Ako sa vyrovnať z rozvodom?
Ahojte. Idem si pre radu k vám. Ako sa da najlepšie da vyrovnať s rozvodom.
@leskovael pocuj s malým som chodieval aj na detské ihriska v okolí. Bývam na dedine tak chodievame von na prechádzky. Som aj v DHZ a tam na pretekoch ženské mužstva. Ale nedarí sa. Neviem prečo. Ja nechcem princeznu ale seberovnu.
Môžem vedieť aké si znamenie?
@majasalvator lev
Podľa toho čo si doteraz napísal ty potrebuješ ženy staršiu aby ťa viedla .Ako často máš syna.Mas ešte rodičov.?
@majasalvator otca mam akého takého ale je. O mamu som prišiel pred 11 rokmi. Nie aby ma viedla ale aby sme spolu zdielali domácnosť. Možno keby sa namotam na takú ktorá bi ma len využívala tak sám bi som odišiel a chcel byt sám.
Čo kamaráti chodíš s nimi von?Žiješ sám alebo z otcom?Ja už neviem ako tá nakopnúť.Ved nezijes na samote kde dávajú líšky dobrú noc.
@majasalvator nie nebyvam tam. Tu sa ešte vrany neotacaju. Kamarati?? Jeden sa zabil na motorke a ostatný majú rodiny tak moc sa nestretavame. Otec býva tu ale on je taký samotár.
Takže ti si z otcom?
@majasalvator Vidím, že sa zhodneme, absolútne s tebou súhlasím. Označiť seba za citlivého je len prejav sebaľútosti. Človeka ktorý ok toto označenie skôr hnevá, naopak človeku ktorý sa ľutuje vyhovuje a ochotne sa zaň sám označí, len aby ho poľutovalo aj okolie. Aj ja som bola priama a som presvedčená, že keď pán na to príde sám, dá nám za pravdu. Ale momentálne sa bráni, lebo je zatrpknutý a i keď mu jeho stav nevyhovuje, nechce sa ho vzdať, stále hľadá spôsoby nedá sa. Napísal čo mu radil psychológ, čo je fajn, ja mu fandím. Ale zatiaľ sme nečítali spôsoby na ktoré prišiel aby aplikoval rady, čo dostal...
@majasalvator
@maminastatinom byvame spolu ale jeho to moc nezaujíma. Preboha čo mam robiť keď mam takú povahu. Ja sa snažím. Ale teraz je obdobie také aké je a možnosti je málo. Z dna na deň človek svoje myslenie nezmení. A hlavne keď si sám na to. Zaspávanie je najhoršie.
@maminastatinom Tam toho bude viac ako sebaľútost.Nemal ľahký život a taško sa otvára.
To nie je povaha to je o tvojom zmýšľaní.Mas aj súrodencov?
@majasalvator Mam brata aj on ma rodinu.
A má aj deti.
Tak ako Ti tu radia - ak chces nieco zmenit, zacni od seba. Vyskusaj tolko novych veci, kolko sa len da. Nestavaj sa hned ku vsetkemu odmietavo.
Hlavne, prosim Ta, ak sa s niekym zoznamis, tak nekydaj na byvalu. Tym odradis kazdu normalnu zenu. A skus stale nefrflat na nieco.
Ak chces byt stastny vo vztahu, musis sa najprv naucit byt stastny sam so sebou. Inak sa to neda. Zameraj sa prioritne na seba.
Mne moj terapeut hned na prvom sedeni povedal, ze zakladom psychickej pohody je fyzicka pohoda - dostatok spanku, pohybu a kvalitneho jedla.
Citis sa vecer osamely? Pusti si hudbu a skus nieco uvarit. To je nieco, cim mozes neskor ocarit nejednu zenu. Uzi si varenie sam pre seba a vychutnaj si to jedlo.
Urob si rezim dna. Maj sa rad. Sustred sa na to pozitivne, neutapaj sa v sebalutosti.
Moj buduci exmanzel vzdy ked so mnou hovori, tak mi vyhadzuje na oci to a to a to. Mne je to az smiesne. Ako je velmi zatrpknuty, ako sa nevie pohnut dopredu. Pritom, on zije so zenou, s ktorou ma podvadzal este pocas manzelstva (nebola dovodom rozvodu).
@majasalvator áno majú.
Stretávame sa s nimi?
Ozaj. A je jedna este terapeuticka technika. Mozes vyuzit pri zaspavani. Sustred sa na jedno slovo. Na to, co si myslis, ze vyriesi Tvoje problemy. Napr laska. Pomaly sa nadychni a 4 krat si to slovo v duchu povedz. Potom zadrz dych a znova si to zopakuj a intenzivne sa na to sustred. Nasledne vydychni a znova si to slovo 4 krat zopakuj a predstavuj si ze s vydychom to slovo odlieta do sveta aby sa naplnilo.
Mozes toto pouzivat aj ked Ti myslienky lietaju kade tade 🙂
@soldi
@majasalvator áno stretávame sa. Tu techniku vyskusam. Ta pomáha presvedčiť svoje podvedomie. Vidím že aj tebe život hádzal polena pod nohy. Možno by mi pomohlo aj keď sa vyrozpravam ako to tu bolo spomenuté otvoriť sa. Len clovek sa vie vykecat keď ma v dotycnom dôveru.
Keby som Ti napisala svoj pribeh, tak by si rychlo pochopil, ze nemas dovod sa lutovat 😀
Ale ja rozumiem ze kazdy mame nalozene inak a kazdy to inak zvlada.
Sem mozes kludne pisat, si anonym, takze slobodne a bez strachu 🙂
No buď nájdeš dôveru a pustia von všetko čo ťa trápi.Niekedy to môže byť aj cudzia osoba ktorá dokáže počúvať.Alebo si nájdeš psychológa a budeš spolupracovať.Ver že nie je na zemi človek ktorý má ideálny a ľahký život.Kazdy s tím bojujeme po svojom.Hlavne komunikuj.Ti chces dostať zo seba to čo ťa trápi len nevieš komu sa zveriť.Kludne môžme pokračovať ale pre dnes sa lúčim .Peknú noc.
@majasalvator Ale su ludia co maju tazky zivot a ani si to neuvedomuju, beru ho pozitivne a su ludia co maju bezne problemy, ale pritom si myslia, ze ich problem je najvacsi na svete. Aj ja mam za sebou kadeco, aj ja som bola v podobnych situaciach a tiez som bola dlho vo svojej ulite a lutovala sa. A tiez ma urazalo ked mi to niekto povedal priamo, az som sa zobudila a zistila som, ze je to skutocne tak. Nechcela som sa posunut a otvorit oci, lutovala som sa a obklopovala sa ludmi, co mi prikyvvali. Nastastie som mala okolo seba aj ludi co boli ku mne priami a i ked vtedy som mala pocit, ze su na mna zli, dnes som im vdacna.
Každému sa v živote niečo prihodilo a čo je obrovský problém pre jedného, je druhému až smiešne lebo on rieši diametrálne väčšieho problémy. Ale pre každého je práve jeho problém veľký. Otvoriť sa je ťažké, duplom ak nemáš kamarátov, dobrého kolegu atď.. Ale aj to príde časom, ked sa pohneš, rozhybeš. nebudeš len ty, denne s myšlienkami ako je všetko zlé a nedá sa... Spoznáš človeka s ktorým sa zblížiš a dokážeš sa otvoriť. Ťažko sa počúva keď niekto povie že sa lutuješ a musíš začať od seba, ale tak to jednoducho je. Je to ťažké, lebo začať meniť seba a zmýšľanie je podla mňa fakt makačka a stále natom treba pracovať...Ale už len keď s tým začneš máš prvý krok za sebou. A veci sa zrazu dejú samé.. Jeden maly krok kde začneš zmenu od seba, na ten nadväzuje ďalší malý krok ktorý sa automaticky bude diať sám a ďalší a ďalší.. Až sa dostaneme odtiaľ kde byť nechceme, na miesto kde chceme.. Je to ťažké a pritom tak jednoduché. Ale je to tak
@soldi no tak ja viem je to všetko v hlave v podvedomí. Len treba zvoliť správny smer. A to je ťažké. Ja odhodlanie treba. Viem aj trpezlivosť treba. Ale z dna na deň to nejde. A keď napíšem že keď ma nutite sem písať na vaše otázky aj keď to zo mňa ide ako z chlpatej deky ale sa mi ulavuje.
@majasalvator
@maminastatinom viem že robím hneď zle rozhodnutia ktoré si uvedomim keď je už neskoro. Mal som ťažkých 5 rokov az ma to priviedlo k epilepsii. Potom podvod a rozvod. Ale syna som si nedal ani tak. Po polroku sa mi uľavilo. Keď mi začalo byt samému smutno a keď som videl že malému chyba ta ženská ruka. A to ma trápi že mu to neviem splniť. To sa kúpiť nedá.
Ešte ti dám pohľad ženy...možno ti príde krutý, ale aby si vnímal aj pohľad z druhej strany.. Spoznám chlapa. Má 40r zije s otcom. Už toto nieje pre ženu lákavé lebo začne rozmýšľať prečo je to tak...ale ok ved v živote sa udeje hocičo, prekusnem.. Rozoberáme rôzne témy, ja ho trochu spoznám a zistím že stále vidí v niečom negatíva, ťažko z neho niečo vylezie a ak, tak to je len niečo čo mi dá negatívny pocit lebo radosť zo života z jeho strany nikde.. ďalší zlý signál.. Mal si vzťah, zena odišla. Deje sa, vzťahy nie vždy vydržia...pri otázke prečo, nevidíš žiadnu svoju chybu, čo sa dialo, čo bolo zle.. Len to ze nasla v práci milenca. S milencom sa ale vzala a žije. Nemusí im to vydržať cely život ale asi teda netúžila byť sama. Chcela vzťah a manželstvo, takže logicky niečo nebolo vo vzťahu ok a vo vzťahu sú vždy dvaja.
Pri takejto sumarizacii utečie 90%žien. Tak naozaj začni pracovať sám na sebe. Jednoducho naozaj je to tak ako píše @soldi ak chceš byť šťastný vo vzťahu, musíš sa naučiť byť Šťastný sám so sebou.
Synovi nechýba ženská ruka.. Má predsa matku. Tebe chyba ženská ruka, tak treba začať od seba, lebo budeš na tomto istom mieste aj o rok, dva, tri..
@leskovael no to ti mam napísať cely svoj životopis?? Ale keď sa zoznamujes niekde kde ta nepoznajú a fungujem normálne ale sa nedarí nadviazať ani poriadne komunikáciu. Sa pýtam prečo keď o mne nič nevedia?? Ale ani ich to nezaujíma. Aj keď ich chcem ja spoznavat tak odpovedaju jedným alebo max dvoma slovami. Prečo keď ma nepoznajú.
@leskovael to že bývam s otcom je preto lebo bývam doma na rodicovskom dome a keď pochoval svoju druzku tak mu ine neostalo ako vrátiť sa domov. Ja si nemôžem dovoliť podnajom.
@leskovael Ja som žil sám 4 roky. Teraz posledných 8 mesiacov byvame v jednej domácnosti s otcom.
Mne životopis písať nemusíš, ani to nieje o "životopise".. Ja som tiež uzavretý človek a extrémne! takže chápem že nebudeš len tak písať nejaké podrobnosti. Len teda ten tvoj postoj.. možno len na mna tak pôsobíš, ale z písania znieš "unudene" bez radostíi,bez energie do života.. Možno to tak nieje a možno je a preto zatiaľ nikto neprejavil záujem viac ťa spoznať. Ja napr začnem komunikovať s ľuďmi ktorí sú mi niečím sympatickí, výzor, povaha, vyžarovanie...ak sympatia nieje, je to čisto v rovine slušnosti ale s odstupom a komunikujem len o tom nutnom a myslim celkovo nadväzovanie priateľstiev, nie spoznávanie chlapov.. Preto skús tie zoznamky, za mňa to bohviečo nieje, ale veľa žien spoznalo mužov zrovna na zoznamke, neraz to tu písali ked bola otazka kde spoznali manzela.. nič zato nedáš a teraz keď je zima a táto doba kedy sú možnosti obmedzené, je to naj spôsob podľa mňa..

Vies ono venovanie sa synovi by mala by to byt prirorita pre každého, ale všetko ostatné su zrovna veci kde ťažko niekoho spoznáš.. Možno by som vsadila na prírodu máš rad prírodu tak hľadaj kľudne aj tu na koni niekoho na trávenie času a turistiku 🤷🏽♀️ niekoho so psom na venčenie.. Zacni chodiť so psom na miesta kde venčia aj iní a už je šanca niekoho stretnúť. Kolegovia, kamaráti nikto nemal žiadnu oslavu, v lete posedenie s viacerími ľuďmi aj tak sa da niekto spoznať.. Alebo potom si priamo zadaj "inzerát" resp diskusiu či nieje niekto v tvojom okolí kto by sa chcel spoznať.. Aj také tu už bolo.