň budeš vedieť, že nemáš isť ku rodičom

autor
17. dec 2023

@mooonika1975 budem to riesit len tym respiratorom a vitaminmi, nemam ako inak sa chranit

lukbe
17. dec 2023

Tak asi by som s PN neklamala, skúsila by som nejako zmeniť kanceláriu,ak nemôžeš robiť doma a tamtým povedať, ze mnohí, ktorí sa smiali, tu už s nami nie sú, ak budú mať reči, ze máš respirator. Určite si ho daj, ak oni nevedia,čo treba. Veľa zdravia prajem.

maranco
17. dec 2023

Ak je možnosť daj si urobiť také plexisklo aby si bola oddelená od nich, veľa vetraj a používaj respirátor. Zisti aj či by sa dala dovolenka, alebo HO.

Na konci roka sa zvyšujú peniaze ktoré musia rýchlo minúť, skús požiadať nech vám kúpia čističku/dezinfekciu vzduchu sú také čo majú UV svetlo nasáva do vzduch, tam sterilizuje a vyfukuje von. Takže môže byť zapnuté aj keď sú tam ľudia.

autor
17. dec 2023

@lukbe dakujem...ano pocitam s tym ze sa mi budu smiat ze prehanam atd

0silvia0
17. dec 2023

Povedz im, ak by sa smiali, ze aspon niekto musi mat rozum.

lukbe
17. dec 2023

Kašli na to aj na nich, máš to od nich potvrdené,že prídu do práce choré, išla by som za nadriadeným a žiadala inú kanceláriu.

kivivi
17. dec 2023

Zeny vy verite tomu, ze autorkine kolegyne sa proti nej spikli, naschval ochoreli a teraz si sepkaju, ze ju nakazia? Zas odtial potial, toto je podla mna veeelmi zvelicene. A tiez tu niekto pisal, ze aj keby mali len nadchu, mali by ostat doma. Keby kazdy so soplikom bol doma, kym mu to neprejde, tento stat skolabuje. Bezne aj lekari v ambulanciach ordinuju poriadne nachladnuti. Pride mi trochu cez, ako sa tu vsetky o cudzich zenach vyjadrujete ako o kravach, v zivote ste ich nevideli a viete akurat, ze ich autorka obvinuje zo spravania hodneho max. prveho stupna ZS a nie dospelych zien. Keby sa vsetky autorkine kolegyne dali na PN a ona by pred vianocami musela odmakat vsetko aj za ne, zase by tu bola tema, ze sa proti nej spikli, so soplikom ostali doma a ona musi spravit vsetku robotu.

rorino
17. dec 2023

@dzulli1980 presne,

autor
17. dec 2023

@kivivi ja som nikde nenapisala ze naschval ochoreli...ani ze sa proti mne spikli aby ma nakazili...pisem o tom ze jedna ma muza s covidom a ona sama je chora a odmieta sa otestovala lebo neockovani ludia podla nej covid nemaju...a druha ma zapal priedusiek, aj bola u lekarky ktora ju chcela dat na pn a ona odmietla lebo muai v robote makat, pritom nic nerobi...o tomto pisem, cize nie su to ludia ktori maju len soplik

aandrea9
17. dec 2023

@1985murka8 a vedúci co s tým????

autor
17. dec 2023

@kivivi prave ak by ostali doma a ja by som robila aj za ne by bolo ok, ved aky ma zmysel ked xhodia chore a nakazia aj ostatnyxh a bude na pn ovela viac ludi...to co vravis nema logiku

zalka
17. dec 2023

autorka, kedže sa to stalo v piatok tak myslím, že pondelok sa ti už ukážu príznaky. Teraz aj sama ... tri dni .. a prišli príznaky ale na komplet celá familia.
Známa tiež tak, piatok kolegina chorá, v pondelok známa už teploty. My sobotu žúrka a utorok teploty ...
Ako ked som šla medzi ludí a aj do dr. tak respík som mala. To že ludia sú bezohľadný nad tým sa ani nepozastavujem. K dr. chlapík došiel, testovala ho tam sestrička a po hodnej chvílke mu hovorí že si ma nasadiť rúško. Ako vôbec ho to netrklo. Pritom sme tam boli dnu asi 4 ludia všetci s respiračným ochorením, a všetci rúšku len tento pánko nie šak načo.

madeline1
17. dec 2023

Tie kolegyne co maju doma covidoveho clena rodiny by nemali byt vobec v praci a tie ostatne, ak su tiez velmi chore takisto nie. Ale poznam to, moja kolegyna tiez mesiac chora, lekar ju chcel vypisat, ale ona nie, co by doma robila...no mozno tu chorobu staci vylezat...respirator si daj, aj oni by mali, ale prinutit ich nemozes, pripadne sa zdrzuj mimo nich, v respiratore sa cely den tiez neda byt...

katchaxx
17. dec 2023

No už len to vyjadrenie, že ona nie je očkovaná, tak covid nemôže mať hovorí koľká bije 🤦 tam sa veru rozumne nedohádaš...
Držím palce aby si mala pekné sviatky nakoniec ;)
A ešte by som porozmýšľala či by nebola možnosť sa presadiť, aj keď po sviatkoch, lebo byť celý deň s ľuďmi, s ktorými to asi veľmi nefunguje musí byť ubíjajúce

deti95060810
17. dec 2023

daj si respirátor - inak riskuješ že rodičom donesieš chorobu...
a o kolegyniach si pomysli svoje.

lubkovaandrejka
17. dec 2023

Mne ta bezohladost hrozne prekaza :(( nechapem,nerozumiem. Ked uz chcu chore chodit do roboty, nech si aspon respirator nasadia, ale im to je sum a fuk,ze idu sviatky a s velkou pravdepofobnostou ta nakazia..fakt sa daj na PN, ak sa ti da. Doktorovi povedz,ze mas hnacky a hotovo. Viem,je blbe si takto vynyslat, ale co narovis v takejto situacii... Neviem ci ti ten respirator pomoze,ked v prvom rade chranis svoje okolie...a budes po nich urcite cosi chytat - ci uz klucky, papiere, kohutik..

domkakvet
17. dec 2023

Daj si respirator.

buberova
17. dec 2023

Tiež mám v okolí takýto prístup že karanténa je už zrušená tak prečo by som mala byť doma.. a je to tak sebecké a neohľaduplné že až!!!!

maranco
17. dec 2023

@buberova a rúško alebo respirátor nemôžu nosiť, lebo by sa "dusili" a nebudú sa predsa obmedzovať.

buberova
17. dec 2023

@maranco to tiež nie je dané zákonom tak prečo by to mali robiť?! A aj keď to bolo dané zákonom v uzavretých priestoroch tak bola reakcia že a kto to príde kontrolovať...

maranco
17. dec 2023

@buberova to by mal riešiť nadriadený, je v jeho záujme aby tam mal funkčných zamestnancov a nie, že všetci ochorejú a budú potom aj tak sedieť doma

ale čo poznám tak niekedy nevedia rozmýšľať, v jednej firme "šetrili" tak, že nezapli na začiatku zimy kotol na kúrenie, iba šéfstvo malo v kancelárii elektrické ohrievače, zamestnanci ochoreli a potom nemal kto robiť

jonnie
17. dec 2023

Máš možnosť pracovať z domu?

pralinka25
17. dec 2023

tato bezohladnost je hrozna. moja znama mala tiez taketo kolegyne pi.e co sa smiali a chodili chore do prace. nakazili ju kovidom. ona doma svvojho muza a ten na kovid zomrel. bol prvý mesiac na dochodku a to ani nemal podlomene zdravie.
bud sa hod na PN a nech teda kravy robia chore aj za teba alebo ten respik. ale ked budes jest a pit v kancli tak ho stejne das dolu.

buberova
17. dec 2023

@maranco verím že keď je normálny, tak to bude riešiť