icon

Ako sa vyrovnať s minulosťou partnera?

2. okt 2024

Prepáčte že anonymne. Sme s priateľom rok aj pol. Spoznali sme sa v jednom bare tak že som si vypýtala jeho číslo a začali sme si písať. O 10 dní na to sme išli spolu von a o 4dni sme začali spolu oficiálne chodiť (áno s odstupom času to hodnotím ako veľmi skoro). Minule som zistila že keď sme sa už poznali a boli sme vo fáze riešenia sa (neboli sme spolu na rande vtedy ešte) spal s jednou babou dvakrát a dokonca ju predstavil aj kamarátom ako jeho "kamaratku". Veľmi ma to zranuje ani neviem prečo nakoľko sme spolu nechodili ešte. Stále na to myslím je to už polroka a neviem prestať. Vzdy ked si na to spomeniem zacnem plakať. Cítim sa ako tá druhá aj keď nie som. Viem že to ukončil s ňou on ale aj tak...nenávidím ju aj keď by som skôr mala byť nahnevaná naňho. Má to niekto takto podobne? A keď áno ako to riešiť?

Strana
z3
annamarin
3. okt 2024

Ja si úprimne myslím, že on na to už aj zabudol aké to bolo na začiatku a podla mna sa k tomu nevracia. 😄 Čo bolo bolo. Urcite na nu uz nemysli a mysli na teba keďže si jeho frajerka. Vtedy ešte nevedel, co bude ale očividne si sa mu dosť páčila ked po takom krátkom čase uz ste boli vo vzťahu.

nurielka
7. okt 2024

Za mna iny charakter.. riesit 2 baby naraz, ci uz k niekomu nieco citil alebo nie.. ved ked mu dala tak preco nie, humus. Ona k nemu mohla tiez nieco citit tak ako ty a vybral si, nemusela to byt kamoska na sex. Neviem ci by som s tym bola v pohode. Najskor nie. Za mna riadny s*ač.

matussara
7. okt 2024

Co v tom vidite, ked sa s nou vyspal a s vami si uz pisal-a bolo jasne ze obaja mate zaujem o toho druheho...na nu je zbytocne sa hnevat, nema s tym nic. Citite zradu, odmietnutie,sklamanie??Pod hnevom sa vzdy schovava dalsia emocia a ked pojdete po tych emociach cez otazky-urcene sebe, casto zistite, ze ten chalan vam otvoril zranenie-casto z detstva.
Jednoducho sa to dotyka toho dietata vo vas, ked sa s podobnym nabojom zachoval k vam niekto omnoho skor

matussara
7. okt 2024

Skus sa s partnerom porozpravat, povedz mu co ta trapi...je uplnd jedno ako to bolo, ty tu emociu mas, tak ju prijmi, nesnaz si nahovorit ze nebol dovod. Spustilo sa ti minule zranenie a to treba prijat, poliecit a zrejme oplakat. Hnev len maskuse skutocnu emociu-zranenie. Toto tazko hlavou pretlacime...jednoducho sa citis nejako a tak to je.
Zrejme situaciu vnimal inak, zena to berie ako jasny znak-ma zaujem o mna tak mi bude verny

jenny04
7. okt 2024

Zbytočne riešiš veci ktoré sú nepodstatné,bude ťa to stále viac a viac zozierat a budeš do vzťahu vnášať problémy tým.Kazdy má nejakú minulosť za sebou ale treba zatvoriť dvere a ísť ďalej..nevrtaj sa v tom aby si to potom nelutovala

matussara
7. okt 2024

Zrejme situaciu vnimal inak, zena to berie ako jasny znak-ma zaujem o mna tak...casto si projektujeme to co tam ani v takej miere nemuselo byt.
Je dolezite prijat tu emociu,oplakat ju ale nepokazit si svoju buducnost a vztah,kt.teraz mate

matussara
7. okt 2024

Zacnite si verit, ze sice sa zaplietol ale vas si vybral. Ak je teraz ok, pustite minulost a budujte buducnost

hendikep
7. okt 2024

@zero1 konecne niekto, uz som myslela ze som z inej planety.

Nie, taketo narabanie so sexom ako je v dnesnej dobe bezne, nie je ok… je az zarazajuce ako sa dokaze bagatelizovat a normalizovat nezaväzny sex.. kam sme to dospeli.. som rada ze si zijem vo svojej bubline, lebo tohto by som fakt nechcela byt sucastou..

autorka, podla mna to nie je normalne, na druhu stranu ked si ho pytala cislo prva tak sa asi dalo chapat ze do toho nevklada tolko nadeji nez Ty 🤷🏼‍♀️

jana_eyre_2
7. okt 2024

Podľa mňa ste jednoducho veľmi mladí obaja, ešte len začínate stavať svoje hranice vo vzťahu a ty prvý krát zistujes čo ti prekáža, tvoj partner ešte len zisťuje čo sa vo vzťahu nemá robiť aby druhého nezranoval.. (chlapi proste uvažujú úplne inak ako ženy a riešia prítomný okamih, nepremyslaju nad tým že majú ešte nejakú kamarátku s ktorou by to mohol byť v budúcnosti vzťah) ty si teraz poloz otázku či sa s tým vieš vyrovnať a pokračovať.. ak pokračovať chces, vyjasni si s ním čo ťa zraní, kde máš hranice a opýtaj sa ho aj na jeho hranice (aj podľa odpovedi vieš zaradiť ako berie vlastne on teba) jednoducho teraz je ten čas si veci vyjasniť, ale nie že prečo spal s niekým - lebo vy ste spolu nechodili vtedy ešte - to si musís v sebe uvedomiť a on proste konal podľa toho.., ale vyjasniť si veci čo sa ťa dokážu dotknúť a čo ohrozí váš vzťah.. keď si to budete otvorené vyjasnovat, tak je možné že budete v budúcnosti fajn pár.. nie sme v romantických príbehoch kde sa muži bezhlavo zamilujú az za hrob a robia všetko pre jednu ženu.. samozrejme môže každý robiť tak ako mu je milé, ja nie som romantická duša, ani ja sama som sa nikdy nezamilovala do nikoho hneď, prichádzalo to veľmi postupne.. takže vy ste nemali vzťah, tak riešil inú slečnu, lebo proste to bola aktuálna situácia a váš vzťah sa začal vyvíjať neskôr, tak už sa zariadil podľa toho..

luizina
7. okt 2024

@hopsas neviem co sa pise v dalsej diskusii, ale uplne suhlasim. To slovo je velmi zle, niekoho nenavidiet pre mna znamena, ze ta osoba ma nejaky problem v sebe, lebo inak nemozes niekoho nenavidiet a uz vobec nie cudziu osobu.

mikadooo
7. okt 2024

Nenávidíš JU? 😄 Toto sa mi taaaaaak páči... Tá hnusná fľandra! To ona iba ona za všetko môže! Fuj! Čo keby si sa po roku a pol prestala máchať v tých úbochých 10 dňoch? Tých xyz dní predtým ťa netrápi, len tých 10 a tie 2 sexíky sú ten strašný problém? No tak prezradím ti tajomstvo, nebude problém úplne že len v nej. Chlapček si chcel proste zapichať a ty si bola ešte neistá a ona bola asi istota. Nevidím na tom nič zlé, to je mužské zmýšlanie, je to tak ako ti povedal, bol sprostý, šiel na istotu, keby vedel čo bude v budúcnosti, tak to nespraví. Tak už to konečne spracuj a prestaň sa v tomto rypkať, vŕtať a plačkať do vankúša, boháča rok a pol si takto otravovať život a aj jemu, nechápem... Tak to ukončí, keď ti to nedá spávať a daj šancu server aj jemu na normálny vzťah a nie toto trápenie kvôli 10 dňom, ktoré on už zabudol, len čo ho vytiahol, či čo to robíš. Ježišu. Že rok a pol. No dovi.

majka1719
7. okt 2024

Skus sa na to pozriet z jej strany. 2x sa s nou vyspal a napriek tomu si zacal vztah s tebou. Tak asi to nebolo to , co chcel a ty si mu dala viac. Ty na nu nemas preco ziarlit. Skor moze ona na teba, lebo aj ked sa snim vyspala, nechcel ju. 😉😉😉 . Ju proste v tom case len vyuzil na sex. Bud rada, ze to nebolo opacne ❤️

lenkalienka321
7. okt 2024

Všetko sa udialo veľmi rýchlo, myslím chodenie, intimita...A ty si so všetkým súhlasila. Pozri, tu ti budú dávať návody aj ľudia, muži, či ženy, ktorí v ničom nevidia problém. Budú tí tu písať takí, čo podvádzali, ale aj takí, ktorí by to nikdy nespravili. To, čo je a nie je vo vzťahu akceptovateľné, nezáleží na druhých, ale len na tebe. Podľa môjho názoru, keď začínam vzťah/ začínam sa stretávať s niekým, priťahuje ma a vidím tam perspektívu, nebudem medzitým spat s iným mužom, len preto, že sa vyskytne príležitost. Pripadá mi to ako kralikaren. Muži, ktorí sa nevedia ovládať a toto robia, nie su vlastne podľa mňa ani dobri partneri pre život do budúcna. Ja viem, dobrí muži nerastú len tak na stromoch. Ale nato, aby si v živote bola šťastná, ti naozaj stačí len JEDEN, na ktorého je spolah. A myslím, že sa na neho oplatí počkať.

katuskacicuska
7. okt 2024

@mikadooo presne, do pismena … a mne toto príde ako status nejakej 17 ročnej dievčiny .. v puberte

sa3ka
7. okt 2024

Ani sa ti nedivim,tiez by mi to nebolo jedno. To je ta dnesna doba,kedy kazdy spi s kazdym, kamarat s vyhodami, tinderi a podobne sracky.

grof_monte_christo
7. okt 2024

@majka1719 Tak tu ani veľkú dilemu mat nemohol. Tuto druhu slečnu poznal par dni a mali už aj sex. S kurvickou asi vztah mat nechcel. Druhá a tiež pomerne istá bola autorka, lebo si číslo na neho vypýtala sama. Len asi mala viac rozumu a nespala s nim hned. Neskutočný samec to musí byť, ked takto po ňom baby idú. Tipujem vek všetkych troch max. 20.

tmonika
7. okt 2024

Podľa mňa to mohla byť nešťastná zhoda náhod. Tebe sa páčil, vypýtala si si čislo, on nebol nastavený evidentne tak, že bol voľný. Ty si mala vo výhade jeho on ju. Toto podľamojho názoru by si mala vstrebať, bolo to tak. Písali ste a on stále riešil s ňou, podľa mňa ani len netušil , že z toho niečo viac može byť. Doležité je podľa mňa iné. Kedy s ňou prestal a kedy si to uvedomil. Deň predtým ako ste sa stretli ju predstavil kamaŕatom. Ty si prišla ale po nej aj keď je to taká súhra náhod a vyzerá, že sa rozhodol pre teba alebo ho kopla ona. Trapi ťa to rozumiem, z mojho pohľadu nemal keď píše s jednou riešiť zaroveň aj druhú. V tom bol sebec. Ale ak naozaj prestali a to bolo pred tebou skus to vstrebať, vykrič mu to pohádajte sa alebo čokoľvek len to daj von, alebo ho pošli k vode ak t nedokážeš ,,prepáčiť,,

grof_monte_christo
7. okt 2024

@tmonika Nečítala si komentáre. On spoznal tu druhu ženu až po autorke a behom pár dní ako si oni písali, sa s tou druhou stihol 2x vyspať.

barborachors
7. okt 2024

Nemyslim si, ze mas právo na slzy a nárokovania si monogamie v počiatočnej fáze vztahu. A mozno nie je z teba az tak paf, ze akonahle ta uvidel, vsetky zeny v telefone vymaže a spolu odcválate na ružovom jednorožcovi. Dôležité je ze teraz ste uz len vy dvaja a on si len potreboval vybrať medzi vami dvoma a vybral si teba. Co ak ta druha si mohla oci kvoli tebe vyplakať? Tak hlavu hore, si maharadzova prvá, tak sa vykasli uz na to, co bolo v minulosti. A popracuj na svojom sebavedomi, lebo toto ta fakt nemôže predsa štvať…

Strana
z3