Ako sa vymaniť z toxického vzťahu plného násilia?
Áno, máte ma teraz veľmi veľa z vás právo odsúdiť, no musím sa podeliť o môj príbeh.
Mám partnera, s ktorým som sa viackrát rozišla kvôli nezhodám.
Je chorobný gambler, ktorý neustále prehral naše peniaze, nezáležalo mu na ničom.Po mnoho pokusoch mu pomôcť sa nezmenil. Nechcel si dať povedať odo mňa a ani od svojej rodiny. Snažili by sme sa mu pomôcť. Všetko čo robil bolo, že si našiel spôsob ako opäť prísť o peniaze.Nemal stabilnú prácu a žil len z "kšeftov" a ja som všetko ťahala sama, nakoľko mám stabilnú prácu.
Nielenže ma finančne zničil, ale mnohokrát na mňa vztiahol aj ruku a ponižoval ma slovne.
Čo bolo však najhoršie? Podvádzal ma s kamarátkou a ďalšími inými ženami, s ktorými si vymieňal správy a následne ma kontaktovali. Cítim sa veľmi ponížená.
Keď som sa rozhodla vzťah nadobro ukončiť, pretože som už psychicky úplne na dne, tak mi oponoval vulgárnymi nadávkami, kde ma neraz aj opľul, sotil a násilím rozbíjal veci v mojom byte. Iba som ho slušne poprosila, či by mohol opustiť môj byt, lebo sa chcem rozísť. Nič viac. Viem, že sa pýtate, prečo som nezavolala do dnes políciu?
Dôvodom je, že v našich hádkach som bola aj ja tá, ktorá sa nechala vyprovokovať, ale on si vždy natočil len to ako kričím ja a ako sa snažím pred ním obrániť a nikdy nie to, čo on robil mne.
Chcem ešte doplniť jednu vec. Keď som mu našla správy, v ktorých ma od samého začiatku podvádzal (sme spolu 6 rokov), tak som samozrejme na neho zvýšila hlas. Následne ma fyzicky napadol a dával mi päsťami do hlavy, vraj aby som nemala modriny. Ešte sa na tom aj smial, že ma presne udrie na miesta, kde to nie je vidno. Nevedela som niekoľko minút vstať zo zeme. Rýchlo som dobehla do kuchyne a jediné, čo mi v tom zhone napadlo aby som sa ubránila bolo zobrať si nôž. On mi ho vzal z ruky a pichol sa s ním naschvál do prsta a začal krvácať. Následne si to natočil a obvinil ma, že za všetko môžem ja. Pri tom pravda bola niekde úplne inde.
Preto sa rozhodujem z toho vzťahu definitívne odísť. Už sa nechcem vracať do kolotoča bolestí. Mám svoj byt, svoju slobodu a svoju silu. Tento krok pre mňa vôbec nie je jednoduchý, ale toto nie je muž pre mňa.
Jediné, čo mám, sú správy, v ktorých mi píše o fyzickej likvidácii a to, že ma zmláti keď ma stretne alebo ma nebodaj uvidí na ulici s niekým iným. Nič viac nemám v rukách. Povedzte mi, prosím, čo mám urobiť? Ja som už zúfalá, lebo len celé noci plačem a vôbec nespím. Nevydržím už s týmto človekom v jednom byte.
@minenkaa akože ja mám odísť zo svojho vlastného bytu a nechať ho tam bývať alebo ako? Teraz celkom nerozumiem.
Najprv ti poviem, že si hlúpa. Takže sa spamätaj a začni konať uvážene. Do bytu sa ti predsa nedostane. Všade ho zablokuj. Ak ho niekde uvidíš, natačaj si to.
Bože, ty si tak hlúpa že až.
Vyhráža sa ti? Smer 158 a právnik a hlavne utekaj kade ľahšie
Treba ísť na políciu, podať trestné oznámenie za vyhrážanie (dôkaz- správy kde ti hrozí likvidáciou), na polícii povedať, že ani po vyzvaní nechce opustiť tvoj byt, oni mu to vysvetlia. Následne hneď ako bude preč vymeniť zámky. Ak by robil cirkus keď sa nebude vedieť dostať do bytu, okamžite volať políciu.
Keď bude preč, zavolaj si brata, otca, muža ... vymeňte zámky, jeho veci pred dvere. Nech tam je niekto s tebou keď sa vráti. Keď bude robiť bordel, volaj políciu. Samozrejme nesmie tam mať trvalý pobyt.
@znamaneznama222 pani múdre do hlúpych nadávajú, to je povzbudenie
@znamaneznama222 mas ho zo svojho bytu vyhodiť, to ako prve.
A ako druhé vyhľadať psychiatra. A ako tretie si dat pauzu s chlapmi, lebo zase sa na teba nalepí taky vykuk ako tento
"Povedzte mi, prosím, čo mám urobiť?"
Neviem čo napísať žene, čo bola podvádzaná, bitá a okrádaná, čo má po šiestich rokoch robiť. Ale poznám aj také, čo vedeli čo robiť už po 6 sekundách. Stačila na to jedna facka.
No ale k veci: Má u teba trvalý pobyt? 1. Ak nie, kontaktuj políciu, nemá v tvojom byte čo robiť. Vymeň zámok. 2. Ak má, úradne si zariaď aby nemal. Pokračuj bodom č. 1.
@lilli68 to je tu klasika, keď máš problém, povzbudenie je to posledné, čo na tomto fóre nájdeš. Nehovoriac o tom, aký si tu treba dávať pozor na každé slovo čo človek napíše, niektoré otočia proti tebe aj to, čo si tu napísala pred 15timi rokmi, normálne lustrujú príspevky čo si kde kedy napísala a tak ťa dodrbú, že presne vtedy keď potrebuješ pomoc a podporu tak sa ti chce už iba hodiť pod vlak.
zlatinko, ale ty nepotrebuješ žiadne dôkazy aby si sa ho zbavila. a on aj keby mal milión dôkazov ako mu "ubližuješ" tak nech ich ukáže policajtom a vysvetlí prečo chce stále zostať s tebou keď pri tebe tak trpí debil 🙈 o toto sa obávaš? pochopila som správne? fakt nemusíš 🙏 vymeň zámok a zablokuje ho všade. bude tá zúfalo chcieť späť lebo takú naivnú dobrosrdečnú už nenájde, v žiadnom prípade sa nikdy nevráť - a neotehotni !!! lebo sa toho idiota už nikdy nezbavíš
@znamaneznama222 čím skôr vymeniť zamky, vysťahovať veci, keď si po to príde, tak nebuď v žiadnom prípade doma sama, zavolaj si na pomoc otca, brata, kolegu, hocikoho, proste muža.
No a keď bude vystrajat, normálne volaj políciu.
pozbieraj sa a toho blbca vykopni z bytu... je mi ľúto že takto musíš trpieť vo svojom byte...
najlepšie by bolo sa odsťahovať, ale to asi nepôjde... možno by som uvažovala dať byt na pol roka do nájmu a ty niekde k rodičom... po pol roku by si byt zobrala naspäť... len či to nie je moc komplikované. samozrejme fešák nech ide kde chce.
@gribka1 a ty si niečo také zažila? Vynadal ti v ťažkej situácii niekto do hlúpych? A pomohlo to naozaj?
Ona si určite uvedomuje, že sa správa hlúpo, ale nemyslím si, že má niekto cudzí na fóre právo jej nadávať... ešte keď ti to povedia najbližší, tak okej, aj keď ani vtedy to nie je príjemné, ale už budiš.. ale takto, keď sem príde utýraná žena so žiadosťou a pomoc.. proste za mňa nie.. nie je to slušné a ani nápomocné.
@znamaneznama222 na tvojom mieste, zajdem na najblizsiu policajnu stanicu a nech ti vecne poradia kedze mas dovodne obavy o svoj zivot, pripadne aj spises nejake oznamenie.... vymenit zamok v byte, na par tyzdnov z neho odist, prelepit aj svoju menovku na schranke za nejake fiktivne meno, aby si myslel ze si sa odstahovala....
@znamaneznama222 vymeniť zámok a dovi dopo
rodicia surodenci vedia o tomto ? v prvom rade ak tam ma trvaly pobyt vies mu ho obratom zrusit na mestskom urade. zavolaj si zamocnika mas LV daj vymenit zamky a veci mu pobal a posli mu sms ze vtedy a vtedy ich bude mat vylozene tam a tam alebo nech ich odovzda niekto iny a tym chod niekam prec k rodine na wellnes a byt zamkni zabezpec
@lilli68 ja sa priznám. Bola som hlúpa, sprostá a slepá, ked som ostala s debilom niekoľko rokov. Až to skončilo jeho zatknutim, pretože sa to tak vystupnovalo. Vtedy som si povedala dosť.
Ak by som vlastnila byt, tak by som sa odsťahovala. Predala by som ten byt a utekala kade ľahšie. Hoc aj na druhy koniec republiky či do iného štátu. Zablokovala by som ho všade a zmenila telefónne číslo ( to som aj urobila ). Moj ex nevie kde bývam ci aké mám číslo. Cez spoločných známych ma uz viac nekontaktuje. Konečne mám svätý pokoj od neho. Viem, ze nie je ľahké odist, ale ten prvý krok k tomu musí urobiť. Nech si na pomoc zavolá kamarátov, rodinu ci znamych, aby na to nebola sama. A aj políciu ak by to situácia vyžadovala.
Len od neho odíď, zruš mu trvalý pobyt ak má a smer polícia, vymeniť zámky a zavolaj si niekoho k sebe na najbližšie dni ak by vystrájal, zvládneš to❤️
1. Odhlásit pobyt.
2. Keď nebude doma vymeniť zámky.
3. Dať veci pred dvere.
4. Zabezpečiť si niekoho s kým budeš doma, keď sa tento mrzak vráti.
5. Scény = polícia.
@znamaneznama222 zavolala by som nabuchanych kamosov, pobalila mu veci a odniesla k jeho rodicom alebo k nemu do prace alebo ku kamosovi. Nedavala by som ich pred dvere aby mi robil cirkus pred bytom. Vymenila by som zámok a dopredu poprosila domoveho dôverníka o vymenu zámku na vchodových dverach bytovky na moje naklady, dovody by som mu otvorene povedala. Ak nemam nabuchanych kamosov, tak skocim do nejakej sbs firmy a dohodnem sa s nimi za nejaku odmenu, vysvetlim co potrebujem. Musis si pripravit časovú os a naplanovat, kedy dôverník, v jeden den zámočník, balim veci a v ten den sbs co pojdu so mnou odniest veci a budu so mnou doma na par hodin alebo na telefone. Mladému by som napisala sms, ze veci ma tam a tam, nech ma nekontaktuje, nechodiza mnou, ze je konečná a finito. Necakam na odpoved, blokujem telefonne cislo a vsade kde ho mam, mažem svoje socialne siete. A akonahle by prisiel, tak volam policiu. Akonahle ho uvidim niekde blizko mojho bytu volam policiu. Ukazem sms a podávam trestne oznamenie. Aby som vo vlastnom byte nechala byvat nejakeho debilka co ma bije 🙈🙈🙈🙈 DPC ty kde mas sebavedomie a uctu voci sebe.
Dúfam, že nemáte deti. Veľmi ti držím palce, aby si sa z tohto kolobehu čo najskor dostala. Uplne prvé- prvý pracovný deň utekaj na úrad zrušiť trvalý pobyt. Po druhé-nájdi si v rodine nejakých silných chlapov nech ho vysťahujú, pobal mu veci. Vymeniť zámky... Ak si myslíš, že to nedáš sama , tvoj byt daj do prenájmu a utekaj do Čiech, tam si prácu nájdeš akúkoľvek aj s bývaním.
Aj keď len na pol roka, alebo na rok. Musíš sa dostať od neho čo najďalej. Českú republiku máš hneď to za rohom. Daj výpoveď tu v práci tam sa zamestnas. Nájdi si nový okruh známych, dostaneš sa do psychickej pohody. Držím palce. Das to!!!!!!!!
@znamaneznama222 ty sa rozhoduješ? 😱😱😱 a čo sa ešte musí stať, aby si sa rozhodla a rozhýbala? Niekto z tvojich známych, rodina o tom vie? Popros ich o pomoc a vysťahujte ho z bytu pre pána….

@znamaneznama222 tak chod preč