icon

Ako slušne odmietnuť dotieravých susedov?

2. jún 2025

Čaute! Neďaleko nás začal stavať manželský pár dom. Raz sme sa stretli na obecnom úrade, pýtali si radu, poradili sme. O pár dní prišiel pán, že potrebuje pomôcť s prívesným vozíkom, manžel pomohol.
Teraz je to už na dennom poriadku, že pani chce radu, alebo mi zavolá v nedeľu večer, že ona chce prísť, lebo potrebuje pomoc. Taktne som jej vysvetlila, že nedeľa patrí dcére, keďže chodí do ZŠ a učíme sa, ale nerešpektuje. Začne sa točiť okolo toho, že žijeme v čudnom svete.
Dnes prišla zase, nevyšla som, tak mi začala vypisovať, že potrebuje zohnať majstrov, ktorí jej urobia strechu. Odpísala som jej, že nemám takých, nech skúsi inde, odpoveď bola, že ona pozerá na svoje pohodlie a potrebuje našu pomoc.
Poobede prišla zase, že či ju manžel vezme do obchodu zo stavebninami.
Poraďte, ako ju odstaviť? Skúšala som slušne, nepomôže, akoby ani nepočula. Človek pomôže, ale nie tak, že aj v nedeľu večer dôjdu, alebo so všetkým bude otravovať nás.

Strana
z2
karolinakr
3. jún 2025

nemožeš ju zablokovať? spolužiačka sa raz robila hluchonema, ked ju nejaky muž oslovil,tak aj ty začni ručne niečo ukazovať

autor
3. jún 2025
@diewcatqoo

Preco ma vlastne vase telefonne cisla, ked este tam ani nebyva?

@biba_18 je doma pomenej, keďže pracuje mimo domu, ale lezie mu to krkom. Tiež, im už párkrát slušne povedal, ale to nie nevie ani on.

@pieksamaki ver tomu

@diewcatqoo prišli sem stavať, 1x nás oslovila na úrade, že by potrebovala poradiť, stalo sa. Potom si riešila okolo domu niečo, mali jej doniesť balík, ale oni tam ešte nebývajú, tak som súhlasila, že preberiem. Jedná sa o pohraničie, nechcela ho objednávať do BA. Dala som jej číslo tel., nech mi zavolá kedy príde kuriér.

karolinakr
3. jún 2025

zneužívajú tvoju dobrotu, spravaju sa ako nesvojpravni..kolko maju rokov? asi pojdu na blok

autor
3. jún 2025
@karolinakr

zneužívajú tvoju dobrotu, spravaju sa ako nesvojpravni..kolko maju rokov? asi pojdu na blok

@karolinakr ona vyše 45, on je starší ešte.

evansova
4. jún 2025

Slušný, empatický človek to má pri takýchto drzakoch ťažké. Je nastavený tak, že rád pomôže ak sa dá, a ak nevyhovie, cíti sa vínny.
S týmto kalkulujú ti nevychovani sebci. Prekonaj sa, záhod empatiu, inak ta budú zneužívať do nekonečna.

viera012345
4. jún 2025

... ešte máte možnosť začať žiadať "láskavosti,,Vy.Chodit za týmito susedmi vždy a s kadečim,až by ich to omrzelo a pri troche šťastia, nie že by Vás otravovali,ale by sa Vám začali vyhýbať

jockey
4. jún 2025

U mňa na takýchto toxických ľudí fungovali 2 metódy:
1. Robiť sa, že danú osobu nepočúvam - pozerám inam, riešim iné veci, príp. si vybavujem telefonát - a potom: čo si hovorila? a pod.
2. Rázne NIE. Nie, to by som nemohol urobiť. Nie, to je nevhodné. Nie, to ti neporadím.

n_p
4. jún 2025

Takýchto susedov má moja krstná mama. Pred rokmi si kúpili dom v Maďarsku, ale ešte je aktívna a pracujú v Košiciach.
Neďaleko nich si kúpil domček manželský pár v stredných rokoch a tam začalo peklo.
Chlap ten je v rámci normy, žije si tam svoj život, neotravuje nikoho, ale ona vkuse krúži po ulici a vkuse otravuje za niečo. Za krstnou bola už aj v práci.
Nepochopí jednu vec, že ľudia na dedine chcú oddychovať a nie jej blbosti riešiť, nekupujú si dom, aby sa kamarátili. Odvoláva sa na to, že nerozumejú jazyku. Doslova je toxická, takže sa majú na čo tešiť a to tiež iba prerábajú, ale vkuse riešia problémy, tiež nepozná google.
Začas tam mala asi kamošku, čo jej pomohla preložiť aj u susedy, ale nejak už nie je.
Jednoducho Ty ignoruj svoju, príp. povedz tvrdo nie, alebo ju pošli do zadku.

karolinakr
4. jún 2025

tak to ne, ked maju vyše 40, musia si poradiť sami, ja som myslela, že nejaky 18 -20ročni, ktori nevedia, kde je sever, nebudeš starym corgoňom slúžku robiť

karolinakr
4. jún 2025

vieš,ako sa ich zbaviš raz a navždy, začni zvádzať jej manžela, otvor v negližé a úlisne sa usmievaj na jej muža, a pozvi ho na kávičku, ked bude sám doma, ale jeho žena to musí vidieť a byť pri tom, garantujem ti, že sa ti začnú vyhýbať, to bolo aj v Priateľoch v poslednej časti, ked si chcela ta urehotana kupiť barak vedla Moniky a jej manžela, tak on ju začal zvádzať, a pobozkal a chudera ušla prvým východom 😀

mantilka
4. jún 2025

Skús na ňu ísť cez peniaze.....😅. Hneď sa otočí.
Stačí si pripraviť monológ: "Keď chces také komplexné služby, tak nie je problém ti poradiť. Keďže tým už má uberas o moje pohodlie a pohodlie mojej rodiny za každú začatú hodinu beriem 50 euro. Rozmyslí si to a na budúce sa dohodneme na termíne, budem sa ti venovať celú hodinu a ty mi predom dáš 50 eur."

fkata
4. jún 2025
@n_p

Takýchto susedov má moja krstná mama. Pred rokmi si kúpili dom v Maďarsku, ale ešte je aktívna a pracujú v Košiciach.
Neďaleko nich si kúpil domček manželský pár v stredných rokoch a tam začalo peklo.
Chlap ten je v rámci normy, žije si tam svoj život, neotravuje nikoho, ale ona vkuse krúži po ulici a vkuse otravuje za niečo. Za krstnou bola už aj v práci.
Nepochopí jednu vec, že ľudia na dedine chcú oddychovať a nie jej blbosti riešiť, nekupujú si dom, aby sa kamarátili. Odvoláva sa na to, že nerozumejú jazyku. Doslova je toxická, takže sa majú na čo tešiť a to tiež iba prerábajú, ale vkuse riešia problémy, tiež nepozná google.
Začas tam mala asi kamošku, čo jej pomohla preložiť aj u susedy, ale nejak už nie je.
Jednoducho Ty ignoruj svoju, príp. povedz tvrdo nie, alebo ju pošli do zadku.

@n_p nemali sa trepať do zahraničia, ak nevedia jazyk. Celý život bude chcieť mať niekoho za zadkom? Treba im povedať, že tam si chce každý žiť svoj život a nie ju riešiť. Príp., že tlmočenie je dnes 50 €/hod., nie zadarmo.

margotka17
5. jún 2025

Podas prst a ona chce celú ruku. Hej, človek pomôže aj cudziemu, ale takto drzo by som už asi aj ja dupla, že stačí. Ty jej máš zháňať firmu na stavbu? Veď ty nie si jej poskok, máš svoju rodinu, prácu, nemôžeš len čakať, čo ju napadne, že potrebuje.

r_d
5. jún 2025

Drzo ju pošli preč. Takáto osoba nepochopí, kým jej budeš pekne hovoriť. Ona to bude brať, akoby to bola Tvoja povinnosť ju obskákať, lebo ako sa aj vyjadrila, je to pre ňu pohodlnejšie.
Mali sme presne takúto známu, otravovala so všetkým a nakoniec ešte keď som jej vybavila, ale som mala "odvahu" jej napísať, že dotiahnem kompletne až po 3 týždňoch, lebo mám choré dieťa mi napísala, že už bude načase po mesiaci. Podotýkam, robila som to zadarmo, v rámci svojho času, na vlastné náklady!
Kým som ju hnusne neposlala do zadku, volala nedeľa, sviatok, bolo to jedno, ešte ona mi napísala kedy jej mám písať, ak dačo, inokedy nie je k dispozícii.
Tiež potrebovala aj byť prítomná na 1 úrade, tak mi napísala, budem na autobusovej stanici o 7 mej, nemá nikoho k dispozícii autom. Bolo to 50 km od úradu.

muchotrafka298
5. jún 2025

Ja vzdy tvrdim, ze medzi pomocou a zneuzivanim je velmi tenka hranica. A pri niektorych ludoch naznaky alebo slusne povedat nestacia. Tam treba razne, raz a navzdy ukoncit to vyuzivanie.

bnov
5. jún 2025

Povedz jej, že na začiatok si jej pomohla, tak teraz nech sa už rozbehne sama.
Ja som raz mala podobnú kamošku, pomohla som 2-3x, ale keď to už bolo pravidlo a ešte mala blbé reči, ako to potrebuje a ako dlho to trvá, tak som jej povedala, nech to skúsi sama, možno bude skôr, nemám viac kapacitu sa jej venovať.
Nebola jediná, viac ľudí som takto odstavila a zrazu mám menej známych.
Môj otec nevedel povedať nie, pomáhal komu len mohol a keď zomrel, potrebovala som fakt maličkosť, 1 obálku s liekom dať na autobus v meste cca 9 km, pre chorého syna, keď sa mi pokazilo auto a zázrakom, nikto nemal čas, ochotu .... . Pomohol mi úplne cudzí človek, vodič autobusu, ktorý na úkor voľného času išiel pre obálku.
Záver z toho, pošli do riti.

Strana
z2