icon

Ako sa vyrovnať s omylmi pohlavia? Poradíme!

10. okt 2024

Je to pre mňa citlivá téma, hanbím sa to len tak niekomu povedať, tak mi napadlo, že môžem aspoň sem.
Kedysi sa to dialo častejšie, keď som bola v tínedžerských rokoch, teraz sa to našťastie deje zriedka, ale predsa. A znižuje mi to dosť sebavedomie.
Stane sa, že si ľudia na prvý pohľad pomyslia, že som muž. Pretože mám také črty tváre. Našťastie, odkedy nosím rozpustené a dlhé vlasy, stáva sa to menej. Ale ak si ich dám do drdola, či copa, na prvý pohľad z diaľky som ako muž. Napríklad zdravím známeho z auta, on sa zastaví, a že jeeej nevedel som, že si to ty, myslel som, že tam sedí nejaký chlap.
A iné podobné situácie. Mám z toho menšiu traumu, keď som to zažívala ako dospievajúce dievča, ktoré malo strašne málo vlasov a padali mi, takže som bola strihaná prevažne nakrátko. Šťastie, že existuje predlžovanie vlasov, lebo by som bola asi muž pre každého. Neviete, ako sa nad tým povzniesť? Alebo čo upraviť, aby moja tvár vyzerala čo najviac žensky? Maľujem sa, ale nechcem sa maľovať výrazne, umelé mihalnice pomohli, ale mám na ne alergiu.

Strana
z2
annelise17
10. okt 2024

Ja som kedysi počúvala, že vyzerám o dosť staršie (v 18 mi hádali 30) a že mám hrozne vysoké čelo, dosť ma to trápilo a mala som nízke sebavedomie. Čo som urobila? Nuž nič, nebudem sa meniť pre ľudí, čo sa nevedia správať. Obliekaj sa, líč a češ sa tak, aby TY si sa cítila dobre. Prepáč ale keď ti niekto povie, že “nevidel som ťa, myslel som si, že tam sedí nejaký chlap” tak ten človek nebude najostrejšia ceruzka v peračníku. Normálni ľudia nekomentujú vzhľad ostatných a ani ich nezhadzujú a neurážajú.

columbovazena
10. okt 2024

Nič si z toho nerob, črty tváre jednoducho nezmenis, možno tak farbu vlasov, strih, ktorý opticky " zmaksi" tvoj výraz tváre. Ja tiež niekedy si pripadám ako transvestita, ale mám z toho srandu, asi aj zo 2-3 krát sa mi stalo, že sa ma pýtali, či nie som preoperovany chlap :DD A vieš čo - vôbec ma to netrápi. Tu ti veľa báb radí výrazný malé up, ženské obliekanie a pod., no dala by som si na to pozor, lebo ozaj to môže mať niekedy opačný efekt, ja by som skôr volila ( s aj volím) striedmosť, a malé up minimálny, ak vôbec. Práveže keď som sa vymalovala ako obrázok a obliekla veľmi žensky, vyzeralo to veľmi umelo, nútene a neprirodzene, ešte viac som vyzerala ako transvestita. Takže ty sama musíš prísť na to, čo ti pristane. S hlavu hore, je náš takých viac, a sú aj muži, ktorí vyzerajú ako ženy, proste niektoré veci nevieme 100% ovplyvniť

kristiii
10. okt 2024

Autorka, asi ti poradím len sa s tým naučiť žiť.
@thirstymonk toto zrejme nemá nič s obliekaním. Ak má ona nejaké mužské črty tváre, tak v sukni a s opatkami bude pôsobiť ako transvestita a to si potom na Slovensku ešte len zažije narážky. (Ja som chudá a plochá, strih mám krátky, chodím v rifloch a tričku a napriek tomu sa mi v živote nestalo, že by si ma niekto pomýlil s chlapom. Naopak, syn keď bol malý, mohol byť celý v modrom, aj tak sa stalo, že mi niekto pochválil krásne dievčatko 😅. Mal také jemnejšie črty a u autorky je to očividne opačne).

lujza123
11. okt 2024

Myslím si ze to nieje ani tak o výzore, skôr o nejakej energii, vyžarovaní, charizme.
O celkovej spokojnosti sama so sebou, zžitím sa zo svojim telom, svojou podstatou.
Skús nájsť tu ženskosť u seba skôr po duchovnej stránke, ono sa to všetko potom odrazí aj na tom ako pôsobís na vonok . Fyzicky už iná nikdy nebudeš, no to celkove pôsobenie človeka, spôsob akým sa pohybuje, tie neviditeľne nuancie ktoré vníma tvoje okolie sa vzdy môžu zmeniť.

Som vyštudovana vytvarnička, pri kreslení portrétov som sa naučila všímať si detailne tvare, sú ľudia ktorý ich majú ostrejšie a ktorý ich majú jemnejšie, ale to nehrá žiadnu extra rolu v tom ako pôsobí človek navonok. Nieje to ani o výraznom make - upe, umelých mihalniciach a veľkých prsiach. Je to niečo vychádzajúce zvnútra

Veľa spraví aj láska, ked stretneš niekoho pre koho budeš ta najkrajšia žena na svete budeš sa citit ženský aj v montérkach

lujza123
11. okt 2024

A ešte to trosku rozvediem. Ze si ľudia zmýlila pohlavie sa stáva veľa ľudom ovela častejšie než si myslíš. Nie vzdy to zdialky, zozadu vieš rozoznať. Napríklad môj ex bol metalista, mal dlhé vlasy a ešte bol na chlapa aj dosť krpaty, veľa krát sa nam stalo ze ked sme šli spolu na nás chlapi popiskovali, vykrikovali “caute baby”. Raz nás takto nejaký podnapitý nahlas ohodnotili “aha ake kočky idú” a ked sa na nich frajer otočil tak jeden z nich vykríkol “fuj tá je skaredá “ My sme sa na tom akurát tak smiali

To ze teba takéto niečo trápi je zvnútra. Nejaká nespokojnosť sama so sebou, niečo co nemáš vyriešené, sama vieš co to je. A ked nie treba to zistiť a vyriešiť. Možno ta trápia iba tie vlasy, ale možno je to niečo hlbšie. Naučiť sa milovať samu seba taká aká si je veľmi liečivé. Každý človek si na sebe nájde niečo co sa mu nepáči, každý jeden. Trápiť sa nad tým nema zmysel, zameraj sa na svoje prednosti, tie zvýrazni.

lujza123
11. okt 2024

Mám kamosku co ma veľmi ostré rysy tvare, ziadna dokonalo krásna tvar bábiky, dokonca ma aj taku chalansku postavu so širšími ramenami. A predsa je to jedna z najobletovanejsich zien co poznam, vzdy sa za ňou chlapi otáčali a vzdy mala množstvo nápadníkov, ci mala 20 alebo teraz v 40 tke.
Ma skratka obrovskú charizmu, sexapeal, vie sa dosť rafinovane obliecť aj namaľovať, sexi ale nie lacno či vyzyvavo
Je to taká extrovertna povaha, zakeca sa s každým, navyše veľmi vtipná. Dosť sa podoba na Adelu Banášovu, len je nižšia.
Proste to vôbec nieje o fyzickom vzhľade tela, ani o dlhých vlasoch a umelých mihalniciach, je to o niečom inom

ankare
11. okt 2024

Skús sa obliekat zensky. Daj sem svoju bežnú fotku bez hlavy.

zuzana76
11. okt 2024

baby, ale mne sa zda, ze naozaj mnohe zeny po menopauze sa zacinaju menit a je tam asi nejaka hormonalna nerovnovaha, ako priberu, nemaju uz vlasy, celkovo mame nekvalitne vlasy a vsimnite si kolko zeny okolo 60-70 maju priesvitajucu pokozku hlavy a na hlave len paperie, plus crty tvare im tak zoskaradeju, priberu

lujza123
11. okt 2024

@zuzana76 jasne ze produkcia ženských hormónov klesá po menopauze, fyzicky sú ženy menej “ženské”

Ale kto ako pôsobí na druhých nieje iba o fyzickom vzhľade, fakt tam hra rolu správanie, účes, oblečenie, spôsob akým sa pohybuje, rozpráva

h2
11. okt 2024

@zuzana76 Neviem, odkiaľ si zobrala tú fotku, ale osoba vpravo nemá 40 rokov ani náhodou. Ani 50, ani 60.

hefo
11. okt 2024

@h2 A nie je to ani tá istá...

h2
11. okt 2024

@hefo Zrejme nejaké memečko za účelom robiť si srandu zo žien z východnej Európy. 😒

zuzanockamt
11. okt 2024

@zuzana76 Žena vpravo na fotke by reálne mohla mať okolo 70-ky.

zuzana76
11. okt 2024

@zuzanockamt ved som napisala zeny okolo 60-tky a 70-tky, ale teda nechcem tak vyzerat ani v 70-tke

zuzana76
11. okt 2024

@h2 mne to je jasne, je to meme, ale ked porovnavam starsie zeny okolo 60-tky a 70-tky, sama mam takmer 50 rokov, porovnavam napr latino zeny, slovanky, germanske zeny, tak latino mi pridu aj v tej 60-tke, 70-tke take zachovalejsie. Ale zase ako mlade vyzeraju horsie ako my. Maju nadvahu, velke prsia a zadok, nizke, my sme oproti nim kočky a posobime mladistvo a potom po tej50-tke sa to ako keby zacalo preklapat, mam pocit. Ze my vyzerame po menopauze horsie a ony lepsie.

zuzana76
11. okt 2024

@h2 to meme je zo stranky slavic depiction of life .... uz nepamatam cely nazov, to je jedno, vytvorili to slovania, robia rozne a celkom trefne meme na zivot vo vychodnej europe

zuzana76
11. okt 2024

a podla mna ta zena ani nie je slovanka, pride mi skor germansky typ na tom meme, ale odhliadnuc od toho, ked chodim a vsimam si zeny okolo 70-tky, tak sme naozaj zrobene, znicene

Strana
z2