Ako sa vyrovnať so skúposťou blízkych ľudí?
Myslím rodina, kamaráti, kolegovia, najmä ak s nimi chodievate najesť sa, na drink, na dovolenky, výlety… ako vnímate takých, čo by si kvôli euru dali zavŕtať do kolena. Žgrlošia na všetkom, nedoprajú ani sami sebe, všetko nad 5 EUR v podniku je drahé, už vôbec nie, že nechať nejaký trinkelt, hoci tam sedíme niekoľko hodín a čašníkov privádzajú do vývrtky nezmyselnými požiadavkami, pritom viete, že peňazí majú kopec a výdavky malé, hoci v ich hlavách je to úplne iné. Poniektorí oblečenia nosia 10-15 rokov, bývajú v zdedenom dome, jedlo len také, aby niečím zapchali žalúdok a zrazu je na dvore novučičké auto, pripadne dávno prenajatý investičný byt. Čo z toho života majú? To ich teší, koľko nazhŕňali a ušetrili viac, než občas chutne jedlo, dovolenka, zážitok, niečo pekne na seba…?
Nestretávam sa s takýmito ľuďmi. Udržujem vzťahy iba s ľuďmi, ktorí ma ťahajú vyššie a nie s tými, ktorí ma ťahajú dole
Vsak sa ich spytaj ak ta to zaujima. Ked chodite na drinky, tak casu na debatu mate dost
Vsak sa ich spytaj ak ta to zaujima. Ked chodite na drinky, tak casu na debatu mate dost
@viestta všetko je drahé, nebudú také ceny podporovať, nepotrebujú to ku šťastiu a pod…keď idem na 3-4 hodiny s partiou von, dám si niečo chutne, pekne nastylovane na tanieri, nejaký drink, ktorý si bežne doma neurobím a pod…a niekto celý čas 1 mineralka a nejaká najlacnejšia drobnosť z menu
Chodíš na drinky, jedlo a dovolenky s ľuďmi, ktorí majú problém dať peniaze na drinky, jedlo a dovolenku? To mi nejak nevychádza, či to ich pozývaš? 😅 Ja trávim čas s ľuďmi s podobným nastavením ako mám ja a s ktorými sa cítim príjemne, takže by som na dovolenku s človekom, ktorý sa mi tam iba bude sťažovať aké je všetko drahé nešla, rovnako ako by som nešla s človekom, ktorý chce chodiť iba po najdrahších reštikách a atrakciách... ja osobne som v tomto za zlatú strednú cestu, aj si dopriať, ale nerohadzovať, len aby som rozhadzovala... kto kde býva a čím sa kŕmi, fakt neriešim, to je jeho vec... ale mám medzi bližšími pár ľudí, ktorí nie sú zvyknutí dávať tringelty, neriešim, nechám ho ja...
Chodíš na drinky, jedlo a dovolenky s ľuďmi, ktorí majú problém dať peniaze na drinky, jedlo a dovolenku? To mi nejak nevychádza, či to ich pozývaš? 😅 Ja trávim čas s ľuďmi s podobným nastavením ako mám ja a s ktorými sa cítim príjemne, takže by som na dovolenku s človekom, ktorý sa mi tam iba bude sťažovať aké je všetko drahé nešla, rovnako ako by som nešla s človekom, ktorý chce chodiť iba po najdrahších reštikách a atrakciách... ja osobne som v tomto za zlatú strednú cestu, aj si dopriať, ale nerohadzovať, len aby som rozhadzovala... kto kde býva a čím sa kŕmi, fakt neriešim, to je jeho vec... ale mám medzi bližšími pár ľudí, ktorí nie sú zvyknutí dávať tringelty, neriešim, nechám ho ja...
@lindous mam takých 3 ľudí v blízkom okoli…ja tiež bezhlavo neminam, do prace si nosím obedy z domu, žiadne donasky…no keď ideme raz za čas von, prečo si nedať niečo fajn v bežnej restike
Nechápem, preco ta to trápi či rozčuluje. Je to predsa ich vec. Teba to nejako ovplyvnuje, obmedzuje či co? Co ta vobec do toho?
@viestta všetko je drahé, nebudú také ceny podporovať, nepotrebujú to ku šťastiu a pod…keď idem na 3-4 hodiny s partiou von, dám si niečo chutne, pekne nastylovane na tanieri, nejaký drink, ktorý si bežne doma neurobím a pod…a niekto celý čas 1 mineralka a nejaká najlacnejšia drobnosť z menu
@anonym_autor no vies, tak ja tiez radsej miniem na investicny byt ako na nastajlovane jedlo a drinky s partiou. Ono sa tak lahsie setri na trvacnejsie veci, ktore nestracaju hodnotu. Mna to napr. tesi, neminat ale rozmnozovat peniaze 😊
Ludia su rozni, ber to tak. Co teba tesi druhych moze ubijat, a naopak.
@lindous mam takých 3 ľudí v blízkom okoli…ja tiež bezhlavo neminam, do prace si nosím obedy z domu, žiadne donasky…no keď ideme raz za čas von, prečo si nedať niečo fajn v bežnej restike
@anonym_autor Oni ti predpokladám nezakazujú si dať čo chceš ty, tak neviem prečo ty sa musíš nejak vyrovnávať s tým, že oni si dajú iba minerálku a niečo drobné... ak ti je to nepríjemné, ale máš ich rada a inak rada s nimi tráviš čas, tak zvolte proste inú aktivitu ako vysedávať v reštike - prechádzka, návšteva doma, spoločenské hry, navarte si,...🙂
Tebe nenapadlo, že práve kvôli tomu majú na auto aj nový byt? A vôbec čo ťa je do toho kam dávajú peniaze.
@anonym_autor vies co? Ja si casto, ked idem s kamosmi, dam iba vodu 🙈 Nie kvoli zgrlosstvu, ale preto, ze som schudla a naliat sa po veceri 500kcal drinku a k tomu dalsie kaloricky vydatne jedlo je pre mna no go. Ak si dam jedlo, lebo je cas vecere, casto - nie vzdy - je to daco mensie, napr minule sme mali s manzelom napoly pizzu. A znovu nie zo zgrlosstva. Ale tebe by sa to mozno tak zdalo. Ale ano, usetrim.
@anonym_autor nejak mi to nesedí. Raz píseš, že nenechajú tringelt a majú nezmyselné poziadavky, a potom, ze si dajú minerálku a najlacnejšiu drobnosť z menu. Tak to ako môzu mať okolo toho nezmyselné požiadavky???
Ale k veci, čo ťa do toho? Keby som vedela o niekom, že komentuje čo pijem či jem, viac krát by som s takou osobou nikam nešla. Úplne odveci toto rozoberať. Každý má "záľubu" v niečom inom. Ty v exkluzívnom jedle, oni v investovaní 🤷🏼♀️
@anonym_autor Oni ti predpokladám nezakazujú si dať čo chceš ty, tak neviem prečo ty sa musíš nejak vyrovnávať s tým, že oni si dajú iba minerálku a niečo drobné... ak ti je to nepríjemné, ale máš ich rada a inak rada s nimi tráviš čas, tak zvolte proste inú aktivitu ako vysedávať v reštike - prechádzka, návšteva doma, spoločenské hry, navarte si,...🙂
@lindous bol zmenený názov témy, povodne bolo ako to vnímate
@anonym_autor nejak mi to nesedí. Raz píseš, že nenechajú tringelt a majú nezmyselné poziadavky, a potom, ze si dajú minerálku a najlacnejšiu drobnosť z menu. Tak to ako môzu mať okolo toho nezmyselné požiadavky???
Ale k veci, čo ťa do toho? Keby som vedela o niekom, že komentuje čo pijem či jem, viac krát by som s takou osobou nikam nešla. Úplne odveci toto rozoberať. Každý má "záľubu" v niečom inom. Ty v exkluzívnom jedle, oni v investovaní 🤷🏼♀️
@huxy napr si dá limonádu a nech tam nie je ľad, plátky citróna ani mäta a pod
@anonym_autor tak z minerálky je už limonáda 😲
Každopádne, ak nechce ľad ani nič, tak jasné že to povie, čo je na tom nezmyselné?
@huxy ocividne si vymysla
@anonym_autor tak mňa by si tiež považovala za divnú. Žgrlošku a neviem ako skúpu.Nepijem a nikdy som nepila miešané drinky, nikdy nepijem alkohol, nemôžem bublinkavé ani ľadové do druhého dňa by som prišla o hlas a mala zapálené hrdlo. Na citrusy mám alergiu a na orechy a arašidy tiež. Taktiež sa vyhýbam cervenému mäsu a kadejakym spracovanym výrobkom je jedno či reštike či doma.
Len tak na margo celého tvojho príspevku ja si vôbec nepamätám kto si čo dal keď sme si boli naposledy niekde sadnúť. Ani kto a či dal prepitné Musíš mať sakra nudný život ak ti to robí až taký problém že ešte aj diskusiu zakladáš.
@anonym_autor nemusis sa ty s tym vyrovnavat, s tymito podla teba lakomcami si nabuduce sadni do parku a kupte si v bille mineralku a chipsy. A s partiou podobneho razenia ako si ty si chodte vyhodit z kopyta na dobre jedlo a miesane drinky.
@huxy no napr bola aj situácia, že ona si neobjednala nič, lebo bezne jedla stali 10-15 eur, ale keď mne doniesli jedlo, povedala, že to doje, keď nebudem vladat(nebola žiadna mega porcia)
@anonym_autor tak z minerálky je už limonáda 😲
Každopádne, ak nechce ľad ani nič, tak jasné že to povie, čo je na tom nezmyselné?
@huxy veď predsa sme boli spolu vonku vela krát…a často aj následne dotahovanie s čašníkom či je všetko dobre zrátané, platenies s drobnými, aj 5-10centovkami
Ty tam ideš možno kvôli jedlu, tí ľudia tam možno idú, aby strávili čas s tebou a je im jedno, či si popritom dajú iba vodu. Nestretávajte sa v reštike, keď ti je za nich trápne alebo ľúto, každého osobná vec na čo minie peniaze.
nie, ja s takými držgrošmi nechodím posedieť, by som to nedala psychicky…
Tvoje problémy mat....však nechod s nimi. Mne je totálne jedno ked s niekym niekam ide co si da, či necha tringelt... 😂
@anonym_autor Jeho peniaze jeho vec. Co ta to trapi vobec ?
Niektori su taki. Tiez som mala kedysi kamosku, ktora si nic nedopriala. Ale uz sa nekamaratime, vzdy som sa za nu hanbila😀
@anonym_autor tiež nie som gurmán, ktorý by nechal kopec peňazí v reštike za žiadnu mega porciu jedla ako sama píšeš. Radšej si navarim doma niečo chutné za tretinu, hlavne, keď viem, z akých surovín sa v restikach varí a v akých podmienkach (stačí si pozrieť Na nože, ale poznám aj osobne kuchara, ktorý kvôli humusu, z akého mal variť, radšej zmenil prácu). A za jednu predraženú minerálku tiež nevidím dôvod dávať tringelt. Limonádu si tiež pýtam bez ľadu. Ja som asi tvoja kamoška 😂. Ale nie. Nie každý je proste nastavený ako ty, tak to v živote chodí. A tak ako sa oni nestarajú o to čo si dáš ty, nemala by si sa starať ani ty. Je to každého vec, kde a na čom chce šetriť. Oni šetria na jedle, ale doprajú si nové auto, lebo to im zrejme robí väčšiu radost než čosi do seba napchať. Ja som zas schopná minút kopec peňazí na výlety či koncerty, iný by si klopkal po čele. A inak nepoznám jediného človeka, ktorý by sa v dnešnej dobe nesťažoval na to, ako je všetko drahé.

Je to ich vec.Nestaram sa