icon

Ako sa zmieriť s tým, že som "náhradný plán”?

14. feb 2025

Ani neviem kde začať. Mame spolu dve deti, sme spolu 6rokov. Ja som sa do muža zamilovala a od začiatku som to myslela s ním vážne. On bol pre mňa ten “pravý”, ktoreho som bola ochotná si vziať. Vyzeralo, že to cíti rovnako. Tiež mal kadečo za sebou, ale o ruku požiadal len mňa. Nechcem vyzerať ako naivka, naozaj nie. Mala som kopec nápadníkov na výber, ale práve on ma zaujal, tak naozaj úprimne, že som si s ním vedela predstavit aj buducnost, rodinu a bežný život. Prvé asi dva roky bolo všetko v poriadku. Posledné 4 z jeho strany pociťujem chlad. Neviem či to zapríčinili dve malé deti (asi viete ake to je náročne keď máte malý rozdiel medzi detmi), ale vždy som sa snažila byt príjemná keď prišiel z prace, venovala sa aj jemu, vyjadrovala som mu lásku aj nenápadnými prejavmi počas dňa…Ale za tie 4 roky cítim, že to nie je v poriadku. Postupne som zisťovala, že mna si asi vzal, lebo mu už asi tikali biologické hodiny, alebo ako to povedať lepšie. Že si zobral čo mu prišlo do cesty. A z tohto faktu je mi veľmi smutno. Ako otec je dobrý, ale ja sa cítim hrozne. Príde víkend a vidieť na ňom, že sa na nás vôbec neteší. Z prace zacal chodiť neskoro. Viem že nikto tretí v tom nie je, len vidím že ja a deti preňho nie sme dostatočná motivácia ponáhľať sa domov. Veľmi mi je tazko keď to teraz pisem. Jedine po com som túžila mat zdravú a šťastnú rodinu, milujúceho partnera s ktorým sa budeme smiat, cestovať a budeme radi že mame jeden druhého na zuvoz a nie byt niekomu na príťaž. Alebo že je pri nás len zo zotrvačnosti. Sama neviem ako to skončí, koľko rokov sa bude tvarit že sa nič nedeje, ale je mi do placu keď viem, že preňho nie som jeho vyvolená

Strana
z3
pribinak
14. feb 2025

Však nirmalne povedz: Miso, čo si ofucany? Čo ti je?

vikimed
14. feb 2025

A večer to ako vyzerá? Uložíte deti a venujete sa jeden druhému?

subartic
14. feb 2025

ako tráviš ty svoj voľný čas ? Si stále doma ?

autor
14. feb 2025

Rozhodla som sa tu zveriť lebo mi je práve z toho celeho veľmi tazko. Dnes som ho na valentína napríklad objala rano a povedala mu že ho lubim. Tak úprimne som to citila vtedy. A z jeho strany to bolo len vyslovene držanie sa a povedal že aj ja teba, ale každá žena by to vycítila, že to boli len prázdne slová. Je mi smutno a plačem že dokedy to takto vydržím. Prečo som tak dopadla. Či si nezaslúžim aby ku mne niekto prechovával nejaké city. Prečo som pred rokmi nevyberala pozornejšie, prečo..

ivana11155
14. feb 2025

Tuto by to chcelo aj pohlad z druhej strany, ze preco je taky. Nechaj ho vyfucat, chvilu si ho nevsimaj a uvidis, co sa bude diat. Ked stale len ty akoby doliezas s tymi objatiami, pozornostou atd. on si to ani nevazi a sprava sa akoby ho to obtazovalo.

subartic
14. feb 2025

ako tráviš ten voľný čas ? chodíš niekam sama alebo s kamarátkami , máš aj svoj svet ?

autor
14. feb 2025

@pribinak myslis ze som to neskusala? aj zo srandy, aj vážne sa spytat. problém podľa neho nie je žiadny. Len vidis že záujem o mna z jeho strany nie je. Za cely deň nezavolá, nespýta sa čo sme robili. Iba si zaciname žiť paralelne životy popri sebe a s dvoma detmi. Občas zorganizujem rande, ale vidis že ten človek ochladol…On nie je ani vyslovene ofučaný, len príde domov asi zo zvyku, že sme tu. Viac sa teší na kamarátov, ako na mna a deti, a to je pre mna veľmi ťažké vidieť, že vtedy sa teší, nie na nás

vikimed
14. feb 2025

@ivana11155 tu fičí, že to je pasívna agresivita 🙂 Všetko si treba hneď vyrozprávať.

autor
14. feb 2025

@subartic Naučila som sa tráviť čas a vytvárať si program s detmi, lebo inak by som sa už asi naozaj zblaznila od smútku. Ale cítim sa sama, akoby mi partner chýbal a prejavy lásky, pritom ho mám, ale vlastne nemám… Celé smutné

vikimed
14. feb 2025

A keď mu povieš, čo ti chýba, aká je jeho reakcia?

thereisabear
14. feb 2025

Skús sa na čas stiahnuť, nebyť iniciatívna. Možno pochopí... Keď to opačne nejde, nemáš čo stratiť.

autor
14. feb 2025

@vikimed On to nevidí. Alebo lepšie povedané, vyhovuje mu že o deti je postarané, o neho tiež, tak nič nerieši. Len úprimne ti poviem, že sa bojím že raz príde nejaka žena ktorá bude preňho ta vyvolená a mna s detmi hodi cez palubu … Pritom ja sa naozaj snažím. Vyzerám skoro tak ako pred detmi. Vždy sa snažím byt upravená, nie behat v teplakoch. Domácnosť všetko okolo riešim ja, ale cítim že mna si asi naozaj zobral len ako náhradný plán lebo už bolo na čase..

subartic
14. feb 2025

autorka , nauč sa tráviť čas sama so sebou a ísť von bez detí a deti nechať partnerovi . Žit svoj život a nie byť na ňom nacucnutá. Začni cvičiť , behať, chodiť s kamarátkami na kávu alebo sa len tak pobaviť. Tvoj život je otázkou tvojich rozhodnutí a nie toho či ťa niekto bude mať rád alebo nie. Začni u seba.

autor
14. feb 2025

@ivana11155 Nedoliezam s objatiami a pozornosťou, ale dnes je valentín, tak som mu chcela vyjadriť pozornosť. Naučila som sa žiť svoj život, aj s detmi, ale vnútorne cítiš že doma to nie je v poriadku a navonok sa tvárime ako šťastná rodinka

vikimed
14. feb 2025

Prepáč, moja otázka nebola, čo on vidí, ale ako reaguje na tvoju nespokojnosť vo vzťahu a ako sa k tebe správa. Povedz mu, čo ti chýba vo vzťahu a či je pre neho problém ti to dať. Ak povie, že je to problém, tak váš vzťah má podľa mňa vážny problém.

pribinak
14. feb 2025

O čo sa má on snažiť, keď ty sa snažíš za dvoch?
Keď to už mam napísať ako sedlar. Veď muž má byt lovec a ty koryst, u vás je to presne naopak

Čo tak mu ubrať z komfortu? Viac ho zapájať do diania v rodine? Nákupy, ísť s deckami k lekárovi, zobrať ich z krúžku?

Ty organizuješ rande? Sa na to vykasli

Prestaň sa tváriť ako šťastná rodinka, lebo to tak nie je

subartic
14. feb 2025

ako prepáč , ale prestaň sa snažiť a daj tu pozornosť sebe . Zaťaž ho deťmi , povinnosťami, prestaň vybavovať, zabezpečovať, vešať sa po ňom . Utni to . Kde on má niečo prejaovať keď všetko má na tácke a ešte aj s prosbou aby to zjedol .

janickacrazy
14. feb 2025

Tak sa toľko prosím ťa nesnaž! A hlavne nerob všetko v domácnosti a okolo detí ty sama! Pekne keď príde z práce, mu daj deti a ty sa pekne obleč, namaľuj a šup von na kávu s kamoškou. A to, že nechodíš doma v teplákoch ti fakt nepomôže. Ja chodím doma kludne v teplákoch a moj muž sa ide zo mna aj tak zblázniť. O tom to nie je, len nebud doma stále ako spotrebič. A už vobec neorganizuj rande, ked on nechce.

subartic
14. feb 2025

@janickacrazy presne tak , vždy pripravená na zapnutie. Ja to volám aj inventár .

autor
14. feb 2025

Ženy narovinu vam poviem, keby ho zacnem “zatazovat” s detmi, s domacnostou tak do pol roka tu nie je. A to pisem úplne narovinu a objektívne ako to je. Preto to robím všetko len ja. Bohužiaľ z neho cítim aj to, že rodinný život asi nie je preňho. Lenze bohužiaľ na to je už neskoro, keďže mame dve malé deti. Čas späť nevratime. A toto nahlas asi len tak niekto nepovie, ale je to z neho citit. Že takto si to asi nepredstavoval, ale čo to je vychovávať dieta človek zisti až keď ich sám má.
Takze áno, potichu tolerujem že na mne je všetko, lebo keby odíde, tak pre mna by sa vlastne nič nezmenilo. Stale by to bolo len na mne. Deti by do striedavky určite nechcel, to narovinu pisem.
Bohužiaľ ho kamaráti bavia viac ako vlastná žena a deti. Viem že mi tu budete hneď písať že na čo to potom celé je, nech sa rozvediem, ale čo tým získam?? Takto aspoň viem že večer niekto príde domov a deti majú otca. Bohvie síce dokedy, ale zakial sú deti malé, som vdacna aj za to

pribinak
14. feb 2025

Tak prečo sa ho tak zubami-nechtami drzis?

crazy_cat_lady
14. feb 2025

co ziskas rozvodom? no bude sa ti kludnejsie dychat, aj tak zijete v podstate ako dve samostatne bytosti, ty sa staras o deti/domacnost a on iba o seba/svojich kamaratov/zaluby. sama pises, ze keby si na neho prelozila nejaku zo zodpovednosti - ci uz je to starostlivost o deti/domacnost, tak by odisiel. v takomto prostredi chces vychovavat deti? oni to vidia, aky mate vztah medzi sebou a vnimaju ovela viac, ako si myslis. popremyslaj nad tym, lebo aj s dvomi detmi mas este moznost na normalny a stastny vztah.. neurob tu chybu, ze budes cakat a trpiet to, kym ti nevyrastu deti

vikimed
14. feb 2025

Ak sa s ním nedá ani normálne porozprávať a vidíš, že nemá o teba záujem, nie je s vami šťastný, tak to už asi aj sama vieš, že je len jedno riešenie.

autor
14. feb 2025

@pribinak Pretože tak či tak sa pre mna nič nezmení, všetko by islo ako doteraz, ale takto aspon viem, že niekto večer príde domov. Deti aspon vidia otca. Vieš ake to je ťažké keď sa malá pyta kde je tato? Takto jej aspon viem povedať že v praci, a príde, lebo príde. Keby sme rozvedeni, tak čo jej poviem…a skus si to predstavit aj v realite že si na mojom mieste. Že malemu dietatu povieš že tato nepríde. Lahko sa napíše že rozvedte sa, ale čo tie následky na deťoch

lauruska_sumienka
14. feb 2025

zeno, mas depku velku jak hovado. ako prve sadni si s muzom a porozpravaj sa s nim co sa deje.
Ked moj muz je taky kadejaky a mna chyta depka tak ako teba, tak ja idem po nom jak po udenom. Normalne nastvane chcem vediet co sa deje, lebo zjavne sa nieco deje, o com nehovori ale doma je z toho len děs a běs. On je nervozny, ja som potom nervozna, a len sme zli na seba a to vsetko len vdaka tomu ze drzi "Bobrika mlčanlivosti". Rovno na rovinu sa pytaj co ta trapi, nebudes tu predsa vymyslat milion scenarov ze co sa mohlo stat....kto sa nepyta tak nevie...Povedz mu ze nie si stastna-uvidis aka bude reakcia ci bude mat zaujem o nejaku zmenu.
Bavi sa s kamaratmi, samozrejme....pri nich neriesi starosti, zodpovednost, ma relax ale to chce kazdy clovek takto vypnut.
Navrhni parovu terapiu, ak chce byt s vami bude suhlasit, ak nie zariad sa a chod si vlastnou cestou tak, aby si bola stastna.

stanulienkat
14. feb 2025

Ste spolu LEN šesť rokov, z toho uz posledné štyri!!! si nerozumiete.( takze velmi skoro) To znamená, že hneď po padnutí ružových okuliarov, ktoré sa dejú skoro v každom vzťahu, ste vo vašom vzťahu pokračovali napriek tomu, že zrejme by bolo lepšie ísť od seba. Lenze za krátkých šesť rokov ste si urobili hneď dve deti. Doma ti nepomáha, lebo vraj by ho už nebolo. Prepáč....prečo si nepočkala trošku dlhšie na zakladanie rodiny?

autor
14. feb 2025

@lauruska_sumienka Pytala som sa, bože a koľkokrát! Čo ale spravíš keď to niekto povedať nechce? Ja tusim že problém je to, že zistil že ho rodinný život nebaví ako myslel. Lenze s tým sa už nič spraviť nedá! Toto ti asi nahlas nikto nepovie, lebo je to kruté, preto je lahsie sa tvarit že sa nič nedeje a žiť v zabehnutých kolajach. To ale neznamená že ten druhý partner to nevyciti. A ja sa hnevám! Na seba, na svet, že som takto dopadla! Že čo by bolo keby….lenze iné to už nebude. Ale som smutná z celej tejto situácie. Ja čo som túžila po rodine, milujúcom partnerovi, som skončila ako odkopnutý pes a na dlhe roky ma nič dobre necaka

jumama
14. feb 2025

Ja sa ta spytam - aky si typ zeny - si ustupciva? Ak sa sama nad sebou zamyslis, ale naozaj ze spravodlivo - boli situacie, ked si sa citila nespravodlivo, ale "v mene lasky" si mu ustupila? Co ta na nom najviac ocarilo pri stretnuti? Vedel robit velke gesta, prejavoval ti lasku velkymi gestami, aby si ta nimi ziskal? ...

Ten chlad, ta akasi nemastnost a neslanost a bezcitnost - ak i to pomoze - on by sa takto zrejme spraval ku kazdej zene.

ivik4
14. feb 2025

A ty si na zaciatku ale ze voooobec netusila ze pre neho niesi taka aku on chce do zivota ? Lebo ak ano, vziat si si ho nemala,duplom mat s nim deti. Co uz, to nezmenis. No fakt nieje bohvie co ze Vas tahas len ty a ,,vnucujes sa mu" . Polav z toho

vikimed
14. feb 2025

Neviem, podľa mňa teraz hrať nejaké hry a meniť sa, to bude skôr na smiech. Iné ako vážny rozhovor nepomôže. Povedz mu, čo ti chýba, opýtaj sa ho, či jemu chyba niečo vo vašom vzťahu. Ak nebude mať záujem a ty ešte niekedy chceš byť šťastná, budeš to musieť hľadať po boku iného muža.

Strana
z3