icon

Ako sa vyrovnať so skúposťou blízkych ľudí?

18. sep 2025

Myslím rodina, kamaráti, kolegovia, najmä ak s nimi chodievate najesť sa, na drink, na dovolenky, výlety… ako vnímate takých, čo by si kvôli euru dali zavŕtať do kolena. Žgrlošia na všetkom, nedoprajú ani sami sebe, všetko nad 5 EUR v podniku je drahé, už vôbec nie, že nechať nejaký trinkelt, hoci tam sedíme niekoľko hodín a čašníkov privádzajú do vývrtky nezmyselnými požiadavkami, pritom viete, že peňazí majú kopec a výdavky malé, hoci v ich hlavách je to úplne iné. Poniektorí oblečenia nosia 10-15 rokov, bývajú v zdedenom dome, jedlo len také, aby niečím zapchali žalúdok a zrazu je na dvore novučičké auto, pripadne dávno prenajatý investičný byt. Čo z toho života majú? To ich teší, koľko nazhŕňali a ušetrili viac, než občas chutne jedlo, dovolenka, zážitok, niečo pekne na seba…?

Strana
z2
1ryba
Odpoveď bola odstránená
sidicek
19. sep 2025

S takými ľuďmi by som určite nechodila do reštaurácie, to je pre mňa nezmysel .My sme mali stretávku zo školy, zajednany salónik a iba ja som si dala jedlo a víno, ostatní nič alebo čaj. Trápne cele a spolužiačka sa ešte vypytovala na značky čaju. Takže ta úplne chápem ze si z toho znechutena.

angelix
19. sep 2025
@anonym_autor

@huxy no napr bola aj situácia, že ona si neobjednala nič, lebo bezne jedla stali 10-15 eur, ale keď mne doniesli jedlo, povedala, že to doje, keď nebudem vladat(nebola žiadna mega porcia)

@anonym_autor toto poznam, su taki ludia, co si akoze nic nedaju a potom natajňáša vyjedajú ostatnych 😃 Mne to pride smiesne, ale ja takych este nukam, ked mam a ked nemam, nenukam. Reku, daj si 😆
Zasa, ak setria na nezmysloch ako drinky a restiky a maju auto, byt, tak su ako ja a konaju spravne. Kopu vysedavacov po baroch a restikach ma realne vies co: 💩

anonym_2d58b0
20. sep 2025

@anonym_autor ja som sa naučila neriešiť iných a pozerať sa len na seba. Mám dosť svojich problémov na to, aby som riešila prečo niekto nemina svoje peniaze na to, na čo by mal len podľa môjho pocitu. Sú to ich peniaze, nech si platia za čo chcú. Pokiaľ ich nemusíš pozývať alebo im nedávas svoje peniaze, nič ťa do toho nie je.

anonym_a3e208
20. sep 2025

O mne by si tiež myslela že som divná, no ja som preberava čo sa týka jedla. V reštaurácii ťažko si vybrať niečo čo by mi chutilo, radšej by som išla niekam na pizzu alebo na kebab. Tie milujem. Na pitie dávam si kofolu alebo ovocnú šťavu čo nemajú všade. Tak vstane sa že si nič nekúpim a tiež pozerám aj na ceny.

romanovic
20. sep 2025

@anonym_autor nerozumiem, co ta nuti stretavat sa s takymi ludmi. Ja sa stretavam len s tymi, s ktorymi sa citim dobre.

anonym_2a540d
22. sep 2025

@anonym_autor takych nepoznam a s takymi by som ani nikam nesla ani keby to bola moja rodina

mk1111111111
22. sep 2025

Ja nerozumiem, preco Ti to vadi. Niekto je setrilek, iny grand. Je to povaha cloveka. Im je zasa divne, ze Ty si doprajes aj drink, aj drahsie jedlo. Nic v tom nehladaj. Kazdy sme iny a i tom je tento svet. Riad sa heslom, Zi a nechaj zit. Ak.ich mas rada, ako.kamaratov, musi Ti byt jedno, co piju, ci v restauracii jedia, alebo nie. Ak ich rada nemas, najdi si inu partiu.

Strana
z2