icon

Ako sa vyrovnať s tajomstvom o nevere švagrinej?

31. máj 2025

Ahojte zeny, dnes sa mi svagrina zverila s tajomstvom, proste ze s muzom im to neklape, tak sa stretava s inymi muzmi. Neviem na co mi to hovorila, lebo mi je z toho uplne zle, teraz akoze ako sa mam pred jej muzom tvarit. Jasne, ze ju neodsudzujem, je to jej vec, len lepsie sa mi zilo, kym som nic nevedela. A jasne, ze nikomu nic nebudem vraviet, len proste neviem, ci sa dokazem dalej tvarit ze akoze nic... ak sa vam niekedy stalo nieco podobne, uvitala by som nejake rady, ze co dalej. A to buduci vikend ma svagor narodeniny, takze sme pozvani na oslavu. No netusim ako sa mu pozriet do oci, ci to tam mam hrat, ze sme jedna velka stastna rodinka, alebo co 🙄

kristinka92
1. jún 2025

Ja by som sa asi zverila manželovi a on nech jej dohovorí, veď je to jej brat… minimalne teda už len kvôli možným pohlavným chorobám voči švagrovi, keď už to aj strieda

atinkaa
1. jún 2025

Uprimne, pises tu ako sa s tym vyrovnat...teda ti to asi nie je jedno. Ja by som sa pytala jej, teda podakovala za doveru, asi sa mozes aj opytat co teraz? co vlastne potrebovala, s akym zamerom sa ti zverila. Pride mi, ze by si mala byt asi aj trochu poctena, ze si vybrala teba, asi ti doveruje, kedze to povedala prave tebe. A dalej asi by si mala ako dospela komunikovat s nou, co teraz s tym? co ak to tajomstvo neustojis alebo ani nechces ustat? co s tym planuje robit ona? mozno ju aj nasmerovat niekam na pomoc? Skor ako zacat niekoho hned odsudzovat, co to znamena, ze jej to neklape s muzom? co vsetko uz skusali? Pises, ze sa streva s muzmi, nie jednym, teda aj tie jej potreby asi budu niekde na hrane alebo za hranou toho, co je normalne - aj zavislost na sexe sa da liecit - ak to vezmeme takto bez nejakych dalsich diagnoz, ktore tomu vie dat sexuolog. Teda aj na pomoc v tomto smere ju vies nasmerovat. Sama vies tiez zavolat na linku, ktora aktualne vznikla, venuje sa aj sexualnym temam - https://www.health.gov.sk/?Linka-PDZ viac o tom najdes, najde tu -https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:act...

taktotedanie
1. jún 2025

No jedna velka stastna rodinka evidentne to urcite nieje kedze si sama napisala ze maju problem
Kludne ju odcudzuj alebo sa s nou nebav, je to na tebe
Zjavne ani svagrina nevie co ma robit ked si pustila jazyk na spacir
Prid , zablahozelaj, najedz a odid

andreatytler
1. jún 2025

Tak myslim ze tvoj muz nebude mat k tej nevere taky negatyvny postoj.
Ak by to bol jeho brat ktory je podvadzany, tak to by asi horsie znasal.
Takto je mozne ze sa postavi na stranu svojej sestry ak sa o tom dozvie.
Chudak tvoj svagor.

romiada
1. jún 2025

Skôr by som jej dohovorila v tom zmysle,že ma uvažovať nad tým ako im funguje/nefunguje vzťah a co s tým chce robiť ďalej. Hlavne ak majú deti. Plus ak sa to raz prevali, tak Ty budeš ta zla lebo si o tom vedela a z jej manžela robíš ako spoluvinnik s ňou blbca. A Tvoj manžel si to tiež môže vysvetliť po svojom. Postavila Ta do blbej situácie. Ale nikto z nás nežije jej život, nevieme ako sa cíti, čo ne/ zažíva doma. Odsúdiť niekoho je veľmi ľahké. Možno že ona je tá podvadzana už dávno.

mantilka
2. jún 2025

Teraz keď sa ti zverila mala by si s ňou riešiť ako z tej situácie von. Toto nie je normálne, ona strieda chlapov.
Ako si to ďalej predstavuje ? Nasmeruj ju k nejakej pomoci.
Podvádzať manžela s chlapmi nie je riešenie. Žiadna nevera nie je navždy skrytá. Keď to robila s viacerými, chudák deti...dobrú povesť si vytvára ich matka.

tiezjedna
2. jún 2025

Ja naozaj neviem, prečo sa tu automaticky vychádza z predpokladu, že len švagriná je tá, ktorá má bokovku. Ak im to dlhodobo neklape, tak je dosť možné, že aj on bude mať pomer mimo... Inak ja by som sa do toho vôbec nestarala. Je to ich vec. Ani mužovi by som to nehovorila. Jediné čo, tak by som povedala jej, že informáciu som vzala na vedomie, ale o tejto téme sa s ňou viac baviť nechcem a nebudem.

autor
2. jún 2025
@mantilka

Teraz keď sa ti zverila mala by si s ňou riešiť ako z tej situácie von. Toto nie je normálne, ona strieda chlapov.
Ako si to ďalej predstavuje ? Nasmeruj ju k nejakej pomoci.
Podvádzať manžela s chlapmi nie je riešenie. Žiadna nevera nie je navždy skrytá. Keď to robila s viacerými, chudák deti...dobrú povesť si vytvára ich matka.

@mantilka mna by len jedna vec zaujimala, ze ako si vypocitala, ze ma deti...

autor
2. jún 2025
@tiezjedna

Ja naozaj neviem, prečo sa tu automaticky vychádza z predpokladu, že len švagriná je tá, ktorá má bokovku. Ak im to dlhodobo neklape, tak je dosť možné, že aj on bude mať pomer mimo... Inak ja by som sa do toho vôbec nestarala. Je to ich vec. Ani mužovi by som to nehovorila. Jediné čo, tak by som povedala jej, že informáciu som vzala na vedomie, ale o tejto téme sa s ňou viac baviť nechcem a nebudem.

@tiezjedna toto netusim, ci ma on tiez nejake bokovky alebo nie. Ale ano, takto nejako sa k tomu planujem postavit, vdaka za radu 👍

autor
2. jún 2025
@andreatytler

Tak myslim ze tvoj muz nebude mat k tej nevere taky negatyvny postoj.
Ak by to bol jeho brat ktory je podvadzany, tak to by asi horsie znasal.
Takto je mozne ze sa postavi na stranu svojej sestry ak sa o tom dozvie.
Chudak tvoj svagor.

@andreatytler manzelovi to neplanujem prezradit

wolke7
2. jún 2025

Je to len a len ich vec. Naozaj tu nikto nevidi do hlbky ich vztahu. Ak si fer, tak to nepovies ani svojmu a ani jej muzovi. Asi sa ti svagrina zverila, lebo ti doveruje. Nechaj to tak...uvids, ze po case to rozdychas, ale zatial sa skus tvarit ako ze nic.

evansova
2. jún 2025
@trisha_r

Vidím že X žien tuto, by to hneď bežalo vyzvoniť 🤦 to už aby človek nikomu nič nepovedal, lebo klebetnice a ohovaracky to hneď vytrubia.
Každopádne teraz k veci. Je maximálne divné, že ti niečo takéto povedala. Máte úžasný vzťah? Že ti verila,že to neprezradis? Alebo práve chcela, aby si to prezradila? Tajomstvo zostane tajomstvom iba vtedy keď ho vie jeden človek. Tak zrejme jej ide o niečo iné.
A veľa ľudí by sa malo naučiť držať zobák. Cudzie tajomstvá nie sú ich, aby ich vyzvonili. Nechápem tomuto novodobému trendu.

@trisha_r Súhlasím, ja by som mlčala. Dobrá rada hovorí: nezabúdajte posla, ale autorka bude tá čo nosí zle správy.

mantilka
2. jún 2025

Tak v manželstve zvyknú byť deti a predpokladám, že je to dlhšie trvajúce manželstvo je keď je tam nevera. Čo ich potom drží spolu, keď deti nemajú a sexuje s inymi ?
Takže autorka švagriná nemá deti ?

zenulkaaa
3. jún 2025

No ja by som sa tým absolutne netrapila. Je to jej problem, nie tvoj, to že sa ti zverila, je takisto len jej problem a jej blbost...

brendaa
3. jún 2025

Ja mám taký pocit, že keď sa to prevalí, tak ťa spomenie, že ty si to vedela skôr

kaca222
3. jún 2025
@andreatytler

To je riadne blbe od nej. Ak sa to svagor dozvie ze si o tom vedela a nic si nepovedala, tak bude na teba nahnevany. Ja by som urcite nahnevana bola ak by som bola v jeho kozi. Urcitym sposobom je to akoby si jej robila komplica.
Svagor a tvoj muz su bratia? Mozno aj tvoj muz bude nahnevany ak budes mlcat.
Ja by som jej povedala ze to musi povedat muzovi, alebo to poviem ja. Netajila by som to pred svagrom. Nezasluzi si to. Svagrina robi nespravnu vec ked podvadza v nestastnom manzelstve a nepostavila by som sa na jej stranu.

@andreatytler presne tak, ak sú muž a švagor bratia, je to dobrá podpásovka, nepovedať. Môj vzťah s manželom by takéto tajomstvo teda veľmi naštrbilo.
Naozaj nerozumiem, načo jej to švagriná hovorila 😡 z tohto sa nedá vykorčulovať a byť za dobrú

katarinka289
3. jún 2025
@zuz02

Nejak mi tie vzťahy v téme nesedia. Švagriná ti oznámila, že so švagrom jej to neklape. To mi nevychádza 🙂 Nejak tam postrádam tvojho brata. Či opäť zadaná na MK kreatívna téma?

@zuz02 oni dve maju za manzelov bratov. Co ti nevychadza??

luu1122
3. jún 2025

tiez by som to neriesila, ja som raz ostala v situacii ze som vedela ze najlepsiu kamosku podvadza jej priatel a teda ja som jej to povedala. Ale ostala som z toho ja ako ten najvacsi debil, ostali aj tak spolu. On sa z toho nejakym sposobom vykecal a este mne robil zle 😃 odvtedy som si povedala, ze najlepsie je sa starat sam o seba a nech si kazdy zije zivot aky jemu vyhovuje a aj tak cas ukaze raz tu pravdu kazdemu 👍🏼

6katka10
3. jún 2025
@zuz02

Nejak mi tie vzťahy v téme nesedia. Švagriná ti oznámila, že so švagrom jej to neklape. To mi nevychádza 🙂 Nejak tam postrádam tvojho brata. Či opäť zadaná na MK kreatívna téma?

@zuz02 tiež som sa nad tým zamyslela... Ale nemusí to byť brat, môže to byť manzelova sestra a teda by to sedelo, že švagor

janulka1802
3. jún 2025

Zažila som takú situáciu a kamoške som povedala, ak to v momente neukončí, končím ja s ňou. Mala perfektného manžela. Bolo mi to extrémne nepríjemné vedieť o tom. Ich manželstvo sa časom rozpadlo kvôli tej nevere. Kamoška sa manželovi priznala. Nevedela s tým svedomím žiť. Mne sa častokrát zdôveria ľudia s kadečím... najprv som bola zaskočená, vírilo mi to hlavou, ale čo ja s tým? Každý je predsa zodpovedný sám za seba.

darina90
3. jún 2025

Asi by som sa zdoverila muzovi ,či vie čo vystraja jeho sestra. Nech sa skúsi s nou porozprávať,dohovoriť jej atď. Alebo uz musíš skôr ty vedieť ako by to dopadlo a co je lepšie. Ci to držať v sebe a vypustiť to .

kassandra25
3. jún 2025

Nemusíš ísť na oslavu.

nika185
3. jún 2025

ona to povedala hlavne preto, aby očiernila hlavne svojho muža pred tebou, aký je, a preto hľadá útechu inde, aby zlá nebola ona keď to prepukne, urcite to mala premyslené, on bude zlý a ona chuderka len obeť, aby si ju ľutovala a potom aj ostatní , pritom im to asi škrípe skôr kôli nej, pretože rozťahuje nohy kade tade a muž ju nezaujíma, robíš dobre, že ti je z nej na grc, ja by som s ňou už nemohla ani prehovoriť, hnusia sa mi také vybité radodajky

selema
3. jún 2025

Z vlastnej skúsenosti Ti radím vykašli sa na to. Jedným uchom dnu a druhým von. Lebo ak to povieš, budeš tá najhoršia TY.
(manželov brat mal milenku, povedali sme to a rodinným vzťahom je koniec. Je nám to v podstate jedno, ale čo všetko potom o nás šírili, ako sa správali - ďakujem už neprosím)
Bude Ťa to vo vnútri trápiť a zožierať, ale prenes sa cez to. Cudzie problémy/aj keď je to rodina Ti nestoja za Tvoje zdravie a pohodu ♡

flafly
3. jún 2025

Ja by som do toho nezapajala príliš emócie a nemusí ti byt švagra ľúto, vo vzťahu sú vždy dvaja a žiadna akcia nie je bez príčiny. Ak im to neklape každý z nich ma na tom svoj podiel viny…Tiež by som povedala švagrinej, že viac nech mi o tom nehovorí, aby som nemusela niesť ja tajomstvo…a spýtala sa jej na rovinu, že ako ty s tým máš teraz naložiť…načo ti to vravela? vieš ako to je, vykvakas to zle je, nepovieš tiež je zle že si o tom vedela a mlčala…ja dom toto zažila v rodine viac krát a nijak nebolo dobre…

mischelag
3. jún 2025

Svagrina ti to povedala, lebo ti veri. Nemusis ju podporovat, ale zverila sa ti a tak by som to určite nikomu dalsiemu nevesala na nos. A tie rady co su tu, povedat. Chcela by som vidiet, ktora by utekala za svojim svagrom a vesala mu toto na nos. Tyka sa to tvojicj svagrovcom, nech si to oni vyriesia.

silvia2013
3. jún 2025
@svetlonos

Nok z nás nevie, vo ke zs tým "neklape nám to". Ale stretávať sa hneď s viacerými, hm...

@svetlonos ktovie , kde je pravda

jeennyv
3. jún 2025

Ja ti poviem tak, to su ludia co maju zle svedomie, ale tu bombu potrebuju na niekoho zhodit cize sa zdoveria a im sa ulavi…teba to se..rie a sokne v najhorsom pripade sa to prevali a budes v situacii ty najhorsia..x pripadov…inak nevernici to bezne robia, aby si ulavili

sang
3. jún 2025
@trisha_r

Vidím že X žien tuto, by to hneď bežalo vyzvoniť 🤦 to už aby človek nikomu nič nepovedal, lebo klebetnice a ohovaracky to hneď vytrubia.
Každopádne teraz k veci. Je maximálne divné, že ti niečo takéto povedala. Máte úžasný vzťah? Že ti verila,že to neprezradis? Alebo práve chcela, aby si to prezradila? Tajomstvo zostane tajomstvom iba vtedy keď ho vie jeden človek. Tak zrejme jej ide o niečo iné.
A veľa ľudí by sa malo naučiť držať zobák. Cudzie tajomstvá nie sú ich, aby ich vyzvonili. Nechápem tomuto novodobému trendu.

@trisha_r v prvom rade: ona sama to vyzvonila.... tym by som tu zacala.

marca12
3. jún 2025
@zuz02

@zuz02 moze to byt brat jej muza