Ako sa vyrovnať s neprizvaním na svadbu?
Zienky, chcem sa vas spytat jednu vec. Mam kamaratku, pri ktorej som stala, ked sa s nou rozchadzal frajer. Stale som pocuvala o nom, vylievala si srdiecko a ja som sa jej snazila byt oporou par mesiacov. Neskor sa z toho dostalac zacala aj randit a tak. Potom som si partnera nasla ja a prirodzene sa nas kontakt obmedzil. Po case si nasla partnera aj ona. Parkrat sme sa stretli, ale kazda uz mala svoj zivot. Ten partner ju poziadal o ruku a planovali svadbu. Automaticky som ratala, ze budem pozvana, aj ked sa svadba mala konat na druhom konci republiky. Ked sme sa stretli, tak mi povedala, ze maju velmi vela hosti a ze musela obmedzit kamaratov a z jej kamaratok idu iba nejake tri, ktore s nou vyrastali, ale ze mi aspon dava pozvanku na obrad. Mna to celkom ranilo, pretoze som jej bola oporou v jej tazkych chvilach. Ako by ste sa k tomu vy postavili??
Bola by som celá rada, že nemusím cestovať na druhý koniec republiky a míňať kopec peňazí na svadbu kamarátky, s ktoru ma síce spájajú nostalgické spomienky, ale v súčasnosti sa už váš vzťah naozaj nedá vyhodnotiť ako blízky. Naozaj buď rada, že nemusíš ísť, zagratuluj aj kyticu jej pošli a choď na nejaky príjemný výlet s tvojím mužom
@anonym_autor Myslím, že sa aj poteší... človeka, čo sa na takúto vec pozerá ako "niečo za niečo" a uráža sa, vo svojom živote nepotrebuje
@anonym_cc39b3 takze podla teba mam len davat?
Poznám. Mala som kamošku od škôlky už máme obe po 30. Prvú dcéru som pomenovala po nej.. Pri druhej so mnou bola pri pôrode. A ona mi ani len nepovedala ze bude mat svadbu nie ešte aby ma pozvala. 💔 Takže tu bolesť chápem. No idem ďalej. Už som nikdy nenašla takú kamošku ako bola ona predsa boli sme spolu pomaly od plienok (bývala na vedľajšej ulici).
@anonym_autor z dlhodobého hľadiska určite nie, ak by si sa stále iba ty ozývala, inciovala kontakt, podporovala ju, cestovala za ňou atď., poviem že kašli na takúto kamošku, ale toto je len jeden deň, jej deň a tvoje sklamanie z vlastného očakávania...samozrejme, že ty ju tiež pozývať nemusíš, tiež je to okej, ale keď to má byť len z trucu a za trest, aj keď inak by si ju tam chcela a dovolí to rozpočet a kapacita, tak je to trápne a smutné... my sme tiež nemohli pozvať všetkých kamošov, aj keď ich máme radi, niekde sme tu čiaru proste museli spraviť a nepozerali sme pri tom komu sme na svadbe boli a neboli
Poznám. Mala som kamošku od škôlky už máme obe po 30. Prvú dcéru som pomenovala po nej.. Pri druhej so mnou bola pri pôrode. A ona mi ani len nepovedala ze bude mat svadbu nie ešte aby ma pozvala. 💔 Takže tu bolesť chápem. No idem ďalej. Už som nikdy nenašla takú kamošku ako bola ona predsa boli sme spolu pomaly od plienok (bývala na vedľajšej ulici).
@anonym_6398da A to len kvôli tomu už nie ste kamarátky? vážne?
@anonym_94d8ff čo podľa teba znamená byť kamarátky? 😏
@anonym_autor len davat? za to ze si pri nej bola ked sa rozisla? ona pri tebe nebola... ? ona sa s tebou nestretavala, nerozpravala a nepodrzala? ked niekoho idem vypocut ,,pomoct -necakam odvetu ...robim to lebo chcem .. zivot vas na okamih spjil a potom zas rozdelil... to sa stava .. isto si aj ty niekoho sklamala rovnakoako ona teba ale si to ani neuvedomujes... tomu sa hovori zivot .. a ze ty si tu dupes nozickou ao rozmaznana ohrdnuta zenska- dobre spravila-nebola si kamaratka
Bola by som rada, že sa nemusím trepať na svadbu kdesi na druhý koniec republiky.
@anonym_autor aha, takže ked ona teba nie, tak hrdo ani ty ju. Troška detinské.
@1sally12 nie detinske. Ferove
@anonym_94d8ff čo podľa teba znamená byť kamarátky? 😏
@biba_18 kazdý to vníma ináč, ale zase kvôli jednému dňu zabiť celé kamarátstvo? Ja som odmietla ísť kamarátke na svadbu lebo mala blbé požiadavky, čo sa týka oblečenia, daru atď. tak som povedala, že nepôjdem a nikto sa na mňa neurazil 🤷♀️ teraz aj tá moja kamarátka sa mala uraziť?
@anonym_autor mna tiez sokovala kamaratka ktora ma nepozvala a to som bola pritomna pri zoznameni aj chodeni s jej buducim manzelom. Byvali sme v jednom dome poznali sme sa od narodenia cez 20 rokov zverovali sa s frajermi a vsetkym, kazdy den spolu, Isla som na obrat potriasla rukov a dala som si odchod 🫡
@biba_18 kazdý to vníma ináč, ale zase kvôli jednému dňu zabiť celé kamarátstvo? Ja som odmietla ísť kamarátke na svadbu lebo mala blbé požiadavky, čo sa týka oblečenia, daru atď. tak som povedala, že nepôjdem a nikto sa na mňa neurazil 🤷♀️ teraz aj tá moja kamarátka sa mala uraziť?
@anonym_94d8ff a povedala si aj že prečo nejdeš? že má blbé požiadavky?
a stále neviem čo znamená pre teba kamarátstvo? kto je kamarátka podľa teba…
Čiže ty si očakávala zato že si stala pri nej keď sa rozchádzala s jedným frajerom, že ťa pri ďalšom pozve automaticky na svadbu? No neviem. Keby mám pozvať každého kto sa mi mihol životom tak mi nestačí ani kulturak. Prečo ak ju berieš ako kamarátku sa nemôžeš s ňou tešiť a zablahoželať jej aj bez účasti pri svadobnom stole . A takisto tvoje pozvanie ak raz bude svadba podmieňujes pozvaním od nej. Cize keď ona teba aj ty ju. Ale keď ona teba nie tak ani ty ju.
@anonym_94d8ff a povedala si aj že prečo nejdeš? že má blbé požiadavky?
a stále neviem čo znamená pre teba kamarátstvo? kto je kamarátka podľa teba…
@biba_18 Niekto, kto ma podrží, vypočuje, pomôže, kto so mnou trávi čas, lebo ten čas so mnou tráviť chce atď. ale neočakávam pozvania nikde 🤷♀️
A samozrejme som jej povedala, prečo na svadbu nejdem, mala som na to 2 dôvody. Hoci možno pre niekoho blbosti, ale nepáčilo sa mi, že človek na tú svadbu nemohol ísť tak, ako chcel a s darom akým chcel a vlastne ten dar by aj tak taký dostala ale to, že to vyžadovala bolo cez.
@13uzivatelka11 pre mna nie je dolezita frekvencia stretavania, ale to, ako cloveka vnimam. Ja uz som jednu svadbu davnejsie mala, pozvala som tam naozaj vela kamaratok, s ktorymi som sa aj roky nevidela
@anonym_autor no a pre ňu to tak nie je.tak to akceptuje.dama si písala že v poslednom čase bol váš kontakt sporadicky.a keby aj nebol je to jej svadba a ona sa rozhoduje koho tam chce mať 😉
@anonym_94d8ff nie kvôli tomu. Keď som sa dala zaočkovať na covid (viem bola som blbá) povedala ze aj tak do dvoch rokov zomriem a ze som hrozba pre ňu
@anonym_94d8ff nie kvôli tomu. Keď som sa dala zaočkovať na covid (viem bola som blbá) povedala ze aj tak do dvoch rokov zomriem a ze som hrozba pre ňu
@anonym_6398da 🙄🙄🙄
Mimochodom dať do ruky oznámenie o svadbe, nie je pozvánka na obrad. Určite nie. Takže nemusíš cestovať hodiny len aby si zažila obrad, potriasla ruku a vrátila sa domov..
Pochop že etapa keď ste si boli veľmi blízke už skončila , obe ste sa posunuli každá inde a zrucovat že ťa na svadbu nepozvala je naozaj trápne. Ako nevyzrete, zdute decko
@anonym_6398da čiže uz nadsluhuješ😁
Ved je to normálne. Má rodinu, tak sa rozhodli pozývať, je to ich vec, vysvetlila ti to, tu nie je dôvod na urazenie. Niekto chce svadbu bez malých detí, niekto vola napr. rodinu, ale ani veľké deti nie. Je to kazdného vec.
@biba_18 Niekto, kto ma podrží, vypočuje, pomôže, kto so mnou trávi čas, lebo ten čas so mnou tráviť chce atď. ale neočakávam pozvania nikde 🤷♀️
A samozrejme som jej povedala, prečo na svadbu nejdem, mala som na to 2 dôvody. Hoci možno pre niekoho blbosti, ale nepáčilo sa mi, že človek na tú svadbu nemohol ísť tak, ako chcel a s darom akým chcel a vlastne ten dar by aj tak taký dostala ale to, že to vyžadovala bolo cez.
@anonym_94d8ff no daj...co take ziadala a ake malo byt oblecenie?
Čiže ty si očakávala zato že si stala pri nej keď sa rozchádzala s jedným frajerom, že ťa pri ďalšom pozve automaticky na svadbu? No neviem. Keby mám pozvať každého kto sa mi mihol životom tak mi nestačí ani kulturak. Prečo ak ju berieš ako kamarátku sa nemôžeš s ňou tešiť a zablahoželať jej aj bez účasti pri svadobnom stole . A takisto tvoje pozvanie ak raz bude svadba podmieňujes pozvaním od nej. Cize keď ona teba aj ty ju. Ale keď ona teba nie tak ani ty ju.
@sense presne tak. Je to fer. Ked ona nie,tak ani ja nie.
Nepozvanie by som vôbec neriešila...aspon nie sú žiadne výdavky,obzvlášť, ked nemám na rozdávanie a som rada ze prežívam. A za ďalšie nejaký extra dar by som nedokázala zadovážiť, tak sa bebudem aspoň cítiť trápne

@anonym_cc39b3 keby ma ona pozvala na svadbu, tak by som ju pozvala tiez a bola by medzi tymi troma. A bola by medzi nimi aj keby ziadnu svadbu predtym ona nemala. Teraz, ked budem mat realne svadbu, tak na zaklade jej rozhodnutia pri jej svadbe ju urcite nepozvem na tu svoju
@anonym_autor Myslím, že sa aj poteší... človeka, čo sa na takúto vec pozerá ako "niečo za niečo" a uráža sa, vo svojom živote nepotrebuje