icon

Ako sa vyrovnať s nečakaným rozchodom po 10 rokoch?

13. dec 2025

Ako moze muz prestat lubit po 10 rokoch vztahu? Mali sme nejake problemy, tichu domacnost, vela prace, z mojho pohladu nic vazne. Odmietal komunikovat, este pred par dnami sme to ale pozliepali a male nadherne dni myslela som si ze je vsetko ok, nic sa medzi name zle nestalo a z jeho strany to zacalo zase az sa to rozhodol ukoncit. Vraveli sme si ze sa lubimec milovali sa, travili spolu cas hlavne z jeho inicitiavy a zrazu bum. Neviem sa cez to preniest, podla mna sa da vsetkom komunikovat ale vraj ma uz nelubi a pre mna je vsetkym. Nechce to skusit ani napravit

anonym_19e7db
13. dec 2025

@anonym_autor Zili ste v 1 domacnosti?

autor
13. dec 2025
@anonym_19e7db

@anonym_autor Zili ste v 1 domacnosti?

@anonym_19e7db ano

anonym_19e7db
13. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_19e7db ano

@anonym_autor Zvlastne. Ze ste dennodenne spolu a takto za zrazu odcudzi

billy_jean
13. dec 2025

Po desiatich rokoch vzťahu sa láska zvyčajne nestratí zo dňa na deň, aj keď to tak navonok vyzerá. Často sa stáva, že jeden z partnerov sa odpojí postupne bez toho, aby o tom hovoril. Neodchádza vtedy, keď sa rozhodne, ale v momente, keď už je vnútorne dávno preč. Tichá domácnosť , vyhýbanie sa komunikácii a únik do práce bývajú signály, že niečo v ňom zrelo dlhšie. To, že ste mali pekné dni tomu neodporuje. Mnohí ľudia vedia fungovať vo vzťahu i aj vtedy, keď už v sebe urobili rozhodnutie odísť. Keď povie, že už necíti lásku a nechce to skúsiť napraviť, neznamená to, že vzťah nemal hodnotu alebo že si urobila niečo zásadne zle. Znamená to len to, že on už nemá vnútornú kapacitu ísť ďalej... A vzťah sa, žiaľ, nedá zachrániť komunikáciou, ak ju chce len jeden. A chápem, strata človeka, ktorý bol stredom sveta bolí. Preniesť sa cez to nejde silou ani rozumom, chce to čas a postupné prijatie reality.

anonym_f93420
13. dec 2025

@anonym_autor tiež si myslím, že sa to vytratilo postupne. Možno má vo výhľade niekoho iného a mal výčitky svedomia, tak sa snažil to zlepiť a správať sa k tebe milo, tráviť s tebou čas, no zistil, že len klame sám seba. Stáva sa, bohužiaľ.

domkakvet
13. dec 2025

@anonym_autor vas vztah nefungoval uz davno pred tym, ale chce to cas a smutok ta prejde.

martinmmartin
13. dec 2025

rozpraval ti to co si chcela pocuvat nech je doma pokoj a karavana ide dalej. Taky rodinny folklor. Teraz sa ukazalo ze az take terno to nebolo on nedostaval nic co by potreboval a tak zbytocna nadpraca uz nebude.
Bud rada za uprimnost, to divadielko by bolo horsie

anonym_70ab31
13. dec 2025

@anonym_autor ma uz nejaku inú

anonym_8b9ff0
13. dec 2025

Ste manželia ci len frajeri?

autor
13. dec 2025
@anonym_8b9ff0

Ste manželia ci len frajeri?

@anonym_8b9ff0 neboli sme manzelia, nie sme veriaci

biba_18
13. dec 2025

nemiluje ťa už dávno. ale je možné že až teraz mu to docvaklo že takto to ďalej nejde. vôbec nemusí byť pravda že využíval spoločnú domácnosť len zo zištnosti. možno práve naopak.

minenkaa
13. dec 2025

Nemá čo riesit ,nemá ta rad,pre neho to je koniec,tam už z jeho strany nie je čo riešiť
Čo pre teba znamenalo vo vzťahu dobre,pre neho mohlo byt zle

tykat
13. dec 2025

@anonym_autor kde bude byvat po rozchode?

autor
13. dec 2025
@tykat

@anonym_autor kde bude byvat po rozchode?

@tykat to neviem

anonym_070af7
13. dec 2025

v ňom to muselo vrieť už dlhšie. možno aj chcel že budete spolu, ale prišla asi povestná kvapka a sa to rozsypalo.
stalo sa mi to už aj mne, tak mi išiel ten vzťah na nervy že v tom momente ako som to skončila som pocítila obrovskú úľavu.

cdt
14. dec 2025

to iste som prezila, akurat po 12 rokoch. Ja som zachranovala, fakt sa az plazila po zemi, tak mi na nom zalezalo... on si to uzavrel, odisiel, definitivne. Uz sme rozvedeni.

autor
14. dec 2025
@anonym_70ab31

@anonym_autor ma uz nejaku inú

@anonym_70ab31 nema, zena v tom nie je.
Nie je na to vraj jeden konkretny dovod vraj uz nie je so mnou stastny ale nikdy mi to nepovedal za tie mesiace co to uz preziva “vraj” ani nikto z nasho okolia si nic zvlastne nevsimol a vsetci sme z toho mimo. Chce byt sam, nevie ci mu to pomoze alebo je problem inde. Za poslednu dobu aj vela schudol, nedokazal spat.

anonym_70ab31
14. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_70ab31 nema, zena v tom nie je.
Nie je na to vraj jeden konkretny dovod vraj uz nie je so mnou stastny ale nikdy mi to nepovedal za tie mesiace co to uz preziva “vraj” ani nikto z nasho okolia si nic zvlastne nevsimol a vsetci sme z toho mimo. Chce byt sam, nevie ci mu to pomoze alebo je problem inde. Za poslednu dobu aj vela schudol, nedokazal spat.

@anonym_autor chlap nezvykne chudnúť, ked prestane milovat a nie je za tým ina zena alebo niečo iné. bud sa do niečoho zaplietol, alebo sa zamiloval inde

autor
Včera o 12:31
@anonym_70ab31

@anonym_autor chlap nezvykne chudnúť, ked prestane milovat a nie je za tým ina zena alebo niečo iné. bud sa do niečoho zaplietol, alebo sa zamiloval inde

@anonym_70ab31 ja som si to tiez myslela … odovodnene mi to bolo, ze uz sa tak dlho trapil ze nebol stastny nemohol spat a podobne veci tak ma musel opustit aby sa mu lahsie zilo …

anonym_f3d939
Včera o 12:48

Ludia sa menia, on s cimsi vnutorne bojoval dlhsie a teraz ho cosi nakoplo ukoncit to... Toto nie je, ze zobudim sa a hop. Pekne chvile mozu byt aj na konci, ved ked sa nehadate zrovna..
nuz stava sa . Nechces byt predsa s clovekom, ktory o teba nema zaujem uz. To co z tvojho pohladu nebolo nic vynimocne, mozno z jeho bolo. Mozno je za tym niekto iny, mozno chce len proste odist z tohto vztahu. Vidi sa inde, tak nech ide. Ty sa tiez dostanes z toho, neboj, drzim palce.