icon

Ako sa slušne vyhnúť nevítaným návštevám?

17. okt 2024

Ahojte , momentálne som na PN a sami sa k nám pozývajú kolegovia z práce. Nieje mi to príjemné pretože sú to ľudia, ktorí radi ohovárajú a riešia úplne banálne veci ako napr. vybavenie domácností. Ako sa slušne vyhnúť tomu aby prišli na návštevu bez toho aby sa neurazili? Ďakujem za odpovede

Strana
z3
h2
17. okt 2024

@mamina7070 Ale kvôli tomu predsa nemusia prísť na návštevu.

mamina7070
17. okt 2024

@h2 to nie ale tak ak ich nechce informovat tak asi len vhcu zistit ci je tehotna a ze sa moze prijat zastup
lebo si zober ze styri pat mesiacov tahas za ineho obmedzuju sa dovolenky a len raz mesacne ti pride ze PN sa predlzi o mesiac
ja som toto zazila (a este aj tajila tehotenstvo) a teda ked dala papier ze nastupuje na matersku tak po siedmych mesiacoch co sme ju zastupovali a stale vravela ze uz pride nastupi dalsi mesiac tak to bolo do placu

pieksamaki
17. okt 2024

slušná a priama odpoveď ze si neželas navstevu
Je ...najlepšia.....ak sú to nedozrete osoby, takým to nedôjde nikdy. Ľudia sa učía spätnej väzbe celý život.

tykat
17. okt 2024

zablokovať, neriešiť

osky
17. okt 2024

Nechcem ziadne navstevy..bodka!!!

biglovemom
17. okt 2024

@h2 to som nevedela.tak aj tak… nie neni mi dobre nemam naladu mam nieco na robote….. je mnoho moznosti

letfenixa
17. okt 2024

@h2
@sweet20
Ale veď ja viem, že na PN chce človek kľud. Ale že keď má niekto zlomenú nohu, druhí si môžu myslieť, že chudák sa doma nudí, rozptýlime ho.

sweet20
17. okt 2024

@letfenixa uz chapem

svetlonos
17. okt 2024

@letfenixa
no ja som mala zlomenú ruku, jeden syn 4 a druhy skoro 1 rok. Keby náhodou nejaký kolegovia chceli prísť- kludne! Aj 4 naraz. Jeden by sa bavil s malym, prebaľovanie, ďalší upratovak, tretí varil a 4 by šiel na nákup. Ved by to každého rýchlo preslo.
Toľko k "len" zlomenine.

svetlonos
17. okt 2024

@jana_eyre_2
no áno ale vy maže rozum. Sú však doslova skupiny ľudí, ktorí sú blbí až je zo neuveritelne. Autorka asi medzi takými "jednoduchsimi" pracuje. Ani mňa by nenapadlo trepať sa kuvkolegom na dlhodobej pn, toboz keby viem, že z gyn, dôvodov.
Ale rozum sa žiaľ kúpiť nedá.

svetlonos
17. okt 2024

Autorka,
nereaguj na telefonáty ani správy. Tvoju náhradu v praci ma riešiť šéf a nue sondujuci kolegovia. To v akej slepačiarni robíš? Sorry za výraz. Naisto hromadnú soravu, ze nie si na PN zo srandy ani preto aby si ich nasrala ak ta musia zastupovať. Pokial človek ruesi dlhodobú pn, toboz z dôvodu ako ty, tak už vôbec neriesi návštevy kolegov!
Idealne je mat 2 telefóny alebo 2 karty. Ta jedna vy bola len pre pár blízkych ľudí. Teda v takychto situaciach zmenis kartu/telefón a druhu vypnes! Problem vyriešený.

peknyvladko
17. okt 2024

Normalne. Neotvoril by som.

conquestor
17. okt 2024

Mala som podobný problém...Známa sa mi nútila stále na víkendové návštevy s rodinou,pritom náš vzťah bol roky iba o nás ako obcasne stretko na káve počas obednej pauze a pod.bez rodín.a zrazu správy,tel.ci sme doma že by prišli,(60kmm),lenže naše víkendy sú dosť full a vôbec mi to nevyhovovalo.Po pár slušných odmietnutiach som raz povedala že tak dobre nech prídu,bude už snáď pokoj a vtedy to začalo,normálne nátlak každý víkend,a keď som povedala 3x že sa nedá tak výčitky a úplne hranie na city.....🤦🏻🤦🏻🤦🏻 Tak dom povedala slušne ale otvorené že jednoducho sa s ňou stretnem rada ako do teraz ale nie cez víkendy...pochopila....povedz aj ty jasne,kolegovci nehnevajte sa ale stretneme sa po Pn...

karolinakr
17. okt 2024
casavina
18. okt 2024

Bloknem číslo, hotovo!

Strana
z3