icon

Ako sa vyrovnať s neprizvaním na svadbu?

Včera o 08:44

Zienky, chcem sa vas spytat jednu vec. Mam kamaratku, pri ktorej som stala, ked sa s nou rozchadzal frajer. Stale som pocuvala o nom, vylievala si srdiecko a ja som sa jej snazila byt oporou par mesiacov. Neskor sa z toho dostalac zacala aj randit a tak. Potom som si partnera nasla ja a prirodzene sa nas kontakt obmedzil. Po case si nasla partnera aj ona. Parkrat sme sa stretli, ale kazda uz mala svoj zivot. Ten partner ju poziadal o ruku a planovali svadbu. Automaticky som ratala, ze budem pozvana, aj ked sa svadba mala konat na druhom konci republiky. Ked sme sa stretli, tak mi povedala, ze maju velmi vela hosti a ze musela obmedzit kamaratov a z jej kamaratok idu iba nejake tri, ktore s nou vyrastali, ale ze mi aspon dava pozvanku na obrad. Mna to celkom ranilo, pretoze som jej bola oporou v jej tazkych chvilach. Ako by ste sa k tomu vy postavili??

Strana
z2
anonym_cc39b3
Včera o 08:49

Kontakt je menej intenzívny, stretávate sa sporadicky, za mňa je úplne normálne, že nie si pozvaná, ešte ti aj vysvetlila prečo, aj keď nemusela… to že ty si s niečím automaticky rátala, lebo si jej bola pár mesiacov oporou, sú len tvoje očakávania, ale tak to nefunguje… keď je to ďaleko, na obrad by som nešla, iba by som napísala gratuláciu potom

bg92
Včera o 08:50

“Po case ste sa stretli a kazda uz mala svoj zivot”. Ak uz to priatelstvo nie je co byvalo a ona ta za blizku kamaratku nepovazuje tak ta proste nepozvala, podla mna pochopitelne.
Postavit sa k tomu inak ako tak, ze to zakceptujes sa neda - co by si chcela robit? Ak ju ty za blizku kamosku stale povazujes chapem, ze ta to mrzi, ale nemas co robit, treba sa s tym zmierit a kamaratstvo uplne vysumi casom.
Na obrad by som samozrejme na druhy koniec sr nesla.

lindous
Včera o 09:00

Ani pri najlepšej kamarátke, s ktorou si pravidelne sa neoplatí s ničím automaticky rátať, jedna z mojich najlepších kamarátiek, s ktorou sme riesili naše svadby už ako deti, mala napríklad oslavu po svadbe čisto v rodinnom kruhu, bez žiadnych kamarátov… a bolo to v úplnom poriadku… nemáš na pozvanie žiadne automatické právo, len preto že si pri nej stála v náročnejšom období… je len na nich dvoch, a niekedy aj rodičoch, koľko hostí bude a kto to bude

anonym_7dc897
Včera o 09:07

Určite nemas dôvod uraziť sa a keď trochu porozmýšľas,tak ani na sklamanie.Niekedy je ozaj ťažké rozhodovať, že koho pozvať a koho nie, lebo človek je limitovaný kapacitou priestorov,kde sa bude konať hostina a aj rozpočtom . Kamarátke si bola v ťažkých časoch oporou a teraz sa teš spolu s ňou, že našla svoju lásku a je šťastná.

anonym_9cc664
Včera o 09:09

Ale ved "opora v tazkych chvilach" neznamena ze ste super kamosky a nie je to ani pozvanka na svadbu. Ja to uplne chapem. Sama hovoris, ze vas kontakt sa znacne obmedzil. Ved to je uplne normalne...

anonym_83687b
Včera o 09:23

nijak by som sa k tomu nepostavila, brala by som to tak ako to je a popriala by som jej vsetko dobre, na obrad na druhy koniec republiky by som nesla

lenja123
Včera o 09:25

@anonym_autor a možno ťa nepozvala aj preto, že si tvoje kamarátstvo spája so svojím ťažkým obdobím. Že si jej vtedy síce veľmi pomohla, ale na už túto časť života prekonala, hodila za hlavu a chce na to zabudnúť.

marhulka13
Včera o 09:36

Podľa mňa to tiež tak prirodzene vyplýva z vášho vzťahu. Proste cesty sa tak rozišli a každá už máte svoj život. Ja by som jej poslala gratuláciu a hotovo

januska12323
Včera o 09:38

@anonym_autor zaželala by som im veľa šťastia v manželskom živote a ten svoj žila ďalej. Už nie ste také blízke ako kedysi, nemôžeš si nárokovať pozvánku "lebo ty si si myslela".

biba_18
Včera o 09:39

bolo by mi to divné. asi by sa ma to dotklo. ale čo, brala by som to tak že si už bezo mňa poradí 🤷‍♀️

anonym_e385fc
Včera o 09:57

určite by sa ma to dotklo, pomyslela si svoje, a na jej obrad by som sa vykašĺala - na ten by som určite nešla.
neboj ešte si na teba spomenie, keď príde prvá kríza v manželstve.

13uzivatelka11
Včera o 10:06

Vieš koľko stojí taká svadba? Fakt neviem prečo by ťa mala pozývať len preto, že ste si dakedy dávno boli chvíľu blízke a teraz ste sa dlhé mesiace ani nevideli. S koľkými ľuďmi sme sa navzájom utešovali, plakali, ale časom išli naše cesty prirodzene iným smerom a teraz som mala kvôli tomu všetkých pozvať na svadbu?

anonym_a517fa
Včera o 10:07

@anonym_autor bud rada ušetrila si minimálne 300e.. 👍😂

tetapetra
Včera o 10:07

@anonym_autor vysvetlila ti to. Život ide ďalej. Keď sa budeš vydávať ty, môžeš ju pozvať

anonym_841e79
Včera o 10:21

bola si pri nej pri jednej zivotnej etape..ale ona ich mala iste viac.. a kedze si mala vybrat-vybrala si tie-co pri nej stal stale a nielen raz.. usterila si na dare plus mas na tvoju svadbu o jedno miesto viac

anonym_13d7c8
Včera o 10:34

@anonym_autor prizvat znamena to iste ako pozvat? Ci prizvat znamena byt zavolana na pomoc s pripravou svadby?🤔

anonym_ded3c0
Včera o 10:34

No nijak by som sa ktomu nepostavila len by mi došlo že ma zrejme až za takú dobrú kamarátku nepovazovala a nešla by som ani na obrad veď načo

muchotrafka298
Včera o 10:35

Zobrala by som to ako fakt. Nic by som uz neriesila a na svadbu na obrad by som ucite nesla. Na co? Evidentne uz ziadne velke kamaratky nie ste. Vies kolkym som ja v zivote pomohla a dnes ma uz na ulici ani nepozdravia. Taky je zivot.

anonym_5e0acf
Včera o 10:40

Pozvala ta na obrad tak tam chod. Kontakt sa vam dost obmedzil, s 3 kamaratkami udrzuje zrejme castejsi kontakt tak ich pozvala. Logicke. Ked chces byt v jej zivote castejsie tak na tom popracuj a svadbu vobec neries, je to jeden den 🙂 Na skutocne priatelstvo mate cely zivot.

autor
Včera o 10:41
@tetapetra

@anonym_autor vysvetlila ti to. Život ide ďalej. Keď sa budeš vydávať ty, môžeš ju pozvať

@tetapetra ked sa budem ja vydavat, tak ju rozhodne nepozvem

autor
Včera o 10:44
@anonym_ded3c0

No nijak by som sa ktomu nepostavila len by mi došlo že ma zrejme až za takú dobrú kamarátku nepovazovala a nešla by som ani na obrad veď načo

@anonym_ded3c0 suhlasim, tak som aj spravila. Ja som len tu napisala svoje pocity, ze sa ma to dotklo. Na obrad rozhodne nepojdem, bolo to len take zdvorilostne gesto od nej, takze.. u mna to je uz uzavreta vec, pochopila som, ze nie som pre nu taka dolezita a podla toho sa zariadim do buducna

anonym_9116da
Včera o 10:49

Slovo kamarátka by som nepoužívala, toto nie je kamarátka. Aspoň vieš, na čom si.

13uzivatelka11
Včera o 10:52
@anonym_autor

@anonym_ded3c0 suhlasim, tak som aj spravila. Ja som len tu napisala svoje pocity, ze sa ma to dotklo. Na obrad rozhodne nepojdem, bolo to len take zdvorilostne gesto od nej, takze.. u mna to je uz uzavreta vec, pochopila som, ze nie som pre nu taka dolezita a podla toho sa zariadim do buducna

@anonym_autor a ona je aká pre teba dôležitá, že si sa jej mesiace ani neozvala? Uvidíš keď budeš plánovať svadbu ty, či pozves každú kamarátku zo škôlky, alebo radšej pozves len najbližších ľudí a rodinu, keď si to prepocitas na financie.

autor
Včera o 10:54
@13uzivatelka11

@anonym_autor a ona je aká pre teba dôležitá, že si sa jej mesiace ani neozvala? Uvidíš keď budeš plánovať svadbu ty, či pozves každú kamarátku zo škôlky, alebo radšej pozves len najbližších ľudí a rodinu, keď si to prepocitas na financie.

@13uzivatelka11 pre mna nie je dolezita frekvencia stretavania, ale to, ako cloveka vnimam. Ja uz som jednu svadbu davnejsie mala, pozvala som tam naozaj vela kamaratok, s ktorymi som sa aj roky nevidela

anonym_cc39b3
Včera o 11:00
@anonym_autor

@13uzivatelka11 pre mna nie je dolezita frekvencia stretavania, ale to, ako cloveka vnimam. Ja uz som jednu svadbu davnejsie mala, pozvala som tam naozaj vela kamaratok, s ktorymi som sa aj roky nevidela

A keby si sa vydávala teraz a z kapacitných/finančných dôvodov mohla pozvať iba 3, bola by ona medzi nimi? Nie každý má rovnaké možnosti a ani predstavu o svadbe... nemusí to znamenať, že ťa nepovažuje za kamarátku a že ťa nemá rada, len že má aj ľudí, ktorí sú jej bližšie a možno sa lepšie poznajú aj s jej nastávajúcim... na strane nevesty by ma mrzelo, keby si kvôli jednému dňu na mňa zanevrela...

anonym_eb0546
Včera o 11:03

Zapriala by som jej vela stastia a zdvirilo podakovala za pozvanie. Nikam by som nesla … max do 10 min peso, inak strata casu a €. Ludia do zivota prichadzaju a aj z neho odchadzaju. Vekom sa kamarati selektuju .:. Ked budes mat 70 budes ich mat sice len par, ale naozaj budu stat za to. Hod to za hlavu. Zivot ide dalej

zuzubb007
Včera o 11:05

mňa keby najlepšia kamoška nepozvala na svadbu, ja sa reálne poteším, nakoľko absolútne nemám rada takéto udalosti, tak isto by ma nikdo nedostal na ples a podobne takže pre mňa by to bola výhra, neviem čo sa chceš urážať, navyše je to na opačnej strane republiky ako píšeš, ak kamoška chce naďalej by som jej bola oporou vo všetkom

autor
Včera o 11:07
@anonym_cc39b3

A keby si sa vydávala teraz a z kapacitných/finančných dôvodov mohla pozvať iba 3, bola by ona medzi nimi? Nie každý má rovnaké možnosti a ani predstavu o svadbe... nemusí to znamenať, že ťa nepovažuje za kamarátku a že ťa nemá rada, len že má aj ľudí, ktorí sú jej bližšie a možno sa lepšie poznajú aj s jej nastávajúcim... na strane nevesty by ma mrzelo, keby si kvôli jednému dňu na mňa zanevrela...

@anonym_cc39b3 keby ma ona pozvala na svadbu, tak by som ju pozvala tiez a bola by medzi tymi troma. A bola by medzi nimi aj keby ziadnu svadbu predtym ona nemala. Teraz, ked budem mat realne svadbu, tak na zaklade jej rozhodnutia pri jej svadbe ju urcite nepozvem na tu svoju

autor
Včera o 11:08
@anonym_eb0546

Zapriala by som jej vela stastia a zdvirilo podakovala za pozvanie. Nikam by som nesla … max do 10 min peso, inak strata casu a €. Ludia do zivota prichadzaju a aj z neho odchadzaju. Vekom sa kamarati selektuju .:. Ked budes mat 70 budes ich mat sice len par, ale naozaj budu stat za to. Hod to za hlavu. Zivot ide dalej

@anonym_eb0546 suhlasim do bodky. Je to aj moj pristup

anonym_ded3c0
Včera o 11:16
@anonym_autor

Chápem ťa ja som sa takto sklamala v jednej už bývalej kolegyni s ktorou sme perfektne vychadzali,robili sme spolu niekoľko rokov,vedeli sme svoje tajomstvá,prezradila mi ešte aj to že podvádza muža 🤦a ja som to nikdy neposunula ďalej a podobné veci . Nakoniec som sa dopočula že my niesme kamarátky iba dobré známe 🤷.Tak teda keď sme len dobré známe viac o mne nevedela nič viac než ostatní.

Strana
z2