icon

Ako si vychovať partnera, ktorý neobsedí doma?

7. jan 2024

mam partnera ktory doma neobsedi. Stale chce chodit na vylety, turistiku a atd. Problem je,ze ja potom nemam kedy upratovat a postarat sa o domacnost lenze on to nedokaze pochopit. Doma mame bordel. Potrebujem oprat,umyt kupelku a chodbu ale neni kedy.Ked prideme vecer musim si nachystat veci do prace a ked skoncim som rada,ze idem do postele. Neviete mi poradit ako na neho aby to konecne pochopil???

dharmasanata
7. jan 2024

Tak keď ma taký prístup že je to tvoje tak nech sa vysťahuje a chodí len na návštevu. Keď sa nemieni podieľať, nemá tam čo robiť. Hádam nechce aby si mu prepísala polku nehnuteľnosti len aby začal niečo doma robiť.

pralinka25
7. jan 2024

@nikyball tiez nechapem co nechapu niektore co sa da upratovat doma ked tam ziju dvaja dopeli. uplne ma tato otazka irituje.

autorka tak nech zaplati upratovacku. ale uprimne ty mas iny problem ako len vylety. vylety su fajn da sa vsetko ked na tom popracuju obaja ale vo vasom pripade mas doma idiota a pouvazovala by som ci s nim chcem spolocne byvanie. nech si najde byt sam. a ty budes mat doma o polovocu roboty menej a viac casu na vylety (mozno aj bez neho)

dskjhfdlkdjhl
7. jan 2024

Tak var a per len sebe, ked sa on k tomu takto stavia. Casom, ak by ste mali dieta, tak by zrejme bolo tiez len Tvoje. Takze za mna-blby vyber partnera, tento nie je vhodny na spolocny zivot, mozno tak na smiesne pohyby v posteli.

vanilkovazmrzka
7. jan 2024

Nehnevaj sa, ale si normalna? (tuto otazku mam chut polozit v kazdom druhom fore)

Je to vasa spolocna domacnost, takze ked sa vratite z vyletu, strc mu do ruky vysavac, do druhej zoznam s tym, co ma spravit potom, a chod spat.

januska12323
7. jan 2024

Jemu sa hnusí upratovať vo vlastnej domácnosti? Tak nech ide na ulicu tam nemusí.

rebrambora
7. jan 2024

@alex49 tak ja neviem ale mne staci jedna ranna rutina a mam bordel rovnaky ci som doma sama, s muzom alebo s detmi.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
ovaaa
7. jan 2024

My upratujeme komplet v piatok takže víkend voľný na čokoľvek.

jesenzima
7. jan 2024

Jeeejda, to je super, kým sme nemali deti, tiež sme furt kdesi boli, turistika, výlety .. prach ani upratovanie som neriešila, nejaký vyslovený bordel sme nikdy nemali.. to boli super časy 😃

ivik4
7. jan 2024

To co za dementa si si narazila a este dobrovolne si s nim 😨😨😨
Vazne si s nim vies predstavit buducnost ?
Alebo napr. Deti ?
Necha okadene decko so slovami : ved na materskej si ty ?
Uplne si viem pri jeho zmyslani predstavit tuto situaciu

katka700
7. jan 2024

Akože sa mu hnusí umývať kupelku po vás dvoch? Tak nech si dá masku a rukavice 😂 Alebo ho rovno vykopni a pošli k mamičke nech sa o to čudo stará do 60tky.

0silvia0
7. jan 2024

Ale kedy chodite po vyletoch a turistikach? Pocas pracovneho tyzdna to pravdepodobne nestihate.
Ci aj po praci kazdodenne niekam chodite?
Ak mate preturistikovane vikendy, tak treba poupratovat v priebehu pracovneho tyzdna, rozdelte si to podla toho co je panko ochotny robit, my ti fesaka nevieme nadialku preprogramovat.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
janinah
7. jan 2024

Choď kým vladzes.kym sa ten chlap premení na domaseda s pivom v ruke pri tv...na bordel ešte nik neumrel.Ale chápem ťa...takže akonáhle on uprata chodbu a kúpeľňu a ty kuchyňu a izby tak môžete vyraziť ..a vrátite sa do čistého bytu rovno k fľaši vína a k telke .

sissy27
7. jan 2024

@chodec15 horalka je super 😂😂😂 a uplny suhlas, ked poriadne vydrhne kupelnu a wc, tak bude rad ze je rad 🤷‍♀️
No a takz este nehrali, ze by niekto byval u mna, robil bordel a povedal, ze upratovat u mna nebude, lebo to nie je jeho byt. Letel by ako spinava handra, svoje paksametle si moze zbierat na chodniku.

alex49
7. jan 2024

Fajn, nech neupratuje, ale tým pádom nebude ani používať. Ani tvoju kúpeľňu, ani tvoju chladničku, ani tvoju posteľ. To je drúk, nech si kúpi vlastný byt a tam si žije v bordeli

slovakboy
7. jan 2024

Máš muža čo je akčnejší ako si ty. Chce byt furt vonku a domov sa chodí len vyspať a je mu jedno ako to tam vyzerá. Neviem ako dlho sa poznáte ale bude sa treba zladiť. On môže na výlety chodiť aj sám alebo s deťmi. To odľahčí aj jeho od tvojho sťažovania, ty budeš mat viac času na domácnosť. Jeden den v týždni si treba vybrať na robenie poriadku. Alebo pol dna. Napríklad sobota doobeda alebo piatok po práci. Spoločne vysávanie umývanie a pratanie zbližuje. Zavediete si taký rituál. Ja napríklad cez cyklistickú sezónu som skoro denne von. Manželka na bicykli naposledy sedela ešte v detstve. A vôbec nám to nevadí. Rituál pratania zaviedla ona a mne sa nikdy nechce. Ale keď musím tak chcem.

sissy27
7. jan 2024

@alex49 no a ti dvaja co chodia do prace nevaria, nejedia, nepouzivaju zachod, nesprchuju sa, nenatrusi sa, neperu, netreba im ozehlit, prezliect periny, vymenit uteraky, nespinia sa im okna, neprasi sa, do bytu vojdu so zazracne cistymi topankami dokonca aj dazdi ci clapkanici, netvoria odpad, nepadaju im vlasy, muz sa neholi, ani pokozka sa im neobnovuje, neprezliekaju sa, proste nic, funguju sterilne a bezodpadovo?
Lebo ja ked som aj tyzden sama doma a z toho 12 a aj viac hodin denne mimo byt, tak proste musim upratat a to nie som ziadny Monk. A nie vzdy je chut / energia / cas upratat po sebe okamzite, takze obcas sa to nakopi a je toho viac naraz. A potom su veci, ktore nerobis uplne na dennej baze, ale napr. raz za tyzden.
Takze ano, aj pri dvoch pracujucich proste vznika bordel, ktory treba upratat a to by mali tiez robit obaja, nie ze jeden si bude vo volnom case vyletovat a druhy drhnut zachod.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mimikarol
7. jan 2024

Chvalabohu že byt je tvoj, aspoň ho budeš môcť hocikedy vyhodiť.

lucylaw
7. jan 2024

Ten byt,v ktorom bývate,je tvoj? Či ste v podnájme?

autor
7. jan 2024

@slovakboy ja rada chodim s nim ale on nechape ze treba sa starat o byt. On by von bezomna nesiel

autor
7. jan 2024

@lucylaw sme v podnajme

minenkak
7. jan 2024

A čo sa mu hnúsi

ankare
7. jan 2024

Zvaz s takýmto chlapom budúcnost. On je zvyknutý nebyť doma a behať. Ver mi, že sa to nezmení ani po narodení dieťaťa či po svadbe. Ty budeš ešte vo väčších depkach, lebo Ti pribudne náročné babatko a budeš len doma zatvorena.
To,že má takýto odpor ku domacim pracam, je veľký problém. Nikdy sa nebude spravodlivo spolupodieľať na chode domácnosti.
A ešte taká hlúposť,že byt je Tvoj a pritom ste v podnájme 🤦
Utekaj, dievča, kým je čas. Máš na lepšieho muža!

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
luccija
7. jan 2024

Tak pravda bude uprostred určite nie ste na turistike či vonku každý deň a určite viac upratujete ako ste vonku🙂čo ako myslel, povedal, nechce spraviť je dôležité, ale ty budeš pravdepodobne menej akčný človek čo si radšej hovor doma, uprace, sadne na gauč a on bude iný a to bude do budúcnosti zle.Ved upracte v piatok poobede nemáte deti môžete žiť komplet vonku najesť sa, ísť niekam a domov len prespať🙂
Keď sa mu "hnusi" umývať tak nech robí inú činnosť čo ty nechceš robiť.Neviem prehanas koľko môže trvať upratanie po 2 ľuďoch možno aj ty sa zamysli či nebehas s handrou dennodenne a neupratujes prilis

thoughtfulweirdo
7. jan 2024

A používať tú kúpeľňu sa mu nehnusí? 🤣 Veď mu jasne povedz, aký je trápny. Žiadne vymýšľanie, ako to pochopí. Normálne si dvaja dospelí ľudia sadnú a rozdelia zoznam domácich prác. Kto sa nepodieľa, ten so mnou nezdieľa domácnosť a bodka 🤷🏻‍♂️
A že by nešiel von bez teba, to je pre mňa red flag rovnakej veľkosti ako to "hnusenie". V partnerovi nehľadám siamské dvojča 🤭 ale beriem, že toto môže byť individuálne. Každopádne to vidím na jasný a priamy partnerský rozhovor, nie vymýšľanie stratégii na chlapčeka.