Ako sa vyrovnať s nepríjemnou rodinou partnera?
Ahojte, neviem ani ako mám začať, proste mi vadí subvencovať rodina. Zatiaľ bývame u nich tak, že my dvaja máme dolné poschodie, kde býva aj jeho starká,s vlastným vchodm a na poschodí bývajú jeho rodičia, tak isto s vlastným vchodom. V mojej rodine som bola zvyknutá na to, že k nám moc návštev nechodilo - otec si to neželal a všetci boli spokojný. Tu je to naopak, každý deň sú tu minimálne traja ľudia, ktorých nepoznám. Celkom mi ti narušuje moje súkromie a cítim sa zle. Proste sa necítim dobre v prítomnosti jeho rodiny a hlavne súrodencov ( už tam nebývajú ale sú tam pomaly každý deň ) - prídu mi neskutočne falošní, hluční a hlavne keď sa bavia vždy sa bavia o ľuďoch, ktorých nepoznám. Neviem či je problém vo mne. Alebo vlastne čo mám robiť. Bývanie mimo nieje zatiaľ možné kvôli financiám ( malo by cca rok trvať aby sme sa mohli osamostatniť )
@simona1306 Áno, pochopila. Len či to práveže autorka už neberie tak, že keď tam býva, tak je všetko spoločné.
@h2 no tak to uz moj problem nie je ako to ona berie ... ja som napisala co si myslim, uz co si z toho kto zoberie ma netrapi 🙂
@h2 snáď keď platím na domácnosť, robím okolo domu, pomáham si môžem povedať, že aspoň ta terasa je spoločná
Autorka, moj muz take pouziva a naozaj to odrusi vsetky okolite ruchy. Len treba dobre vybrat
Prepáč, bez ohľadu na to, ako to ty berieš, tá terasa spoločná nie je.
@h2 tvoj názor, ale myslím si že keď do niečoho vrážam peniaze je to čiastočne aj moje
A ty tam do niečoho vrážaš peniaze? Lebo platiť si SVOJU vlastnú spotrebu energií nie je vrážať peniaze do bývania.
@guudy Ďalujem pekne, vyskúšam .
Nečítam všetko....ale teba rušia pri práci?a on nemá dobré vzťahy s rodičmi a je rád, že ich nevidí.
?Tak si zdvihnite zadky a choďte do podnájmu mudraci.Oni sú všetci doma ty nie.A, že robí okolo domu predpokladám, že úrodu si beriete a, keď aj nie raz tam bývate tak by bolo fajn pomôcť.
Asi to nebude tak zlá rodina, keď dospelé deti chodia za nimi tak buď vďačná, že máš kde byvat
@h2 Ano predsav si, že vrážam, aj ja aj snúbenec. Ku tomu platíme SVOJE všetky náklady .
@luccija Keby čítaš, vieš prečo podnájom nie. Robenie okolo domu nieje o úrode, ktorú si ani neberieme, keďže si robíme nákup do svojej kuchyne.
A akú čakás odpoveď?odísť nemôžete, rušia Ta, vadia vám...tak vydrž rok či aké máš riešenie?
Tak potom ste hlupáci obaja. Myslela som , že tam bývate, aby ste ušetrili. Alebo je ešte druhá možnosť: že si sa zamotala do vlastných lží. 😉
@h2 ano šetríme, ale to neznamená že sa niečo nekúpi. 😉
@luccija už žiadnu, normálne odpovede som dostala a budem ich snažiť praktizovať . 🙂
Mne už je to jasné. Dúfam, že sa aspoň dobre zabávaš.
@h2 Nemám sa na čom zabávať, to že si si dala ty do hlavy, že to je žart je tvoj problém. Rady som dostala, za tie som vďačná.
Keď toto čítam tak presne viem prečo nebudem mojim deťom ponúkať aby u nás bývali, alebo aby si niečo u nás prerabali, nastavovali, pristavovali….
V prvom rade si treba uvedomiť že je to ich dom, nie tvoj ani partnerov. Aj keď niečo symbolicky prispievaš nedáva ti to automaticky právo robiť zo seba pani domu a určovať im pravidlá. Ty by si sa mala prispôsobiť ich chodu domácnosti samozrejme v normálnych medziach. Môžeš ich slušne poprosiť či by mohli byť tichšie v určitých hodinách keď pracuješ. Robiť si čo najviac program mimo domu/ísť na pár dní v mesiaci k rodičom.
Ponúkli vám pomoc tak buď vďačná, máte možnosť našetriť si peniaze a osamostatniť sa (nie je to samozrejmosť). Nič strašné ti nerobia...majú len iný spôsob života. Ak ti to nevyhovuje tak treba ísť smer podnájom a šetriť na hypotéku dlhšiu dobu.
@tamitamitami Ďakujem za radu.
ja by som ti poradila dat tuto diskusiu precitat buducej svokre aj s tvojimi odpovedami, ze ako to vnimas a citis, a problem bude do vecera vyrieseny, ver mi.
Už, keď pre nič iné tak by si mala byť vďačná, že vás prichýlili a máte možnosť šetriť.Nie?veď aj to je bonus.Ale to by si musela mať trocha pokory.Kazde spolubývanie je o kompromisoch a ver, že aj z ich strany.
A prečo si ešte tam? Mne keby toto vadilo čo Tebe, čo by mi vadilo, nevydržala by som to ani týždeň. Ale celkovo ja by som ani nešla bývať k jeho rodine, príde mi to také postupné. Radšej sama vo svojom ako sa ku niekomu nasackovat. Nepoviem keby býval ten muž sám, ale aj spolu s ďalšou rodinou, to nikdy.
Ja tomu nerozumiem, prečo nejdete do podnájmu. Tak či tak platíte aj u jeho rodičov. Keďže šetrite, nikto vám nekáže prenajať si celý byt. Môžete ísť do zdieľaného podnájmu, žiť v jednej izbe a o spoločne priestory bytu sa deliť s inými mladými ľuďmi. Tiež sme tak kedysi začínali. Aby ste netrcali zavretí v tej izbe, môžete po práci ešte brigádovať, ešte viac nasetrite a čas vám rýchlejšie zbehne. Vy a jeho rodičia ste povahovo nekompatibilní, ale nemá ti co vadiť, že si húkajú ma terase, lebo je to ich dom, bavia sa a nebudú čušať lebo ty si v ich dome. Kebyze som ich suseda, tak by ma šlo poraziť, že tam húkajú a ja nemám kľud vo svojom dome, za ktorý som draho zaplatila. Ale ty nie si ničím viazaná, vy môžete ísť kľudne do podnájmu. Ten tvoj snúbenec nemusí robiť okolo domu, ale na brigáde a veselo šetriť.
Ale jasne, chalan, ktory nema rad ako to u nich doma chodi si zrekonstruuje kuchynu a kupelnu vedla zapratanej izby a tam sa prestahuje zo svojej detskej izby a nakcartiruje frajerku. Potom ju tam ooziada o ruku a na to sa zacne zhlukovat cela rodina pod predtym nevyuzivanym oknom. K tomu im platite ale si malo
Toto je taka diskusia na rozprudenie " sme tu cudzi, ale vadia nam domaci"
@1ryba nevadí mi že pomáha ale to že ho oberajú o svoj vlastný čas po práci.

@guudy slúchadla som mala z práce, no bolo cez ne počuť 🙈 asi si budem musieť zabezpečiť svoje.