Ako sa vyrovnať s nepríjemnou rodinou partnera?
Ahojte, neviem ani ako mám začať, proste mi vadí subvencovať rodina. Zatiaľ bývame u nich tak, že my dvaja máme dolné poschodie, kde býva aj jeho starká,s vlastným vchodm a na poschodí bývajú jeho rodičia, tak isto s vlastným vchodom. V mojej rodine som bola zvyknutá na to, že k nám moc návštev nechodilo - otec si to neželal a všetci boli spokojný. Tu je to naopak, každý deň sú tu minimálne traja ľudia, ktorých nepoznám. Celkom mi ti narušuje moje súkromie a cítim sa zle. Proste sa necítim dobre v prítomnosti jeho rodiny a hlavne súrodencov ( už tam nebývajú ale sú tam pomaly každý deň ) - prídu mi neskutočne falošní, hluční a hlavne keď sa bavia vždy sa bavia o ľuďoch, ktorých nepoznám. Neviem či je problém vo mne. Alebo vlastne čo mám robiť. Bývanie mimo nieje zatiaľ možné kvôli financiám ( malo by cca rok trvať aby sme sa mohli osamostatniť )
Čiže ste sa rozhodli, že budete radšej šetriť peniažky, než tvoje nervy? Tak teda zatni zuby a vydrž, nič iné ti nezostáva. Alebo si otváraj na svokrovcov ústa a nenechaj si skákať po hlave. Pochybujem však, že to bude mať pre teba kladný výsledok. Zlé vzťahy si zhoršíš ešte viac a pokoj na prácu tak či tak nedosiahneš.
@kiki68 So snúbencom mame podobné názory v tejto téme.
@zuzitko74 Je to teraz na úkor nervov nás oboch, ono sa to cele zhoršilo po čase, nie hneď po nasťahovaní.
Ty pracuješ, snúbenec pracuje, je nejaky problém ísť do podnájmu???
@vilma7 áno je, ideme si kupovať byt na hypotéku, no chýba nám určitá čiastka.
Toto snad je troll 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@kitycat nie, nieje. Keď nemáš čo povedať zbytočne sa nezapájaj.
Byt budete kupovat o rok, za rok cena bytu stupne, cize predpokladam ze budete potrebovat mat nasetrene viac ako mate teraz vypocitane, nie?
Ak vam to obom lezie na nervy tak by som sla do podnajmu hned a pozvazovala ako dodatocne a docasne zvysit prijem.
@erika237 cca rok, predpokladáme že to bude aj menej. Vypočítané máme teraz už viac, pre istotu.
@caroline_ vzťahy s ním sú ako tak už nalomené, toto by celý ich vzťah zabilo.
@matkamirko písala som vyššie prečo nájom nie.
Ved si najdi este druhu pracu ci brigadu....aby si aj ty cim.skor prispela.k ciastke ktora.vam.chyba k hypo
Mne sa to z toho co si napísala nezdá take strašné, okrem toho ste tam len dočasne máte vlastný vchod, kuchyňu kúpeľňu tak to súkromie by ste nemali mať až tak narušené. Chápem, že si bola zvyknutá inac ale keby si byvala v bytovke tam by ti tiež chodili cudzí ľudia. Keď Ti vadí hluk pri práci daj si sluchátka alebo chod pracovať do kancelárie. A keď Ti moc lezú na nervy tak si povedz ze preco tam ste , že potrebujete ušetriť a ze ste tam len do času a o co ušetríte vďaka nim o to skôr sa môžete odsťahovať. Skus sa preladit do dákeho vdacnejsieho módu a budeš sa cítiť lepšie.
Ešte ten rok vydrž.. keď sa vám dá robte si občas poobedia a víkendy mimo domu, oddýchnuť od nich. Sem tam za tvojou rodinou medzi tvoje tváre 🙂 rok zbehne ani nebudeš vedieť ako
ak tomu dobre rozumiem, byvas u svojich buducich svokrovcov, mozno nie zadarmo, ale teda asi to nebude nejaka horibilna ciastka, kedze do podnajmu ist nechcete lebo setrite peniazky ... svokrovci byvaju na vrchnom poschodi . A vadi ti ze k svokrovcom stale niekto chodi, a hulakaju.... ak k svokrovcom chodia navstevy na ich poschodie a nie na vase spodne, tak nechapem co vlastne ty chces ... ved to mas ako vrchnych susedov v nejakej bytovke :D ci aj ked sa nastahujete do bytovky tak budes otvarat hubu na susedov ak budi hulakat lebo ty potrebujes mat svoje sukromie ? No slecna, na svete nie si jedina, a ludia nebudu chodit okolo teba po spickach len preto, ze sa to tebe nepaci ... mozno tak jedine tvoj snubenec, a to usudzujem len z tych komentarov ktore si dodala, ze ak ta svokrovci vyhodia, stratia syna a neviem co ... toho si si stacocne obmotala okolo prstu, ale zvysok sveta sa ti asi nepodari obmotat 🙂 ale skusit to mozes, len asi nie u svokrovcov v dome ;)
@simona1306 zabudla som dodať, že väčšinou sedávaju dolu na terase čo je vedľa naseho okna. Odtiaľ ide ten hluk .
@michelle567 Poobedia aj víkendy sa snažíme plánovať, no len keď príbehmi vždy s niečom čo by sa malo spraviť, tak to nieje jednoduché.
Jasne ale aj tak by som sa s ním porozprávala...o trošku inom fungovaní...napr že keď si niečo naplánujete a oni až potom začnú s nejakou robotou...povedať že už máte niečo iné, zaplatené, idete 'nieco pomáhať k vasim', vymyslieť si aj niečo ... A robotu si s otcom môže dohodnúť na inokedy. Aby ste sa nemuseli prispôsobovať večne len im. Ty máš podľa mňa aj stereotyp že robíš z domu a ešte aj poobede ste stále doma s nimi lebo od neho niečo chcu. Keby ste sa viac zamerali na váš život.. lebo ti to tam bude liezť na nervy
lenze terasa je spolocna stym nenarobis nic ...
@michelle567 Ďakujem, vyskúšame. Už sa nám aj stalo to, že sme mali naplánovaný výlet, pribehla jeho mama, že kam ideme lebo treba posekať trávnik. Odišli sme a ona sa so snúbencom kvôli tomu 2 dni nebavila, že nebolo po jej .
@simona1306 no veď to, vyskúšam ako mi radili pracovať niekde vonku.
@simona1306 Aká spoločná? Autorke tam nepatrí nič.
No nech sa s nimi dohodne on vždy popredu dajme tomu týždeň či treba niečo spraviť a nech si to naplánuje podľa vás ako vám pasuje. A vo voľnom čase choďte mimo dom. Napr môžete si chodiť do fitka, rodičom oznámiť že máte zaplatené permanentky a budete chodiť, že on doma nebude kedy si zmyslia, preto si chcete začať veci plánovať. Aby neboli urazení na poslednú chvíľu ako píšeš... A toto dohodnúť s nimi by som nechala na ňom nech im to vysvetlí
vyskusaj .... lebo presne toto iste sa ti moze stat aj dakde v bytovke ... a o rodinnych domoch ani nehovorim, proste susedov si nevyberas , a isto si nebudes moct otvorit usta na nejakeho suseda, ktoremu pride navsteva doobeda a budu sedet dajme tomu na balkone a budu hlucni a teba budu rusit pri praci ... Vo svojom si kazdy moze robit co chce, ak samozrejme nenarusuje nocny klud ... Ja byvam v rodinnom dome na konci dediny a tiez tu nemam klud ... jedni susedia su cele dni vonku so zapnutym radiom na plne pecky, dalsi susedia maju asi 100spliepok na ktore sa pozeram priamo z terasy ... ale nic, musela som si zvyknut , lebo su vo svojom a vlastne nic zle nerobia ... to , ze to mne vadi, je moj problem
@h2 zase, az tak za slovicka sa chytat nemusime, predpokladam, ze si to uplne jasne pochopila ako som to myslela
Autorka, vrelo ti odporucam kupit si sluchadla na telefonovanie. Kolegovia nebudu pocut zvuky z tvojho okolia.

A muz tiez tak bude suhlasit? Uz vidim to ako ich’s otocis a in to toleruje.